זינדין זידאן :: שוב עוזב אותנו :(

מבחינת זידאן, היה עדיף לעזוב כמו גיבור עכשיו במקום להיות מפוטר בעוד חצי שנה-שנה בגלל רצף לא טוב של תוצאות\הדחה מליגת האלופות וכו’.

אני מדבר על משהו אחר: הגענו למצב בו מאמן עם 4 תארים גדולים בשנתיים וחצי מרגיש בצורך לעזוב במקום להרגיש שמשרתו בטוחה בעוד שנה-שנתיים גם אם תהיה עונה אחת רעה בסטנדרטים של ריאל.

אני לא מכיר מספיק את סארי. לגבי פוצ’טינו- לא התרשמתי עדיין ממנו. אני גם לא כל כך מחזיק מקלופ.

בכל מקרה, מדוע אתה חושב ששני אלה מתאימים יותר?

הכדורגל של נאפולי הוא פשוט תענוג. משחק הלחץ והמסירות, הוא מגוון והוא הצליח להביא את נאפולי ללא ספסל ועם סגל הרבה פחות טוב למצב של כמעט אליפות מול יובה עדיפה על הנייר.

לגבי פוצ’טינו, עם סגל פחות טוב משל הגדולות הוא מצליח להביא את טוטנהאם לחברות קבועה בצמרת הגבוהה עם כדורגל חיובי וטוב. לחובתו ייאמר שהוא לא זכה בכלים.

קלופ לא ריאלי אז אין מה להרחיב אפילו.

זה נכון במיוחד לגבי ריאל, אבל גם לגבי בארסה כפי שציינת ולגבי כמעט כל מועדון כדורגל בעידן המודרני.
פרגי באקלים של היום היה נחתך אחרי שנה-שנתיים גג: הספורט הפך היום להרבה יותר מדעי והמשמעות של מאמן קטנה לעומת המשמעות של שחקן. בתקופת המשבר של ריאל מדריד ראמוס ציין שהוא תומך בזידאן, זה לא אמור להיות הפוך? :roll_eyes:

מה כבר לואיס אנריקה או ואלוורדה יכול להגיד לשחקן כמו ניימאר? שלא לדבר על מסי. הערך המוסף שלהם קטן לעומת הערך המוסף של שחקן עם צעד ראשון היסטורי. גם אמרי ידע את זה.

לכן קל מאוד להתאהב בצ’ולו, בפרגי, בגווארדיולה, בקלופ ובתקופה מסוימת גם במוריניו, בניטז ובונגר - הם מאמנים עם מעמד מאוד מובנה.

בדיון דומה מלפני שנה ציינתי את קבוצת הכדורסל של מכבי חיפה שהגיעה להישגים מדהימים ותמיד המאמן מצא את דרכו החוצה. גם אם לא מדובר בפיטורין מדובר בחוסר נכונות לתת לאדם שהוכיח את עצמו שידרוג בחוזה. היום הקבוצה הזאת מצאה את דרכה לליגה השניה.

אוהדים מחפשים מורשת ונראטיב להזדהות איתו וכאוהד יונייטד אתה יכול להבין זאת טוב יותר מכל אחד אחר. אני עד היום מזועזע מהפיטורין של רניירי מלסטר, אז הם נשארו בליגה אבל הם איבדו הרבה יותר בדרך…

אני קוטע את הדיון המעניין בשביל קצת ציוצים וחדשות…

לא שיוגי באמת היה מועמד איי פעם, אבל בשביל כתבי ספרד שקוראים כאן:
https://twitter.com/cfbayern/status/1002497414044028928

פוצ’טינו: מארקה חוזרים בהם והיום כותבים שאין לו שום סעיף שחרור בחוזה, אבל כן יש סיכום בע"פ עם לוי שיאפשר לו להשתחרר. גילם באלאג טוען שגם את זה אין והוא לא רואה את לוי משחרר אותו. באלאג הוא עיתונאי ספרדי מוערך שחי באנגליה וכותב בסקיי ועבור AS, וגם כתב ספר נהדר על פוצ’ השנה.

ממש היום פוצ’טינו השיק אוטוביוגפיה שבאלאג עזר לו לכתוב, והתייחס בקלישאתיות לשמועות שמקשרות אותו לספסלנו (מחמאות למדריד ולזידאן, מרוצה בטוטנהאם, מה שיהיה יהיה וכו’).

