פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אי-אפשר להגיד הרבה על מישהו שלא מקבל הזדמנות הוגנת לשחק.
מעבר ליכולות האישיות (הגבוהות לדעתי), יש את העניין של התיאום עם שאר השחקנים.

תראה כמה זמן לקח למסי ליצור תיאום עם פדרי ודה-יונג, ואיך זה השפיע על המשחק שלנו לאורך העונה.

עכשיו תאר לך שריקי מקבל יותר הזדמנויות לשחק והקבוצה מתחילה להבין את היכולות שלו ולהשתמש בהן נכון. כמה דאבל-פסים היו יכולים להצליח - דבר שהוא מנסה המון ולא תמיד מבינים אותו. כמה מסירות עומק היו יכולות להגיע ליעד? כמה אופציות מסירה לעומק שהיו יכולות להתממש כשהוא מאפשר אותן?..

לא, אי-אפשר להגיד הרבה על שחקן שראה את רוב העונה מהספסל…

ועניתי לך שגם מסי הגדול משקיע ומראה תוצאות. לא מסי ולא איניסטה עפים מכל פו שעושים לכיוונם. דרך אגב למה אתה לא מתייחס לחלק השני של האי השפעה על המשחק שהכדור לא ברגליים שלו?

מסכים לחלוטין ועדיין הדיון התחיל מהשאלה למה הוא לא מקבל דקות. די מצחיק להגיד שאי אפשר לנהל דיון על למה הוא לא מקבל דקות בטענה שהוא לא מקבל דקות.

אפשר לנהל דיון, אבל ברור לכל הצדדים שאנחנו נשאר ברמה התיאורתית עד שיגיע מאמן שייתן לו יותר דקות, או עד שהוא ילך לקבוצה מתאימה לסגנון שלו שתתן לו דקות.

אני חייב לאמר שהיו לי פנטזיות על כל מיני שחקנים כמו דניס סוארז, סרג׳י סאמפר, אדאמה טראורה, בוז׳אן קרקיץ׳, סרג׳י רוברטו ועוד כישרונות.

תמיד אנחנו בוכים כשהיהלומים מהמשתלה לא מקבלים הזדמנויות מהמאמן התורן, אבל רק כשהם מגיעים לקבוצה מתאימה שבה נותנים להם לשחק אפשר הבין ולראות מה הם שווים. עד אז הכל פנטזיות ודיבורים באוויר…

קצת מצחיק לשמוע שריקי לא משקיע מספיק. לשמוע על שחקן שמסרב פעם אחר פעם לעזוב לקבוצה אחרת כי הוא רוצה להלחם על הדקות שלו בקבוצה.

דרך אגב לקומאן היה את אותו סיפור באברטון. שהוא תופס שחקן צעיר הוא הופך אותו לשעיר לעזאזל. באברטון הוא אפילו עשה דברים מכוערים יותר לאחד הצעירים שם.

ברור שהכול תיאורטי, וזה גם מה שכיף, העובדות בכדורגל לא מספרים יותר מידי. ואם היינו מתייחסים רק אליהם אז הדיון היה נורא קצר וקולע ובעיקר משעמם ללא מקום לדעות אישיות.
וכל מי שהבאת לא ממש נצץ לאחר העזיבה, יכול להיות שמלכתחילה הם לא היו כאלה גדולים ורק בעלי עניין דאגו שהם יהיו בכותרות?, אותו דבר אפשרי גם כלפי ריקי?
בנימה אישית- אני נורא אוהב לברבר למוות על כדורגל, אז אל תיקחו לנו את התיאוריטי.

אן שכמו שאמרתי בהתחלה הוא מאוהב בתפקיד המעונה הקדוש?

מי ריקי? מה גורם לך לחשוב את זה? אני בחיים לא שמעתי שהוא עושה משהו לא מקצועי או לא מתאמן ברצינות. לא בברצלונה ב ולא בבוגרת. ודרך אגב, קיקה (יותר בגלל פציעות) כן נתן לו דקות משחק. קומאן הוא המאמן היחיד בנתיים שלא מתסדר איתו.

יש לך ראיות לזה? אני לא אוהב שמעלים ספקלוציות על סמך נטו שמועות בתקשורת (במיוחד שזה מגיע מצד מסוים שיש לו עניין להשחיר את התדמית של ריקי).

בכוונה הבאתי שמות של שחקנים שלא ממש נצצו לאחר העזיבה (למעט אדאמה). רציתי להדגיש שאנחנו נמשיך לפנטז על שחקני המשתלה שלנו לפחות כמו על מרילין מונרו. בפועל, רבים מהם הם סתם נורמה ג׳יין.

