אני אתקן, היא הגיעה למספיק מצבים במחצית השנייה, יותר ממה שיובה עושה בדרך כלל וכמובן שהכרטיס האדום המגוחך די עזר. יש לי המון ביקורת על יובנטוס שלא יודעת להשתמש בו ולא הרימו מספיק כדורים לרחבה ספציפית לעברו כי הוא מניה בטוחה יותר מכל אחד אחר באוויר. אבל אתמול הוא כן היה כמו נטל ופשוט עשה הכי פחות. מוראטה יצר שני מצבים והחמיץ שזה מתסכל אבל הוא היה פעיל, קייזה נתן הצגה ואפילו קולוסבסקי מהספסל הכניס רוח חיים. רונאלדו היה גרוע מאוד אתמול.
אין שום ספק שרונאלדו היה גרוע אתמול,אבל מי כמונו יודעים שאם יש לו מסביבו קבוצה שיודעת לעבוד על המגרש ולסדר לו את המצבים,הוא כבר יספק את הסחורה.
ביובנטוס זה לא המצב,הקישור שלהם נוראי,ארתור פשוט שחקן למלמ שרק מוסר אחורה גם אם שחקן ירוץ לבד לעומק כשההגנה היריבה לא מסודרת (באמת קרה אתמול) וראביו לא אחד שיוצר ויודע להניע את הכדור לאזורים מסוכנים,על ראמזי בכלל אין טעם לדבר,תמיד היה בינוני ומטה.
ועם כל הזלזול ב זידאן גם בעמדת המאמן אין מה להשוות כרגע בין זידאן (גם זידאן של העונה הראשונה) לפירלו שהקבוצה שלו נראית כאילו עשו בחירות ועלו לשחק לבד,כאילו אין אימונים.
קצת אוף טופיק אבל מתקשר למשחק של אתמול: מה שלי מפריע זה שבעידן הקורונה (ואני חושב שמישהו ציין זאת), אין באמת הגיון בשקלול שערי החוץ. נכון, הקבוצה שמטיילת יותר באה, תיאורטית, יותר עייפה ופחות מוכנה. אבל היו כמה משחקים בצ’מפיונס שבגלל הקורונה שתי הקבוצות שיחקו במגרש נייטרלי - אז איך קובעים פה ביתיות לקבוצה כלשהי? זאת אומרת, איפה היתרון לאותה קבוצה ולמה היא צריכה להפגע מה’יתרון’ הזה כשבברור הוא לא יתרון?
אם זכרוני לא מכה בי, המשחק הראשון בין פורטו ליובנטוס לא שוחק בדרגאו, אבל גם אם אני טועה אני זוכר בוודאות כן משחק או שניים שלא שוחקו במגרש של אחת הקבוצות.
בקשר לרונאלדו, צריך להודות בזה אבל עד הגעת רונלאדו יובנטוס שיחקה כדורגל יותר מהנה וקבוצתי ויכול להיות שהקבוצה הייתה צריכה לעבור שינוי כדי להתאימה לרונאלדו. יובנטוס נראית לפעמים כמו ריאל #2 בתקופה כשרונאלדו היה פה (בעיקר לקראת סיום הדרך שלו אצלינו). קשה לי להאמין שהוא ייזכה איתם באלופות.
אתה מתכוון למשחקים בין לייפציג - ליברפול , אתליטקו וצ’לסי שנערכו בבודפשט ובוקרשט בהתאמה.
המשחק הראשון בין יובה לפורטו שוחק בדרגאו של פורטו.
אבל בגדול אני מסכים איתך ששער החוץ הופך להיות פחות רלוונטי בתקופה זו; במיוחד לאור הקורונה והשלכותיה.
שער החוץ הופך ללא רלוונטי, אך הוא גם לא פוגע כי הוא הוגן לשני הצדדים.
בגלל שבכל משחק יש מארחת על הנייר זה יהיה גם לא הוגן פתאום לבטל את החוק.
חושב שיותר הגיוני לעשות משהו מיותר אבל שקורה תמיד מאשר לבטל חוק קבוע לזמן קצר וליצור את הבעיה ההפוכה.