אני חייב לציין שאני דיי מקבל את ההתפטרות של זידאן, בעיקר לאור היכולת שלנו בליגה מצד אחד, והזכיות המטורפות בצ׳מפיונס מצד שני.
אם זידאן היה מודח ברבע הגמר, ריאל כנראה הייתה מעיפה אותו, והיינו זוכרים את זידאן בצורה מאוד שונה, וכך גם אוהדי הכדורגל בעולם.
פרישה אחרי 3 זכיות רצופות באלופות, כשהסגל כבר לפחות שנה על אדים, היא החלטה לגיטימית לחלוטין ומציבה את זידאן אולי כמאמן הטוב בתולדות המועדון. וזה גם מה שזכור מזידאן, אחד הכוכבים הגדולים בתולדות הבלאנקוס והמאמן האלוהי שהאכיל אותנו בנצחונות על הבמה הטובה ביותר.

מצד שני, זידאן נתן קרדיט לשחקן עצלן ללא כל הצדקה, והוא החזיר לו במשחק וחצי טובים בכל שנה. לא על זה אתה מקבל 8 מיליון יורו בשנה ומקום בהרכב של ריאל מדריד, תסלח לי בנזמה.
לדעתי האופי של השחקנים שלנו מתאים יותר ל״התעלות ברגע האמת״, ולא מתאים לריצה לעונה שלמה. נכון שזכינו באליפות בשנה שעברה, אבל שלישיית ההתקפה, וגם רוב שחקני הסגל, כבר דיי שבעים, ויהיה קשה להמשיך שוב ושוב לזכות באלופות. אפילו אני אחרי הזכייה השנייה במילאנו, אמרתי שצריך ללכת על כל הקופה בליגה ולהתעלם מהצ׳מפיונס, בסוף זכינו בשניהם ועל זה אין לי מה להתלונן.

ריאל צריכה רענון, בעיקר בחלק ההתקפי, ויכול להיות שאו פרס או זידאן, לא קיבלו את זה. רונאלדו בייל ובנזמה, כל אחד מהסיבות שלו, לא מתאימים לריצה לעונה שלמה בליגה ובאלופות.

הבעיה היחידה שלי היא עם האלטרנטיבה, אני מאוד מקווה שהשמועות של ונגר לא נכונות, כי למרות שהוא הרבה יותר מעוטר מבניטז, אני צופה לו עתיד דומה מאוד עם החלפה בגוטי כנראה.

זידאן הוכיח שבקבוצות גדולות צריך יותר לנהל את הסגל ולהיות פיגורה מאשר כל דבר אחר, לכן אני לא כל כך מתנגד לגוטי עקרונית, למרות שהוא פחות כוכב מזידאן.

לא רואה את פוטצי׳נו מצטרף לאור החוזה שחתם עליו רק לפני כמה ימים, ומתנגד ליואכים לב לאור העובדה שהוא לא ממש בכושר ברמת קבוצות. הייתי רוצה לראות מאמן כמו קלופ, אם כי לא בטוח שזה יקרה. לוזר בגמרים? זה שטויות במיץ עצבניות, להגיע לגמר אומר שאתה ווינר, ולעשות את זה מספר פעמים עושה אותך גבר עוד יותר.

אתמול במשחק של צרפת 98’

עדיין לא מבין למה הוא עזב. כשחקן.

אולי נחתים אותו כבועט חופשיות שלנו, שישב על הספסל ויעלה למצבים נייחים.
אנחנו גם ככה רגילים כבר לשחק ב10 שחקנים, לפחות יהיו לנו כמה גולים בשנה בחופשיות.

מחשבה שעלתה לי על עזיבת זידאן.
אולי אחת הסיבות לעזיבה היא הבן שלו שלאט לאט רוצה להשתלב בקבותה הבוגרת ולא יהיה מסוגל לעשות זאת בצורה בריאה כל עוד זידאן הוא המאמן.
זידאן לא יכול לתת לבן שלו דקות בלי שידברו על פרוטקציות. ובכללי לא תוכל להיות שם התנהלות בריאה מה שיפגע בזידאן ובבנו.

אני לא חושב שאפילו זידאן מדמיין שלבן שלו יש איזשהו סיכוי להשתלב בקבוצה.

אני מניח שגם זידאן ג’וניור יעזוב אותנו הקיץ.

