אותי מדאיג שאם ויינאלדום מגיע, זה על חשבון הדקות של מוריבה.
ואז הוא וכל שחקן בלה מסיה ישאל את עצמו - אם ככה עושים למוריבה כשהוא כבר הראה יכולת טובה, מה יעשו לי?
אני לא סגור עם עצמי אם אני רוצה שקומאן יפוטר או יישאר. הדיווחים אומרים שאלמני ופלאנס בעד הישארותו, ואלה אנשי מקצוע שכנראה מבינים יותר ממני.
אשמח או אתאבל כשייצא משהו רשמי. עברתי יותר מידי חלונות העברות וכמעט עזיבות/הגעות, בשביל להסתמך על עיתונאים וצייצנים שממהרים להעלות פוסטים גם כשאין מידע ודאי או רשמי.
אני לא עוקב אחרי החיים האישיים של האפס. הוא זה שהחליט לצאת נגד ישראל באינסטגרם שלו, כיוון שהוא ידע שהמון אנשים ישמעו על זה. אפילו מישהו כמוני שלא עוקב אחריו.
הדבר הכי מספק יהיה לראות אותו גומר את הקריירה. בידיעה שהסיכויים קלושים, אז לפחות אני מקווה שהוא ייובש ויעוף מהמועדון על טיל. שילך לשחק באיראן.
אני חושב שבפורום אפשר לזרוק ספוקלציות שמבוססות על כל מיני הדלפות ודיוחים של עיתונאים שמקורבים למועדון, לא יודע איך להתנסח פה בצורה מדויקת. אבל אם קומאן היה מקבל את הפיטורים אני מניח שהיינו כבר יודעים מזה.
יש השבוע עוד פגישה איתו . ולפי ההדלפות שום דבר לא נפסל. אבל ההשערה שלי שכל עוד קומאן לא יעשה איזה שטות .הוא המאמן שלנו שנה הבאה.
מכיוון שאני עדיין לא יודע אם קומאן יישאר או לא, המשך הדברים נכתב מנקודת ההנחה שהוא כן יהיה המאמן גם בעונה הבאה -
אני לא מבסוט מהנושא, וברור שהייתי רוצה שקומאן יוחלף. אבל, וזה “אבל” לא קטן בכלל, אני יכול להבין את ההישארות שלו. אם אין מאמן בכיר, מוכח ובעל ניסיון שניתן להביא (ראו את מקרה פליק), אם לא רוצים “לשרוף” את צ’אבי עם הסגל והמצב הכלכלי האלו (עזבו שנייה את דעתי על הגעה של צ’אבי כרגע ועל הקטע הזה של לשמור אותו בצמר גפן), ואם זוכרים שאין לנו יורו ספייר לרפואה (אחרת כנראה שלפחות היה רבע דיבור על שחקני חיזוק באיזור ה-30-40 מיליון, שזה מה שבאיירן וליברפול מוציאים על שחקני ההגנה של לייפציג) - כנראה שאין ברירה אלא קומאן.
זה לא טוב, זה לא האידיאל, זה לא מקדם אותנו כמו שרצינו. אבל יכול להיות שזה מה יש, פשוט כי אין אפשרות אחרת. זה המצב אליו הגענו.
הכל נכון. אין מאמן טופ, לא רוצים לשרוף את צ’אבי, אין כסף לפיצויים, קומאן כבר מכיר את השחקנים. אבל קומאן הוכיח שהוא לא מתאים למועדון כמו ברצלונה. או ולנסיה. או ליברפול. הוא מאמן רע. פשוט רע.
זה אומר שבעונה הבאה נמשיך לשחק 5-3-2, או שלחלופין יונחת על המאמן לשחק בשיטה שהוא לא מאמין בה. זה אומר שאנחנו שורפים עונה מראש, כדי להבריא את המועדון מהפוגרומים של ברתומיאו. אז בשביל מה מבקשים ממסי להישאר? אם מראש מחליטים על עונת הבראה שבה אנחנו לא קנדידקטים לתואר בכלל, אז צריך קודם כל לוותר על מסי, ולא לנסות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
שוב, מסכים איתך. אבל השאלה היא מה האלטרנטיבה. לא בהתחשב בשיקולים שלי ושלך, אלא בהתחשב בשיקולים של לאפורטה ושות’ (או לפחות אלו שמדווחים אלינו על ידי חשבונות טוויטר ופייסבוק שונים).
