דיון המושאלים ואקס המדרידיסטאס ::

ההגדרה שלך לגבי הבונדסליגה היא נכונה אבל זה לא שמדובר בליגה הצרפתית, באיירן מינכן מאז הגעתו, יחד עם ואן חאל שהניח את היסודות - תמיד הייתה סביב ה-3-4 קבוצות הטובות בעולם, זו אחת התקופות הגדולות בהיסטוריה שלה למרות שהקבוצה המוכשרת הזו זכתה רק בגביע אירופה אחד. איזו סיבה הייתה לו לעזוב לקבוצה אחרת? אני מניח שהפציעות גם הרתיעו קבוצות אחרות מלנסות לצרף אותו. בייל היה שחקן העונה בליגה האנגלית במשך שנה אחת, ומעונת הדסימה ועד הפיניש היפה ב-2018 היה חלל ריק של יותר מדי זמן, זו דעתי. רובן לא לקח עוד צ’מפיונס אבל הביא את באיירן ב-2010 לגמר. בפיורנטינה כשכלום לא הלך ובאיירן בפיגור 3:1 הוא דפק פצצה לחיבור, באולד טראפורד מהאוויר אחרי בעיטת קרן, גם נגד ליון.

בייל היה אולי בחלק מהזמן טוב ומגוון מרובן. הוא הסריח את הדשא גם בעונה הזו וגם ב-2014/15. רובן היה מכדרר לרוב אבל הוא יודע להרים מצוין. כדור עומק בין שלושה שחקנים הוא לא ייתן, וגם בייל לא

אם אמבפה ישחק כל הקריירה בליגה הצרפתית אף אחד לא יזכור אותו אחרי שיפרוש. ברור שהליגה היא מדד, במיוחד לאור העובדה שרובן שיחק ונכשל בפרמייר ליג ובריאל מדריד. זה לא שיש פה סימן שאלה.

ורובן גם מסוגל לשחק בשני הצדדים. פשוט בצד השני היה ריברי רוב הזמן.

ואז כמות הגולים שלו תרד בחצי.

אבל באיירן מינכן היא לא פריז סן ז’רמן, היא הייתה מגיעה בכל עונה לשלבים הגבוהים ביותר בצ’מפיונס ליג. נניח היה עובר למנצ’סטר יונייטד הקבוצה המתה הזו מאז שפרגוסון הלך, אז מה? גם הליגה האיטלקית בדעיכה ענקית. רובן לא נכשל בצ’לסי, הם מאסו בפציעות שלו, אוהדי צ’לסי עוד זוכרים אותו לטובה, היה חלק בשתי האליפויות לעומת עונה שלישית לא טובה. צ’לסי מכרו אותו במחיר כפול ממה שנקנה והוא רצה ללכת כך שהעסקה השתלמה לשני הצדדים. הוא גם לא נכשל בריאל מדריד לדעתי, אתה זוכר מצוין את העונה השנייה שלו. זה נכון שרק בבאיירן הראה את כל הפוטנציאל שלו.

שאלה, למה אתה ‘מחמיר’ עם רובן בגלל הפציעות, הרי אני מניח שלשם אתה חותר כשאתה מגדיר אותו “נכשל” ולבייל אתה מוותר?

למה אתה מוותר לרובן בגלל הפציעות ולבייל לא?

שניהם עם בעית פציעות ובייל עושה קריירה ברמה אחת מעל. זה עד כדי כך פשוט.

באיירן מינכן בגרמניה היא בדיוק פס"ז בצרפת. זה לא רלוונטי אם היא עושה שני משחקי צ’מפיונס יותר איפשהו באפריל, היא מתמודדת מול יריבות שאינן מהרמה הגבוהה ביותר ועם רמות לחץ אחרות לגמרי לעומת ריאל מדריד.

אבל אתה לוקח מדד מסוים ומעניק לו הרבה יותר מקום ממה שהוא באמת.
אם אמבפה ישחק רק בצרפת אז באמת יהיה טעם חמצמץ לקריירה שלו, אבל אף אחד לא יחשוב שואסקז טוב ממנו משום שהיה בריאל. בדיוק בשביל זה יש מדי פעם משחקים באלופות מול קבוצות גדולות.

אריאן רובן שיחק בריאל דיי חלשה. עם גאגו ודיארה. אין מה להשוות לאיכות של ריאל מדריד פוסט 2009.

אנסח זאת כך:
אם אני צריך לבחור עם מי לעלות למשחקים גדולים מול יריבות חזקות שלוחצות חזק וסוגרות חזק אני בוחר ללא ספק בהולנדי.

