ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

אבל הבעיה שאני לא כתבתי שמסי מחתים מאמנים אלא ההפך, אלא שמסי לא מתערב שמאמנים שלא טובים מספיק מאמנים אותו.

ומה אכפת לי שאוהדי ריאל קוראים לו דיקטטור? גם לגורדן קראו דיקטטור (ובצדק במקרה שלו) אתה חושב שזה הזיז לו עם ששת הטבעות שלו בבית?

בפורום הקודם שכל הזמן רבתי איתך לא קראת לי “פיון של ברתומאו”

:joy: :joy: :joy:

ונשנה נושא:

לאפורטה פה עושה עבודה טובה . הגיע הזמן להוריד אותם משקי הכסף שהם מקבלים בשביל לעשות צחוק מהעבודה:

https://twitter.com/LaSenyera/status/1397540956598161412

@Eyal

איילוש, בכנות, אני אפילו לא מבין או מצליח לגלות מינימום אמפתיה למצב אצל המועדון ולאפורטה כך שיראה לי סביר שקומאן ישאר. שום דבר במה שקרה בעונה החולפת לא נתן הרגשה של ביטחון או גרם של אמונה במאמן הזה. אין שום אספקט שאני חושב שהוא טוב בו חוץ מהרצון שלו להישאר בקבוצה, ואם זו מעלה חשובה, אז אני רוצה להזכיר לכולם פה את וואלוורדה שהדביק את עצמו לכיסא המאמן ולא העיז להתפטר לא משנה כמה המצב היה רע.

אם פעם היו סטנדרטים לבחירת מאמן אצל לאפורטה, נראה שהוא מוותר עליהם השנה, וזה לא פחות ממאכזב מבחינתי.

אתה יודע שאני מסכים איתך בנושא. לא רק שאני לא רוצה שקומאן יישאר, אני משוכנע שזו טעות מקצועית גדולה מאוד שהוא יישאר.
אבל אני לא קבעתי את התנאים. בהנחה שאלו אכן התנאים שאיתם לאפורטה הולך לשוק, ואין בשוק כלום שהוא לא צ’אבי (שכנראה יש רתיעה ממינוי שלו מצד ההנהלה) או משהו שתצטרף לשלם המון כסף שאין לך בשבילו - נשארות 2 אפשרויות: קומאן או כלום. כי גם אם תקדם את פימי (מה שלא יקרה), עדיין תצטרך לפטר את קומאן ולשלם לו את מה שמגיע לו.

עכשיו - אם קומאן לא פוטר עד עכשיו, לדעתי יש רק 2 סיבות אפשריות:

1. לאפורטה ושות’ רוצים למצות את החיפוש אחר מאמן אחר מבחוץ לפני שזורקים את מה שיש כרגע ביד ומשלמים לו 8-15 מיליון, ועל הדרך מנסים לסיים את הסיפור עם קומאן עם פיצויים מופחתים.
  2. הם מתפשרים על להשאיר קומאן.

ב-2 המקרים אני משוכנע שזה עניין של לא מצב רצוי אלא בהתאם לתנאים הכלכליים והמקצועיים מסביב, כלומר - יש רצון שקומאן יילך, ויש הבנה שאיתו אין לנו איך להתקדם. אבל יכול להיות שפשוט אין ברירה. ולכן…אין לי ברירה אלא להבין את זה. לא אוהב, לא נהנה, לא חושב שזה נכון. אבל מבין.

נ.ב. זה “אילוש”. לא “איילוש”.

פימיינטה זה רעיון רע?

לא יודע. אבל גם לא אמרתי את זה.
כתבתי שזה לא יקרה.

אני יכול להוסיף שיכולה להיות עוד סיבה ששלושת המועדונים לא מאמינים באיומי אופ"א.
ליגת האלופות בלי שלושת אלו תהיה פחות אטרקטיבית, בטח בספרד ובאיטליה. פחות צופים בטלויזיה, פחות אנשים שנחשפים לפרסומות, כלומר פחות הכנסות לחברות ששילמו על השידורים.
לכן יש סבירות שחברות השידורים ידרשו מאופ"א החזר חלקי של הכסף ששולם או חוזה חדש. הרי הם שילמו על מוצר מסוים, ובפועל הם מקבלים מוצר נחות יותר.
אם שלושת המועדונים אכן יעופו, הם יכולים לקיים סופרליג של 3 עם הרבה סיבובים. אם ירצו ללכת ראש בראש נגד אופ"א, יכולים לקבוע את המשחקים בדיוק באותן שעות כמו ליגת האלופות, וכך לגנוב עוד יותר צופים מאופ"א. זאת תהיה מכה כלכלית די קשה.
אם זה אכן יקרה, אני מקווה שיוכלו לשכנע עוד כמה מועדוני ביניים להצטרף. למועדוני ביננים שלא עלו לליגת האלופות אין הרבה מה להפסיד. טוטנהם, בילבאו, נאפולי, בנפיקה ודומיהם יכולים ליצור ליגה יותר מעניינת ושוויונית מליגת האלופות, וחברות הטלויזיה גם מבינות את זה.

הבנתי שאין לאופ"א קייס משפטי. אני מקווה שזה נכון.

