דיון המושאלים ואקס המדרידיסטאס ::

אבל ברור שעם שלישייה התקפית של רובן-בנזמה-כריסטיאנו לא היינו יכולים לשחק עם 2 באמצע. זה קצת מתקשר לדיון שלכם בהעברות - זו שלישייה התקפית שמייתרת תרומה מהקישור.

לגבי תואם רונאלדו - רונאלדו לא היה דריבליסט טוב מהשניה שהוא דרך כאן. הדמיון היחיד בינהם זה ששניהם לא מוסרים גדולים, בשאר הדברים הם שונים מהותית.

עכשיו אתה כבר עושה בכוונה.

נשבע שלא. אתה ואסף מייחסים לדריבל יותר מידיי חשיבות לדעתי. וזה אפילו לא דריבל מגוון או יכולת לשמור על כדור, אשכרה תנועה אחת.

לא ראיית משחק יוצאת דופן, לא תנועה בלי כדור, לא יכולת מסירה. הוא אפילו אגואיסט כמו בייל.

לא הפכתי אותו לאחד הגדולים בהיסטוריה בדיוק בגלל שיש לו רק דריבל. אבל כן, דריבל כמו שלו זה לא דבר נפוץ, להיפך, זה כנראה אחד הדברים הנדירים בכדורגל ונשק מטורף. אנחנו כבר שנים בלי אף דריבליסט ראוי בהתקפה - התוצאה היא מספר דו ספרתי של הרמות כל משחק. שורף בעיניים.

במילים אלו אמרת למעשה שדי מריה שחקן הרבה יותר טוב מאלונסו. מילים שלך, לא שלי.

הייתי פה, ביי :rofl::rofl:

ההנחה המובלעת שלך היא שאני חושב שלדי מאריה יש דריבל טוב. אתה טועה. די מאריה שחקן מבולגן ומסורבל, הדריבל שלו ברוב המקרים מקרי לגמרי.

יותר טוב משל אלונסו זה בטוח, יש גבול לכמה שאפשר לעקם את המציאות.

בכל אופן זה סתם דיון טראש, בא לא נתעמק בזה…

אתה מעקם את המציאות חבר. לא טענתי בשום מקום שאלונסו דריבליסט טוב מדי מאריה, טענתי רק שאתה לא יכול להגיד את מה שאמרת על סמך ההנחה שלך שלדעתי לדי מאריה יש דריבל טוב.

דרך אגב, אחד היחידים שנופל מדי מאריה בקבלת החלטות וחוכמת משחק זה לא אחר מאשר גארת בייל.

אצל מוריניו הדריבליסטים הטובים בקבוצה היו די מאריה ורונאלדו והצלחנו להבקיע הרבה גם בלי להרים כדורים.

רובן אחלה שחקן, בלי בעית פציעות הוא היה יכול לתת תרומה של הזאר פחות או יותר (וגם להשאר חצי קריירה בצ’לסי כמוהו). זה לא ברמה של בייל בשיאו. אני חושב שהשנים האחרונות שלו והעובדה שאנחנו רואים כל משחק של ריאל להבדיל ממשחקים של באיירן מול אינגולשטאש משפיעה כאן המון. בייל בטוטנהאם ובשנתיים של קרלו היה מכונת התקפה מושלמת ומפלצת רחבה ברמות שרק רונאלדו, מסי ואולי ניימאר הגיעו אליהן. ואפרופו הרמות, הוא גם מרים הרבה יותר טוב מרובן. זה משמעותי לשחקן בתפקיד הזה.

אתה קצת מגזים, אם הכל היה כל כך טוב הוא לא היה שולח את הסוכן שלו לבכות לפלורנטינו

החיסרון היחידי של בייל כשהוא בכושר טוב זה משחק בשטח צפוף. הוא לא שחקן שעושה ראבונות, סומבררו, טורטייה וטאפאסים, אבל במשחק פתוח, ובמשחק ראש ברחבה הוא שחקן ענק. כשיש משחק צפוץ הוא נכנס לרחבה כדי לסיים כמו עוד חלוץ. כשהמשחק פתוח הוא סילון מהצד. הוא שחקן הרבה יותר מגוון מרובן שלא פעם הלך לאיבוד כשהצמידו לו שמירה כפולה.

כמו לומר שאם היה כל כך טוב עם זידאן, רונאלדו השמן או רונאלדו הרזה הברנבאו לא היה שורק להם בוז. זה לא קשור לכדורגל.

