דיון המושאלים ואקס המדרידיסטאס ::

ויקטור מוניוז המוכר לנו כהג׳ינג׳י שהחמיץ בקלאסיקו,כבש שער מדהים במדי אוסאסונה .

ככל שעובר הזמן אני מתרשם יותר ויותר מניקו פז. במבט ראשון הוא נראה איטי וכבד אבל איכשהו הוא מצליח שוב ושוב להשתחרר מלחץ ולשחרר כדור מסוכן, בעיקר כשהוא משחק במרכז המגרש.
מקווה מאוד שיחזור אלינו שנה הבאה. הייתי שוקל לבצע זאת כבר בינואר.

לואיס פיגו נכח במונז’ואיק כבעל תפקיד באופ"א וראה את ברצלונה מפסידה 2:1 לפריז סן ז’רמן. גם 25 שנה אחרי - יש כאלה שלא שוכחים ולא סולחים. טוני פריישה, שגם התנגח עם קשר העבר שערק לריאל מדריד בזמנו - זעם על כך. מנהל ברצלונה בעבר ויד ימינו של ז’ואן לאפורטה: "זה לא עניין של לקבל את פניו של לואיס פיגו בכבוד. זה עניין של להזכיר לו שהוא התנהג כמו מישהו לא ראוי.

"פיגו רימה את כולנו, אוהדי ברצלונה. הוא אמר שהוא נשאר, למרות שכבר חתם בריאל מדריד. לואיס פיגו שיחק בשתי הקבוצות: בברצלונה ובפלורנטינו פרס. והוא חשב שפלורנטינו לא ינצח בבחירות, ואז הוא יגבה קצת כסף. אבל מסתבר שפלורנטינו פרס ניצח בבחירות

"אז פיגו רימה את נשיא ברצלונה, שבאותה תקופה התמודד והיה ז’ואן גאספר, ואמר לו ‘נשיא, אני בהחלט נשאר’. וכשז’ואן גספר ניצח, הוא הלך למשרדו ואמר ‘נשיא, אנחנו צריכים לשלם חמש מיליארד פסטות לריאל מדריד’. זה היה העונש שפיגו היה צריך לשלם על כך שלא עמד בהתחייבות.. שפיגו חתם עליה… בהיותו קפטן ברצלונה! איך פיגו מצפה שאוהדי ברצלונה יתייחסו אליו? צריך להבין את ההקשר.

עוד מעט 25 שנה ליום בו פיגו חזר לקאמפ נואו לראשונה כשחקן ריאל מדריד. כל ספרד עצרה מלכת. פלורנטינו גאון. תודה

מודריץ בגיל 40 4 רמות מעל כל שחקני מילאן… פשוט מדהים השחקן הזה.

אמנם לה פבריקה ייצאה כמה כשרונות גדולים כמו קסיאס, גוטי, קרבאחל
זה לא באותם מימדים של לה מאסיה… ואולי זה בגלל שבריאל נוטים שלא לתת צ’אנס אמיתי לשחקני הבית שלנו ולפעמים אנחנו גם מחמיצים אותם (אודוגור) או שאולי זה קשור לעומס הכוכבים בסגל ככה שאין לצעירים מקום.
כרגע יש כמה שמות איכותיים בקסטיליה ו/או שנמכרו עם אופציה: חואן מרטינז, טיאגו פיטראצ’, צ’מה אנדרס, וכמובן ניקו פאס.
הייתי רוצה שארבעתם יקבלו הזדמנויות אמיתיות

קאסמירו מספר שלמשך שנים כולם עשו טעות עם השם שלו ואייתו לא נכון. “השם שלי הוא קרלוס הנריקה קאסימירו - עם I ולא עם E”. אז למה זה קרה? התחיל בטעות ומשם אמונה תפלה. “אני זוכר ששיחקתי משחק עם סאו פאולו, והמועדון טעה בשם. שיחקתי טוב מאוד במשחק הזה, ומכיוון שאני אדם של אמונות תפלות, אמרתי ‘אין צורך לשנות את זה, פשוט תשאיר את זה ככה, הדברים הולכים טוב’. אז השם (על החולצה ובכלל) נשאר, אבל שמי קרלוס אנריקה קאסימירו. זו הייתה טעות במשחק אחד, והשם נשאר לנצח!”. Casimiro.