אבל דבר אחד נוסף חשוב לי לתרום לדיון. הרבה שחקני משתלה עברו אצל פפ וקיבלו הזדמנות הוגנת להראות מה הם שווים. בארבע השנים שהוא אימן פה, הדיון לא היה רק תיאורטי. הרבה שמות עלו נוצצים מהמשתלה, חלקם סיימו בהפועל ב״ש. אבל הזדמנות הוגנת הם קיבלו, גם בקבוצה שהיו בה כוכבים אלופי עולם ואלופי אירופה למכביר.

אז אנחנו לא רק רוצים לפנטז על המרילין מונרו שלנו, אנחנו רוצים גם לקבל אותה \ אותם על המגרש ולראות אם יש שם יהלום אמיתי או סתם נורמה ג׳יין. זה אפשרי. לא חייבים לדבוק באחד עשר המוצלחים ולטחון אותם כל משחק 90 דקות. מותר לגוון ולהתפתח.

סתם שאלה, למה מה שמפורסם שקומאן אמר עליו זה ספקולציה לא מעשית, ושאר הדברים הם עובדות?

דרך אגב- אני באמת חושב שאם לא גאטוזו עניין ריקי כבר היה נחתך לכאן או לכאן.

קומאן באופן פומבי רק משבח אותו. הוא אומר שהוא עובד עבודה קשה והוא העתיד של ברצלונה. אז מזה אתה מתעלם?

קומאן רואה את המשחק בצורה מסוימת. בצורה שהוא רואה, אין מקום לפוץ’, פיאניץ’ ואלניה.
אלניה לא קיבל כלום חצי שנה ובינואר הסכים להישאל. פיאניץ’ היה מצוין ביובנטוס, ומיובש לחלוטין אצל קומאן.
אני מניח שזה המצב של פוץ’. לא פרשיה כלשהי ולא חוסר השקעה באימונים. פשוט קומאן.
גם אם קומאן יישאר פה בשנה הבאה, זה לא יהיה אסון מבחינת פוץ’. הוא צריך לצאת להשאלה, להראות מה הוא יודע, ולחזור שנה אחרי לבארסה נטולת קומאן ואז הכל בידיו.

לא מתעלם, כמו שאני לא מתעלם משאר הדברים, כמו שהוא לא מקבל דקות בנבחרת הצעירה.

מסכים לחלוטין, אבל אני לא מאמין שהוא יסכים לצאת להשאלה.

ואו הוא לא מקבל דקות בצעירה זה פועל יוצא שהוא לא מקבל דקות בברצלונה. בד"כ שחקנים שלא מקבלים דקות בבוגרת לא נכנסים לנבחרות הלאומיות.

אני לא מעלה דברים בספלוקציות. כי ריקי והראתי לך למעלה יודע להראות מה הוא שווה בדקות המעטות שהוא מקבל.

אני לא שם אף אחד מעל המועדון אם הוא היה מקבל הזדמנות הוגנת והוא היה מאכזב אני הייתי מגבה את קומאן. את ואלורדה אני לא סובל . אבל שהוא סיפסל ולא נתן דקות לדאולפאו כי הוא זילזל ולא הייה טוב מספיק, גיבתי את ואלורדה נגד דאלופאו. אותו דבר שלואיס אנריקה שלח אותו לסביליה בזמנו. אבל ריקי לא מקבל שום הזדמנות והוא מתעלם ממנו בצורה לא הוגנת.

אני כתבתי אלף פעם פה, אני מעדיף להתאכזב משחקן אבל לדעת שהשחקן מקבל הזדמנות מאשר מה שקומאן מעולל לריקי עכשיו.

יכול להיות, אני לא חד צדדי בעניין, אני רק נותן אפשרות אחרת שהמאמן גם שם מעדיף שחקנים אחרים על פניו.

אילו “מאמנים”? לא הגיע הזמן לשים סוף למיתוס העצלני הזה?

כשוואלוורדה היה במועדון (2019), ריקי רק התחיל את עונתו הראשונה בבארסה ב’. בכלל לא מדבר על זה שהיה לנו את כל עומס הוותיקים כמו וידאל, ראקיטיץ’ וארתור בנוסף לשאר הקשרים הנוכחיים - נטו על העובדה שאף שחקן, כולל מסי, לא עושה את הקפיצה אוטומטית מהנוער לקבוצה הראשונה.

הלאה, מה עם סטיין? בתקופה הקצרה תחתיו ריקי היה אחד מ-3 הקשרים שקיבלו הכי הרבה דקות - וכולנו זוכרים איך הוא שיחק. רק בשבוע הבודד שבילינו בליסבון הוא לא שותף, לטובת ה-4-4-2 השמרני, בדיוק כמו אנסו פאטי (גם הוא לא לרמה?).

