קאקא מספר על תקופתו בריאל מדריד:
האיש שפתח את עידן הגלאקטיקוס2 היה קאקא , כמה קל לשכוח. בחודשים הראשונים במדריד הוא שיחק נפלא והשתלב אפילו טוב יותר מכריסטיאנו רונאלדו. בין היתר - גולאסו אדיר בקאלדרון בדרבי מול אתלטיקו וגם משחק ענק בקאמפ-נואו שרק במזל רע לא הסתיים לפחות בבישול אחד. אבל אחרי ארבע שנים די בינוניות, עם כדורגל טוב רק לפרקים, והרבה פציעות ותסכולים - הפרק של קאקא בריאל מדריד הסתיים. הוא התראיין לתוכניות ‘Grande Círculo de SporTV’ ודיבר על תקופתו בריאל מדריד.
“הנחתי שזה יהיה טוב מאוד, רציתי לשחק יותר, השקעתי הרבה. בקיץ 2013 דווקא עם מינויו של אנצ’לוטי, אני הרגשתי שהנשיא רוצה לרענן את סגל השחקנים עם בסיס חדש, ואנצ’לוטי היה מאוד ברור איתי, הוא אמר לי שיש דרך שהמועדון מתווה. אמרתי לו שאני צריך לעזוב כי חלמתי לשחק בגביע העולם ב-2014 וזו הייתה האפשרות הטובה ביותר עבורי - לעזוב”.
למה זה לא הצליח. “לא הייתה לי המשכיות. בגלל הפציעות בעיקר, לדעתי. בשנה הראשונה הייתה לי בעייה נגררת, בירך ואז בשרירים הפנימיים, לאחר גביע העולם סבלתי מפציעה לא נעימה של חצי שנה, וכשחזרתי לא קיבלתי את הבמה. שלוש שנים ניסיתי לשכנע את מוריניו שאני ראוי ליותר הזדמנויות, אך זו הייתה הבחירה שלו, מחוץ לשליטתי. היום אני בשמחה גדולה יכול לומר שאני יכול להגיע לריאל מדריד בתפקיד אחר בהמשך, שהדלתות בפניי פתוחות ואהבו אותי למרות שלא הצלחתי כמצופה. הנשיא פרס אמר לי שהייתי אחד הספורטאים הכי מקצועיים שחלפו על פניו”.
היחסים עם מוריניו. “הוא בדיוק מה שאנשים רואים במצלמות, הוא חומר נפץ מצד אחד אך הוא מאוד אינטיליגנטי, מוכן ויודע הכל, הוא מחושב בראיונות ושום דבר לא במקרה. הייתי במנצ’סטר באירוע של נותן חסות, נשארתי במלון וגם הוא היה קרוב, שוחחנו במשך שעתיים. לא היו לנו הסכמות מקצועיות אבל גם לא היו ויכוחים. באותו זמן הקבוצה הייתה כל-כך טובה, ניצחה וניצחה, כך שהיה קשה לי להדיח שחקנים אחרים מההרכב, לא היה לי קייס”.
כריסטיאנו רונאלדו. “הוא הרבה יותר טוב ממה שחושבים, גם בהתנהלות מחוץ למגרש. הוא מתלהב כמו בן 10 אך מצד שני קשוב לכולם גם אם הוא לא מדבר הרבה. בחדר ההלבשה כולם יודעים מי הוא. כשהיינו בלוס-אנג’לס במחנה אימונים עם הקבוצה הוא ביקש ממנות לקנות בשבילו 15 טלפונים חדשים וחילק אותם לכל צוות אנשי המועדון, אלה דברים יומיומיים שהיה עושה. הוא דיבר איתי, תמך בי. מעולם לא הייתי לי בעיה עם מישהו במהלך הקריירה, וגם לו לא”.
אמנם, אין ספק שקאקא הוא פספוס והציפיות ממנו היו אדירות. גם זכורה הביקורת שאשתו מתחה על המאמן פלגריני אחרי שהוחלף בגומלין נגד ליון. ועדיין, היו רגעי קסם. בעונת הבכורה קאקא כבש תשעה שערים וכבש 12 ובעונת האליפות רשם כמה תצוגות כמו מול אספניול בברנבאו, עוד גולאסוס, וזה היה לוקסוס גדול עבור הקבוצה שהוא היה שחקן ספסל, ותרם 8 שערים ו-16 בישולים ב-40 הופעות. משחקו הטוב ביותר היה דווקא בעונה בה היה בעיקר פצוע, ב-2010/11, כשכבש צמד ובישל עוד שניים נגד ולנסיה במאסטייה, וריאל מדריד ניצחה 6:3.