אני אתן שני ניחושים.
אתחיל ואומר שבתור רעיון, הסופר-ליג הייתה כיוון נכון. ליגת האלופות זה מפעל שיודע להיות משעמם בחלקים נרחבים ממנו. ההגרלות הרבה פעמים מרגישות לא הוגנות, או לא מעניינות, והרבה מאוד מזל משפיע על זהות הזוכה. שלב הבתים כמעט חסר עניין, ושלב הנוק-אאוט מושפע משערי חוץ באופן שהרבה פעמים מאפשר משחק ציני ומגעיל. אני הייתי שמח לקבור את ליגת האלופות לטובת פורמט מרגש הרבה יותר כמו הסופר-ליג.
עם זאת, פורמט הסופר-ליג לא היה מלוטש מספיק. יש שם מה לשפר, בעיקר בזהות הקבוצות המשתתפות ובאופן הקביעה איך מעפילים למפעל. עדיין, לא הייתה סיבה מבחינתי לקבור את הרעיון הנהדר הזה כל כך מהר.
עכשיו אגיע לניחושים שלי:
-
ראשי המועדונים שעדיין לא ״פרשו״ מאמינים ברעיון, מקיימים מגעים מאחורי הקלעים וממשיכים לפעול בכדי להביא למימוש הסופר-ליג בהמשך.
בהקשר הזה, יש מצב שהם בכוונה מעמידים את עצמם בקו האש מול וואפ״א כדי להראות שלוואפ״א יש רק כדורי סרק בקנה. אחרי ש CAS יגלגל את וואפ״א מכל המדרגות (כי כנראה שמשפטית הם בעמדת נחיתות), המועדונים שפרשו ירשו לעצמם לחזור מחדש. בנוסף, המצטרפים מחדש יהיו בעמדה פחות טובה כי הם נטשו את הספינה וחזרו. -
ניחוש זה נוגע רק ללאפורטה:
יש מצב שמשאל כזה יכלול עוד נושאים מעבר לאישור הסופר-ליג. למשל אישור התוצאות של הבקרה התקציבית לאחר העזיבה של ההנהלה הקודמת ואישור נקיטת צעדים נגד אותה הנהלה.
לאפוטרה לא צריך לרוץ מהר עם הלשון בחוץ ולפספס הזדמנויות רק כדי לרצות אותך או את וואפ״א. הוא יזמן את האסיפה בעיתוי הנכון גם לנושאים הקריטיים האחרים.
חוץ מזה, לאפורטה כרגע בתהליך החייאה אינטנסיבי של המועדון. אין לו זמן לטעויות אם הוא לא רוצה לראות את המועדון מת לכמה שנים קדימה. משאל סוסיוס בנוגע לפרוייקט הסופר-ליג הממילא מוקפא זה לא דבר דחוף. כרגע יותר חשוב לו להשיג מאמן שהוא יהיה מרוצה ממנו כי אחרת הוא נתקע עם קומאן לעוד עונה, ותאמין לי שהוא רוצה בזה עוד פחות ממשה.
ולעניין אחר:
תמשיך תמשיך, גם אני נהנה מזה ממש כמוך, והדיונים איתך מאוד מכבדים ונעימים.
גם כשאתה שואל שאלות ״מטרילות״ על ריקי אתה עושה את זה בצורה נעימה ומכבדת, כך שמבחינתי תמשיך להעלות נושאים לפחות עד לפתיחת העונה.
עם זאת, מציע לך להזהר כשתגיע לשאלה למה אנחנו לא רוצים את קומאן בעונה הבאה. יש לי הרגשה שזה עלול לגרום למשה התקף לב, וזה יהיה חבל. הוא בן-אדם טוב ואנחנו רוצים לשמור אותו בריא
![]()