אני רוצה למכור גם את פיאניץ וגם את רוברטו. את בוסקטס לא. יש לא עדיין מה לתרום (לא כשחקן הרכב קבוע, אבל עדיין), והוא ככל הנראה יסכים לקיצוץ בשכר אז גם זה יהיה פחות אישו.
אני לא חושב, ריאלית, שאנחנו יכולים לרוץ בשנתיים הקרובות על יותר מהאליפות, וגם זה רק אם ריאל תישאר פח. וזה עם או בלי ויינאלדום. מצד שני, הגעה שלו עשויה לדפוק הצלחה אפשרית עוד שנתיים-שלוש.
חוץ מזה, עזוב תאוריה- בוסקטס כנראה לא יעזוב, גם לא רוברטו בעונה הקרובה כנראה ויש לי ספק שפיאניץ (אין קונים). אז תכלס, זו התחרות הקיימת, ואני לא רוצה להוסיף לה עוד שחקן.
וויינאלדום במקום בוסקטס יפגע בכם? תחסכו ככה כסף ולא תפגעו מקצועית.
במחיר שמדובר אתם לא תפגעו.
הקישור שלך הוא דה יונג, בוסקטס, אילאייש, ריקי ופדרי?
אתה מבין שזו הכמות של הקשרים שהייתה לריאל העונה ולא הספיקה?
ושוב אשאל, למה לא להחליף את וינאלדום בבוסקטס? תחסכו המון ותקבלו קבוצה צעירה יותר.
פה אסכים איתך, אם זה המצב.
מצד שני למה שיאניץ לא יהיו קונים? עד השנה היה שחקן בהחלט טוב שהרבה קבוצות היו מקבלות. בטח שאם בחינם.
רוברטו גם (ובתכלס הוא מגן אצלכם בעיקר).
בוסקטס יעזוב אם תעזיבו אותו. ברור שהוא לא רוצה לעזוב
כבר כתבתי שהוא אנדרייטד רציני, יש אוהדים שלא מבינים מה עושה על המגרש, אבל קלופ כל משחק נתן לו לשחק ואי אפשר להגיד על קלופ שהוא לא מבין.
המועדון בתהליך בנייה, אז מה יותר נכון משחקן ותיק עם ניסיון שיכול לתת תפוקה כבר עכשיו ויכול לתרום מניסיונו בהשתלבות הצעירים ? הוא עוד מגיע בחינם עם משכורת נמוכה מה שמשאיר לכם אפשרות להשקיע את הכסף איפה שבאמת צריך(הגנה !!!).
ווינאלדום הוא שחקן שנותן את הנשמה ומשחק עבור המועדון, לא יפריע לאף אחד, יביא מימד אחר שמאוד חסר לכם וגם יהפוך את החיים להרבה יותר קלים לכל אותם צעירים שאתה רוצה לשלב אותם, ובנוסף יתן לכם אפשרות ללחוץ באפקטיביות והכי חשוב יעזור לסגור את המסדרון הזה שיש מההתקפה לרחבה שלכם כשאתם מאבדים כדור.
כאוהד ריאל מדריד שראה כל דקה של ההולנדי בשנים האחרונות ורואה כבר שנתיים את הבעיות שלכם בקישור תאמין לי שהייתי מאוד מעדיף שהיה חותם בכל קבוצה אחרת חוץ מברצלונה.
כשלקחתם את קוטיניו הייתי הראשון שהגיע לכאן וקבע חגיגית שקניתם חתול בשק.
נכון, אני טעיתי.
אבל אני עדיין חושב שזה יותר מדי עבור מצבה הנוכחי של ברצלונה.
האמת שאם משווים אותו לראמוס או לפיקה, אז זה שדרוג בלי להוסיף כסף. אבל ריאל ובארסה זאת בועה. אפילו הגדולות של אנגליה עם כל בארות הנפט והטייקונים, לא מוציאים כל כך הרבה על משכורות, ועדיין זוכות באלופות כל שנה ומציגו קבוצות הרבה יותר טובות. כנ"ל באיירן ואפילו PSG.
לשם השוואה, אלאבה יקבל בריאל יותר ממה שלבנדובסקי מקבל בבאיירן.
אני מעדיף שבארסה תשאף למשכורות כמו באנגליה ובבאיירן, לא כמו בריאל. אלאבה לא מסתדר לי.
משכורות לפי סוויס רמבלר, 2019\20 (את האנגליות תרגמתי ליורו, כדי שלא יהיו אי הבנות)
בארסה 487 מיליון, מתוכם כדורגל 443 מיליון. וזה עוד אחרי שחתכו את סוארז ועוד כמה שחקנים יקרים.
ריאל 411 מיליון, מתוכם 411 מיליון כדורגל.
