כריסטיאנו רונאלדו :: תם עידן

שנתיים בלי המלך . הגמר בקייב היה גם המשחק האחרון של כריסטיאנו בריאל. ב-AS כתבו שהרמז העבה שסיפק על עזיבתו האפיל אפילו מעל המספרת של בייל. בכל מקרה, אי אפשר לשכוח. “היה כיף לשחק בריאל מדריד”, אמר והוסיף: “אפשר לקרוא למפעל הזה ‘ליגת האלופות על שם כריסטיאנו רונאלדו’”. זה היה נטול קלאסה, במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. בחגיגות הזכייה בברנבאו הוא גם אמר דברים ברוח אחרת כשכל השחקנים יחד עם 80 אלף ביציעים צעקו לו “¡Cristiano, quédate!”

שנתיים עברו והאמת שלא הצלחתי להתאושש ולצאת מזה. כמובן שה-50 שערים שלו בעונה חסרים (גם אם הירידה ביכולת ברורה). זה היה פשוט שילוב מושלם, מה שקורה ביובה לטעמי פחות רלוונטי. התחושה שאיתו אנחנו תמיד יכולים לעשות משהו בליגת האלופות. אני מתגעגע לימים שהייתי שואג את ה-“SSUUII” המפורסם באותה התלהבות גם בשער השלישי שלו כשהמשחק נגמר מזמן. שחקן שאיתו אתה מרגיש בלתי מנוצח, מתחיל ב-0:1. האיש שמוסיף טירוף ותשוקה ורוצה שהכדורגל ייגע בשלמות. זה שלא שבע לעולם. לא האמנתי שיהיה שחקן שכל כך אקשר אליו לאחר עזיבתו של ראול. בכל זכייה בליגת האלופות, בכל רגע גדול שלנו בשנים האלה - הוא היה הפנים, הוא תמיד היה שם. 450 שערים ב-438 הופעות. תודה על הכל, כריסטיאנו, לעולם לא נשכח אותך.

אחרי השער שלו בכדור חופשי במדי יובה והשוואת שיא שערי ליגה בן 60 שנה אמנם קיבלתם ממני מנוחה אבל לא הפעם. כריסטיאנו-רומנו מכה שנית:

אומרים שהזמן טס כשנהנים - 11 שנה להצגתו של כריסטיאנו רונאלדו

image

אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול. 90 אלף איש פוצצו את הברנבאו (80 אלף נכנסו פנימה ועוד 10,000 ברחובות), משהו שלא היה כמותו מעולם. לואיס פיגו וזינדין זידאן קיבלו אירוע אחר לגמרי. כל גביעי הצ’מפיונס הוצגו במגרש כמובן. בערוץ הטלוויזיה של המועדון התחילו את השידור הרבה לפניכן והראו את המגרש מתמלא (מחצית מהאוהדים היו עם חולצות של ראול). אני זוכר את רונאלדו עולה מחויך לכר הדשא אחרי ה"ההזנקה" של הנשיא פרס שהחל בנאום ו-“Bienvenido a Caristiano Ronaldo”, כל הקהל דפק שאגה מטורפת. רונאלדו היה נרגש בטירוף ובקושי הצליח להוציא מילים מהפה, לא נתנו לו לדבר ובסוף מלמל שהוא הגשים חלום. די סטפאנו היה שם וכמובן גם אאוסביו אגדת פורטוגל. תאריך ה-6.7.2009 היה יום היסטורי. “Uno Dos Tres - Hala Madrid”.

טוב, נו, כבר אמרתי לכם שאני מקרה אבוד אבל אני בטוח שהסרטון יגרום לכם לצמרמורת. איך הזדקנו, יא-אללה.

אני מסוגל לראות את זה שוב ושוב כאילו זה תקציר של זכייה בצ’מפיונס, כאילו זה שער בקלאסיקו. הספרדית, התפאורה, החיוכים. כשדיברו בקיץ על מסיבה גדולה בהצגה של הזאר - גיחכתי. 50 אלף זה יפה מאוד אבל אין ולא יהיה כמו כריסטיאנו. גם אמבפה לא…

מדהים כמה שהחיוך של פלורנטינו מזכיר את ההסתודדיות של הבעלים של הלוחמים בסרט גלדיאטור

אכן, 11 שנים עברו מאז שעזב את הבית האדום ועבר לבין הלבן.