הדברים משתנים כל כך מהר, אין שום סיבה לעסוק בזה כי אני מאמין שהשלבים הקרובים ישוחקו שוב באצטדיונים של הקבוצות.
נו, אז אתם בעד חזרה שלו?
וואלה לא.
כלומר בתאוריה כן, תלוי במשכורת.
אבל אני לא רואה את רונאלדו מקבל משכורת של פחות מסופרסטאר. והוא כבר לא שם מבחינת רמה לצערי.
עריכה: כמובן שאתרגש רצח אם הוא יגיע והציפיות שלי יתעדכנו בהתאם.
בשום מצב אבל האלאנד לא יגיע אם כך, לא כל עוד גם רונאלדו וגם בנזמה פה
זה דווקא כן יכול להיות ריאלי.
אם נמכור את הזאר ויוביץ,נחתים את הלאנד ורונאלדו הקיץ ובקיץ הבא את אמבפה זה גם לא יעלה הרבה.
לפי כל הדיווחים רונאלדו מוכן לקיצוץ משמעותי בשכר כדי לחזור,אם ככה אני מאוד אשמח שיחזור.
איך שלא נהפוך את זה אנחנו צריכים 2 תותחים להתקפה בקיץ הקרוב, אחד לא יספיק לנו.
אני כמובן אעדיף שיביאו את אמבפה והאלנד ביחד אבל אני חושב שכל מי שריאלי (תרתי משמע) יסכים שזה לא ממש אפשרי ובטח שלא בקיץ אחד, אם נביא אחד מהם זה שיחוק של פלורנטינו.
ולכן אני חושב שכריסטיאנו חייב לחזור ביחד עם אחד מהכוכבים הצעירים, במידה ויוריד מהשכר שלו זה גם משהו שבאמת יכול להתקיים.
תמיד מדברים על אמבפה שראה ברונאלדו כמנטור שלו אבל האמת היא שגם האלנד אמר בריאיון לא מזמן שבזכות כריס הוא התחיל לשחק כדורגל, רונאלדו יכול לתת להם אחלה בוסט להצטרפות ולא רק להם, לכל אחד מהצעירים שלנו יהיה המון מה ללמוד ממנו ובשלב הזה של הקריירה אני מאמין שהוא יוכל להוריד מעט מהשכר וגם מהדקות שלו.
לסיכום, העדיפות הברורה היא לפי הסדר הזה-
- אמבפה והאלנד
- אמבפה/ האלנד + כריסטיאנו ולנסות בקיץ הבא להביא את החבר השני
- רונאלדו חוזר לבד, רק שלא נגיע למצב הזה…
הלילה של רונאלדו: שלושער, פוסט מרגש ופרגון מפלה| רונאלדו ספג לא מעט ביקורות מוצדקות אחרי ההדחה של יובנטוס ואתמול ענה עם שלושער תוך 32 דקות בלבד. השלושער הזה היה השני הכי מהיר בקריירה שלו, כאשר רק נגד אספניול בספטמבר 2015 כשחקן ריאל מדריד עשה זאת מהר יותר – תוך 20 דקות. הפורטוגלי סימן “וי” על עוד מגרש בסרייה א’ ועד היום הבקיע בכל 18 האצטדיונים בהם ביקר.
רונאלדו סירב להתראיין ל"סקיי ספורט איטליה" אך כן מיהר לשתף פוסט ארוך באינסטגרם והתייחס גם לשערו ה-770 בקריירה. מבחינתו כעת הוא שבר את השיא של פלה. “השבועות האחרונים התמלאו בחדשות וסטטיסטיקות בהתחשב בכך שהפכתי למלך השערים בהיסטוריה של הכדורגל והתגברתי על 757 השערים של פלה. אני אסיר תודה על ההכרה ההיא, עכשיו הגיע תורי להסביר מדוע לא התייחסתי לשיא עד לרגע זה”, כתב.
