צופה בחצי עין בקנדה-בוסניה עכשיו, בכל מקרה סתם רציתי לצלול לנוסטלגיה וניסיתי להכין את “הרכב המונדיאלים איי-פעם”. האמת שזו משימה לא כלכך פשוטה. השחקנים הגדולים בהיסטוריה הם באנקרים אבל לגבי השאר - עושה רושם שלרוב אין שני טורנירים שלמים שהם טובים באמת כלומר גם הצלחה כלשהי בנבחרת וגם יכולת אישית טובה. נניח גבריאל בטיסטוטה אגדי, 10 שערים ב-12 משחקים. לא עשה יותר מרבע גמר עם ארגנטינה.
בואו נתחיל מההתחלה, הלכתי לעניין השוערים - יש כמה מועמדים: כולם זכו במונדיאל “בעידן הנוכחי” מה שנקרא, כולם שוערים טובים. בארטז למשל השוער הכי פחות טוב אבל בנבחרת הוא לא היה ליצן כמו במנצ’סטר יונייטד. המספרים שלו הכי טובים. יש לו שני טורנירים טובים. המספרים של איקר קסיאס הכי גרועים ברמת הספיגות. ג’יאנלואיג’י בופון זכה פעם אחת והגיע לשמינית הגמר ב-2002. בדקתי גם את המספרים של דינו זוף למשל.
פביאן בארטז [צרפת] – 3 מונדיאלים – 17 משחקים – 8 ספיגות – 9 פעמים שער נקי - זכייה וגמר
מנואל נוייר [גרמניה] – 4 מונדיאלים – 19 משחקים – 16 ספיגות – 7 פעמים שער נקי – זכייה וחצי גמר
איקר קסיאס [ספרד]– 4 מונדיאלים – 16 משחקים – 18 ספיגות – 6 פעמים שער נקי – זכייה ורבע גמר
ג’יאנלואיג’י בופון [איטליה] – 4 מונדיאלים – 14 משחקים – 10 ספיגות – 6 פעמים שער נקי – זכייה ושמינית גמר
ההרכב: פביאן בארטז, קאפו, פאביו קנבארו, פרנץ בקנבאואר, רוברטו קרלוס, לותר מתיאוס, זינדין זידאן\לוקה מודריץ’, דייגו מראדונה, ליאו מסי, פלה ורונאלדו-פנומנו
הספסל: ג’יאנלואיג’י בופון\ספ מאייר, פאולו מאלדיני, אוסקר רוג’רי, פיליפ לאם, תומאס מולר, מירוסלב קלוסה, קיליאן אמבפה, רוברטו באג’יו.
התחלתי לכתוב הרכב ושכחתי את פלה, ממש יצאתי ליצן. אני אשתף במחלוקות שהיו לי:
-עניין השוער: דיברנו. לא שלם עם הבחירה בבארטז אבל אני מדבר על מונדיאלים בלבד בלי שום התייחסות לקריירה באופן כללי או לקבוצות.
-הבלם השני: פאביו קנבארו ב-2006 היה כאילו אלוהים נגע בו, באמת. לכן פאולו מאלדיני בחוץ ואולי נעשה לו עוול מצידי. מאלדיני הגיע לגמר והפסיד וגם למקום שלישי ויש לו הרבה יותר משחקים. הוא פרש מהנבחרת בגיל בו קנבארו זכה עם איטליה.
-אין אף שחקן של ספרד. התלבטתי לגבי אנדרס אינייסטה, לפחות על הספסל. עשה טורניר מעולה ב-2010 מלבד השער בגמר. ובעצם לספרד יש טורניר אחד טוב באמת היסטורית. דויד ויאה הציג שני מונדיאלים טובים.
-הקשר המרכזי\התקפי השני. להגיע עם קרואטיה לגמר ובטורניר נוסף לחצי הגמר זה פסיכי, היידה מודריץ’. זידאן לדעתי היה מטורף במונדיאל 2006. אני מכיר ויודע שב-1998 ההילה שלו מתבססת רק על הצמד בגמר, אבל דווקא ההיעדרות שלו ב-2002 משני משחקים הראתה כמה צרפת הפכה עם הזמן תלותית בו. אני גם לא מזלזל בשני שערים בגמר בנגיחה. אבל שוב, מניח שהרוב היו משאירים אותו בחוץ.
-חייבים להיות בהרכב מבחינתי: פרנץ בקנבאואר, קאפו, לותר מתיאוס, דייגו מראדונה, ליאו מסי, פלה ורונאלדו-פנומנו.
-הסתכלתי על מספר ההופעות של כל שחקן במונדיאל, השתדלתי שהנבחרים היו בשלושה מונדיאלים לפחות, הגיעו לגמר אחד לפחות, כמובן שיש את עניין החן מעבר לכך [לא יכול לבחור במירוסלב קלוסה על חשבון רונאלדו-פנומנו]. וגם על השערים אצל החלוצים והקשרים.