דווקא יש אחד - אלאבה. ככל שאני שומע הוא בדרך למדריד (תיקון-חתם רשמית). אז כן, כנראה יש לו דרישות שכר גבוהות, אבל תוריד את השכר של ויינאלדום ממה שהוא מבקש והנה, לא הבאת קשר מיותר והבאת בלם סופר סופר נחוץ בשכר לא כזה גבוה (:
ברצינות עכשיו, אני באמת באמת לא מבין איך ברצלונה לא התאבדה על אלאבה. זה אפילו הזוי לדעתי, ואולי הטעות הראשונה הגדולה של לאפורטה מאז חזרתו (השניה תהיה להשאיר את קומאן, אם וכאשר)
לאפורטה לא יכול להביא שחקן (טוב ככל שיהיה) שדורש משכורת של 15-20 מיליון יורו לפי הדיווחים, ובו זמנית לדרוש מכל הסגל לקצץ כולל משחקנים שנתנו ועשו משהו בקריירה שלהם בברצלונה.
אני ראיתי סכומים אחרים וקצת נמוכים יותר (12-13).
כך או אחרת, כשהמטרה היא לבנות קבוצה תחרותית, אני בטוח שרוב בעלי השכר דרוש הקיצוץ, (לא כולל גריזמן, קוטיניו ושכירי החרב האחרים) שהם ברובם שחקני בית שנמצאים בברצלונה הרבה מאוד שנים (אלבה, פיקה, בוסי, מסי) היו מבינים את המצב ולא עושים בעיות.
פיקה למרות ההדרדרות המקצועית שלו והמשבר הכלכלי של המועדון זה לא מנע ממנו לחתום על הארכת חוזה. אותו דבר שחקנים נוספים. ששחקנים שמים לב שמחתימים איזה שחקן מבחוץ בשכר גבוה, שיכול להיות גם יותר גבוה משלהם, הם נוטים להבין ואולי גם בצדק, שהמועדון שמבקש מהם קיצוץ בשכר כי המצב של המועדון לא טוב הוא בעצם “מסבן” אותם.
ברגע שיביאו איזה שחקן ושוב יחתימו אותו על חוזה מפוצץ כל המאמץ שלאפורטה עושה עכשיו ירד לפח.
אנחנו בתור אוהדים של המועדון צריכים לגבות את לאפורטה בקטע הזה לא לתקוף אותו שהוא לא מסכים להיסחט ע"י כל מיני שכירי חרב מבחוץ.
בכלל זה מעצבן שתוקפים את ברתומאו כל כך הרבה על זה שהוא נתן לשחקנים הרגשה "בקש כל סכום ואנחנו נזרום יחד איתך " ואחרי זה תוקפים את הנשיא שמחליף אותו שמנסה לשנות את זה.
תתקפל מול אלאבה ואתה חושב שוינדלדאום יסכים להגיע עם שכר נמוך יותר? יש לו הצעה גם מיובה. אותו דבר אגוארו.
ברגע שאתה פותח את הסכר אי אפשר לחזור יותר. המבול אחרי… כל הכבוד לאפורטה.
ויש גם את הדבר הקטן הזה שמועדון שלא מסוגל למצוא איזה 12 מיליון אירו לפיטורים של קומאן פתאום ימצא סכום דומה לאלאבה . מעדיף פי מילארד שיפטרו את קומאן מאשר שיביאו את אלאבה.
לפי הדיווחים בחורף, בארסה הציעה לאלאבה 15 מיליון והוא סירב. ה 12 שאתה זוכר זה השכר שלו בבאיירן.
יש להניח שהוא מרוויח יותר מ 15 בריאל.
אז אגוארו ווינאלדום ביחד מרווחים הרבה פחות מאלאבה. תוסיף את גרסיה ועדיין לא תגיע למשכורת של אלאבה.
טוב שלא החתימו אותו. דרישות שכר לא הגיוניות. אני יותר מאשמח כשהוא יגרום לאינפלציית שכר בריאל.
גם ‘‘מגיע חינם’’ זה לא בדיוק חינם. הוא יקבל מענק חתימה, הסוכן שלו יקבל עמלה שמנה. אני לא יודע כמה, דווח בזמנו על כ 20 מיליון, משהו שגם ככה אין לנו.
ההשוואה שלך לא נכונה. אמנם מבחינת כמה כסף בארסה תצטרך לשלם אתה צודק, אבל כמו שמשה אמר כשאתה מחתים שחקן בשכר גבוה כולם ידרשו את אותו הדבר. כשאתה קונה מספר שחקנים בשכר נמוך אתה מראה לכלל השחקנים גישה מסוימת וכרגע זה מה שאנחנו צריכים.