הכוכב המשיך: “אני מעריץ אותו ויש לי כבוד לכדורגל שהיה גם באמצע המאה ה-20, ולכן לקחתי בחשבון את 868 השערים שלו כולל שהיו לו תשעה שערים בקבוצת מדינת סאו פאולו וגם את השער שלו בנבחרת הצבא הברזילאית. העולם השתנה מאז והכדורגל השתנה אבל זה לא אומר שאנחנו יכולים למחוק את ההיסטוריה בהתאם לאינטרסים שלנו. היום כשאני מגיע רשמית ל-770 שערים בקריירה המקצועית שלי, המילים הראשונות שלי הן ישירות לפלה – אין שחקן בעולם שלא גדל והאזין לסיפורים על המשחקים, השערים והישגיו ואני לא יוצא מן הכלל ולכן אני כל כך מלא שמחה וגאווה על השיא שלי, לא יכולתי לחלום על כך בזמן שגדלתי כילד במדירה”.
הפורטוגלי הודה לכל מי שהיה חלק מהקריירה שלו וגם ליריביו, וסיכם: “אני לא יכול לחכות למשחקים והאתגרים הבאים. השיאים והגביעים הבאים. האמינו לי – הסיפור עדיין רחוק מלהסתיים. העתיד הוא מחר ועדיין יש לי הרבה מה לנצח עבור יובנטוס ופורטוגל”. הפורטוגלי שכבש שלושער ‘מושלם’ – בימין, בשמאל ובנגיחה, הגיע ל-30 שערים העונה והוא קרוב גם למאה שערים במדי יובה כאשר חסרים לו חמישה. בינתיים הקבוצה במרחק עשר נקודות מהמוליכה אינטר כאשר יש לה משחק חסר ואתגר נוסף עבורם הוא גמר הגביע נגד אטאלנטה בחודש מאי.
פלה הגיב ובירך את רונאלדו גם כן על רקע תמונה משותפת שלהם מהעבר: “כריסטיאנו, החיים הם כמו טיסה, כל אחד עושה את המסע שלו ואיזה מסע נהדר אתה עובר. אני מעריץ אותך, אוהב לראות אותך משחק. מזל טוב על שבירת שיא השערים שלי במשחקים רשמיים. הצער היחיד שלי הוא שלא יכולתי לחבק אותך היום, לפחות יש את התמונה הזו”.
באיטליה פרגנו ליובה: “1,2,3 – ופלה מוחא כפיים לרונאלדו. יובה עשתה אתחול מחדש אחרי הפאשלה בליגת האלופות”, נכתב ב"גאזטה דלה ספורט". “יובה מגלה את הפורטוגלי בכושר הטוב ביותר” הייתה הכותרת ב"קוריירה דלה ספורט". “כולם בשקט – 770 שערים!”, נכתב בשער “טוטוספורט”. “רונאלדו האפיל על פלה אחרי שלושער בקליארי והעביר מסר ברור לכל מי שביקר אותו אחרי הלילה החלש בפורטו. יובה עדיין לא מוותרת”.
https://www.instagram.com/p/CMaRGqRlgBf/?utm_source=ig_embed
אם בפנטזיות עסקינן.
לא סגור על מצבינו הכלכלי, אך אם רונאלדו יגיע יחסית בזול ויקצץ במשכורת אולי נזכה לראות עזיבה של בנזמה וחוד של האלאנד ורונאלדו.
נצטרך אבל שחקן שלישי, ולמרות שהשם הזה לא באמת קושר אלינו מעבר לפורום כאן אבל למה לא סאנצ׳ו?
סאנצ׳ו מקושר ליונייטד, אך אם האלאנד יבחר בריאל אז זה אחלה בוסט לרצון שלו להמשיך לשחק לצד חברו לקבוצה.
בנוסף, לפי הדיווחים של המשא ומתן עם יונייטד המחיר של סאנצ׳ו ירד מה100 מיליון וינוע סביב 80-90. עם מכירה של הזאר ובנזמה אנחנו בהחלט יכולים לכסות זאת.
זה פרויקט מאוד מבטיח לשנים קדימה, שגם יגרום לאמבפה לרצות להצטרף עונה אחרי ולתת כיף לרונאלדו לקראת הפרישה שלו (היום הוא 36 ועוד 2 עונות כפי שמדובר הוא יהיה 38, גם אם ימשיך לשחק הוא בדיוק ישב על תפקיד הרוטציה של 3 העמדות הללו).