אבל עדיין שום הצלחה של בנו בכדורגל לא תגיע בצורה חלקה כאשר הוא הבן של המאמן שלו.
זידאן גם בטח מבין שהכי טוב לקריירה של בנו היא שהוא יהיה תחת מאמן אחר, שמאמן אחד יתן לו צ’אנס או יחליט למכור אותו. שדקות של לוקה לא יחשבו כפרוטקציה כזו או אחרת ויוכלו לעבור בשקט על סדר היום.
כמובן זידאן גם לא רוצה להיות זה שמוכר את בנו או נותן לו בשורות רעות.

https://twitter.com/MHChehade/status/1019194597615067138

פייק ניוק או תפנית סופר-מעניינת בעלילה? מה שבטוח שיהיה מעניין.

נשאלת השאלה: האם יובנטוס רוצה להיות ריאל מדריד?
וברצינות: נראה לי מטורף שמהלך כזה נרקם מראש, תוכנן איי-שם לפני כמה חודשים. מצד שני גם ההחתמה של זידאן כביכול הייתה מוזרה - על מפית. זה יכול להיות מהלך מטורף, שניים כל-כך ווינריים במערכת אחת, ועבור זידאן כמובן שהתפקיד הוא לא חצי קלאץ’, זו לא חופשה, אבל הרבה פחות עומס ולא עבודה יומיומית כמאמן, אולי ימתין לנבחרת צרפת כמאמן ואולי ליובה עצמה שיש לו חיבה עצומה כלפיה והוא תמיד אמר זאת. כריסטיאנו אגב עושה את הדרך ההפוכה מזידאן, רק עכשיו חשבתי על זה. ואני אהיה מאוד מאוכזב אם זה יקרה. שיגיע בעוד שנה, לא עכשיו

זה היה בקהאם שהוחתם על מפית.

זידאן מדבר על ריאל מדריד

לפני קצת יותר משלושה חודשים, פחות משבוע אחרי שעשה היסטוריה והוביל את ריאל מדריד לשלוש זכיות רצופות בליגת האלופות - זינדין זידאן ‘הטיל פצצה’ והודיע על התפטרותו מריאל מדריד. מאז הוא בעיקר נהנה מהחיים והתרחק מהכדורגל. היו שמועות שקישרו אותו ליובה כמנהל ספורטיבי ועד היום בתקשורת האנגלית משוכנעים שיהיה המאמן הבא של מנצ’סטר יונייטד. בינתיים זיזו ‘שובר שתיקה’ כמאמר הקלישאה ובראיון נרחב לאתר אופ"א הוא מסכם את התקופה בריאל מדריד.
בכוונה אני לא מעתיק לכאן את הכל, תרגמתי את כל הראיון בניגוד לתקשורת העצלנית בארץ, שווה לכם להקליק. הנה חלק מהדברים:

זידאן מספר שכריסטיאנו היה המנהיג על המגרש, זה שכל השחקנים מסתכלים עליו, וראמוס דומיננטי בחדר ההלבשה. הוא אומר שקארים שחקן קבוצתי שהשפיע הרבה על משחק ההתקפה, ועוד לגבי השחקנים - מחמיא למגנים שקבוצות היו צריכות להיערך איך לעצור את מרסלו וקרבחאל, ובכל רגע הרגשת שמשהו טוב קורה כשכהכדור הגיע לכנפיים.
קאסמירו לדבריו נתן את האיזון בכר הדשא ושלט גם בקרבות באוויר וזה חשוב, והחזקת הכדור היא כלי כדי להתיש את היריבות בין היתר ולהיות פחות בסכנה אבל לא ערובה להצלחה.
המפתחות להצלחה - להיות נאמן לפילוסופייה ולהתרכז תמיד בקבוצה שלנו ופחות ביריבה), והוסיף שהקבוצה אכן השיגה תוצאות מעולות בחוץ ולעתים זה הביא לשאננות כמו נגד יובה.

זה כנראה סופי, עפ"י חוגונס ורדיו סר זידאן חוזר הביתה עוד היום.

אני אוהב את זידאן מסיבות מובנות, אבל קשה לי להחליט אם אני יותר מאושר שהוא חוזר או שמוריניו לא חוזר.

אני באקזטזהההההנ

וכמו שאמר אייל שני: “זו תהיה או הצלחה ענקית או התרסקות איומה”

מעריך מאוד את זידאן שהסכים להענות לאתגר ולסכן את המורשת האדירה שהוא בנה, אני מאוד אוהב אותו ומאמין בו. תמיד ישאר השחקן האהוב עליי בעולם ככל הנראה, ואחת הדמויות האהובות עליי בספורט באופן כללי.