שער ה-AS הבוקר - ככה על הדרך - “שחקני הרכש..נמצאים ‘בבית’” - לא רק ניקו פז שפתח את העונה בסערה בקומו עם שלושה שערים ושלושה בישולים בשישה משחקים, אלא גם צ’מה אנדרס תוצר קסטיליה שמשתלב היטב במרכז השדה של שטוטגארט.

פאן פאקט

ריאל מדריד היא המועדון הספרדי שמוציא הכי הרבה שחקנים אם אני לא טועה לליגות הבכירות. הבעיה שריאל מדריד לא מאמינה בהם ולא מוכנה לשלם שכר לימוד עליהם. וזה למה לדעתי בחיים לא יצא להם צ׳אבי, איניסטה, בוסקטס, מסי וכן הלאה והלאה.

היו לריאל שחקנים שבמהלך הקריירה שלהם יכלו לשחק אצלכם, אולי כשחקני רוטציה ואולי כהרכב. חואנפראן, פליפה, סולדאדו ונגרדו שהגיעו לנבחרת, חואן מאטה, דני פארחו, יורנטה.

יש הבדל בין כמות לאיכות…
אתה משווה לי מוראטות וחסה למיניהם למסי, צאבי, אינייסטה, בוסקטס, יאמל, אלאבה, פברגאס, פיקה ,פויול…
אגדות שהגדירו דור

חסה רודריגס היה הקראק האמיתי אולי היחיד שהתפספס. אבל בעיקר בגלל פציעה. ואשרף חכימי אבל הוא לא רצה להתחרות בדני קרבחאל ובהמשך נמכר גם בגלל מניע כלכלי לאינטר. מספיק שהיה מחכה עוד שנה וזה היה משמעותי מה גם שדני שחקן פציע.

כל שאר השחקנים הם מחליפים לא רעים ולא מעבר ולאלבארו מוראטה שנמכר בדיל עצום נמאס לשבת על הספסל. אלבארו נגרדו לא מוכשר כמו גונסאלו היגואין או קארים בנזמה שנרכשו. לא “יצרנו” ו"הפסדנו" לאמין ימאל. והשאלה למה..וגם לא נאצ’ו או לוקאס

נכון שכחתי למנות את חכימי בין יוצאי לה פבריקה שהם באמת שחקני טופ.
לא הייתי סופר את חסה ככזה… היה נחמד לדמיין שיצא ממנו משהו לעונה בשנת 2014…

כל הדור ה’‘אגדי’’ של ברצלונה שאתה מציין, יש להם דבר אחד משותף, הם שיחקו עם מסי.
אם תבדוק לפני מסי ואחרי מסי סך הכל כמות ואיכות השחקנים שיצאו מהנוער של שני הקבוצות שווה.

השם היחיד שלא קשור למסי שמצאת זה רק ימאל ועם איך שהשתן משפריץ מהאוזניים שלו לא בטוח בכלל למה יתפתח.

אתן לך דוגמא קטנה, אם אנחנו בתקופה של מסי עכשיו לרשימה הנ’'ל היית מוסיף את אולמו ובאלדה שהיו נראים שחקני על ליד מסי, אולמו היה מתקתק דאבל פאסים מהסרטים עם מסי ובאלדה היה מגן תוקף ששובר קווים עם תנועה חכמה ומקבל ממסי כדורים מאחורי קו ההגנה.

כן, קצת מגזים, אבל כדי להעביר נקודה.

אל תשכח שבנבחרת הם שיחקו עם פפה ריינה.

בוא נניח בסיס שעליו נשפוט מעכשיו והלאה כדי שלא תתהפך לי כהרגלך כמו סטייק מתי שאתה רוצה, כדורגל נבחרות שווה לכדורגל מקצועני אמיתי ? מבחינת רמה.
האם נמדוד שחקנים לפי הצלחה שלהם בנבחרת ? האם היא שוות ערך להצלחה בליגה מקומית וצ’מפיונס ?

לדעתי האישית כדורגל נבחרות זה ספורט נחות מאוד יחסית לכדורגל קבוצות.

לשיטתך, אם נבחרת ספרד זוכה עכשיו בגביע העולם, האם קוקורייה מוכיח שהוא טוב כמו אלאבה ? רואיז זה צ’אבי החדש ?

ובנוסף, תשים לב שכתבתי בהודעה הקודמת שאני מגזים בכוונה כדי להעביר נקודה.