בכל אופן אני לא חושב שיש מקום לחוד של האלאנד רונאלדו ובנזמה. צפוץ מידי ונצטרך שחקן שיפרוץ את הצפיפות. הזאר מושלם בתאוריה, אבל…
לא רוצה חזרה את רונאלדו, במיוחד לא במקום בנזמה.
האלאנד ואז אמבפה, עדיף שניהם ביחד.
אני מודה שלא צפיתי המון ברונאלדו ביובה, הייתי די בטוח שהוא נחלש משמעותית ביכולת.
אז הלכתי ובדקתי את המספרים שלו- 23 שערים ב- 23 משחקים העונה ו- 31 שערים ב- 33 משחקים בעונה הקודמת (הסטטיסטיקה שלו בסריה A).
מספרים של סופר- דופר סטאר לכל דבר. הרבה הרבה יותר טוב מכל מה שקיים אצלנו בהתקפה.
רונאלדו מספק מספרים נהדרים והוא הרבה יותר טוב מכל מה שיש אצלנו בהתקפה, אבל זה גם נכון להגיד שהוא נחלש משמעותית ביכולת. אין פה סתירה וזה היה נכון גם כשרבים פה (או בפורום הישן, לא זוכר כבר) טענו ב2017-18 שמשחק ההתקפה שלנו היה משעמם מוות וכשכריסטיאנו הועלה על המוקד לא פעם.
מצד שני, במצב הנוכחי אנחנו משוועים לשערים לא פחות משאנחנו משוועים לכדורגל יפה, שאולי בכל מקרה לא יהיה פה בלי מהפכה רצינית יותר בסגל. רונאלדו עדיין יודע מה לעשות ברחבה וזה אנדרסטייטמנט להגיד שהוא יהיה כתובת נוספת למצבים הנייחים של קרוס ולאינספור ההגבהות של מנדי ולוקאס (או דה פרוטוס?).
מבין כל השמות הגדולים שיכולים להיות איכשהו ריאליים עבורנו בקיץ הקרוב, אני אישית הייתי הולך על רונאלדו כאפשרות חמישית אחרי אמבפה, הולאנד, סלאח ומאנה.
הנה, ככה דוחקים גול מחצי מטר -
קל מאוד, כל אחד יכול לעשות זאת.
שלוש שנים לעזיבת כריסטיאנו רונאלדו | לפני שלוש שנים, אפשר לומר, תם עידן ההצלחות בריאל מדריד. כריסטיאנו רונאלדו הודיע רשמית על עזיבתו אחרי תשע שנים מפוארות עם 450 שערים ב-438 משחקים, שלוש זכיות רצופות בצ’מפיונס וארבע בחמש שנים. מה עוד אפשר להגיד, תשע שנים שהיו כמו חלום, עונות של 50 גולים שהפכו לדבר שבשגרה כאשר כבר באוקטובר 2015 עבר את ראול והפך לכובש המצטיין של ריאל איי פעם. הוא נמכר ליובנטוס בגיל 33 בסכום גבוה יותר (מאה מיליון יורו) מאשר בו נרכש ממנצ’סטר יונייטד כשחקן הטוב בעולם בקיץ 2009 (94 מיליון יורו). אלה היו מילות הפרידה שלובמכתב שפרסם באתר הרשמי:
"השנים האלה בריאל מדריד ובעיר עצמה היו אולי הכי מאושרות בחיים. יש לי רגשות תודה עצומים למועדון הזה, לעיר הזו ולקהל הזה. אני יכול רק להודות לכולם על האהבה והחיבוק שקיבלתי. עברו תשע שנים נפלאות ובלתי נשכחות, ייחודיות. זו הייתה תקופה מרגשת עבורי, תקופה הישגית אך גם קשה כי ריאל מדריד היא תובכנית. לעולם לא אשכח עד כמה נהניתי כאן מכדורגל.