11 שנים במהלכן ניפץ שיאים והוריד לסתות. 11 שנים במהלכן הגעגועים לעולם לא עצרו. 11 שנים במהלכן אף פעם לא הפסקתי לקוות שיום אחד, ולו למשחק אחד בלבד, ישחק במדי מנצ׳סטר יונייטד!

טוב, אתם יודעים, אני פה רק בשביל הדברים הטובים:

הראשון שכובש 50 שערי ליגה גם בפריימרליג, גם בספרד וגם בסרייה א’.
השחקן שהגיע הכי מהר ל-50 גולים באיטליה - 61 משחקים בלבד. רקורד טוב יותר משל תותחים כמו אנדריי שבצ’נקו, רונאלדו נזאריו ואחרים
העונה: 30 שערים ב-30 משחקי ליגה, בשוויון עם צ’ירו אימובילה. אמש: צמד “מכוער” נגד לאציו (פנדל ושער קליל אחרי בישול של דיבאלה).
היעדים הבאים: מלך שערי הליגה האיטלקית ואולי גם נעל הזהב (רחוק ארבעה שערים מהשוואת הרקורד של רוברט לבנדובסקי), ובעיקר - ליגת האלופות בפעם השישית. האגדה כריסטיאנו רונאלדו.

כל מה שתגידו נכון, ונראה שכן הצלחנו או יותר נכון התחלנו להתגבר עליו. ואני עדיין מתגעגע

אומנם זה די חסר משמעות, אבל אני חולם שיקח את נעל הזהב השנה.
עוד 4 שערים ב-4 משחקים בשביל להשתוות ללבנדובסקי, ועוד 5 בשביל להיות זוכה יחיד.
בהחלט לא פשוט אבל אפשרי בשביל CR7.

El rey del gol. זה היה צריך לקרות ביום שבת אך זה רק התעכב. רונאלדו הגיע ל-100 שערים בנבחרת פורטוגל ובהמשך השלים צמד ל-101 - גולאסו בכדור חופשי ענק נגד שבדיה (שער עשירי מכדור חופשי בנבחרת, ו-57 בקריירה) ועוד בעיטה על סף החיבורים. המשחק אתמול היה ה-165 שלו בנבחרת. “גאווה ענקית לעשות היסטוריה בנבחרת שלנו. כשאמרו לי שאני יכול להגיע למאה שערים, אמרתי שזה לא מספיק. 101 גולים”, כתב באינסטגרם על רקע חלק מהשערים שלו, מהראשון ביורו 2004 בנגיחה נגד יוון ועד אתמול. במארקה הציגו את עשרת השערים היפים שלו בנבחרת ויש גם סקר אוהדים| המטרה הבאה, והוא לא ינוח ולא ישקוט עד שזה יקרה: לגבור על שיאו של עלי דאי שכבש 109 שערים במדי איראן והוא מוליך את טבלת הכובשים בכדורגל הנבחרות.

תודה.

אני זוכר שזה תמיד נראה כמו מרדף חסר סיכוי. רונאלדו כבר עבר את גיל 30 וכולנו כבר כל עונה מכריזים עליה כעונתו האחרונה בטופ העולמי. כל שנה רונאלדו מוכיח לי אחרת ושאני טועה לגביו כל פעם מחדש.
האם יש למישהו ספק שהיום שבירת השיא היא רק עניין של זמן?

בזמן שצמתם: צמד של כריסטיאנו מחלץ את יובה מהפסד בכורה עם פירלו, אחד בפנדל ואחד בנגיחה נפלאה כמו בתמונה (בישול של דנילו). גולת הכותרת? 14 שנה ברציפות שהוא כובש לפחות 30 שערים (שנה קלאנדרית) ובעיקר: 450 שערי ליגה בשלוש הליגות הבכירות: 84 במנצ’סטר יונייטד (196 משחקים), 311 בריאל (292 משחקים! יותר משער בממוצע למשחק) ו-55 במדי יובה ב-66 משחקים. אגדה. “רומא נהדרת - אבל כריסטיאנו פנומנלי”, צעקו הכותרות באיטליה, כשבגאזטה דלה ספורט קראו לו ‘המושיע’ של יובה. רונאלדו עמד לצד מאמנו לאחר המשחק ואמר: “נקודה חשובה מאוד עבורנו, אני צופה לנו עתיד מזהיר. יש מאמן חדש עם רעיונות חדשים וכולם מחייכים”.

