ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

תודה אחי, לגבי קומאן כבר אמרתי פעם שהוא עשה הרבה דברים טובים שאי אפשר להתעלם מהם גם אם מתחשבים בנסיבות (שיתוף צעירים, מסי 2021 ועוד) ועדיין יש לו מנטליות של לוזר וזו הסיבה הראשונה שהוא לא צריך להמשיך, יש עוד הרבה כמו סגנון וכו’. אבל הלוזריות הזו היא מוטבעת בו בכל האספקטים.
לגבי המשאל, אני לא חושב שזה חוקתי להעלות כל מיני דברים יחד במשאל אחד, גם אני לא בטוח בכלל שבנאדם שמסכים ל-א בדבר אחד מסכים עם כל השאר.
יכול להיות שמאחורי הקלעים יש דיבורים אבל במסגרת ההחתם החדש שנחתם על המועדונים יש סנקציות פעילות על השתתפות במסגרת אחרת של אופא, ולכן לא רואה שום דבר מתקדם בסאגה הזו.

למה לא פופולארי? זה הנרטיב המרכזי מבית ציר הרשע של ברתומאו, “מסי מביא מאמנים/שחקנים לברצלונה” (דבר שנאמר רק אחרי שהם נכשלים, כמובן), ברכותיי על שיתוף הפעולה.

את העובדה שמסי לא סבל את קיקה סטיין במהלך כל התקופה שלהם יחד, ושהוא בכלל התכוון לעזוב ולא דיבר מילה עם ברתומאו בתקופה שבחר למנות את קומאן, ברור שלא תציין.

או את העובדה שבכל פעם שנשאל על מאמניו המועדפים הוא מציין את פפ גווארדיולה, רייקארד ולואיס אנריקה, שלושת המאמנים עם האישיות הכי חזקה שדרכו פה.

אבל הוא הביא את טאטה מרטינו, מאמן שלא שמע עליו, כי שניהם נולדו בארגנטינה. מסי הרי אוהב בינוניות, מסי אשם. כולם היו “בובות” של הדיקטטור, לא של הנשיא…

התכוונתי שבשביל לקיים משאל צריך לכנס אסיפה. באסיפה אני מניח שאתה לא מוגבל להצבעה בנושא אחד בלבד, אלא יכול לקיים מספר הצבעות. בנוסף, אני חושב שאסיפה כזו לא דחופה כרגע ללאפורטה.

מה גם שכשאני חושב על זה פעם נוספת, ספרד עוד לא יצאה מהקורונה, הם לא מבטלים את התו הירוק ביום שלישי, ולזמן אסיפה כרגע זו בטח אופרציה מאוד בעייתית. סביר להניח שיחכו עם זה לזממנים יותר רגועים מבחינת מגבלות התקהלות.

אאוץ׳!

אתה קצת מקצין הייתי אומר. לא?

אוקי אני בובה של ברתומאו. רק חבל שאני לא גובה ממנו גם כמה שקלים…

לא אמרתי שהוא הביא את המאמנים האלו או שהוא בחר בהם. אמרתי שפשוט נוח לו מאמנים שלא יעיזו להחליף אותו גם שהוא נופל מהרגלים או שטיפה ינסו לנער את הקבוצה “מקלאב דה אמיגוס”. ודברים כאלו.

אין דבר יותר מכעיס מאוהדי בארסה שמפילים את האשמה דווקא על הקורבן הכי גדול מהנהלת הפושעים שחירבה לו את שיא הקריירה.

‘אזור הנוחות’ של מסי זה הצלחות ותחרותיות, לא חבורה של כלומניקים שמקיפים אותו מכל עבר.

יכול להיות בנוגע לקורונה, עדיין מרגיש לי שלאפורטה ושות’ לא מספרים משהו.
מקווה שהכול ייתבהר בקרוב.

איפה כתבתי שאני מאשים את מסי? תלמד להפסיק לחשוב במונחים של שחור לבן ואז אני יתיחס יותר למה שאתה כותב.

בחיי אתה מחזיר אותי לימים של בארסה מניה.

