אני חושב שמגיע לו להנות מהספק. הוא בא מהמשפחה הטובה מכיר את המועדון ואת לאפורטה ויש לו ידע בכדורגל. והדבר הכי חשוב, בניגוד לחלק מקודמיו, הוא אוהב את ברצלונה . זה לא מובן מאליו.
שאני שומע את השם קרויף אני עומד לדום ואחרי זה שואל שאלות…
אני יודע שהשם ״דוד גויטע״ בטח לא אומר לך כלום, אבל הרבה מאוד שנים הייתי ״הבן של…״.
כן, גדלתי על ערכים טובים ויצא ממני בן-אדם, הרבה תודות לאבא שלי. אבל אני לא הייתי מפיל עליי משרה בתחום שהוא ספץ בו ואני לא מבין בו הרבה. אנחנו אנשים שונים ואני חזק בתחומים שלי, בעוד הוא מעפיל עליי בתחומים שלו. יש קשר ואין קשר…
זו התחלה טובה, אבל תפקיד המנהל הטכני הוא תפקיד שדורש הרבה היכרות עם עולם הכדורגל, אני חושב. אף פעם לא מילאתי את התפקיד הזה ( ) אבל נראה לי שהוא דורש הרבה קשרים כדי לבצע אותו בצורה טובה. לקרויף הבן יש את הקשרים הנכונים?
ולא, אני לא מעדיף את פפ סגורה, אבל כמו שאמרנו פה הרבה פעמים - זה לא או או. תמיד אפשר להחתים בן-אדם שאשכרה מוכשר לתפקיד.
תסתכלו אני הייתי מת שמונצי הבחור של סביליה יבוא ויחתום אצלנו. לדעתי הוא הסקאוטר הכי טוב בכדורגל היום.
מקבל את הביקורת, ומתנצל אם יוסי נפגע, לא התכונתי …
אבל אני מניח שאת גורדי קרויף כולנו מכירים, היה בקפריסין, אצלנו במכבי ת"א היה לו איזה פרשיה מביכה באקורודר שהוא היה אמור לאמן שם , לא אימן אימון אחד “עקץ” את האקוודרים וברח עם הכסף לסין.
לדעתי, יש לו את מה שצריך כדי להצליח. הוא מנוסה מספיק , יש לו את השם המשפחתי שיעזור לו, וקשרים הוא לא צריך כי לאפורטה מכיר כל סוכן שחקנים אפשרי בשוק. הוא אוהב כדורגל התקפי, מכיר את המועדון, את הפולטיקה וניסיון הוא כבר צבר.
עדיין מונצי עדיף עליו . אבל כתבתי פה, בתור קרויפסטה זקן, השם קרויף וברצלונה תמיד ירגש אותי.
הנה אני מקווה שזה יפצה על ההודעה הטיפשית שלי מלמעלה:
בתפקיד של מונצ’י אצלינו נמצא ראמון פלאנס, לא?
התפקיד של ג’ורדי לא ברור לי.
מה שהוא עשה לאקוודורים זאת בושה. היה צריך להחזיר את הכסף. מבחינתי זה כתם לכל החיים.
לא יצאנו מזה עדיין, לאפורטה לא היה ברור 100 אחוז על זה.
היום, מתפרסם שבמהלך הסדר שלאפורטה עושה במועדון, התגלה שחלק מהלוואה מגולדן סאקס בעונת 2019-2020 שהיה אמור במקור להגיע לפרויקט של השיפוץ מועדון עבר למקומות אחרים לא ברורים, מעניין לאן הכסף נעלם?
ג’ורדי נחת בארץ בקיץ 2012, אחרי שנתיים מוצלחות בלרנקה. שלוש השנים הראשונות שלו היו מוצלחות, ומכבי זכתה בהן באליפות, הכבה בזכות ההימור שלו על ערן זהבי ובחירת זרים טובה.
בשנה הרביעית מכבי הפסידה את האליפות להפועל ב"ש, כנראה בגלל ההעפלה לליגת האלופות (אף קבוצה ישראלית לא הצליחה להעפיל לליגת האלופות ולקחת אליפות באותה עונה. זה שוחק אותן מדי).