הבעיה היא שגם ויינאלדום וגם דפאי הם שחקנים מיותרים- דפאיי 100 אחוז מיותר- שחקן בפרופיל של גריזמן שלא מתאים למערך ולסגל הנוכחיים, וויינאלדום כי יש לנו קישור טוב וצעיר עם הרבה פוטנציאל.
מילא אם הוא היה מגיע כגרזן משלים לקבוצת טופ שרצה על כל התארים- אבל זה לא המצב. הוא מגיע לקבוצה שנמצאת בתהליך בנייה מחדש- בו ספק יותר קריטי לתת לילדים לרוץ מאשר עוד שלב באלופות. נזק טהור.
הוא יישאר שנה-3 ייקח דקות מאליאש, וריקי, ויפגע בסופו של יום בפוטנציאל שלנו לחזור לטופ עוד שנתיים 3.
דפאי חלוץ שאין לכם.
גם אם הוא לא חלוץ 9 קלאסי, הוא כן משחק באמצע כחלוץ 9 עם סגנון שונה. כלומר הוא לא גרייזמן ואפשר לראות מפות חום.
אם אגוארו סגור אצלכם אז כן דפאי קצת מיותר. כלומר, הוא מגיע בחינם אז תלוי במשכורת, כי מחליף ראשון לאגוארו (הפציע מאוד יש לציין) ומחליף שני באגפים (גם פה אחרי שחקן פציע - דמבלה) זה כן שחקן נחוץ.
מגיע בחינם והולך לקבל משכורת נמוכה משל כל הילדים שלכם אפילו. באמת שאני לא מבין מה הבעיה?
עניין סגנוני אני אבין. הגעה שלו מגדילה את השימוש ב4231 על חשבון ה433. אבל אני חושב שלכם זה יעשה טוב. קודם כל הקישור שלכם יהיה הרבה יותר דינאמי ומהיר (בוסקטס לא ילד ולא מהיר). אתם לא תאבדו את דה יונג ותקבלו אותו בשיאו. מקדימה פדרי ישחק בעמדה המתאימה לו יותר.
ווינאלדום, האנדרייטד הנצחי…
יהיה השחקן הכי חשוב בקישור שלכם, יתן לכם משהו שאין לכם בקישור, אתלטיות, מהירות, דינאמיות ובקיצור stamina שאני אף פעם לא ידעתי איך לתרגם במדויק.
המזל של ווינאלדום זה שלא אוהדים קובעים הרכבים, הוא אף פעם לא היה משחק והקבוצות שלו היו מפסידות הרבה נקודות בלעדיו.
זאת כבר בעיה אחרת. אין קשר בין הרכישות האלו וזאת של אלאבה. בארסה פשוט לא יכולה להחתים שחקן על חוזה שמן כרגע אם היא רוצה להתחיל תהליך שיקום, אלא אם זה איזה הלאנד או אמפבה (מה שלא ריאלי גם ככה).
דפאיי, ווינאלדום ואגווארו אכן לא בדיוק השחקנים שיחזירו אותנו להיות קבוצה תחרותית אבל עם המצב הנוכחי זה עדיף על ברייטוויט ובתקווה גם גריזמן ודמבלה. מבחינתי הבעיה הגדולה מכולן היא בכלל קומאן. אני לא יכול להתרגש מהעונה החדשה כשהוא על הקווים, גם אם היו מביאים לו את אמבפה, הלאנד ודה בריינה.
לא מכיר אותו מספיק בכנות.
רק ראיתי שהעמדה שלו היא הרבה יותר כ9 מגרייזמן ושהוא כבש לא מעט.
בסוף אגוארו מגיע.
אגןארו שחקן פציע ולא צעיר כך שיצטרך הרבה פעמים שיחליפו אותו.
המצב שלכם בהתקפה הוא:
מסי, דמבלה, אגוארו, טרינקאו, גריזמן. (ברייטוייט כנראה יעוב אם גם דפאי יגיע).
כלומר הוא כן יהיה נחוץ לכם, וב0 יורו שידרגתם את ברייטווייט לדפאי. (פחות או יותר, לשניהם יש משכורות וברייטווייט אולי ימכר גם ולא רק יעזוב).
הכוונה שלי היא שזה לא טעות להביא אותו, אולי מיותר אבל זה הימור כמעט ללא סיכון
תשמע אני לא בהכרח שולל את מה שאתה אומר (אם כי החבר אוהד ליברפול שלי לא תופס ממנו עד כדי כך) אבל הוא שחקן בן 30 שמגיע למועדון שבשנה/שנתיים הבאות לכל הפחות יהיה בתהליכי בנייה. זה אומר שהמאני טיים יהיה, אולי, עוד שתי עונות.