הרמה שבה שחקן מעביר את הקריירה שלו לא חשובה באמת, אבל רמת הצפיפות של היריבה במשחק נתון כן? מה הדיון? האם רובן דריבליסט טוב יותר מבייל? כן, כתבתי את זה קודם.

אגב ראית פעם צפיפות במשחק בונדסליגה?

הדיון הוא מי שחקן טוב יותר. ואחד המדדים השגויים הוא מי שחקן מגוון יותר. לא משום שזה לא נכון, אלא שצריך לדייק את זה. לרובן יש אכן טריק אחד קבוע, אבל הטריק הזה לא רק שעובד תמיד, הוא גם מתאים להרבה יותר סיטואציות במגרש.
רוב המשחק, בטח כשאתה משחק בקבוצה גדולה, הוא מול שטחים צפופים. ובזה לא רק לרובן יש יתרון על הוולשי, אלא גם לואסקז. בייל מסתבך מאוד במצבים כאלה. הוא שחקן מאוד גס עם הכדור וזאת חתיכת נקודה לרעתו.

האם בגרמניה הקבוצות מצופפות? יש ויש. כמובן שהכדורגל הגרמני פתוח יותר, אבל בטח מול קבוצות כמו באיירן יריבות מסתגרות יותר. ושוב, המדד כפי שטענתי קודם לכן הוא לא רק גרמניה. הוא בעיקר מול יריבות גדולות. ושם הוא כמעט תמיד היה במיטבו.

אם אני צריך לפרוץ בונקר של אתלטיקו אני מעדיף את רובן. אם אני צריך לשמור על התוצאה ולצאת למתפרצות שניהם באותה רמה.

אני לא חולק על זה שרובן שחקן ענק, מהגדולים בדור הנוכחי. אבל, וזה אבל גדול, בריאל מדריד קשה להצליח יותר מאשר בכל מועדון אחר, כולל באיירן, ברצלונה וענקיות אחרות. לראייה, גם השחקנים הגדולים בהיסטוריה לא תמיד הצליחו לתפוס פה מקום לאורך זמן. כולל אגב רובן עצמו, שחטף ביקורות קשות כמעט כמו בייל בזמנו, על רגלי הזכוכית שלו.

ההשוואה בין בייל לרובן דיי מיותרת, זה לא שבייל הגיע במקום רובן, הוא הגיע 4 עונות אחרי שרובן עזב ובמחיר כפול 3 (לא זוכר את הסכום המדויק שבו מכרנו את רובן לבאיירן).

ובכלל, הכשרון של בייל כמעט לא רלוונטי, הוא נכשל פה בענק.

את רובן גיליתי ביורו 2004 והוא היה סוג של אליל עבורי בתור אחד שסוגד לדריבל ולטכניקה גבוהה, מהר מאוד רונאלדיניו ומסי תפסו את מקומו, גם מפני ששיחקו בקבוצה שאני אוהב וגם מפני שעם כל הכבוד להולנדי הם כבר היו משהו אחר.

בהחלט שחקן מיוחד היה רובן, תמיד תהיתי לגביו עד כמה הוא פספוס או שהוא לא מספיק טוב פשוט, אני מרגיש שעדיין אין לי את התשובה האמיתית.

אני אסכם אותו בכך שהוא השחקן ההולנדי הכי טוב שיצא לי לראות (כבוד גדול בתור אחד שמחבב מאוד את נבחרת האורנג’), אחד מהדריבליסטים הגדולים ביותר שראיתי (על הדירוג אחשוב בהמשך), ואני חולק על גיא לשם שינוי ושם אותו לפני בייל בתור שחקן.

ייתכן שאני נותן לדריבל משקל יותר גדול ממה שמגיע לו, אבל במבחן העין שלי אני חייב להודות שרובן מנצח.

בנוגע לאמירה שאם היה כובש את האחד על אחד ההוא מול איקר היה הופך לאחד הגדולים בהיסטוריה- זו כבר הגזמה וגניבת דעת.

ציטטת חצי משפט שלי. הכוונה האמיתית הייתה שלולא הפציעות היה יכול לממש את מלוא הפוטנציאל שהיה לו לדעתי - להיות מהגדולים אי פעם. וכן, גם הפאשלות מול צלסי ומול ספרד בשיא המאניטיים, קצת מקלקלות את המורשת שלו.

לענייני מורשת לא אכנס כי זה דברים שלא קשורים בהכרח ליכולת בכדורגל.

בוא נדבר נטו מבחינת איכויות- רובן בסוף שחקן מוגבל; דריבליסט גדול, מהיר עם בעיטה מצוינת מהאיזור שלו, אבל לא יותר מדי מעבר לזה.

