כריסטיאנו רונאלדו :: תם עידן

להיפך, רונאלדו יכול לשחק ביותר שיטות משחק מאשר מסי. מצד שני מסי יכול לשחק יותר תפקידים, אבל רק בתפקיד השחקן החופשי הוא יכול להיות מסי, בשאר התפקידים הוא יהיה סתם אחד השחקנים הטובים בעולם לאותו התפקיד.

ומסי שמשחק עם הגב לשער ? :flushed:

מסי לא שחקן שמעדיף פוזשן(כנראה התבלבת עם צ’אבי), מסי שחקן שמעדיף לקבל את הכדור במקומות הנוחים לו, מקומות שמהם הוא יכול לעשות את הפעולות שלו, וכדי שמסי יקבל את הכדור במקומות האהובים עליו כל הקבוצה צריכה לעבוד בשבילו, בדיוק כפי שהקבוצה צריכה לעבוד בשביל רונאלדו כדי לקבל את הכדור ברחבה.

ואם אני מבין את הטענה שלך זה שכל שחקן שלא הצליח ליד רונאלדו זה בגלל רונאלדו וכל שחקן שלא הצליח ליד מסי זה בגלל אותו שחקן ? זה לא מתאים לו שמאל, וזה צריך את הכדור לרגל, וזלאטאן אוהב לשחק במרכז…

ברור שניימאר הצליח ליד מסי, כי ניימאר זה אחד השחקנים בטובים בהיסטוריה, הוא יצליח בכל מקום, אבל עובדה שהוא עזב כי השיטה של מסי נכפתה גם עליו(ובצדק).

ואם אלבה חייב למסי קריירה אז גם קרבחאל ומרסלו שכל כדור שהרימו לרחבה רונאלדו נגח לרשת חייבים את הקריירה לפורטוגלי, לא ?

פשוט לא ! יותר נוח לו לרדת למטה(לא עד איפה שצ’אבי אהב לשחק) אבל מספיק למטה לקבל את הכדור ולהתחיל התקפה כדי שיוכל להצטרף בתזמון ששמור רק למסי כדי לסיים, הוא לא מעדיף לקבל את הכדור בצפיפות ליד הרחבה, למרות שהוא מצויין גם שם, הוא בבירור בורח מהצפיפות ונכנס לרחבה בתזמון הנכון.

מסי לא עובד בשביל שום קבוצה, כמו במקרה רונאלדו כל ברצלונה בנוייה כדי שכולם ישרתו את מסי, ואני לא כותב זאת כביקורת, הם צריכים לעבוד בשבילו ומי שלא מוכן שיעזוב לפסז’, אני כותב זאת כעובדה מוגמרת, זה שאתה אוהב יותר את מה שמסי מייצר אחרי שעבדו בשבילו לא אמור לבטל את המאמצים שההנהלה,המאמן והשחקנים משקיעים כדי לתת למסי את מה שהוא רוצה.

בליל שטויות שמסתמך על ניחושים במקרה הטוב, ודעה לא אובייקטיבית שמבצעת התאמה בין “עובדות” לצורת החשיבה שלך במקרה הרע.

סוארס (החלוץ הטוב בדורו לפי מה שכתבת) התחיל את הקריירה שלו בברצלונה ב14/15 כקיצוני ימני אצל לוצ’ו ונראה סביר מינוס, באחד המשחקים מסי מדבר איתו ואומר לו ללכת לאמצע (מסי מ2010-2011 בערך משחק באמצע), זה עוד לפני החיבור בין msn בינואר שהוביל לטרבל.

במקרה כזה כמו שאתה מתאר סוארס היה צריך להישאר בימין או ללכת לפאריס בגלל הדיקטטור שכל הקבוצה משחקת בשבילו.

שומע מסי בא להגיב על אוטומט עם הודעות שכבר שמורות בוורד ואפילו לא טורח לקרוא מה שכתבו לפני, אני לא אבזבז את זמני יותר בעניין הזה.