שמונה שערי ליגה בחמישה משחקים בלבד בעונת 2020/21, ולחובבי המספרים: 380 דקות בלבד אם נדייק. כריסטיאנו רונאלדו, הסקורר מספר1 באירופה גם בגיל 35 וחצי. והפעם לא שערים שגרתיים של נגיחה או פנדל. שני גולאסוס תוך ארבע דקות, חיתוך לאמצע ופצצה לרשת וגם שער בעקב, כל זה במחצית נגד קליארי (0:2 הייתה גם תוצאת הסיום). סה"כ: 73 שערים ב-95 הופעות ביובנטוס. געגועים

משחק שני ברציפות שהבנאדם בן הכמעט 36 נותן גולאסו מעמדה מאוד לא נוחה. פעולות שפשוט לא קיימות אצלנו.

שחקן של פעם ב-1000 שנים.

“מכריסטיאנו ועד האפס” , זו הכותרת הדרמטית ב-AS. שלא היינו צריכים את זה כדי לדעת כמה הפנומן הפורטוגלי חסר, אבל קבלו את המספרים. ריאל העונה לא כבשה כבר שלושה משחקים, אבל זה מרגיש לנו יותר (סוסיאדד - 0:0, קאדיס - 1:0 ושחטאר - 2:0). ביום שאחרי רונאלדו, ריאל לא כובשת כמעט אחת לחמישה משחקים (19.51%). בתשע העונות שלו במועדון, בין אם שיחק ובין אם לא, ריאל לא הצליחה לכבוש פעם ב-11 משחקים (8.86%). הכישלון הוכפל ואפילו מעבר לכך מאז עזיבתו. 519 משחקים רשמיים שיחקה ריאל. הוא השתתף ב-438. ריאל כבשה 1,378 שערים - 2.66 שערים למשחק. בעונת 2011/12 היה השיא - שלושה שערים בממוצע למשחק. ב-46 משחקים ריאל לא הבקיעה. ב-383 היא כבשה לפחות שני שערים (73.8%). ב-13 משחקים היא כבשה שישייה או יותר, והשיא היה ב-2:10 על ראיו (הייתה בתשעה שחקנים) - רביעייה לבייל, שלושער לבנזמה וצמד לרונאלדו.

לאחר עזיבת רונאלדו, ריאל שיחקה 123 משחקים בהם כבשה 232 שערים - ממוצע של 1.89 שערים למשחק. היא לא כבשה ב-24. רק ב-57.7% ממשחקיה כבשה שני שערים לפחות. ריאל כבשה שישייה בגביע נגד מליה וכן נגד גלאטסראיי בליגת האלופות. כמובן שבעונת 2018/19 לריאל היה את הרצף השני הכי גרוע בתולדותיה ללא שער - 481 שערים [הייתה רחוקה רק 14 דקות מהשיא המפוקפק ב-1985]. ריאל כבשה העונה 25 שערים ב-15 משחקים - 1.67 בממוצע למשחק. אם זה ימשיך כך - הרקורד הגרוע מאז עונת 1999/00 אז כבשה 106 שערים ב-65 משחקים בכל המסגרות (1.63 שערים בממוצע). באותה שנה ריאל זכתה בגביע אירופה השמיני, “לה אוקטבה”, אך סיימה רק חמישית בליגה…

רונאלדו כבש 32.7% מסך שערי הקבוצה בתקופתו במדריד. כעת הקבוצה מבקיעה 29% פחות. ריאל מצאה “מחליפים” שייספקו רק 11.3%. אגב, העונה הכי חלשה שלו הייתה עונת הבכורה עם 33 שערים ב-35 משחרים.