אוקיי, אז המחלוקת היא פחות על רובן ויותר על בייל. אם אני נותן חשיבות יתרה לדריבל אתה נותן חשיבות יתרה בעיני ליכולת רחבה.
מעבר לזה, אני גם לא הכי מסכים שבייל היה כזה מפלצת רחבה, בטח לא בכל התקופה המדוברת. בטוטנהאם מן הסתם לא ראיתי אותו מספיק אבל את המספרים שבגללם הוא הגיע לריאל הוא נתן רק בעונה האחרונה שם.
מסי הוא אל כל יכול, רונאלדו סקורר בחסד עם סיומת בשתי הרגליים ובראש בנוסף לתנועה אדירה בלי כדור, לניימאר יש צעד ראשון משוגע - מה יש לבייל? רגל שמאל אימתנית, רגל ימין לא קיימת, משחק ראש לא יותר מנחמד, מוגבל מאוד בשטח קטן. אני באמת לא מבין למה הוא נתפס בעינך ככזה מפלצתי. שחקן מאוד מוגבל לדעתי.

לגבי יכולת ההרמה אני כמובן מסכים. בייל מרים בחסד.

גם בגלל יכולת הראש, גם בגלל יכולת הבעיטה, גם בגלל הסיומת, גם בגלל המהירות. באף אחד מהם הוא לא יזכר כגדול בהיסטוריה או אפילו קרוב לכך, אבל בכל אחד מהדברים האלו הוא היה אחד מהטובים בדורו.

ושוב, אין ספק שבייל לא הציג יכולת יציבה לאורך הקריירה והיה בשיאו תקופה קצרה. הדיון הוא על בייל בכושר טוב, קרי בשיאו.
במבט לאחור אני לוקח את רובן למרות היותו שחקן פחות טוב בכללי.

בייל בשיאו מבחינתי היה הבייל ששרף את מאייקון על הקו 3 פעמים באותו משחק והבקיע מזוית 0. כל זה לא קשור ליכולת רחבה שגיא דיבר עליה. יכולת רחבה זה שחקן עם נוכחות, שכשהוא נמצא ברחבה אתה רק רוצה שהכדור יגיע לאזור שלו - כמו רוד או כריסטאנו. אף פעם לא הרגשתי שבייל הוא כזה.

חיית רחבה כמו כריס או רוד הוא לא היה, ואפילו לא היה קרוב. אבל למה חייב להשוות אותו דווקא אליהם? כשאתה משווה אותו לשחקני אגף בדורו למי עוד יש סלש היתה סיומת כמו שלו? בסך הכל הוא אחד מהכובשים המצטיינים בהיסטוריה של ריאל מדריד הגדולה למרות היכולת הדלה ברוב הזמן שלו איתנו. אאלט בטופ 15. רוב השערים שלו לא הגיעו אחרי דריבלים מוצלחים אלא דווקא כסיומות מוצלחות.

בעיניי זה מאוד פשוט.
בייל בשיאו שחקן יותר גדול מרובן (2013-2015), הבעיה איתו כשהוא לא בשיאו הוא פשוט מקרר מוגבל שבלתי אפשרי לראות בקבוצה שלך.
רובן אף פעם לא הגיע לתחתית היכולת הזו, הוא כמעט תמיד שחקן טופ.
בחירה בדיעבד? רובן. בעיקר בגלל הטרנספורמציה שעבר הוולשי. צריך לזכור שבייל נוראי ברמות אחרות בשנים האחרונות. לא מדגדג את הטופ העולמי למרות שכמעט תמיד משפיע בגמרים.
בחירה בשיאם בלי שיקולי פציעות אופציונליות? בייל. בייל בשיאו גרם לניימאר להיראות כמו רכש מביך של ברצלונה (ביחס להתחמשות הדו צדדית באותו קיץ), גם כשהוא תפס קצב אצלם. הוא היה הדבר הכי קרוב למסי ורונאלדו.

עם הניתוח הזה אני יכול להסכים.

תוסיף לזה גם את רובן האמת, וזה כל מי שזוכר את המשחקים שלו אצלנו יודע.

כפי שציינו כבר, אתה ראית כל משחק של בייל, את רובן רק בליגת האלופות ואולי נגד דורטמונד פה ושם.
לרובן אצלנו היו משחקים נוראיים שאני אישית כמעט שברתי את הטלוויזיה, אומנם קבלת ההחלטות שלו טובה מזה של די-מאריה אבל לא בהרבה, בייל רמה מעל באספקט הזה.