בתור בן אדם רציני שרושם שניימאר עזב לפאריס כי לא הסתדר עם השיטה של מסי, אני חושב שאתה זה שעונה על אוטומט, זה אומנם לא הדיון שלו (ואני גם לא זה שהעלה את מסי בדיון) אבל אם אתה רושם משהו נא להביא הוכחות, טיעונים לגיטימיים. לרשום מסי דיקטטור וזאת עובדת מוגמרת וכל מי שהצליח לידו זה בגלל שהוא שחקן על (פדרו?) וכל מי שלא זה בגלל שיטת מסי, זאת שטות. בכל מקרה אעצור את הדיון פה כדי לא לפגוע במטרת התרד - רונאלדו.

לדעתי, המקרה של מסי דומה וגם שונה. השחקנים לא חייבים לעבוד בשבילו- הם רוצים. הוא הכתובת הקלה והבטוחה בכל התקפה, אבל זה די מנוון את השחקן לפעולה אחת. השורה התחתונה היא עדיין נזק לשאר השחקנים, אם כי עד כה התועלת שמסי מביא עולה על כך.
לצורך העניין, בשנה שעברה הייתה לבארסה תקופה יפה לפני הקלאסיקו כשמסי היה פצוע. הקבוצה רצה לא מעט זמן בלעדיו ולמדה להסתדר. הבעיה היא כשקבוצה רגילה שיש לה מסי ואז הוא נעדר לה למשחק - שניים.

למה עזב לדעתך ?
לא כתבתי שהוא לא הסתדר עם השיטה, כתבתי שהוא לא אהב את השיטה, השיטה שמסי הוא מסי ואתה גם אם קוראים לך ניימאר רק מקום שני. השיטה שכולם עובדים בשביל מסי וקודם כל מחפשים אותו ואתה מקבל את הפירורים שמסי משאיר לך. ניימאר עשה מהפירורים מטעמים ולפעמים גם הפריע מאוד לשיטה, אבל הוא לא אהב שהוא לא השיטה ולכן עזב.

לא כתבתי שמסי דיקטטור, כתבתי שעובדים בשבילו כי הוא שחקן שאם הוא אצלך אתה חייב לעבוד בשבילו או לעזוב.

וממש לא כתבתי שכל מי שהצליח ליד מסי הוא שחקן על, פדרו הצליח כי הוא בדיוק סוג השחקן שיכול להצליח בשיטת מסי, הוא מהשחקנים שעבדו הכי הרבה בשביל מסי.

אני לא יכול להיכנס לתוך הראש של השחקנים ולקרוא מה הם חושבים ורוצים, אבל בשורה התחתונה השחקנים עובדים בשביל מסי בדיוק כפי שעושים זאת בשביל רונאלדו.

מתנצל על התגובה בפורום שלכם, ועוד בפוסט של הנמסיס, אבל יש פה טעות קלינית. ב2012 כשמסי שיחק הכי קרוב לשער היריבה בקריירה הבן אדם כבש ובישל 100 גולים תוך פחות משנה. בארסה שיחקה לאורך רוב שנה הזאת עם 4 קשרים, כך שהוא לא היה צריך לרדת בכלל אחורה. הוא עשה את הפעולות כל כך קרוב לשער היריבה, שהוא היה בלתי ניתן לעצירה. הוא כל כך מחזיק את ברצלונה בשנים האחרונות שקל לשכוח איזה שחקן מפחיד הוא היה בתקופה ההיא.

זו בניגוד לכך, טענה ממש טובה. לא סתם התקופות הטובות בשנים האחרונות הן כשיש שחקנים יצירתיים בחלק הקדמי של בארסה שלוקחים קצת את הכדור לרגל. מסי אמנם לא כופה את עצמו, אבל הוא כל כך דומיננטי שקל מאוד לשחקנים לידו לשכוח שהם מקבלים עשרות מליונים בשנה, והם פשוט יחפשו את מסי שיפתור להם את כל הבעיות. אם אצל רונאלדו יש דרך (גם אם לא ריאלית) להוריד את הדומיננטיות שלו לטובת הקבוצה, אצל מסי אין דרך לפתור את הבעיה הזאת.