הנה גרף ההשוואה המלא :

ריאל בתקופת רונאלדו: ללא שער - 46 פעמים| ריאל אחרי רונאלדו: ללא שער - 24 פעמים

ריאל בתקופת רונאלדו: שער בודד - 90 פעמים| ריאל אחרי רונאלדו: שער בודד - 28 משחקים

ריאל בתקופת רונאלדו : שני שערים - 131 פעמים| ריאל אחרי רונאלדו : שני שערים - 32 משחקים

ריאל בתקופת רונאלדו: שלושה שערים - 110 פעמים| ריאל אחרי רונאלדו : שלושה שערים - 22 משחקים

ריאל בתקופת רונאלדו : ארבעה שערים - 70 פעמים| ריאל אחרי רונאלדו : ארבעה שערים - 13 פעמים

ריאל בתקופת רונאלדו : מאניטה (חמישייה) - 38 פעמים| ריאל אחרי רונאלדו : חמישייה - פעמיים

ריאל בתקופת רונאלדו : שישה שערים - 21 פעמים| ריאל אחרי רונאלדו: שישייה - פעמיים

ריאל בתקופת רונאלדו : מעל שישה שערים - שש פעמים| ריאל אחרי רונאלדו : מעל שישה שערים - אף פעם.

[כן, אני מודע לכך שרונאלדו היה מוקף בחלק מהזמן בשחקנים טובים, וורלד קלאס, וחלק מהחטא של פלורנטינו הוא לא רק בשחרורו אלא גם בכך שלא הגיע אף שחקן התקפה ראוי. ועדיין, אתם מכירים את המנטרה שלי, מעבר לכך שהמספרים פסיכיים - שחקן היסטורי, זו הטעות הכי קשה שהייתה בתקופתי כאוהד - יותר ממקאללה, גם היום הטריק של להרים לו מהאגפים היה עובד, היה צריך ללכת מתי שהוא מחליט וכו’. עברו שנתיים מאז קייב אבל רונאלדו היה כל כך גדול, וגם מרסלו וראמוס וכל השאר, כולל בייל ובנזמה - כנראה שהרבה פחות. סחב אותנו על הגב טריליון פעם.

ציון מאה לרונאלדו| אתם מוכנים לזה? כריסטיאנו רונאלדו כבש צמד במשחקו המאה ביובנטוס [שניהם בפנדל] בדרך ל-1:3 על גנואה. יש לו 79 שערים ו-17 בישולים במדי הביאנקונרי. רק עומר סיבורי (84) ופליסה בורל (80) הציגו מספרים מרשימים ממנו. כמו כן, הוא רשם ציון דרך נוסף - השחקן הראשון שמגיע ל-400 ניצחונות בליגות הגדולות באירופה - אנגליה-ספרד-איטליה בשנות ה-2000. ליאו מסי רודף אחריו עם 365 וכנראה לא ישיג אותו. לג’ינאלואיג’י בופון יש 350. רונאלדו העונה: 14 שערים ב-11 משחקים, בליגה בלבד: עשרה שערים בשבע הופעות. “אין דרך טובה יותר לחגוג את המשחק המאה שלי ביובנטוס מאשר לכבוש שני שערים עבורה. אני גאה להגיע למספר המשחקים הזה אבל נחשו מה: אני גם לא יכול לחכות לשער המאה שלי ביובה, כמו גם לתארים בסיום העונה. בואו נלך קדימה!”

מתגעגע כלכך אבל מתנחם בזה שאת הכדורגל הטוב בחייו וההצלחות הכי גדולות - הוא הציג אצלנו בריאל מדריד. נזכיר - הוא היה צריך 105 משחקים בלבד כדי לכבוש את מאה שעריו הראשונים במועדון…

השיא של המלך| צמד לכריסטיאנו במדי יובה נגד אינטר בגביע (1:2 במשחק הראשון מבין שניים - הראשון בפנדל והשני אחרי שגיאה בהגנת אינטר), 763 שערים בקריירה בסה"כ (22 העונה ב-23 הופעות ביובנטוס) ונראה איזו סטטיסטיקה ימציאו או איזה מחקר ישלפו מהארכיון כדי לקחת ממנו את זה: כריסטיאנו הוא המבקיע הגדול בהיסטוריה של הכדורגל. וגם כמובן שלנו (450 שערים ב-438 משחקים). יש לו את ממוצע השערים הכי גבוה בליגה הספרדית וגם באיטליה. סוף סוף המועדון מפרגן לאגדת העבר שלו. אוהבים ומתגעגעים

מבזק רונאלדו :

