הזוי שאיגור טיאגו הכלומניק הזה בהרכב כשפדרו בכלל לא בסגל ואנדריק ממשיך להיות מוחרם אצל קרלו…
מערך הפיפא של ברזיל מפקיר לגמרי את האמצע, קאסמירו כבד ולא יכול להחזיק לבד את הקישור. אפילו אחרי עונה מצוינת ביונייטד זה כבר לא בשבילו הקצבים האלה, הוא חייב סיוע.
לברזיל מצפה בשלב 32 האחרונות יפן (אם ברזיל תסיים ראשונה) או הולנד (אם תסיים שנייה). לא רואה אותה עוברת אף אחת מהן ביכולת הנוכחית.
מרוקו פתחה מדהים עם אינטנסיביות מטורפת שהלכה ודעכה ככל שהמשחק התקדם. לברזיל לא היה מה למכור מול הלחץ. אבל ככל שהלחץ ירד הסתבר שגם אין לה מה למכור מול האין לחץ.
מדהים שכדורגל עוד לא הגיע לאינטנסיביות מלאה כנקודת בסיס. מדהים כמה זמן מת יש בכדורגל.
התיקו של ברזיל לא נורא, כבר היו נבחרות ואפילו ארגנטינה ב-2022 - שפתחו רע יותר והצליחו. אבל ברזיל גג הנבחרת ה-5-6 בטיבה ואני לא רואה פיתרונות אפשריים בסגל לגבי המגינים או מרכז השדה ומעבר לכך הבנה שצריך לשחק אחרת.
ויניסיוס עם שער נפלא וזה התחיל כשלא התעקש על דריבל במהלך הראשון ונתן פס. הייתי משוכנע שיהיה חלש. ראפינייה לטעמי לא היה מספיק טוב. אם אנדריק לא קיבל כלום כאשר ניימאר פצוע והנבחרת “חייבת” גול (לתחושתי חיו בשלום עם התיקו וחששו להמר ולהפסיד) אז מתי כן? כנראה לעולם.
השער של מרוקו אחד היפים בטורניר שאמנם רק התחיל אבל הכל מהר וחד. המסירה הענקית של ברהים שבנבחרת מרגיש חשוב (יכולת מסירה שהייתה קצת חסרה לי העונה) וגם הצ’יפ. מרוקו תקשה גם על נבחרות חזקות מברזיל.
עוד עניין שקורה
קרה גם עם חכימי שהכתב שאל בספרדית ולא נתנו לו, חכימי אמר שהוא מבין ולא מפריע לו והקצין התעקש ובסוף הכתב שאל בספרדית ןחכימי ענה באנגלית.
אירוע שמתקיים במדינות שאחת מהן דוברת ספרדית.
ברור שאם עכשיו היה בא דור הופמן לא הייתי מצפה שישאל בעברית אבל וואלה מקסיקו חלק מהעניין מניח שרוב גדול של כתבים הם שלה אי אפשר לבטל אותם ולהגיד להם לא לדבר בספרדית.
שחקנים מתחילים לצאת נגד זה. בחיים לא חשבתי שאהיה בצד של ויניסיוס, אבל הוא סרב לראיון במחצית, המראיין איים עליו שיקבל קנס, ויניסיוס אמר לו שזה בסדר ושלא עושים ראיונות במחצית. שיתנו קנס.
ריאיונות מחצית שהם בדרך-כלל שאלה-שתיים זה משהו שקורה בליגה הספרדית גם. כלומר אמור לקרות כי ריאל מדריד שמה פס, ואצלינו גם אם לא מנצחים שחקנים לא מדברים אחרי המשחק אלא רק המאמן [וגם זה בספק]. אני חושב שכל ספורטאי רוצה קצת לנוח ואת השקט הנפשי שלו, זה שיש מיליון עיתונאים במגרש זה בסדר אבל כל דבר בזמנו, ויניסיוס צודק בגדול. אבל אם היה כובש צמד וברזיל מובילה נניח 0:2 אולי כן היה מדבר ובחיוך.