אני מניח שאם זיזו מסכים לחזור כנראה הבטיחו לו שליטה על הסגל ותקציבים שלא הסכימו לתת לו בקיץ שעבר. זה אומר שהזאר בטוח ינחת פה, יעלה כמה שיעלה. זה אומר גם שיורנטה כבר מתחיל לארוז וחבל. שבנזמה יישאר באנקר בהרכב וכך גם קרוס. איסקו עוד יחזור להרכב עם ה-4-4-2 שזידאן שיחק בעונה האחרונה שלו פה. בייל כמובן לא יראה מגרש אבל הוא במילא לא מצדיק מקום בהרכב. חאמס יישאר בבאיירן. זידאן ישפר את הסיכוי שלנו להביא את אמבפה בעתיד היותר רחוק.

עם כל האהבה לזידאן התחושה שלי שפוצ’טינו יותר מתאים לבנייה מחדש. זידאן לא היה נדיב עם דקות לשחקנים צעירים ואני לא בטוח שהוא יטפח אותם כמו שצריך. הוא לא ספר את מוראטה, יורנטה וסבאיוס ואת אשרף הוא מחק אחרי המשחק החלש בוומבלי. זידאן גם קיבל קבוצת כוכבים וזה שונה מלבנות סגל מחדש. הפעם אי אפשר להשאיר את הסגל כמו שהוא ולראות תוצאות שונות. חייבים מהפכה אמיתית.

אגב זידאן מבחינתי הוא המאמן הכי חכם שהיה לנו פה בשנים האחרונות. הוא לא טקטיקן ולא מוטיבטור אבל יש לו הרבה היגיון והבנה שאין להרבה מאמנים. סתם דוגמא פשוטה, בסופר קאפ האירופי מול סביליה זידאן העדיף הרכב מוחלש של שחקנים שעברו הכנה מלאה והשאיר בבית את הכוכבים שחזרו מאוחר לאימונים אחרי היורו. לופטגי עשה בדיוק ההפך בסופר קאפ מול אתלטיקו. כל השחקנים שעשו הכנה מלאה סופסלו עבור שחקנים שהתאמנו בקושי שבוע. אחרי שרואים דברים כאלה אסור לזלזל בהיגיון פשוט. מהבחינה הזאת אני אשמח שזידאן יחזור. אני רק לא שוכח את העונה האחרונה שלו בליגה, וההתעקשות על שחקנים מאכזבים כמו בנזמה וקרוס. הוא חייב להראות להם את הדרך החוצה, אם לא מהמועדון אז לפחות מההרכב.

חדשות משמחות מאוד. בעיקר לאור העובדה שהיה נראה שמוריניו הוא זה שיגיע.

שנה שעברה זידאן הבין שריאל צריכה שינוי. אף אחד לא באמת הבין אם התפטרותו קשורה בכך שלא רצה לעשות את השינוי הזה או שמא רצה ופלורנטינו לא זרם איתו.
יהיה מעניין מאוד איך הוא חוזר לתפקיד. האם הוא מתכנן מהפכה או שהדברים יסתכמו בבייל והזאר.
לדעתי הוא מבין שנדרשת חשיבה חדשה שדורשת שינויים ממשיים בקבוצה.
מעניין מה יהיה מעמדו של ויניסיוס ושאר הצעירים. מה יהיה עם מרכז הקישור האנמי. בנזמה, מרסלו, איסקו ורכש באופן כללי.

אבל לפני הכל, מרגש לראות שוב את הבנאדם המרשים הזה על הקווים.
במצב שלנו כרגע זה מאוד מאוד חשוב.

אני קורא את זה פה במערכת בספורט1, מנסה להכין ידיעה במהרה ומצפים ממני כאיש ריאל מדריד - ואני רועד. ניסיתי לא להתייחס לדיווחים האלה אבל זו אותה צמרמורת כמו אז ב-6 בינואר. הגלאקטיקו של פלורנטינו הוא זידאן. אני גם חושב שהוא יקלקל את המורשת אבל יש כלכך הרבה זכרונות מדהימים ואני פשוט רוצה ליהנות מהרגע, בשורה טובה בימים קשים. סתם לחייך, בלי לנתח, בלי לחשוב מה יהיה.
אגב מילה מקצועית: הייתי משוכנע אז שזיזו מאמן עם מספיק כוח לקבל החלטות קשות. אולי בעבר לא רצה להתלכלך והפעם אחרי עונה פח זה יותר פשוט. אני מאמין שזידאן קיבל הבטחות מפלורנטינו - רכש, סמכויות, מדיניות, ומאוד-מאוד מרתק לראות איך ייבנה את הקבוצה מחדש. המלך חוזר.