ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

אחד המשפטים הכי חשובים ששמעתי מלאפורטה בקדנציה הזאת.

“העידן של להפסיד ולא לשנות כלום נגמר, אנחנו פה עכשיו לדוגמה (הצגה של גרסיה) אנחנו חיבים לקבל החלטות חשובות , היה לנו עוד חדשות , בנוגע להחתמות בשבוע הבא.”

עידן ברתומאו באמת הסתיים.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1399703570723872770

הלוואי שיעמוד מאחורי המילים המבורכות האלה.

לפחות הוא אומר אותן ולא נוקט גישה תבוסתנית כמו הנחש שגיבה את הצנון פעם אחר פעם.

אני חושב שהוא כבר מתחיל להראות לנו שהוא מגבה את המילים האלו במעשים.

אני חושב שקומאן עדיין מאמן ברצלונה רק בגלל חוסר בכסף. מאוד מאוכזב אם הסטטוס שלו לא ישתנה בקרוב. אבל מכיון שאני תמיד חושב שארגון צריך להתנהג בשפיות כלכלית דבר ראשון אז אני מבין את הבעיה של לאפורטה. הייתי רוצה שקומאן יבין גם את הרמז וינסה להגיע להסדר הוגן מבחינתו. אבל זה נראה שקומאן נאחז בקרנות המזבח.

בגדול, שמתי לב שלאפורטה לא מדבר עם אנשים אחרים דרך התקשורת.
אם יש לו משהו להגיד הוא קובע פגישה.
נכנס לחדר ההלבשה של השחקנים ומעודד אותם.
מתעניין בשחקנים ומנהל איתם מו״מ מאחורי הקלעים.

שינוי גישה מבורך מצד אחד, אבל מהצד השני משאיר אותנו האוהדים בלי הרבה ידיעה מה הולך לקרות. שזה לא דבר רע, אגב.

מה הוא אמר לקומאן ומה קומאן יודע שאנחנו לא יודעים, זה סימן שאלה אחד גדול.

מה שאני רוצה לומר, זה שהמפט הזה הוא קצת נמהר בעיניי…

יכול מאוד להיות שהם לא דיברו ברמיזות, ושהדברים יתבהרו לנו בקרוב. לפעמים שני הצדדים מסכימים ביניהם על העיתוי שיתאים יותר לצד אחד ולצד השני זה לא אכפת. אולי לאפורטה רוצה לשדר שיש לו מאמן לעונה הבאה תוך כדי שהוא במו״מ עם מאמן חדש? אולי קומאן משתף איתו פעולה אחרי עונה לא הכי מוצלחת?

קשה לדעת. לא שופט עדיין אף אחד.

וגם אם קומאן מאמן ברמה של הצנון, כאישיות הוא היה עד עכשיו עשרות מונים יותר הגון ממנו. בוא נחכה עוד קצת, רק התחלנו את הקיץ…

במסיבת העיתונאים לאפורטה אמר שקומאן יותר קרוב להשאר מאשר לעזוב. אכזבה. לדעתי עוד שנה של בינוניות . אבל אני לא מופתע. עוד ירושה רעה של ברתומאו, שמסנדלת את לאפורטה. הוא עשה הכל, לא רק להשאיר אדמה חרוכה למחליף שלו, אלא גם לסנדל את לאפורטה. אתם יודעים מה, אני מת שיעשו איזה בדיקה רצינית לגבי ברתומאו , ניחוש שלי שיגלו שכל הדברים הרעים שאנחנו חושבים עליו זה עוד כלום לעומת מה שבאמת הוא עשה. בן זונה.

בקרוב ההכרזה הרישמית על ההרחקה של ריאל ברצלונה ויובה מהאלופות.

אם זה יקרה זה קטסטרופה. במיוחד מבחינה כלכלית.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1399755494911365126

השאלה אם זו לא תהיה גם קטסטרופה מבחינה עניינית בליגת האלופות. עם כל הכבוד לבאיירן, ליברפול, סיטי, יונייטד, אינטר ופסז’ (ויש המון כבוד) - אלופות בלי יובנטוס, ריאל מדריד וברצלונה זו ליגת אלופות הרבההההה פחות מעניינת ומושכת קהל. אובייקטיבי ולא אובייקטיבי.