אני לא השתמשתי במילה בובה, היא דווקא מופיעה בהודעה שלך.

אז רגע, let me get this straight, כשהמאמנים נכשלים זה כי זה נוח למסי וכשהמאמנים הבאמת חזקים מצליחים הוא לא קשור? הרי אם קומאן היה זוכה באליפות כולנו היינו מדברים על האישיות החזקה של אגדת המועדון מוומבלי. אבל לטענתך הוא רק עוד בובה של מסי לאוסף.

כשאתה כותב שזה מה שהיה כל כך נוח למסי, אתה מאשים את מסי, בין אם זה באופן ישיר או בעקיפין. לא קשה להבין.

אני לא מאשים את מסי בתחום הספורטיבי.

כתבתי דברים בצורה די ברורה. אני מצפה שמסי יעשה בדיוק מה שהוא עשה בקיץ הזה. לא רק שברתומאו פוגע לו ביבלת.

אתה רוצה לחשוב שאני פיון של ברתומאו . אני יחיה עם זה.

ושוב אתה מוציא את כל מה שכתבתי מהקשר שלו. השויותי בינו ובין מייקל גורדן. תצפה בריקוד האחרון. ותראה מה מייקל אמר למשל על דאג קולינס ותבין לבד.

כשאתה מתחיל להמציא מילים ומשפטים רק בשביל להגדיל את הטיעון שלך ולהקטין את הטיעון של האחר זה יוצא מגבול הדיון ונכנס לתחום המיססיונריות.( בשום מקום הוא לא כתב כל כך נוח).

ודרך רק בשביל להיות יותר ברור, הבעיה שלי לא אם מסי מחתים מאמנים . הבעיה שלי למה מסי אדיש שמאמנים חסרי כל התאמה לברצלונה מאמנים אותו פעם אחר פעם או שהנהלה פושעת בוזזת את המועדון ומחרבשת לו הכל… זה הבעיה שלי. אבל היי אני צריך ללכת ולקבל את התלוש מברתומאו.

ואם אתה לא מסוגל לדון פה כמו בנאדם תרבותי ולא להאשים אותי בכל מיני האשמות אז אני מעדיף להפסיק פה עכשיו.

בצורה מאוד ברורה הייתי אומר. הבעיה שלי היא עם תוכן הדברים, שכבר פחות מסתדר עם המציאות כפי שהראתי.

לכן אף אחד לא ציין בדיון את התחום הספורטיבי.

אתה גם טענת שמה שקרה ב-2015 זה היה רק מאינטרס אישי. תזכיר לי איך בדיוק?

אז בעצם מסי אף פעם לא יכול לנצח כאן. או שהוא יוצא אגואיסט שהופך עולמות רק כשזה קשור לתחת שלו (לא כי הוא רואה כמה הנשיא הורס את המועדון…), או שהוא נשאר בשקט ולא מתערב כי הוא אוהב את אזור הנוחות של ברתומאו.

תעשה לי טובה.

אתה פשוט לא מסוגל לקרוא הודעות בלי להוציא מהקשר.

אני הוספתי את זה , כי בזמנו, טענו מולי את הטענה “מסי רק שחקן כדורגל וזה לא תפקיד שלו”. אז הנה מסי ב2015 כן התפוצץ על ההנהלה ועל המאמן.

ודרך אגב למה מסי התפוצץ על לואיס אנריקה תזכיר לי? רמז זה קשור לטיסה מדרום אמריקה לברצלונה.

אני ציפתי שמסי יעשה את אותו הדבר שהוא עשה בקיץ הקודם עם הראיון אבל לא לחכות אחרי שברתומאו יהרוס כל חלקה טובה בברצלונה אלא טיפה לפני. לפני שברתומאו “דפק אותו” אלא שהוא דפק את המועדון.

זה הבעיה שלי. ברתומאו גם לא משלם לי מספיק אז החלטתי לפתוח את הפה יותר.

דרך אגב אני חושב שפיקה בקטע הזה עשה עבודה יותר טובה ממנו.