לא אתה טועה. מה שאמרת נכון אולי לגבי סמי קדירה שלא אמור להגיע לריאל. אבל ליד אוזיל ושווינשטיינגר בנבחרת בהחלט כיף, ובקבוצה שלנו שיחק ליד אלונסו ואז מודריץ’. צ’אבי (עלה לבוגרים בתקופה לא זוהרת של ברצלונה ומיד בלט, דעך ולדעתי הגיע לפיק והיה שחקן אחר החל מתום יורו 2008) ואינייסטה הם שחקנים היסטוריים והיו כאלה גם בלי מסי. וגם לו היה נוח איתם..

ועכשיו אתה משווה את אולמו ואינייסטה
הנקודה לא עברה, ואני מתחיל לחשוב שבכלל לא צפית בברצלונה ההיא.

תראה אני מקבל שהוא זרח רק עונה ואפילו 3/4 עונה, יכול להיות שגם אילולא הפציעה זה לא היה קורה ועובדה שהקריירה שלו הפכה סתמית מאוד. אבל אם אני מדבר מבחינת כישרון נטו ויכולת, “פוטנציאל” - הוא בדרגה אחת מעל כל השמות של שחקני ההתקפה מאז ראול (מתלבט איפה אני מדרג את חואן מאטה נניח). שחקן שהייתה לו מהירות מסחררת, קרח בוורידים, תנועה לעומק ויכולת כיבוש. כבר בעונת הבכורה הוא כבש נגד ברצלונה בקלאסיקו, בדרבי בגביע נגד אתלטיקו מדריד בנגיעה עדינה, שער ניצחון במאסטייה נגד ולנסיה שהייתה קבוצת צמרת. הוא מוכשר ברמה אחת לפחות מעל אלבארו מוראטה ואלברו נגרדו ורוברטו סולדאדו שהם חלוצי ‘9’ יותר.

לא, ממש לא.

אבל אם אתה מתעקש להבין כך רק כדי שיהיה לך משהו לענות אז אוותר, המשך יום נעים.

כן, אתה צודק, אבל גם ראול הוא שחקן הסטורי, צ’אבי ואנייסטה מעליו, לא בטוח שזה היה המצב בלי מסי.

כלומר אם צ’אבי ואנייסטה היו נופלים בדור שברצלונה הייתה הולנד ב’, כלומר שחקני נבחרת הולנד הפחות מוכשרים שנבנה שם, לא בטוח שהיו מתפתחים לצ’אבי ואנייסטה או שבכלל נשארים בקבוצה.

יכול להיות שכן, לדעתי לא.

בגדול, לדעתי לברצלונה נפל דור אחד ענקי, כל השחקנים הבאת גדולים שיצאו שם נפלו על הדור הזה, ואם לא מספיק אז גם מסי הגיע.
זה צירוף מקרים מאוד נדיר שאי אפשר לקחת אותו כמשהו מייצג ושה’‘משתלה’’ שם זה קסם שמייצר שחקנים יותר טובים.
צ’אבי, אנייסטה ובוסקטס זה שחקנים ענקיים שהגיעו לבוגרים באותה תקופה ואז גם מסי, הסיכויים שזה יחזור אפסיים גם אם ננטרל את מסי.
כלומר, גם צ’אבי גם אנייסטה וגם בוסקטס זה בטופ 5 שברצלונה יצרה מאז ומעולם, לפחות אלה שאני מכיר וכולם הגיעו ביחד.
פיקה, אלבה ופבריגס זה שחקנים נחמדים ולא יותר(יחסית לשמות האחרים פה, כן ?).

זאת טבלה שמסכמת מכירות של שחקני בית החל מ 2014.
כלומר לאמין וכל שאר שחקני הבית של בארסה שמשחקים עכשיו בקבוצה שווים בדיוק 0 ביחד.
מה זה מוכיח?
טבלה דומה לשנים קודמות הייתה מתעלמת ממסי וחבריו לדרים טים גם.

הטבלה גם לא מחשבת את אולמו שהוזכר קודם. גם בגלל שעזב בחינם, וגם בגלל שנכנס רק מי ששיחק לפחות 3 שנים בין הגילאים 15 ל 21. אולמו עזב בגיל 16.
לעומת זאת, אם פדרי יימכר מתישהו, הוא כן ייכנס לטבלה למרות שהוא לא שחקן בית של בארסה. (או מסאנטואונו לצורך הדוגמא)