• לפי טוטוספורט, רונאלדו צפוי להאריך את חוזהו בקבוצה לעונה נוספת קרי עד 2023 . הכוכב יהיה מחר בן 36 אך לא עוצר. הוא קיבל מחמאות על השער השני נגד אינטר (“הוכיח עד כמה הוא רענן וחד, מעטים היו מאמינים שהנדנוביץ’ ובסטוני ייטעו, אך הוא לא רואה בכך כבזבוז אנרגיה”). עוד נכתב שהוא רואה את עצמו יותר ויותר מרכזי בקבוצה ושזוהי העונה הטובה ביותר שלו ביובנטוס עם 22 שערים ב-23 הופעות. אין פגישה רשמית או משהו עם חורחה מנדש, עדיין אלא יותר הבנה מצד הצדדים שכדאי להם להמשיך יחד, מקצועית וכלכלית, על אף שכרו הגבוה.
  • ב"קוריירה דלה ספורט" נכתב על אתגר נוסף של הפורטוגלי. הוא כבש 87 שערים ב-112 הופעות בגברת הזקנה, וכדי לגבור על עומר סיבורי, אגדת העבר של המועדון (שיחק בקבוצה בסוף שנות ה-50 ותחילת שנות ה-60) עליו להגיע למאה שערים בפחות מ-123 משחקים.

למרות שמדובר ברונאלדו לדעתי זה מוקדם מדי מכל הבחינות - כמה שהוא מעמיס על התקציב, לכו תדעו מה יהיה בהמשך. אין לחץ מה שנקרא. ובמסגרת זו - מרגש שבופון הגיע ל-1,100 הופעות.

כריסטיאנו רונאלדו הגדול חוגג יום הולדת 36 . כבר אתמול, לפני שהרשת תהפוך לגועשת, ניסיתי להשתלט על הידיים הרועדות והתשוקה כדי לכתוב כמה מילים על שחקן כל כך מיוחד, שאין יום שאני ועוד מליונים לא מתגעגעים אליו.

נתחיל מהסוף: 450 שערים ב-438 הופעות, מלך השערים שלנו אחרי שש וחצי שנים בלבד. מיסטר שער למשחק. שחקן הרכש לא רק הגדול בהיסטוריה של ריאל או של הכדורגל אלא של עולם הספורט. אין לי איך להתחיל לתמצת אפילו חלק מכל רגעי האושר שהאיש הזה נתן לי.
אני גדלתי על ראול - “ראול הוא ריאל מדריד - וריאל מדריד היא ראול” אבל אחרי שעזב, בקיץ הזה ב-2010, רונאלדו שקיבל את חולצה מספר 7 הצליח להיכנס לוואקום הזה בצורה כל כך מדויקת, מכל הבחינות. עוד אמרו פעם שקשה לו נגד ברצלונה - ואז השער בגמר הגביע, וכעבור שנה במשחק האליפות ומאז הטיל אימה, רצוי בקאמפ נואו.

יש כל כך הרבה רגעים גדולים, הצמד בגמר נגד יובנטוס ב-2016/17 ובכלל הפיניש המטורף בצ’מפיונס באותה עונה, המספרת נגד יובנטוס כשהעולם עצר מלכת, הבעיטות לחיבורים (אוססונה בעונת הדסימה X2), העונה הגדולה שלו באליפות של מוריניו והשלושער בדרבי וגם שנה אחר כך. כשהייתי בחצי גמר הצ’מפיונס נגד אתלטיקו ויחד עם עוד 80 אלף איש שאגנו יחד את ה-“Hatrick De Cristiano - Ronaldo!” והלב שלך פעם. ואם כבר לשאוג - אז גם לשאוג יחד עם השדר הספרדי “Golazo De Cristiano” ואפילו להמציא גולאסו, גם אם כבש מול שער חשוף, ויחד איתו את ה-“SSUUII”. שחקן שלקראת גיל 20 גרם לך שוב להתאהב כמו ילד, אהבה עיוורת. כמה כוח הרגשת כשהוא בקבוצה שלך. אני מעדיף לזכור לפלורנטינו שהוא האיש שנתן לי את הזכות לראות את השחקן הגדול בהיסטוריה משחק בקבוצה שלי וכובש כל פסגה אפשרית, ולא את הפרידה המוקדמת מדי.