אם אתה אומר משהו שנוי במחלוקת, לפחות תעמוד מאחוריו. איפה הוצאתי את המילים שלך מהקשרן? אתה כתבת בצורה הכי ברורה שהוא עשה את זה מאינטרס אישי.

אז זה כן מאינטרס אישי? אמרת שהוצאתי את זה מהקשרו.

דרך אגב, פולואו לצ’לסי באינסטגרם פירושו לא “התפוצצות” על ההנהלה.

בינתיים אתה אלוף בלהתקרבן על כך שאני מוציא כל מילה שנייה מהקשרה ומציג את הדברים בשחור ולבן, אבל איכשהו לקחת משפט שלי שאומר “אתה משתף פעולה עם הנרטיב המרכזי” והפכת אותו כבר כמה הודעות להאשמות שאתה בובה של ברתומאו שמקבלת ממנו שכר.

פיקה לנשיאות!

נו בא ניתמם ונחשב שהפולו לצלסי בא בתמימות. כולם הבינו מה הכוונה ואני חושב שזה גם עזר להקדים את הבחירות אז.

זה אולי מילה אחת שהייתי צריך לנסח בצורה יותר טובה. שאני מתכון לאינטרס אישי זה לא משהו רע או שלילי.

שברתומאו שיקר למסי זה פגע בו באופן אישי. אבל אני ציפתי שבתור קפטן של קבוצה שמסי רואה למשל את ברתומאו עושה כל כך הרבה דברים מושחתים ימצא את אותה דרך ויגיב אליה.

ובקשר לפיקה הוא די מבייש את הנעורים שלו עכשיו, אבל שוכחים שהיתה תקופה שהוא היה יוצא ומגן על האינטרסים של ברצלונה במיוחד מבחינה תדמיתית.

זו לרגע לא הייתה כוונתי. אין פה ויכוח שהמעשה (המבורך) של מסי היה עם מטרה לשנות את המצב ההוא, רק חלקתי על כך שזו הייתה התפוצצות כלפי ההנהלה.

מי שמיתמם פה באופן חוזר זה אתה, שמשתמש לאורך כל הדיון במונחים כמו אזור נוחות, אינטרס וקלוב דה אמיגוס - ואז טוען שלא האשמת את מסי.
אלה אחד לאחד המשפטים הקבועים של מרסל יורנטה וחבריו הקרובים לברתומאו שמנסים להוציא את מסי רע כדי להוריד את האש מהאשם האמיתי (כפי שעשו לפפ ויותר מדי אגדות אחרות), לכן אמרתי שאתה משתף פעולה עם הנרטיב המדובר.

אין טעם להמשיך בדיון הזה כי אנחנו חוזרים על עצמנו.

משה, עידן, יש מצב שאתם עוברים לפרטי או סתם מנמיכים את הלהבות?

אתם כבר מזמן לא בדיון ספורטיבי או על ספורט. אתם בקרב האשמות. שניכם צודקים ואני טועה. זה סיכום מספיק טוב עבורכם?

יאללה, תחזרו לדון על ספורט, זה יותר נעים ומעניין.

אני לא מאשים את מסי בכישלונות הספורטיבים ואני גם לא מאשים את מסי בכישלון הניהולי שלנו.

אני כן מאוכזב ממנו שאני חושב שהוא היה יכול להיות יותר לוחמני נגד ההנהלה. וכן כמה שניתמם , בברצלונה יש “קלאב דה אמיגוס” וזה בעיה.

מסי לא אשם בזה. אבל למסי נוח שאלבה ופיקה החברים משחקים יחד איתו. תבין מזה מה שאתה רוצה .

אין בעיה, זה כבר מקובל לחלוטין, גם אם אני לא מסכים. הגיוני לחשוב שמסי היה צריך לנסות להתערב יותר כדי להציל אותנו (למרות שכל האבסורד זה שכשהוא כן ‘מתערב’, בין אם זה בבארסה או בנבחרת, זה הופך מהאשמות על אדישות - להאשמות של דיקטטור וקלוב דה אמיגוס).

התגובה המקורית שלי נועדה רק להפריך את הטענה על הקשר בין הנוחות של מסי למאמנים שמעליו.