סיטי 403 מיליון
ליברפול 375 מיליון
יונייטד 327 מיליון
צ’לסי 326 מיליון
באיירן 356 מיליון (2018\19)
פארי סן ג’רמן 371 מיליון (2018\19)
זה לא כזה תלוש בעיניי,ריאל וברצלונה עד לפני שנים בודדות היו שני המועדונים הכי מצליחים באירופה במשך כמעט עשור שלם,תמיד מגיעים רחוק באלופות ותמיד מקומות 1-2 בליגה,זה התבטא בהכנסות גבוהות ששברו את השיא של עצמם כל שנה מחדש.
עכשיו אם תשים לב,גם ריאל וגם ברצלונה עדיין נמצאים הרבה מאותם שחקנים שהצליחו בעשור הקודם וקיבלו משכורות גבוהות בצדק,רק שעכשיו הם זקנים שמהווים יותר נטל מאשר תועלת ברובם (מרסלו ופיקה כדוגמאות קיצון),ברגע שנצליח להיפטר מהם זה ישתנה,לשמחתי פרז לא האריך להם חוזה כמו ברתומאו ויש לנו סיכוי טוב להיפטר מכמה חוזים מאוד כבדים.
(מרסלו,בייל,איסקו,ראמוס,הזאר,יוביץ).
כן, אני מבין זאת, ואני לא מדבר על שחקנים ש"ירשנו" מהתקופה ההיא.
אני מדבר על החתמות חדשות כמו אלאבה.
יש פה חילוקי דעות - למרות קונסנסוס מקצועי, האם הוא שווה את הכסף או לא? לדעתי לא, לא במצב הנוכחי של בארסה. לא סגור לגבי ריאל, המצב שלכם קצת יותר טוב (פיננסית אני מדבר) אבל גם לא משהו.
אגב, לבאיירן ו PSG אין חובות. באיירן זה המודל שלי לחיקוי פיננסי.
גם אם 12 מיליון ומענק חתימה זה עדיין יותר מידי בשביל ברצלונה. אין לי מושג מה המצב של ריאל. אבל בשבילנו זה יותר מידי.
כל הכבוד ללאפורטה. אני מרוצה ממנו. בנתיים מגשים את הציפיות שלי. הוא צריך עכשיו בכח לזרוק שחקנים כמו אומטיטי ומתיאוס. ולהראות לסרגי בצורה יפה את הדלת החוצה ואפשר להתחיל לראות את האור בקצה המנהרה.
אני אומר שזה הגיוני ששתי הקבוצות הכי מצליחות והכי מכניסות גם ישלמו את המשכורות הכי גבוהות,הבעיה הייתה שלא ידענו לחתוך בזמן ואצלכם ברתומאו עוד הוסיף חטא על פשע והאריך חוזים לפנסיונרים.
זה הגיוני שהמצב הכלכלי שלך מאפשר ואת זה ואתה עושה את זה בטעם טוב. שרמת השכר שלנו חונקת אותנו והמצב שלנו בפח והנשיא החדש עושה מאמצים בשביל להוריד את זה. אז לבוא ולהחתים את אלאבה בשכר גבוה ובכל הכבוד לאלאבה בעיני זה משול להתאבדות כלכלית.
כמה יקבלו ביחד אריק גארסיה,דפאי ווינאלדום? אם הסכום של שלושתם יחד משתווה או קרוב לסכום שהייתם משלמים לאלאבה אז לדעתי עשיתם טעות כי הוא נחוץ לכם יותר משלושתם יחד.
ומי ישחק אצלנו בתור בלם? גארסיה זה מעט אבל לוותר גם עליו משאיר אותנו עם פיקה עוד שנה.
זה לא קשור לסכום הכסף שמשלמים עליו. זה קשור לעיקרון. אף שחקן לא יסכים לקצץ בשכר אם הוא רואה שמשלמים לאלאבה שכר גבוה. זה לא עובד כך, וזה אחת הסיבות לזה ששחקנים אצלנו מרויחים יותר מידי, הם פשוט רואים שהפרה נותנת להניק אז הם יונקים…
ועוד דבר, גם שחקני רכש שרואים שמשתוללים עם שחקן רכש אחד פתאום מתחילים לפתח תאבון. זה אמור להיות מובן מאליו.
דרך אגב אני מניח שאם ברצלונה היתה נכנסת למרוץ חימוש עם ריאל הוא היה מבקש יותר כסף.
אלאבה במקום גרסיה ואז יש לך את אלאבה ליד אראוחו.
פיקה,לנגלה ומינגסה מחליפים.
עם גרסיה אתה נשאר עם פיקה בהרכב,או שאתם בטוחים שהוא יותר טוב כי אני לא ראיתי אותו משחק.
א. לא יודע מה יש להתלבט פה, אלא אם השיקול הוא רק כספי.
ב. מבחינתי אפשר לתת לסביליה, בתמורה, את פיקה, פיאניץ’, רוברטו, ברייטווייט והבחור הזה שבא מוואידוליד + 40 מיליון. או להוסיף אליהם גם את לנגלה ו-100 מיליון.