"היו לי חברים נפלאים לקבוצה, על המגרש ובחדר ההלבשה, הרגשתי שת החום של קהל מדהים ויחד זכינו בשלושה גביעי אירופה ברציפות וארבע בחמש שנים. וביחד איתם, ברמה האישית, אני מאושר ובעל סיפוק שזכיתי בארבעה כדורי זהב ושלוש פעמים בנעל הזהב. ריאל מדריד כבשה את ליבי ואת ליבה של משפחתי ולכן יותר מתמיד אני רוצה לומר תודה: תודה למועדון, לנשיא, למנהלים, לחבריי לקבוצה, לכל המאמנים, הרופאים, הפיזיותרפיסטים והעובדים המקפידים על כל פרט ועזרו לנו לנצח. תודה אינסופית שוב לאוהדים שלנו וגם לכדורגל הספרדי. כמובן שהיו כאן שחקנים גדולים לפניי ואני מלא כבוד והערכה לכולם.
עם זאת, אני חושב שהגיע הזמן עבורי לפתוח באתגר חדש בחיי ועל כן ביקשתי מהמועדון להסכים למכור אותי. אני מרגיש ככה ומבקש מכולם, ובעיקר מהאוהדים שלנו - בבקשה נסו להבין אותי. הרהרתי זמן רב, זו לא החלטה קלה, אבל אני יודע שהגיע הזמן למחזור חדש. אני עוזב אבל החולצה הזו של ריאל מדריד, הסמל הזה והסנטיאגו ברנבאו ימשיכו להיות חלק ממני. תודה לכולם וכמובן כמו שאמרתי בפעם הראשונה באצטדיון שלנו לפני תשע שנים (כשהוצג רשמית כשחקן הקבוצה לעיני 90 אלף אישי) - האללה מדריד!".
כל העונות של כריסטיאנו רונאלדו בריאל מדריד :
2009-10: 33 שערים ב-35 משחקים| עונת בכורה עם פציעות ורק שמינית גמר צ’מפיונס
2010-11: 53 שערים ב-54 משחקים| שער ניצחון בגמר גביע המלך בקלאסיקו, וזכייה בפיצ’יצ’י
2011-12: 60 שערים ב-55 משחקים| אליפות המאה נקודות, שער ניצחון בקאמפ נואו
2012-13: 55 שערים ב-55 משחקים| סופרקופה ספרדי בלבד, עונה מאכזבת ברמה הקבוצתית.
2013-14: 51 שערים ב-47 משחקים| לה דסימה, שיא שערים לעונה בצ’מפיונס ופיצ’יצ’י
2014-15: 61 שערים ב-54 משחקים| העונה הפורייה ביותר בקריירה, נעל הזהב שוב
2015-16: 51 שערים ב-48 משחקים| זכייה שנייה בצ’מפיונס, חמישייה נגד אספניול
2016-17: 42 שערים ב-46 משחקים| עונת הדאבל, פיניש מטורף בנוקאאוט וצמד בגמר.
2017-18: 44 שערים ב-44 משחקים| זכייה שלישית ברציפות בצ’מפיונס, המספרת ההיא…
אני (דור רומנו) מעריץ של כריסטיאנו, לא האמנתי שבגיל 17 יגיע שחקן ויגרום לי ללכת שבי אחריו כמו ילד - לשאוג את ה-SSUUII, להוריד חולצה…אני חושב שהגעתו לריאל בקיץ 2009 היא ההעברה הכי גדולה בתולדות הספורט אי פעם. תשע השנים שלו בברנבאו היו כמו חלום מתוק. וההחלטה להיפרד הייתה מטופשת, שני הצדדים הפסידו – אלה היו צריכים להיות נישואים לכל החיים. משוכנע שהיינו קבוצה יותר טובה יחד איתו (על אף השיפור של בנזמה), מרתיעה, כזו שזוכה ביותר תארים. וגם הוא די סבל ביובנטוס ולא הגיע לכלום. ועדיין אין לנו התקפה.