אולי, אבל אני חושב שהמותג ריאל וברצלונה זה לא מה שהיה פעם. אני ישמח עם דימטירי שנראה לי הכי מבין בזה פה יביא נתונים. אבל אני מניח שבאיזה צורה ליגת האלופות תשרוד.

השאלה אם אנחנו נשרוד. לאופ"א יש עדיין רזרבות. לנו לא.

אני מניח שריאל ואנחנו נערער. נקווה לטוב.

בכל מקרה. ההתנהלות המאפיונרית הזו רק מדגימה למה צריך את הסופר ליג. אוהדים מטומטמים.

ספר את זה לאינספור הודים, סינים, יפנים, פקיסטנים וגם ישראלים.

אנצ’לוטי הולך להרוויח 6 מליון לעונה בריאל.

קומאן, מרוויח אצלנו 8.

ברתומיאו תמות כבר.

ברצלונה וריאל עדיין 2 מתוך 3 הקבוצות הפופולריות ביותר בעולם. נחש מי השלישית. רמז - לא קשור להצלחות על המגרש.

הנזק המיידי של פרישה מליגת האלופות ידוע - כ 100 מיליון יורו, פלוס מינוס 20 מיליון.
בארסה , ריאל ויובנטוס יכולות להתארגן על משחקי ראווה בזמן פגרת האלופות ולשקם חלק מהנזק.
יכולות גם לתבוע את אופ"א על נזקים - אני לא עורך דין, אבל יש להם קייס.

בלי קשר, כמו שאייל אמר, ליגת האלופות בלי 3 אלה היא פחות אטרקטיבית. מי שאמור להגן על האינטרסים פה זה חברות הטלויזיה. פחות צופים משמע פחות הכנסות מפרסומות. ולחברות האלה יש הרבה יותר כוח מבארסה, ריאל ויובנטוס ביחד.

נ.ב. בהודעה של צ’פרין, הוא גם אמר שקבוצות אלה צריכות לחשוב גם על השקעה בכדורגל נשים ונוער. הוא כנראה לא יודע מי זכתה בליגת האלופות לנשים השנה ומי זכתה בליגה לנוער בשנה שעברה (ליגת הנוער בוטלה השנה).

כן, ראיתי את המספר הזה, אבל בכתבה לא ברור אם מדובר בברוטו או בנטו.
אצל קומאן זה ברוטו, כי המספר 8 מיליון מוזכר כסכום שבארסה צריכה להוציא מהכיס כדי להיפתר ממנו. אז מדובר בברוטו.
בנוסף, אנצ’לוטי הסכים לרדת במשכורת כדי לקבל חוזה ל 3 שנים במקום שנתיים. וכמו במקרה של קומאן, לריאל אין אופציה להשתחרר מהחוזה במקרה של כישלון.
מבחינתי אלה חוזים באותם סכומים אם אנצ’לוטי מרוויח 6 מיליון ברוטו. אם זה נטו, אז ריאל פריירים.

אתה רק מתעלם מהעובדה שאנצ’לוטי הוא מאמן שזכה 3 פעמים בליגת אלופות בזמן ששיא הקריירה של קומאן זה להיזרק מאברטון כי הוא סתם פח זבל.

כן, אני מתעלם מזה. אני לא מתעלם מזה שהוא הגיע למקום 10 עם אברטון, שהיא קבוצה שאמורה להיאבק על ליגת האלופות לפי התקציב.
אני לא אתווכח מי מאמן יותר טוב, יכול להיות שאתה צודק ואנצ’לוטי יותר טוב.

אני רציתי להבהיר בנושא המשכורת. לפי פבריציו רומאנו
Contract signed until June 2024.

• Salary around €6m/season net.
    אז אנצ’לוטי מרוויח 50% יותר מקומאן.
    ריאל גם משלמת משהו לאברטון, לא ברור כמה.

שמע איך שלא תהפוך את זה, אנצ׳לוטי גדול בהרבה מקומאן.
3 זכיות בליגת האלופות לעומת השיא של קומאן שהוא מקום שני בליגת האומות או מקום שני בברסה.