שוב, זה מספיק לו כדי להיות שחקן גדול אבל מפה ועד לגדולים בהיסטוריה המרחק גדול, אין לו את האיכויות של הכי גדולים וזה לא קשור לפציעה כזו או אחרת או להחמצה מול איקר.

הייתה לי תחושה שאולי אנחנו קצת לא אובייקטיביים, אז שאלתי בשתי קבוצות ווטסאפ שונות והנטייה היא לרובן (שלא לומר - היחיד שאמר בייל היה אוהד טוטנהאם). הנטיה שלי היא גם כן בייל, אבל אני חושש שיש פה חוסר אובייקטיביות קלה.

דניס ברחקאמפ? ג׳ורדי?

בייל הרבה פחות אסתטי וברור שמבחינת כישרון רובן לוקח, ולכן אני מאמין שהוא יזכה בתחרות וואטסאפ אובייקטיבית.

בייל שחקן רמה מעליו וזה לא מקרי שיש לו הרבה יותר תארים חשובים ורגעים גדולים בקריירה. יש לו קילר אינסטינקט שרובן יכל רק לחלום עליו.

להעדיף את רובן על בייל זה קצת כמו את זידאן על כריסטיאנו. ברור מי נעים יותר לעין, אבל בסוף האחד פשוט תורם הרבה יותר למטרה הסופית.

אני בספטמבר אהיה בן 27, אני חושב שהשיא של ברגקאמפ היה בערך עד 2004 (?) כשהייתי בן 11-12. לא מספיק חוויתי אותו. הוא כן נראה לי עילוי טכני מרהיב הסרטונים והתקצירים הדי רבים שראיתי.

מההולנדים שחוויתי באמת- רובן.

אודגארד מושאל לסוסיאדד, רגילון מושאל לסביליה. אני חושב שזו הזדמנות נפלאה לכל הצדדים. קבוצות טובות בספרד שמשחקות גם באירופה.
ולגבי הנורווגי, סוף כל סוף תהיה הזדמנות לראות אם הוא באמת שווה משהו.

בדיון בייל vs רובן אני לחלוטין עם רובן.
הכישלון בריאל מדריד מבחינתי הוא לא פאקטור כי זו הריאל הכי חלשה שראיתי בימי חיי, הוא היה נקודת האור היחידה שם פרט להיגוואין ורוד (שהם גם השניים היחידים שרובן הסכים למסור להם בתקופתו כאן :smiley:). אני לא ממש זוכר מה היה מצב הפציעות של בייל בטוטנהאם אבל אני דיי בטוח שלא נוראי כמו פה. את רובן ריאל קנתה על אף שהיה פצוע כרוני עוד בצ’לסי. זה מעיד הרבה בעיני.
מעבר לזה, כן, דריבל זו היכולת הכי משמעותית של שחקן כדורגל לטעמי. לבייל קל להוציא כדור מהרגל, לרובן לא. הטיפול שלו בכדור הרבה יותר נקי משל הוולשי.

גיא, האם לדעתך רובן היה נכשל בריאל מדריד לאחר מהפכת הגלאקטיקוס 2.0? אני משוכנע שלא.

משוכנע שאם רובן היה בריאל של מוריניו במקום אוזיל או די מאריה היינו קבוצה פחות טובה (גם אם הוא היה כשיר), ושבקיץ 2013 היינו מחליפים אותו בבייל.

ריאל איתו הייתה חלשה בין היתר בגללו, הוא אמור היה להיות הכוכב של הקבוצה. קצת כמו ריאל מדריד ובייל בעונה האחרונה. הצוות המסייע של רובן לא היה חלש בצורה יוצאת דופן ואני מזכיר שבעונה הראשונה הקבוצה זכתה באליפות קלילה.

דוד דייק בעיניי:

חולק עליך בענק. אם רובן נשאר בקיץ 2009 ותדירות הפציעות שלו הייתה דומה לזו בבאיירן אנחנו אחת הקבוצות המפחידות. המשלים האידיאלי של רונאלדו לאגף השני.
אם הוא נשאר אני בכלל לא בטוח שהיה דבר כזה ריאל של מוריניו. אולי היינו נשארים לאורך יותר זמן ריאל של פלגריני.

אוזיל ודי מאריה בישלו לרונאלדו עשרות שערים בכל עונה ונתנו תחת בהגנה כדי לחפות על כך ששיחקנו רק עם שני שחקנים באמצע. רובן ממש לא משלים טוב לרונאלדו בעיניי. הוא תואם רונאלדו רק הרבה פחות טוב.

זה הזמן אולי לכתוב שגם די מאריה שחקן יותר טוב מרובן בעיניי.