בקיצור, מאמן אחד בלבד ושמו רונאלד קומאן.
וגם זה הרבה לפני שראה אותו “באימונים” כפי שאותם סנגורים של מאמנים אפורים אוהבים תמיד לטעון, שכן עובדתית הוא הודיע לו לצאת להשאלה כי הוא לא בונה עליו כבר לפני תחילת קדם העונה.

ד"א היה לו עוד מאמן בקריירה, גארסיה פימיינטה, מניח שאין צורך שאציין מה דעתו על ריקי.

אני רוצה להוסיף להודעה המצויינת הזאת, שבשנים האחרונות מעבר לרכש המשולש של דמבלה, קוטיניו וגריזמן שעלו 400 מליון, נרכשו בעשרות מיליונים מלא שחקנים בינוניים, שיכולנו לחסוך ולהשתמש בשחקנים הבינוניים תוצרת בית שלנו.

את זה אני מבין אבל השאלה היא מה הגורם. בתכלס, אני לא הופתעתי שמוריבה הועדף על פני פוץ’, כי מוריבה משתלב בקלות לסגנון של קומאן שזה נוגע לקשרים- ALL AROUNDERS. שחקנים טכנים ופיזיים. מי שהוא אנומליה בסיפור הזה הוא בהכרח פדרי שמצד אחד נהנה ממעט מזל (הפציעה של קוטיניו) ובנוסף הוא לקח את המעט הזדמנויות שהוא קיבל בחמש ידיים אפילו.

אני לא יודע מה קורה באימונים. אני לא יודע אם ריקי חרא של ילד, לא משתדל באימונים, וסתם נראה כאילו הוא כל הזמן רץ במעט דקות שאנחנו רואים רק בשביל לעשות רושם על הצופים. האמת ששום תרחיש לא יעיף אותי מהכסא שכן ראיתי מהכל בלה מאסיה ב15 שנה האחרונות. מה שכן, יש אנטי קליימקס של ממש בין הרבה דעות עליו, ואפשר להסכים שהוא לא ממש קיבל הזדמנות אמיתית כל העונה, ובוא, זה לא קורה בגלל עומס בקשרים שעדיפים עליו בהיררכיה. אני עד עכשיו מופתע מזה שפדרי ודה יונג לא סיימו את העונה עם בלון חמצן.

מגיעה לו לפחות הזדמנות הוגנת בשביל שנשפוט אותו.

עוד הפעם, יש איזושהי הרגשה שאני לא חושב שהוא מוכשר, ההפך הוא הנכון. אני באמת חושב שהוא מוכשר. הבעיה מתחילה מזה שיש רף ציפיות מצד האוהדים שהוא לא תואם את היכולות שלו בניקוי החסרונות הצורמים שלו (מבנה גוף, בזבוז אנרגיה במקומות לא נכונים ובטוח שיש עוד אבל כמו שאמרתם והסכמתי הוא לא מקבל מספיק דקות בשביל שנדע מהם). אחרי הניקוי יתרונות חסרונות הללו יכול להיות שהמאמן מעדיף שחקנים אחרים שהיתרונות חסרונות להם יותר תואמים לו (על זה כתבת וגם מסכים לחלוטין).
העניין הוא שמאז שהוא עלה להופעת בכורה במשחק ידידות גאטוזו הרעיף עליו תשבוחות שהעלו רף ציפיות כאילו מדובר במסי הבא והאוהדים בין היתר מהאכזבות שלהם מהקבוצה, הנהלה, מאמן, לא משנה מה פשוט הולכים אחריו כמו עיוור.
בגלל זה נוח לו מאוד להיות הקדוש מעונה, זה שכל האוהדים שמים את מרציהם עליו בלי שהוא הוכיח משהו (ברור שזה מאי קבלת דקות מספקת) ולא מוכנים לשמוע צד אחר שאולי הוא פשוט לא מספיק טוב, לא מתאים לשיטה, לא משקיע… יכול להיות שיש אלפי סיבות. ובגלל היחס המלטף הזה מהאוהדים אין לו שום רצון אמיתי להשקיע או לצאת להשאלה כי הוא כמו שאני מנסה לטעון תפס את הפוזיציה של האוהדים שהוא מספיק טוב ורק המאמן זה הסיבה שהוא לא משחק.
דרך אגב, שמח שאתה מגיב, כיף לנהל איתך דיון כמו עם כולם פה אבל תגיב יותר אחי.