קל להגיד שכל דבר שהוא לא טופ 4 באברטון הוא נפילה, אבל בסוף מעליו ברשימת התקציבים נמצאות: סיטי, יונייטד, ליברפול, צ׳לסי, טוטנהאם וארסנל. כלומר המקום ה״טבעי״ של אברטון הוא יותר לכיוון ה7.

אני לא מרוצה מהגעת אנצלוטי, בסוף הוא לא מה שאנחנו צריכים. הוא מאמן סטייל זידאן. נוח לכוכבים אך לא יעשה שום שינוי. כמו שכתבתי בדיון אחר - זידאן לעניים.
אבל זה לא כי הוא גרוע, אלא כי כמו שלשחקנים יש עמדות ותפקידים אז גם למאמנים יש יתרונות וחסרונות. יש מאמנים שיהיו נהדרים בקבוצות בינוניות ובקבוצות בבנייה, ויש מאמנים שיהיו נהדרים בקבוצות גדולות. אנצלוטי מהסוג השני. הבעיה היא שריאל היא כרגע מהסוג הראשון.

אתה מכיר את הסגל שאיתו לקח את הגביע השלישי, האם אתה מכיר את הסגל שאיתו לקח את הראשון? כי מדובר באחת מקבוצות הכדורגל החזקות ביותר שראיתי מימיי והרכב מפוצץ בשחקני טופ, דבר שהיה הרבה פחות נפוץ אז מהיום. עם אותו סגל הוא הצליח לזכות באליפות אחת בלבד, שהיתה הראשונה בקריירה הלא קצרה שלו עד אותה נקודה. הזכייה השניה בצ’מפיונס היתה חצי “צ’לסי” וחצי התעלות אדירת מימדים של קאקא שנתן נוקאאוט מהאגדות וסחב חבורה של עגלות ואת מה שנשאר מאינזאגי, פירלו וגאטוזו הקשישים לזכיה. או בקיצור - סיפור דומה מאד לריאל, אנדר-אצ’יבמנט עם סגל מדהים שמשום מה נזכר כהצלחה.

מאזן האליפויות של אנצ’לוטי מעיד הרבה יותר על רמתו כמאמן. בעשור רצוף במילאן ויובה הוא לקח אליפות אחת(!). הוא הצליח להפסיד אליפות עם פאריז(!!!). אצלנו בשנתיים עם הסגל הכי טוב בהיסטוריה של המועדון הוא לא הצליח להוציא אליפות אחת, כשב-15 האובדן ממש רשום על שמו. אם קומאן היה מקבל את ההזדמנויות שקיבל אנצ’לוטי הוא היה צריך להתאמץ כדי לסיים עם מאזן גרוע יותר.

8 פוסטים אוחדו לנושא קיים: זה רשמי :: קרלו אנצ’לוטי שוב איתנו

לפני כמה שנים בפורום הישן, כתבתי או עשיתי לייק להודעה (לא זוכר בדיוק ) שקבעה שאנצלוטי הוא “אוברייטד” חלק מאוהדי ריאל לקחו את זה ללב ונעלבו בשמו. עכשיו זה נראה שרובכם חושבים שהוא קומאן 2…

עכשיו נראה שחוץ מטיטי כולכם פסימים. אני מקווה שאתם צודקים וטיטי טועה. עם זידאן הוא צדק. וחלקם צריכים לתת לו קרדיט…

בכל מקרה מציע למנהלים פה לקחת את זה לפורום של אנצלוטי…

גורדי קרויף כרגע חותם על החוזה שלו במשרדים בברצלונה. אני לא יודע אם זה הכינוי המדויק , אבל הוא יקבל את מנהל הטכני בברצלונה.

https://twitter.com/Youngcules/status/1400400420556709888

אני לא יודע אם אלו חדשות טובות או לא.

כלומר, חוץ מזה שהוא ״הבן של…״ יש בו עוד משהו?
אני זוכר שהייתה לו קריירה קצרה במכבי ת״א (אין לי מושג אם טובה או רעה) ויודע שאימן עד היום בסין. לא משהו שמסביר לי מה ההתלהבות סביבו גם מצד לאפורטה וגם מצד פונט.

מישהו יודע לשפוך מעט יותר אור על האיש?