אני לא אבחר שער אחד או תואר אחד כי זה לא הוגן. אני זוכר את היום הזה כילד בתיכון כשקראתי שזהו, העסקה נחתמה - רעידת אדמה. ואת השישה ביולי 2009, כשהברנבאו התפוצץ ב-90 אלף איש, כל ספרד הייתה בטירוף לקראת ההצגה הרשמית שלו לתקשורת. רונאלדו היה בהלם מהתפאורה, מהטירוף, לקח לו זמן להוציא מילים מהפה - כך זה היה , אל תחמיצו. כתבתי את השורות האלה כל כך הרבה פעמים וזה כל כך כיף כל פעם מחדש, בדיוק כמו לצפות בווידאו הזה. “Uno, Dos, Tres - Hala Madrid!” והשאר היסטוריה. פשוט תשע שנים גדולות של גן עדן, תשע שנים של חלום, תקופה שנעריך באמת בעוד 50 שנה כשנספר לנכדים על כל השיאים בליגת האלופות. תודה על הכל, תודה. לעולם לא נשכח אותך, ובפורים הזה, עם או בלי אפשרות “להתקהל” אני שוב אתחפש לכריסטיאנו עם המסכה האגדית. SSUUII

שני קטעים קצרים:

image

עונת הדסימה. כולנו זוכרים אותו על הדשא לאחר המשחק, כל כך מאושר, המטרה לשמה הוא חתם - הושגה. הוא כבש את השער האחרון שלנו באותה עונה בצ’מפיונס בפנדל. השער אולי “הכי סתמי” באותו גמר, אבל חגג בטירוף כשהוא מוריד את החולצה. כמה זה היה חשוב לו. שער מספר 17 - להזכירכם.
בתמונה כאן הוא חוגג עם בייל נגד באיירן, זה היה שער ה-15 שלו (אותה מתפרצת) - שיא כל הזמנים. שיא שהוא שדרג לאחר מכן. רונאלדו כבש את 17 שעריו ב-11 משחקים. הוא נעדר נגד גלאטסראיי בשלב הבתים בשל פציעה ופתח על הספסל נגד דורטמונד בגומלין כדי לא לסכנו.
ככה זה היה: שלושער נגד הטורקים במחזור הפתיחה (ועוד בישול), צמד נגד קופנהאגן בברנבאו, צמד נגד יובה בברנבאו, שער בטורינו ואז שער נגד קופנהאגן במחזור הסיום - תשעה שערים בשלב הבתים, שיא מפעל. בשמינית הגמר הוא כבש פעמיים נגד שאלקה בכל משחק, נגד דורטמונד הוסיף אחד ב-0:3 בברנבאו ונגד באיירן כבש צמד לפני הגמר…

image

עונת 2016/17, עונת הדאבל תציג לכם “רק” 42 שערים בכל המסגרות. העונה השנייה הכי חלשה אצלנו מאז עונת הבכורה בה סבל מפציעות ורשם רק 35 הופעות (גם יצא חרוז - לא תכננתי). אבל שימו לב לזה: צמד ברבע הגמר נגד באיירן, שלושער בגומלין בברנבאו| שלושער בחצי הגמר הראשון נגד אתלטיקו שסגר עניין ולא הותיר לה סיכוי בגומלין (הייתה לי הזכות להיות במשחק הזה). וכמובן: צמד בגמר נגד יובנטוס, לא כמו הקשיים בעונת הדסימה או ב-2015/16. עד למשחק נגד באיירן היו לו שני שערים בלבד בליגת האלופות. ואז הגיעה ההתפוצצות. הפיניש הכי טוב של שחקן איי פעם בדרך לדאבל ב-2016/17. אגדת כריסטיאנו רונאלדו.

אלכס פרגוסון מורו ורבו של כריסטיאנו רונאלדו נשאל מי שחקן טוב יותר וענה: “מסי שחקן גדול אבל הוא משחק בברצלונה. עם זאת, רונאלדו יכול לשחק גם בסטוקפורט קאונטי (מהליגה החמישית באנגליה) ולהבקיע שלושער. יש לו הכל - שתי רגליים, משחק ראש נדיר, מהירות…”| רונאלדו וראמוס אגב נבחרו לשחקני העשור של אופ"א (מבין האירופאיים), ובמארקה הציגו כתבה אדירה כששם שחקנים, מאמנים ואגדות עבר בוחרים בינו לבין מסי.