אם אנחנו מקבלים הבעיות שרשומות בהודעה הקודמת שלי (אין מאמן בכיר ומתאים שזמין, מעדיפים שצ’אבי לא יבוא כרגע, אין גרוש על התחת אפילו בשביל פיצויים לקומאן) - אז נשאר רק…קומאן. לא טוב, ויש מצב שאפילו רע מאוד, אבל אם קבעת לעצמך קריטריונים להחלטה, ואלו הנתונים שהתקבלו בהתאם לקריטריונים האלו - אין משהו אחר.
אגב, זה גם יכול להיות מאווווד עניין של תזמון. יכול להיות שאם עד עכשיו כבר היינו נפטרים מכל השחקנים שאנחנו רוצים להיפטר מהם, או לפחות הייתה ודאות שנוכל להיפטר מהם עד סיום מועד ההעברות, היה ניתן להתחייב כלכלית לעזיבה של קומאן והגעה של מאמן אחר. כנ"ל מבחינת הרכש.
לגביי מסי - לא נכנס איתך לנושא “האם כדאי שיעזוב או לא?”, גם כי אני לא בהכרח מחזיק בעמדה שלך וגם כי זה לא נושא שיכול להישפט רק בראייה של אוהד. לא יודע מה כל השיקולים של לאפורטה במלחמה על הישארותו של מסי, ואני מניח שחלק גדול מהם כלכליים, אבל יכול להיות ש"התגנבו" לשם גם כמה שיקולים פחות קרים ומחושבים ויותר “אוהד-ים”.
חוץ מזה, אנחנו רק 5 ימים מסיום העונה (הרשמי). אולי כל מה שאנחנו כותבים פה לא יהיה רלוונטי בכלל עוד חודש, או עוד יומיים. כרגיל
יכול להיות שזה לא היה הכי פופלארי פה. אבל אולי מסי מעדיף מאמנים כמו קומאן ואלורדה וקיקה סטאיין וטאטה מרטינו?
מין בובות כאלו שלא נוגעים בו. ולא מאתגרים אותו. ונותנים לו להיות נוח באיזור הנוחות שלו?
זה אולי כבר לא מיקרי?
שוב תכנסו לריקוד האחרון של על מייקל גורדן ותבינו מה ההבדל בין שתי הספורטאים האדירים האלו. ולמה לדעתי גורדן הוא ספורטאי בקטע של מנהיגות ובעיקר שאיפה למצוינות יותר גדול ממסי. זה דעתי ותשנאו אותי על זה . תראו איך מייקל דאג לעביר מאמנים מסוימים שלא היה מספיק טובים ולא דרשו ממנו כלום למאמנים אחרים שכן דרשו ממנו.
אם היו מנחיתים למייקל מאמנים כמו ואלורדה וקומאן הוא היה עורף ראשים בשיקגו.
אני לא מעורה בשמועות.
לא רואה סיבה הגיונית מבחינתו ללכת לפסז עם כל הכבוד ל׳חברות ההדוקה׳ עם ניימאר בטח אם סיבת העזיבה היא הרצון לזכות בתארים.
סיטי ופסז הן המועמדות היחידות מין הסתם בגלל הכסף שלהן.
אני ישאל אותך עוד שאלה , אם זיכורני אינו טועה, בזמנו לא ביקרת אותו שהוא לא ביקר את ההנהלה בזמן? אני רוצה לוודא שאני לא טועה פה. ונניח שאני לא טועה.
לפני שנה או משהו כזה כתבתי הודעה פה שאני כועס על מסי שאדיש לחלוטין לנוכח פשעי ההנהלה. ואז השיבו לי פה “מה אתה רוצה ממסי הוא רק כדורגלן וזה לא התפקיד שלו” (עזב שזה היה מגוחך גם שהם כתבו את זה, כי מסי כבר התערב כמה פעמים שזה היה נוגע לאינטרס הפרטי שלו . זוכר את צלסי?)
לא עבר יותר מידי זמן ובקיץ מסי עשה את הראיון ההוא שכל מי שעקב אחרי האי אמון והאוירה בברצלונה ידע שעד שאותו ראיון הגיע, קצב החתימות היה נמוך והיו עד כמה ימים לפני שהכל נסגר. מאותו ראיון היה בוסט אדיר בחתימות. בלי מסי ויכול להיות מאוד שהאי אמון לא היה עובר.
למה אני רושם את זה. שברתומאו התעלל במועדון אבל מסי חשב שהוא ישאר ייבש מזה. הוא ישב כמו ילד טוב בשקט. רק שברתומאו דרך לו על היבלת הוא פתאום התעורר ושאג כמו אריה.
זה למה אני כועס. וזה למה מסי אוהב את “אזור הנוחות” שלו.