כסף? הכרה? העונות הכי טובות של ניימאר בקריירה היו תחת מסי. אתה מדבר על “אחד השחקנים הטובים בהיסטוריה”, אבל אם תוריד את התקופה שלו בבארסה אנחנו מדברים על באלוטלי משודרג. עצם זה שדיברת על ניימאר במושגים כל כך גדולים, אומר שבתוך תוכך אתה כנראה כן מבין מה מסי נותן לשחקנים שמשחקים לידו. רק מתעלם מזה כי זה לא תואם את מה שהיית רוצה שיהיה.

אגב, בנוגע לרונאלדו, גריזמן הוזכר פה בדיון. אני חושב שבדומה לצרפתי, מעבר ל-4-4-2 יוכל לעזור לרונאלדו לא לתקוע את המשחק. האם ליובנטוס יש את הכלים לשחק 4-4-2? אין לי מושג. אבל אם הם קנו אותו מבלי לחשוב על התאמות של הקבוצה כדי שהוא לא יפגע בשטף, זו די אשמתם.

לא השתנה דבר?
דבר ראשון כל הסגל הזדקן
החליפו מאמן
דיבאלה לא שיחזר את עונת הפריצה שלו ומסתמן בתור אסנסיו טיפה מוצלח יותר בניגוד למסי שהוא היה לפני.

אנחנו מדברים על רונאלדו, אז הנה גם בריאל לא השתנה שום דבר חוץ מעזיבה של רונאלדו, החלפת מאמן, ואסנסיו שלא מיצה את הפוטנציאל, והפכנו מאלופת אירופה לקבוצת שמינית.

יש כל כך הרבה משתנים, שלהפיל הכל על רונאלדו זו גניבת דעת.
אז הנה, כמו שרונאלדו כביכול לא שדרג בצד אחד הוא כביכול ההבדל מאלופה לקבוצת שמינית.

לגבי הדיון על מסי. גם מסי פוגע בקבוצה. האמירה של מסי מבשל יותר ולכן הוא קבוצתי יותר לא נכונה. לפעמים שחקן יהיה הכי טוב לקבוצה בזה שהוא יהיה החלוץ ולא יעשה הגנה. שימו במקום מסי שחקן שלוחץ הרבה ותראו קבוצה קבוצתית יותר, אך לא טובה יותר. שימו במקום רונאלדו את אסנסיו ותקבלו קבוצה שעובדתית פחות טובה, גם אם היא קבוצתית יותר.

הרבה מהטיעונים שהובאו הם ששחקנים לא נהיים גרועים ככה סתם. אז בבקשה:
חאמס, איסקו, אסנסיו, ואסקז, מודריץ, קרבאחל, מרסלו, בייל… ואלה רק מהשחקנים ששיחקו בריאל בשנים האחרונות.
שחקן לא משחק בשיא שלו מרגע שהגיע אליו וכד גיל פרישה, לפעמים שיא של שחקן הוא קצר יותר ואז הוא חוזר לממדיו.
יובנטוס איחרו עם הבאתו של סופרסטאר, כל הסגל שנבנה ורק חיכה לסופרסטאר הזדקן ולתוך זה רונאלדו הגיע. אפשר להאשים אותו בכך שהוא לא אותו רונאלדו שהיה מבחינת יכולת, אך לא בגלל פגיעה קבוצתית.

אגב הדוגמה שנתנו של אוזיל מעולה, הנה שחקן שניצל את רונאלדו בשביל הקריירה שלו, אחרי זה תגידו לא קבוצתי, מהלך קבוצתי יפה ככל שיהיה לא יהיה שווה כלום אם לא יהיה חלוץ שישים את הכדור ברשת, והחלוץ הוא חלק מאותה קבוצה

הטיעון הוא שפעם רונאלדו היה שווה צוות מסייע כזה והיום לא בטוח. אין חולק על המפלצת שהוא היה בעונה הזו, רק שמפה לשם היא הייתה די מזמן.