זה נראה כמו בסרטים ששתי הצדדים עושים תחרות של “ציקן” אחד מול השני. מקווה שאופ"א ימצמצו ראשונים , כי ברצלונה לא יכולה להרשות לעצמה הרחקה מליגת האלופות.

יכול להיות, אבל לא הבנתי מההודעה שלך מה המטרה הסופית, אשמח אם תסביר לי מה אתה חושב.

אני רק העליתי אפשרות נוספת מדוע המועדונים לא מפחדים מאופ"א.
משה גם מוסיף שיש בעיה משפטית.
המטרה הסופית, מן הסתם, להרוויח יותר כסף. היום אופ"א לוקחת מהמועדונים הגדולים ומחלקת לקטנים, ובנוסף יוצאת פראיירית בחוזה מול חברות השידורים.
הסופרליג במתכונת סגורה נכשלה, יצטרכו למצוא פתרון אחר. אם איכשהו אופ"א תצליח להעיף את 3 המועדונים כבר השנה, יצטרכו למצוא הכנסה נוספת במיידי. אני מאמין שזאת תהיה סופרליג כזאת או אחרת.

תגובה רשמית של שלושת המועדונים לגבי האיומים של אופ"א.

נשמע די לוחמני ולא פייסני. אבל אין שום דבר קונקרטי.

לא אומר כלום, לא יודע מה המטרה.אבל דבר ששמתי לב כם בהןדעות הקודמות שלהם זה שהם מתלוננים שאין רצון מצד אופא לשבת איתם ולהידבר.
לפי זה יכול להיות שהכוונה שלהם זה להגיע להסכם שיטיב איתם יותר ולסיים את הסיפור, כמובן שזה ספקולציה, אבל כך נראה לי שאני משכלל גם הודעןת קודמות.

אני רואה ציטוטים של מסיבת העיתונאים של הנשיא והטקטיקה שלו זה לגרום לקומאן להבין שהוא לא רצוי בלי להגיד את זה בצורה מפורשת.

אני מניח שקומאן לא הבין את הרמז בפגישה שלהם.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1398224251828817923

לגבי מסיבת העיתונאים של לאפורטה, הרבה דברים מעניינים נאמרו שם, אבל נושא אחד מעניען במיוחד זה בנוגע לרצון לתביעה של ההנהלה הקודמת. לפי דעתי הדבר הכי פופוליסטי שהוא אמר אי פעם. לא יקרה מהסיבה הכי פשוטה שברגע שאתה עושה את זה אז אתה מזמין את זה גם עלייך מההנהלה החדשה שתהיה. לא מתאים לו להגיד את זה, הכי פופוליסטי וזול ששמעתי מזה הרבה זמן והיה לנו לא מזמן רצון לסופרליג.

אם אתה מתנהל כמו שצריך, אתה לא צריך לפחד שהנהלה החדשה שתחליף אותך תמצא עליך ליכלוך.

זה הדבר הכי טוב ששמעתי ממנו במסיבת עיתונאים , אני מתחנן שירדוף אחריהם. כל על כל אירו שהוא משלם עכשיו בגלל הנזק שהם עשו הוא צריך לקחת מהם פי 3 עם ריבית דריבית. ברתומאו ורוסל צריכים לרדת על הברכיים שלהם וזה לא יספיק לי. כלא לא מספיק על מה שהם עוללו לנו.

אני מקווה שזה לא סתם דיבורים שלו הוא יתבע להם את הצורה.

אין דבר כזה התנהלות ללא רבב בכאלה סכומים. בתקציבי ענק כאלה תמיד כסף ימצא את עצמו הולך לאיבוד, השאלה היא הכמות. בכל מקרה לא קרה ולא יקרה.

אז זהו שכן. זה כבר קרה. שרוסל החליף את לאפורטה, הוא רצה “להכשיר” את עיסקת החסות עם קטאר. הוא ידע שהסוסיוס לא יסכימו לזה בקלות, רק אם הוא יצליח לגרום להם לפחד על העתיד של ברצלונה. אז הם יאשרו אותה, אז מה הוא עשה . הוא העליל עלילת דם על לאפורטה ועל שאר חברי ההנהלה שלו שהם שיקרו והשאירו את המועדון בחובות.

הסוסיוס שקוראים כל היום את המונדו דפורטיבו שלהם, שזה ישראל היום\הארץ גירסת קטלוניה של ברתומאו ורוסל, האמינו להם. ובעקבות כך רוסל הצליח ל"הכשיר" את עיסקת קטאר המפוקפקת.

בית משפט קבע בכמה ערכאות שזה שקר והמועדון לא היה בחובות. רק שזה בא מאוחר מידי והנזק כבר נגרם.

זה קרה פעם שעברה ובטענה שיקרית אין סיבה שזה לא יקרה הפעם שהצדק עם לאפורטה.

אם אני לא טועה הוא לא תבע בסוף, רק סתם נפנף באיום הזה, יכול להיות שאני טועה, אבל זה מה שזכור לי.

נו אתה מנסה להתוכח איתי על זה? הוא כן תבע וההנהלה הפסידה בבית משפט.

חס וחלילה, חשבתי שלא, תודה על המידע אחי.