מתנצל שאני מתעכב שוב על הנקודה הזאת, אבל אף-פעם לא ‘הוסכם’ דבר כזה.
עלתה טענה, שגם היא לא גובתה/הוכחה בשום שלב, שצעירים ‘נראים פחות טוב’ תחת זידאן.
לגבי ניהול סגל (גם אם מתחלף) - כבר הוכח, יותר מפעם אחת, שזידאן היה ‘אלוף הרוטציות’ - וכתוצאה מכך כולם זכו להזדמנות שווה וראויה. להזכירכם, זידאן הוא זה שהמציא את הרעיון ה"מהפכני" של לתת דקות מנוחה לכריסטיאנו, וככה להרוויח אותו רענן וחד יותר לקראת הישורת האחרונה של העונה.
גם בשלישיית הקישור מטבע הדברים בוצעו רוטציות נרחבות, וככה קיבלו דקות משמעותיות שחקנים כמו פדה, יורנטה ועוד.
מה שזידאן לא טוב בו (או לכל הפחות - עוד לא הראה שהוא יודע לעשות) - זה לבנות סגל מאפס, בצלמו ובדמותו. את הקדנציה הראשונה הוא סיים לכאורה על הרקע הזה (לא רצה להיות זה שחותך את רונאלדו ואחרים ובונה מחדש), ובקדנציה השניה, כשהיו לו את כל התנאים והנימוקים המוצדקים לבצע מהפכה כזאת בסגל - גם-כן לא ניכרה מעורבות משמעותית שלו וטביעת אצבע במדיניות הרכש של המועדון.
אבל בניית סגל מחדש וניהול סגל (שוב, גם מתחלף) - אלה שני דברים שונים לחלוטין.
לגבי אודגור - טענתי פה בדיון הקודם בנושא שהקריירה של אודגור עד כה לא הוכיחה שעשינו טעות איתו, אבל לא לקחתי בחשבון את גילו הצעיר. בהתחשב בגיל (הנוכחי) של אודגור, אני אכן חושב שעשינו טעות בהתנהלות מולו. לא שהיינו צריכים לתת לו ים דקות בתור ילד בן 18 (לא כל אחד זוכה לנסיבות של גאבי לדוגמה), אבל כן לבנות לו תוכנית השאלה מסודרת בקבוצות משמעותיות, ויחס ראוי ומכבד.
אחרי הכול - בשביל מה אנחנו רוכשים בכלל שחקנים בגילאי 16, אם אנחנו לא מתכוונים לתת להם מסלול התפתחות נורמלי (בתוך הקבוצה, או במסגרת של השאלות)? בשביל למכור אותם אחרי זה בגיל 20 עם רווח של כמה גרושים (באופן יחסי), בלי לגלות האם הפכו להבטחה שהם היו בגיל צעיר יותר? מה אנחנו, זלצבורג?
באופן כללי אני לא מת על המדיניות הזאת של הקבוצה לקנות ילדים בני 16 במחירים מופקעים, במקום לקנות תוצר בוגר ושלם אחרי ש’התגלח’ על איזו דורטמונד/ארסנל. אבל אם כבר עושים את זה - צריך לעשות את זה נכון.
לא דומה מקרה אודגור למקרה חכימי, שכפי שציינתי לא פעם - אצלו אכן נתנו לו הזדמנות שווה, ואף השאלה מכובדת בדורטמונד, ומאוד בנינו עליו להמשך. אצל חכימי מבחינתי זה מקרה קלאסי של חשש מתחרות מצידו, ואני לא רואה איך יכולנו להתנהל מולו טוב יותר, בלי “לפספס” אותו.
גם כשקרבחאל לדוגמה חזר לקבוצה מהשאלה מוצלחת בלברקוזן, עוד היה כאן ארבלואה כמגן פותח. אבל דני הגיבור לא חשש להיאבק על מקומו, ובסוף זכה בכל הקופה ונכנס לפנתיאון של המועדון. זאת הציפיה שלי משחקן של ריאל מדריד, ומי שלא מתאים לו - שיילך מבחינתי לנוחות של ליגת הדייגים הצרפתית.