כריסטיאנו רונאלדו הגדול חוגג יום הולדת 36 . כבר אתמול, לפני שהרשת תהפוך לגועשת, ניסיתי להשתלט על הידיים הרועדות והתשוקה כדי לכתוב כמה מילים על שחקן כל כך מיוחד, שאין יום שאני ועוד מליונים לא מתגעגעים אליו.
נתחיל מהסוף: 450 שערים ב-438 הופעות, מלך השערים שלנו אחרי שש וחצי שנים בלבד. מיסטר שער למשחק. שחקן הרכש לא רק הגדול בהיסטוריה של ריאל או של הכדורגל אלא של עולם הספורט. אין לי איך להתחיל לתמצת אפילו חלק מכל רגעי האושר שהאיש הזה נתן לי.
אני גדלתי על ראול - “ראול הוא ריאל מדריד - וריאל מדריד היא ראול” אבל אחרי שעזב, בקיץ הזה ב-2010, רונאלדו שקיבל את חולצה מספר 7 הצליח להיכנס לוואקום הזה בצורה כל כך מדויקת, מכל הבחינות. עוד אמרו פעם שקשה לו נגד ברצלונה - ואז השער בגמר הגביע, וכעבור שנה במשחק האליפות ומאז הטיל אימה, רצוי בקאמפ נואו.
יש כל כך הרבה רגעים גדולים, הצמד בגמר נגד יובנטוס ב-2016/17 ובכלל הפיניש המטורף בצ’מפיונס באותה עונה, המספרת נגד יובנטוס כשהעולם עצר מלכת, הבעיטות לחיבורים (אוססונה בעונת הדסימה X2), העונה הגדולה שלו באליפות של מוריניו והשלושער בדרבי וגם שנה אחר כך. כשהייתי בחצי גמר הצ’מפיונס נגד אתלטיקו ויחד עם עוד 80 אלף איש שאגנו יחד את ה-“Hatrick De Cristiano - Ronaldo!” והלב שלך פעם. ואם כבר לשאוג - אז גם לשאוג יחד עם השדר הספרדי “Golazo De Cristiano” ואפילו להמציא גולאסו, גם אם כבש מול שער חשוף, ויחד איתו את ה-“SSUUII”. שחקן שלקראת גיל 20 גרם לך שוב להתאהב כמו ילד, אהבה עיוורת. כמה כוח הרגשת כשהוא בקבוצה שלך. אני מעדיף לזכור לפלורנטינו שהוא האיש שנתן לי את הזכות לראות את השחקן הגדול בהיסטוריה משחק בקבוצה שלי וכובש כל פסגה אפשרית, ולא את הפרידה המוקדמת מדי.
אני לא אבחר שער אחד או תואר אחד כי זה לא הוגן. אני זוכר את היום הזה כילד בתיכון כשקראתי שזהו, העסקה נחתמה - רעידת אדמה. ואת השישה ביולי 2009, כשהברנבאו התפוצץ ב-90 אלף איש, כל ספרד הייתה בטירוף לקראת ההצגה הרשמית שלו לתקשורת. רונאלדו היה בהלם מהתפאורה, מהטירוף, לקח לו זמן להוציא מילים מהפה - כך זה היה , אל תחמיצו. כתבתי את השורות האלה כל כך הרבה פעמים וזה כל כך כיף כל פעם מחדש, בדיוק כמו לצפות בווידאו הזה. “Uno, Dos, Tres - Hala Madrid!” והשאר היסטוריה. פשוט תשע שנים גדולות של גן עדן, תשע שנים של חלום, תקופה שנעריך באמת בעוד 50 שנה כשנספר לנכדים על כל השיאים בליגת האלופות. תודה על הכל, תודה. לעולם לא נשכח אותך, ובפורים הזה, עם או בלי אפשרות “להתקהל” אני שוב אתחפש לכריסטיאנו עם המסכה האגדית. SSUUII
שני קטעים קצרים:
עונת הדסימה. כולנו זוכרים אותו על הדשא לאחר המשחק, כל כך מאושר, המטרה לשמה הוא חתם - הושגה. הוא כבש את השער האחרון שלנו באותה עונה בצ’מפיונס בפנדל. השער אולי “הכי סתמי” באותו גמר, אבל חגג בטירוף כשהוא מוריד את החולצה. כמה זה היה חשוב לו. שער מספר 17 - להזכירכם.
בתמונה כאן הוא חוגג עם בייל נגד באיירן, זה היה שער ה-15 שלו (אותה מתפרצת) - שיא כל הזמנים. שיא שהוא שדרג לאחר מכן. רונאלדו כבש את 17 שעריו ב-11 משחקים. הוא נעדר נגד גלאטסראיי בשלב הבתים בשל פציעה ופתח על הספסל נגד דורטמונד בגומלין כדי לא לסכנו.
ככה זה היה: שלושער נגד הטורקים במחזור הפתיחה (ועוד בישול), צמד נגד קופנהאגן בברנבאו, צמד נגד יובה בברנבאו, שער בטורינו ואז שער נגד קופנהאגן במחזור הסיום - תשעה שערים בשלב הבתים, שיא מפעל. בשמינית הגמר הוא כבש פעמיים נגד שאלקה בכל משחק, נגד דורטמונד הוסיף אחד ב-0:3 בברנבאו ונגד באיירן כבש צמד לפני הגמר…
עונת 2016/17, עונת הדאבל תציג לכם “רק” 42 שערים בכל המסגרות. העונה השנייה הכי חלשה אצלנו מאז עונת הבכורה בה סבל מפציעות ורשם רק 35 הופעות (גם יצא חרוז - לא תכננתי). אבל שימו לב לזה: צמד ברבע הגמר נגד באיירן, שלושער בגומלין בברנבאו| שלושער בחצי הגמר הראשון נגד אתלטיקו שסגר עניין ולא הותיר לה סיכוי בגומלין (הייתה לי הזכות להיות במשחק הזה). וכמובן: צמד בגמר נגד יובנטוס, לא כמו הקשיים בעונת הדסימה או ב-2015/16. עד למשחק נגד באיירן היו לו שני שערים בלבד בליגת האלופות. ואז הגיעה ההתפוצצות. הפיניש הכי טוב של שחקן איי פעם בדרך לדאבל ב-2016/17. אגדת כריסטיאנו רונאלדו.
אלכס פרגוסון מורו ורבו של כריסטיאנו רונאלדו נשאל מי שחקן טוב יותר וענה: “מסי שחקן גדול אבל הוא משחק בברצלונה. עם זאת, רונאלדו יכול לשחק גם בסטוקפורט קאונטי (מהליגה החמישית באנגליה) ולהבקיע שלושער. יש לו הכל - שתי רגליים, משחק ראש נדיר, מהירות…”| רונאלדו וראמוס אגב נבחרו לשחקני העשור של אופ"א (מבין האירופאיים), ובמארקה הציגו כתבה אדירה כששם שחקנים, מאמנים ואגדות עבר בוחרים בינו לבין מסי.
עוד קצת כריסטיאנו:
בחרתי את עשרת השערים הגדולים שלו בריאל מדריד לא רק המספרת ההיא: הכדור החופשי בדרבי בעונת האליפות עם מוריניו, הפצצה לחיבורים בקלאסיקו וההקפצה מעל פיקה, אוססונה ועוד.
וגם כתבת מספרים על רונאלדו - כל הסטטיסטיקות שלו במועדון - היריבה המועדפת עליו, החמישיות שהבקיע, השיאים הבלעדיים, מספר השערים עונה אחר עונה, הגולים בחלוקה למפעלים ועוד ועוד.