מישהו יכול לנסות להסביר לי מה 3 הקבוצות רוצות להשיג?, בהינתן המצב הקיים לא רואה קבוצות נוספות שחוזרות לרעיון, ואם הם באמת מחכות לתשלום הפיצויים כל עוד זה לא בחשבון נאמנות אז לא רןאה שהכסף הזה יגיע אי פעם ולא חושב שבעלי הקבוצות מטומטמים בשביל להשכיב 100+ מיליון שיכול להישלף ברגע, רובם ככולם אנשי עסקים מהמעלה הראשונה. ובבקשה אל תגידו לי שלאפורטה מחכה למשאל כי הוא אפילו לא קבע תאריך לאחד כזה ונדמה שהמצב הקיים טוב לו אחרת הוא כבר היה קובע אחד כזה ועף מין הרעיון. מה הם מנסים לעשות, אשמח לתשובה.
אתחיל ואומר שבתור רעיון, הסופר-ליג הייתה כיוון נכון. ליגת האלופות זה מפעל שיודע להיות משעמם בחלקים נרחבים ממנו. ההגרלות הרבה פעמים מרגישות לא הוגנות, או לא מעניינות, והרבה מאוד מזל משפיע על זהות הזוכה. שלב הבתים כמעט חסר עניין, ושלב הנוק-אאוט מושפע משערי חוץ באופן שהרבה פעמים מאפשר משחק ציני ומגעיל. אני הייתי שמח לקבור את ליגת האלופות לטובת פורמט מרגש הרבה יותר כמו הסופר-ליג.
עם זאת, פורמט הסופר-ליג לא היה מלוטש מספיק. יש שם מה לשפר, בעיקר בזהות הקבוצות המשתתפות ובאופן הקביעה איך מעפילים למפעל. עדיין, לא הייתה סיבה מבחינתי לקבור את הרעיון הנהדר הזה כל כך מהר.
עכשיו אגיע לניחושים שלי:
ראשי המועדונים שעדיין לא ״פרשו״ מאמינים ברעיון, מקיימים מגעים מאחורי הקלעים וממשיכים לפעול בכדי להביא למימוש הסופר-ליג בהמשך.
בהקשר הזה, יש מצב שהם בכוונה מעמידים את עצמם בקו האש מול וואפ״א כדי להראות שלוואפ״א יש רק כדורי סרק בקנה. אחרי ש CAS יגלגל את וואפ״א מכל המדרגות (כי כנראה שמשפטית הם בעמדת נחיתות), המועדונים שפרשו ירשו לעצמם לחזור מחדש. בנוסף, המצטרפים מחדש יהיו בעמדה פחות טובה כי הם נטשו את הספינה וחזרו.
ניחוש זה נוגע רק ללאפורטה:
יש מצב שמשאל כזה יכלול עוד נושאים מעבר לאישור הסופר-ליג. למשל אישור התוצאות של הבקרה התקציבית לאחר העזיבה של ההנהלה הקודמת ואישור נקיטת צעדים נגד אותה הנהלה.
לאפוטרה לא צריך לרוץ מהר עם הלשון בחוץ ולפספס הזדמנויות רק כדי לרצות אותך או את וואפ״א. הוא יזמן את האסיפה בעיתוי הנכון גם לנושאים הקריטיים האחרים.
חוץ מזה, לאפורטה כרגע בתהליך החייאה אינטנסיבי של המועדון. אין לו זמן לטעויות אם הוא לא רוצה לראות את המועדון מת לכמה שנים קדימה. משאל סוסיוס בנוגע לפרוייקט הסופר-ליג הממילא מוקפא זה לא דבר דחוף. כרגע יותר חשוב לו להשיג מאמן שהוא יהיה מרוצה ממנו כי אחרת הוא נתקע עם קומאן לעוד עונה, ותאמין לי שהוא רוצה בזה עוד פחות ממשה.
ולעניין אחר:
תמשיך תמשיך, גם אני נהנה מזה ממש כמוך, והדיונים איתך מאוד מכבדים ונעימים.
גם כשאתה שואל שאלות ״מטרילות״ על ריקי אתה עושה את זה בצורה נעימה ומכבדת, כך שמבחינתי תמשיך להעלות נושאים לפחות עד לפתיחת העונה.
עם זאת, מציע לך להזהר כשתגיע לשאלה למה אנחנו לא רוצים את קומאן בעונה הבאה. יש לי הרגשה שזה עלול לגרום למשה התקף לב, וזה יהיה חבל. הוא בן-אדם טוב ואנחנו רוצים לשמור אותו בריא