בסוף השנה הרביעית זהבי עזב את מכבי, ובמשך השנתיים האחרונות של קרויף, מכבי לא הייתה קרובה לתת פייט לבאר שבע. בעונה האחרונה הוא כבר אימן את מכבי.
אחרי שקרויף עזב מכבי הצליחה לזכות בעוד שתי אליפויות רצופות, אבל קשה לזקוף את זה לזכותו של קרויף, אלא יותר למאמן שבא אחריו ולקח המון סמכויות בפן המקצועי והטכני של המועדון.
סה"כ אי אפשר להגיד על ג’ורדי שהוא איזו הברקה. הוא היה טוב בחלק הראשון, אבל היה נראה חסר אונים בחלק השני ושום דבר שניסה לא הצליח לו. אם הוא לא היה הבן של יוהאן, היינו מדברים על החתמה ברמת הברתומיאו.
האמת שגם לי יש הרגשה שלאפורטה עושה את זה יותר בשביל דעת קהל. כמו שגם משה אמר: “לקרוא את השם קרוייף מעביר בי צמרמורת” (סליחה אם לא דייקתי).
לפחות יש לו אנשים יותר רציניים ברמה המקצועית כמו אלאמן או אפילו פלאנס.
לגביי התפקיד של מונצ’י:
המטרה של תפקיד מהסוג הזה זה לשמור על עקביות והסתכלות קדימה בפרוייקט של בארסה למרות שמאמנים מתחלפים. מנהלים מקצועיים מהסוג הזה אמורים להיות עמוד תווך במועדון בעולם בו שחקנים ומאמנים נוטים להתחלף לא מעט. הבעיה בברצלונה שגם בתפקיד הזה לא היתה המון סבלנות וגם שם שינויים קרו לא מעט בשנים האחרונות.
לאפורטה שם דגש על העתיד יותר המהווה כרגע. הקבוצה כרגע מנוהלת באותה דרך שבארסה ב’ בעבר: הצעירים המוכשרים כן חשובים, אבל יש צורך גם בשחקנים ותיקים כדי להוריד מהם את הלחץ. ההבדל הוא שהוא מנסה לעשות תחלופה אצל כל “שכירי החרב” המבוגרים כדי שכל מי ישאר יחתום עם משכורת נמוכה יחסית כדי לשמור ולשפר את המאזן של המועדון.
אני האחרון שישמח מהישארות של קומאן, אבל נראה שכל החלטה שנעשתה עד כה קרתה בתהליך רציני של תכנון. אין לי המון ציפיות לעונה הבאה, אבל לאפורטה חייב מעכשיו לחשוב גם על העונה שאחריה.
בהמשך למה שכתבתי למעלה, מסמך שהודלף מראה שאנדרה קארי הסקאוט המפורסם של ברצלונה בדרום אמריקה הרויח €685k לשנה . סקואטרים אחרים בברצלונה מרויחים רק 70 אלף . החוזה שלו נחתם ע"י הנהלה בראשות ברתומאו.
Andre Curry was a Brazilian scout for Barça. A document released, highlights that Curry earned €685k a year. This is 100 times more than other scouts at Barça, who earn €70k a year. The contract was signed by the Bartomeu board. [
זה רק אני או ש 70K יורו לשנה נראה בדיחה? זה 23 אלף שח לחודש כשאתה סקאוט לאחד המועדונים הגדולים בעולם. מתכנת ללא ניסיון מרוויח יותר.
וחוץ מזה 685K זה לא בדיוק 100 פעמים יותר מ 70K.
משהו בידיעה הזאת לא מסתדר לי.
על דברים טובים משלמים יותר, וזה הגיוני בסה״כ.
אם אני לא טועה, הוא האיש שהביא לנו את קייריסון, דוגלאס… דברים טובים בסה״כ, לא?
עריכה:
דימה, שכר של מתכנת מתחיל הרבה אנשים בהרבה ענפים לא ממש מרוויחים. עם זאת זה אכן נשמע שכר קצת נמוך.