אתה לא חושב שיותר נכון להשקיע בשחקנים צעירים ומבטיחים שכבר יש במועדון מאשר להביא שחקן בן 30 שישתה את הדקות שלהם, יפגע בהתקדמות שלהם, ולא בטוח יהיה עדיין ברמה המספיקה עוד שנתיים?
אין לנו חלוץ, זו בעיה ידועה. אבל אין לנו חלוץ כי ‘החלוצים’ שהגיעו הם לא חלוצים (וכי את החלוץ שכן היה שילמנו לאתלטיקו כדי שייתן להם אליפות). הוא עוד אחד כזה. אז כן, הוא מגיע בחינם, אבל גם אם השכר לא גבוה, זה עדיין לא כזה נמוך, ולמועדון אין שקל מיותר לבזבז.
בהינתן כל מה שאמרתי, מדובר, לדעתי, בעוד שחקן שבקיץ הבא נתחיל לנסות להיפטר ממנו, ויש לנו כבר הרבה יותר מידי כאלו.
מעדיף לשחקן עם אגוארו ופאטי כחלוצים (+גריזמן אם לא מצליחים למכור)
שמע בסוף זה יאפשר לכם למכור את ברייטווייט.
לגבי קיץ הבא, אין לי מושג מה החוזה, לכמה שנים וכו. לא יודע לענות לך על זה.
בסוף הוא אחלה מחליף שסוגר פינות. במשכורת נמוכה זה מעולה לדעתי. (לא הייתי מתנגד שיגיע לריאל).
לגבי ויינאלדום.
בסוף הוא לא יפגע בכם ובמקרה הכי גרוע ישב לכם על הספסל במשכורת סופר נמוכה שחקן ברמתו.
בניה לא אומר לזרוק את כל מי שמעל 25. ויינאלדום לדעתי יכול לשחק מצוין ליד דה יונג. יותר מבוסקטס לפחות. הכי הרבה תנסו להפטר ממנו עוד שנתיים, זה בכל זאת שכר נמוך, לעומת הספרדי
אני לא טוען שהם יקדמו אתכם בטירוף. רק שהם הימור ללא סיכון כמעט.
היחיד שאולי יפגע מזה הוא אילייש. לא שחקן שאני חושב שאתם אמורים לבנות סביבו את השחקן, ואם הוא יהיה שחקן כזה אז הוא לא ייפגע מהגעה של ווילאדום.
ובכל אופן, פגיעה באילייש ובתמורה תרומה לדה יונג ופדרי זה שדרוג
את ברייטווייט מנסים למכור גם ככה. הבעיה היא שאין קונים כל כך.
לא מכחיש שויינאלדום יכול לתרום בטווח הקצר, אבל גם איתו אין לנו מה למכור מול אריות אירופה בשנה שנתיים הקרובות (אולי בספרדית כן, תלוי כמה ריאל תתעקש להישאר פח אשפה) אני לא אומר לזרוק את כל מי שמעל גיל 25, אבל גם לא להביא שחקנים מבוגרים ש, במיוחד עם מאמן חסר מעוף כמו קומאן, יפגעו ביכולת שלנו לחזור לטופ בסופו של דבר.
לדעתי לפחות מימוש הפוטנציאל של אלאייש וריקי יותר חשוב מפלסטר לשנה-שנתיים
עכשיו מהי תרומה בשבילך?
שדרוג לקבוצה לא יעזור?
אם לא תזכו בכלום למה לא למכור את כל מי שמקבל הרבה כסף שעוד שנתיים לא יעזור לכם? (מסי למשל).
ויינאלדום יקבל פחות מחצי מסרג׳י רוברטו. למה לא למכור את סרג׳י? פיאניץ׳? בוסקטס?
בסוף כרגע הוא עדיף על כל קשר שאינו דה יונג אצלכם. ויקבל פחות מכולם. אז אני באמת לא מבין איפה ההפסד.
אגב, למה לא בוסקטס הוא מי שתופס את המקום של אילאייש? בתכלס אם בוסקטס יעזוב אז תקבלו מצב בו אילאייש יכול לשחק ב2 עמדות בקישור ולא רק באחת. על ריקי זה לא אמור להשפיע. הוא ישחק במקום פדרי, או במקום וינאלדום ולא בוסקטס (כשדה יונג הולך אחורה).
אם לא תמצאו לבוסקטס קבוצה תשלמו חלק מהשכר, זה כנראה עדיין יחסוך יותר מהשכר של וינאלדום