בנושא אחר - סטטיסטיקה חביבה של מיסטר צ’יפ: חלוקת השערים של שחקני הקבוצות לנבחרת ברזיל:
-ברצלונה מובילה בפער גדול עם 20 כאלה: רומאריו, ריבאלדו עם שמונה, ניימאר, פיליפה קוטיניו ופאוליניו [רונאלדיניו ב-2006 לא הבקיע]
-אינטר עם 15 שערים במקום השני - בין היתר שמונה של רונאלדו ב-2002, אדריאנו ומאייקון גם הבקיעו
-פריז סן ז’רמן מדורגת שלישית עם 9 - טיאגו סילבה, ראי, רונאלדיניו וניימאר
-ריאל מדריד רביעית עם 6 שערים בלבד - שלושה של רונאלדו ב-2006, שניים של ויניסיוס ואחד של רוברטו קרלוס ב-2002.
הערב ב-20:00: נבחרת גרמניה פוגשת את קוראסאו. אחת הנבחרות הגדולות ביותר שכבר שכחה מהי תהילה, לעומת נבחרת קטנה ממדינה עם 185 אלף תושבים בלבד שעורכת את הבכורה שלה בטורניר הגדול מכולם וחולמת על סנסצייה. דיק אדבוקאט הוותיק בן ה-78 מאמין. “אנחנו בחיים בשביל להתחרות ולא בשביל לבלות. בטורנירים האלה תמיד יש הפתעות אז מדוע שלא נפתיע?”.
אמנם ביורו האחרון גרמניה שיחקה טוב, אבל שני המונדיאלים האחרונים היו קטסטרופה אדירה עבורה. בשניהם היא הודחה בשלב הבתים, גם ב-2018 כאלופת העולם וגם ב-2022, ובשניהם היא הפסידה במשחק הפתיחה: 1:0 נגד מקסיקו ו-2:1 נגד יפן בהתאמה. כעת הם יעשו הכל כדי שזה לא יקרה שוב. מנואל נוייר יפתח בין הקורות - היו שבועות שחשבנו שהוא סיים את הסיפור בנבחרת, ויהפוך לגרמני המבוגר ביותר שמשחק במונדיאל, עם ציום דרך גם - משחקו ה-125 במאנשפט. בחוד נראה ככל הנראה את קאי האברץ שהבקיע בגמר ליגת האלופות. עם לירוי סאנה, פלוריאן וירץ’ וג’מאל מוסיאלה - לנבחרת בטח לא חסר כישרון. לפי המארקה אנטוניו רודיגר על הספסל וניקו שלוטרבק מבורוסיה דורטמונד ישחק לצד ג’ונתן טה מבאיירן מינכן.
קוראסאו בחרה לקיים רק משחק הכנה אחד לפני המונדיאל וצברה ביטחון מחדש עם 0:4 על נבחרת ארובה הקיקיונית, מה שקטע רצף של שלושה הפסדים רצופים. בנבחרת צריך לשים לב בעיקר לצמד האחים בקונה. הקפטן ליאנדרו בקונה, קשר איג’דיר הטורקית, הוא גם השחקן שכבש הכי הרבה שערים בנבחרת מבין כל הסגל - 16 ב-72 הופעות. ז’וניניו שמשחק בוולנדאם ההולנדית כמושאל, יערוך את הופעתו ה-50.
טריוויה: באחת הפעמים בהן נבחרת גרמניה פגשה נבחרת קיקיונית במונדיאל - זה היה ב-2002, במשחק הפתיחה שלה, היא הביסה אותה 0:8. מירוסלב קלוסה כבש שלושער. מיכאל באלאק, קרסטן יאנקר, תומאס לינקה, אוליבר ביהרוף וברנד שניידר הוסיפו
זה נראה לי המשחק הראשון שבו פערי הרמות של הבתים החדשים ייחשפו. ביחד עם המנטליות הגרמנית יש כאן פוטנציאל ל-6-0 קל.
מנגד, בהמשך יש 2 משחקים די מעניינים של נבחרות דרג ג’-ד’ עם איכות סבירה. יפן-הולנד ו-אקוואדור-חוף השנהב ינסו לתת לנו משחק כדורגל קצבי ומעניין, במיוחד הראשון.
עם כל העצירות האלה להפסקות שתיה, VAR ובצירוף המשיכות הרגילות לפני בעיטות חופשיות וכו וכדו, הרעיון של טל @Shusaku לעשות שעון עצר עם זמן משחק נטו נהיה יותר ויותר רלוונטי.
קשה מאוד לצפיה בצורה הזאת, מרגיש כמו משחק פלייאוף NBA עם ההפסקות הארוכות באמצע.