אני מרגיש שהרבה לא ממש רואים את רונאלדו משחק העונה. הוא מאוד שונה בגישה מרונאלדו של ריאל. הרבה יותר מפרגן ומחויך והרבה פחות משתלט על המשחק. וכן, הוא גם בכושר נהדר. בתור אחד שדווקא עוקב אחרי יובה, יובה של העונה שעברה הייתה חזקה מאוד והייתה נראית בעלת סיכוי ממשי לזכות באלופות עד ההפסד מול אייאקס.

2 בעיות עיקריות כרגע ביובה הן השיטה של סארי שכרגע עוד לא ממש עובדת והחיסרון של קייליני כשבונוצ’י בירידה דרסטית ביכולת כבר 3 עונות.

לא חושב שאפילו שוסאקו יסכים איתך שמסי יכול לשחק היום כווינגר (כמובן שיכול לשחק ולהיות יותר טוב מואסקז ואפילו מבייל אבל בטח שלא למצות את עצמו)

אכן, מסי בשיאו היה מסי בשיאו (לפני 8 שנים כן? )
איך זה מתקשר למסי של היום שמשתדל לרוץ כמה שפחות כדי לנצל את האנרגיות שלו לעשות בדיוק את מה שטיטי ציין?

מצחיק שכשכתבת את זה, בערך באותו הזמן, מסי מבשל לדה יונג מהאגף הימני. וזה אגב, במשחק ‘חלש’ שלו.

מסי אגב, בינתיים עם שלושה בישולים במשחק עד כה.

מה זה??

אל תתלהב :slight_smile: זה כדי לצפות בקלאסיקו נגד ברצלונה בזמן הקורונה משום שהמשחק בין יובנטוס ואינטר נדחה. אפשר לומר שהסכסוך המסוים והדם הרע שהיה כבר מאחוריהם. כריסטיאנו קיבל הצעה לשבת ביציע הכבוד לצד הנשיא (נכתב שהוא מאוד הופתע מהטלפון שקיבל מכריסטיאנו) אבל סירב בנימוס, העדיף להסתתר ולא רצה לגנוב את הפוקוס ולכן גם חתך כמה דקות לסיום ולא נכנס לחדר ההלבשה בסיום המשחק. ניסו לשמור על זה בסוד כמה שאפשר עד שבשעות הצהריים המוקדמות דלף העניין שהוא יהיה במשחק. כן גם היו כתבות אחרות על כך שיש לו חלום לחזור אבל זה חארטה.

משהו אחר לגבי כריסטיאנו - אימו דולורס עברה אירוע מוחי ביום שלישי, היא אושפה באופן בהול, הילדים שהו לידה והיא מתאוששת מה שנקרא - רק בריאות.

המשחק האחרון של כריסטיאנו רונאלדו אמנם הסתיים בלי שער, לאחר 11 משחקי ליגה רצופים בהם כבש במדי יובנטוס והשווה שיא ליגה. אבל מעבר לכך שהגברת הזקנה עשתה צעד חשוב בדרך לאליפות, כריסטיאנו רשם את משחקו ה-1000 בקריירה, ציון דרך ענק. 438 משחקים בריאל מדריד (450 שערים), 292 במדי מנצ’סטר יונייטד (118 שערים), 75 במדי יובנטוס (53 שערים), 31 במדי ספורטינג ליסבון (חמישה שערים) ו-164 בנבחרת פורטוגל (99 שערים).

על הודעת התמיכה שלו אחרי התפרצות הקורונה כבר שמעתם (הוא בעצמו בינתיים בפורטוגל כששהה לצד אימו ולא חזר משום שיובנטוס בבידוד), ולפי הדיווחים (לא מצאתי אישור לכך) - כל בתי המלון של כריסטיאנו רונאלדו בפורטוגל יהפכו לבתי חולים ויטפלו בחינם בכל מי שחלה בקורונה. אגדה!

הידיעה על כריסטיאנו והמלונות התגלו בסופו של דבר כפייק ניוז (עוד אחד עליו שרץ ברחבי הרשת וקל ליפול בו).

הוא אלוהים בכל מקרה.