ועדיין, אם היו אמת כלשהם בפרסומים על אפשרות שישוב (מה שאנצ’לוטי כבר הכחיש מייד בטוויטר)– אני נגד פרק ב’. רונאלדו יבקיע על אוטומט גם בגיל 40+, ועדיין: המשכנו הלאה, הוא שחקן מאוד-מאוד יקר ואנחנו בקיץ שחוסכים כל יורו וזה מעגל שנסגר. הוא מבוגר כבר והוא עלול רק לפגוע במורשת - שנזכור אותו כשחקן של 50 גולים בעונה שהפך את ליגת האלופות למגרש המשחקים הפרטי שלו. קאמבק כזה גורם לצמרמורת כאינסטינקט אבל זה לא חכם. צריך להתמקד בעתיד. ושלא יבנו לי על בייל (מה, אנחנו ב-2015?) או על הזאר. תביא את אמבפה כבר, פלורנטינו, מאמינים בך. תוכיח לנו שלא אבדה לך התשוקה והטירוף עדיין שם. שאתה לא מסתפק בזה שריאל מדריד תהיה פחות מהטובה ביותר. אתה יודע את העבודה
אני לא רואה אף קבוצה בעולם, למעט פריז, שתציע לרונאלדו בחוזה הבא את השכר שהוא מקבל כרגע. בשונה ממסי, זה לא יהיה כי אין כסף, אלא כי הערך שהוא מביא לקבוצה לא שווה את המשכורת שלו בנקודה הזו. הוא כובש את השערים שלו, אבל התקופה ביובנטוס הייתה מאוד רעה מבחינתו. אמנם אי אפשר להאשים אותו כי הקבוצה הייתה די עלובה לאורך כל התקופה, והבחירה בפירלו קטסטרופה, אבל בשורה התחתונה הוא הגיע כדי לזכות באלופות אבל יובה התחילה לעוף בשמינית, שלא לדבר על הפסד האליפות בהפרש גדול. ההרגשה היא שהוא לא נתן ליובנטוס את האקסטרה המצופה, וקשה לי לראות קבוצה שתהמר ב-40 מיליון לעונה שהוא פתאום יחזור 4 שנים אחורה וייתן את התוספת הזו.
אם פריז תביא אותו זה רק בשביל הגימיק של מסי-רונאלדו, וזה בהחלט שווה את הכסף.
כריסטיאנו רונאלדו באופן מפתיע מתייחס לשמועות על ריאל מדריד ולמעשה מבטל אותן בזעם:
https://www.instagram.com/p/CSr6U6agU4_/
" מי שמכיר אותי – מודע לכמה אני מרוכז בעבודה שלי – פחות דיבורים ויותר עשייה. זה היה המוטו שלי מאז תחילת הקריירה. עם זאת, לאור כל מה שנאמר ונכתב לאחרונה – אני חייב להבהיר את עמדתי. יותר מהזלזול בי כאדם וכשחקן – הדרך קלת הדעת בה העתיד שלי כביכול מסוקר בתקשורת – לא מכבד את המועדונים המעורבים בשמועות הללו וגם את השחקנים ואת אנשי הקבוצה.
"הסיפור שלי בריאל מדריד נכתב, זה נרשם, זה היה, במילים ובמספרים, בגביעים ובתארים, בשיאים. זה במוזיאון בסנטיאגו ברנבאו וזה גם במוחו של כל אוהד. ומעבר למעה שהשגתי – אני זוכר שהייתה לי מערכת יחסים נפלאה עם האוהדים וחיבה עמוקה שתמיד אוקיר. אני יודע שאוהדי ריאל מדריד האמיתיים ימשיכו לעודד אותי ואהיה בליבם – והם יהיו בלב שלי.
היו חדשות וסיפורים תכופים שקשרו אותי לספרד ולמועדונים אחרים. כשאף אחד לא דאג לגלות את האמת האמיתית. אני שובר שתיקה עכשיו להגיד שלא אאפשר לאנשים להמשיך לשחק עם השם שלי. אני נשאר מרוכז בקריירה שלי ובעבודה שלי, מחויב וערוך לכל האתגרים שעומדים לרשותי. כל השאר? זה רק דיבורים".
מישהו הבין מה הוא אמר? רצה לשים סוף למה? אפילו לא אמר נחרצות שהוא נשאר ביובה.