עוד קצת כריסטיאנו:

בחרתי את עשרת השערים הגדולים שלו בריאל מדריד לא רק המספרת ההיא: הכדור החופשי בדרבי בעונת האליפות עם מוריניו, הפצצה לחיבורים בקלאסיקו וההקפצה מעל פיקה, אוססונה ועוד.

וגם כתבת מספרים על רונאלדו - כל הסטטיסטיקות שלו במועדון - היריבה המועדפת עליו, החמישיות שהבקיע, השיאים הבלעדיים, מספר השערים עונה אחר עונה, הגולים בחלוקה למפעלים ועוד ועוד.

השיא של רונאלדו | שיעור היסטוריה: בדיוק היום לפני שלוש שנים ניצחה ריאל מדריד 1:3 את חטאפה בברנבאו. לא אירוע יוצא דופן וגם לא הצמד של כריסטיאנו רונאלדו. אלא שהפורטוגלי רשם ציון דרך ענק - הוא הגיע ל-300 שערי ליגה בספרד תוך 286 משחקים בלבד - השחקן שעשה זאת הכי מהר איי פעם, כשהוא מנפץ את השיא של ליאו מסי שעשה זאת ב-334 משחקים. בסה"כ כבש רונאלדו מספר בלתי נתפס של 311 שערי ליגה ב-292 הופעות אצלנו (450 ב-438 משחקים בסה"כ). בעונת הבכורה רונאלדו כבש 26 בליגה ב-29 הופעות בלבד וכך היה גם בעונתו האחרונה (27 משחקים). בעונת 2016-17 הוא כבש “רק” 25 שערים - עונתו החלשה ביותר. השיא שלו היה 48 שערי ליגה ב-35 משחקים בעונת 2014-15. הוא כבש 40 בעונת 2010-11 וזכה בפיצ’יצ’י בפעם הראשונה, 46 בעונת האליפות והיו לו גם שלוש עונות נוספות מעל 30 שערים - 34 שערים ב-34 משחקים ב-2013, 31 שערים ב-30 משחקים בעונת הדסימה ו-35 שערים ב-36 משחקים ב-2016. אגב הוא רשם את הופעת הליגה ה-600 שלו אמש במדי יובנטוס.

אני היחיד שהמשחק אתמול בין יובנטוס ופורטו היה אמוציונלי עבורו?

כואב לי על רונאלדו, עבר ליובה אחרי תחושת מיצוי בשביל מטרה ברורה ובפועל אצלנו שלוש זכיות ברצף שזה מאזן לא הגיוני ובסה"כ שמונה חצאי גמר ברצף וביובה - אתם יודעים. הקבוצה הציגה משחק טוב האמת, בעיקר קייזה, והוא היה קטסטרופה על גבול העלבון, אני מקווה שתהיה לו עוד הזדמנות לזכות במפעל עמו הוא מזוהה יותר מכל. ברור שיש ירידה ביכולת שלו אבל המשחק אתמול היה קיצוני. רוב העונה אין ממש קבוצה ביובה ובכל מקרה: ריאל מדריד ורונאלדו זה שידוך משמיים שהיה צריך להמשיך לעד.
ובצד השני פפה הגבר בן 38 (מי היה מאמין - וכן, אני יודע שנוח יותר לשחק לפעמים נסוג כשכל הקבוצה במוד מסוים), שר ההגנה, הכי הרבה הרחקות, ניצח בכל מאבקי האוויר, שיחק אחרי שקיבל חבטה מסוימת בפנים שלו והנהיג את הקבוצה בעשרה שחקנים. אגדה, שלא ייגמר לעולם.

מה?
במחצית אמרתי לחברים שריאל פחות גרועה מיובנטוס,כי ריאל לפחות יודעת להשתחרר מלחץ דרך הנעת כדור מסודרת (אין מה להשוות בין הקישור שלנו לשלהם)אמנם אין לנו התקפה אבל הבלגן שראיתי אתמול מיובנטוס,חוסר היכולת להניע כדור ולייצר מצב ממשחק שוטף ולא רק מהרמות הדהימו אפילו אותי בתור אוהד ריאל שרואה וסובל בכל משחק.