שנתיים למספרת הבלתי נשכחת. קשה לרגש אותנו, אוהדי ריאל מדריד, כבר ראינו הכל. ועדיין, ה-3 באפריל 2018 היה יום בלתי נשכח. “כולה” רבע הגמר, אחרי שתי זכיות ברציפות בצ’מפיונס. ריאל כבר הובילה 0:1 בטורינו משער שלו, איך לא, ונראתה נהדר. ואז בדקה ה-64 הגיע פלא תבל. קרבחאל הרים, כריסטיאנו עף באוויר ושלח מספרת מדהימה לרשת. השער הזכור מכל של גדול המבקיעים בהיסטוריה של ריאל מדריד. אפילו אוהדי יובה הריעו (למרות שעשרה חודשים קודם חיסל אותם בגמר), וכמה שהוא היה צריך את זה. מרסלו עוד כבש שער יפה משלו בדרך ל- 0:3 ברוטאלי, אך זה כבר לא היה משנה.

זידאן שלרוב שומר על איפוק - תפס את הראש כלא מאמין. ארבלואה צייץ: “הוא יכול לעזוב את כדור הארץ ולשחק במאדים”. ואתם השתוללתם בבית. אין הרבה רגעים מרגשים כאלה בכדורגל. כאילו העולם עצר מלכת. שער שאתה רואה במשחק מחשב. לאחר מכן אני פרסמתי את “מכתב הסליחה” לכריסטיאנו . “סליחה על זה שהעזתי לבקר אותך. זה קורה רק כשאוהבים יותר מדי. סליחה שהעזתי לפקפק בך. ותודה שהחזרת לי את החשק לכדורגל (עונת ליגה קשה, בכל זאת) וגרמת לי שוב לקפוץ מכל גול, בעיקר שלך, גם ב-0:5”. כתבתי שאני חולם על הגביע ה-13. הוא אמנם לא כבש בגמר, אבל הגשים לי את החלום לפני שעזב. תודה

המספרת הזאת היא הכריכה של הספר “להבין את רונאלדו”, מי שצפה במשחקי הליגה בעקביות לאורך השנים יכל לראות כמה מספרות הוא ניסה, כמה פספס וזה פשוט הכי רונאלדו שיש לדפוק דבר כזה בשיא המאני טיים אחרי שנים של אי הצלחה עם הפעולה הזאת, מדהים.

עוד פוסט הערצה לכריסטיאנו רונאלדו או משהו כזה, זה בלתי נמנע, וברצינות - פירוט של ממוצע השערים שלו עם המאמנים בקריירה: פרגוסון-מוריניו-אנצ’לוטי-זידאן.

אחרי שיצאתם מההלם של המספרים המטורפים האלה - לאיזה תקופה של רונאלדו אתם הכי מתגעגעים\ מתי לדעתכם היה שחקן הכי טוב?

• עם פרגוסון הוא כמובן היה בתחילת דרכו, קיצוני סופה לכל דבר שלאט לאט שינה את המשחק שלו בפעם הראשונה. שחקן חשוב מאוד בשלוש האליפויות והזכייה בצ’מפיונס, המפלצת התפתחה.
  • עם מוריניו: היה עדיין שחקן יוצר נפלא בצד שמאל ואמלל את בארסה בקלאסיקוס במשך שנתיים וקצת. כן היה כוח במתפרצות ומסוגל לעבור את המגן שלו ושוב ושוב.
  • עם אנצ’לוטי: המספרים הכי טובים, עונת 2014/15 היא עונה שאף אחד לא יזכור מעבר לרמת המספרים - שיא ניצחונות רצופים של ריאל, וכריסטיאנו כבש 61 שערים - העונה הטובה בקריירה שלו. היה שלב שהיו לו יותר שערי ליגה ממסי וניימאר ביחד.
  • עם זידאן: הרצף המטורף בליגת האלופות, בעיקר הפיניש ב-2016/17 - צמד-שלושער-שלושער-צמד ברבע-חצי-גמר, דגש על המשחקים הגדולים. בזכות המנוחות הוא הגיע טרי לחלוטין לשלבי ההכרעה של העונה. יש היגידו גם שחקן יותר קבוצתי ושליו ורגוע.