אבל נשאלת השאלה אם זה השכר היחיד שהסקאוטר מתפרנס ממנו. כלומר, האם סקאוטרים כאלה מוכרים את שירותיהם רק למועדון אחד וזהו? אני לא חושב שזה ככה, אבל גם לא בדקתי.
אם סקאוטר מקבל תשלום ממספר מועדונים, אז 70K זה לא מעט כסף.
בנוגע ל typo של פי 100, אני מסכים שזה לא מוסיף אמינות לידיעה הזו.
בסדר עם הטיפו של פי 100, נתעלם מזה.
מה שרציתי להגיד שהשכר של 70K לסקאוטרים של מועדון עם תקציב של מיליארד יורו נראה לי נמוך מדי. אלה אמורים להיות אנשים מעטים ומובחרים. היות ורווח מסקאוטינג מוצלח נמדד בעשרות מיליונים, האנשים האלה צריכים להרוויח הרבה יותר.
אני גם לא מקבל שאותו סקאוט מקבל משכורת מכמה מועדונים. זה ניגוד אינטרסים ברור.
לכן זה לא נראה לי דיווח אמין.
דווקא 685K לראש מערך הסקאוטינג נראה לי משכורת סבירה.
מה שלא נראה לי סביר, שהוא מקבל עוד עמלות כסוכן שחקנים. יש לו אינטרס ברור לדחוף את השחקנים שלו.
לכן אם יש אמת בדיווח, אני בא בטענות לברטומיאו על זה ולא על הסכום של 685K.
לא עשיתי את החישוב בעצמי, אבל אתה אמרת ש 70k אירו שנתי זה 23k שקלים בחודש.
כלומר, פי עשר זה 230k שקלים לחודש. זה כר שגם ראשי מחלקות, סמנכלי״ם ומנכלי״ם בהייטק לא מרוויחים.
כן. מנהל דרג שני בחברה עם הכנסות של מיליארד יורו יכול להרוויח מיליון יורו בשנה. אם נשיא של ברצלונה היה שכיר, לא הייתי מרים גבה אם היה מקבל גם 10 מיליון.
אני עובד בחברה שההכנסות מסתכמות בכ 100 מיליון דולר בשנה, והמנכ"ל מקבל כ 2 מיליון בשנה. החברה רווחית.
בכדורגל זה קצת מעוות, כי שכיר כמו מסי מקבל 100 מיליון בשנה.
אבל נשמע לי לגמרי הגיוני שאחד כמו מונצ’י מרוויח 5 מיליון יורו לשנה, אז ראש מערך הסקאוטינג של בארסה בברזיל שמקבל 0.7 מיליון גם נשמע לי הגיוני.
תחשוב שבמקום דוגלאס הוא היה מגלה שם את דני אלבס. אחד כזה מכסה משכורות של כל הסקאוטים לעשור.
מונצי מסביליה אחראי על שחקנים כמו דני אלבס ראמוס וראקיטיץ וזה רק בשליפה, אנדראה קארי אחראי על שחקנים כמו דוגלאס ומתיאס פרננדס ושוב זה רק מהזיכרון המחורר שלי… יחי ההבדל הקטן.
ודבר נוסף, מונצי עובד בתור מנהל ספורטיבי של סביליה והוא בתור סקאוט בדרום אמריקה או ברזיל זה שתי דברים שונים ושכר שונה אחד מהשני.
אנדראה קארי הוא המראה לשחיתות של המועדון שלנו, אין שום עיסקה מושחתת ואפלה בדרום אמריקה שהוא לא היה מעורב בה. ודרך אגב, יש לו סויטה בבית מלון מפואר בברצלונה שברצלונה ממנת את זה מחוץ לשכר הרגיל שלו.
אין שום הסבר או סיבה, למה הוא מקבל שכר כזה, בטח לא “ההשגים הספורטיבים” שלו. נראה לי שמכל העיסקאות שהוא היה מעורב בהם, העיסקה היחידה שקיבלנו שחקן בטופ העולמי ממנו, זה את ניימאר, וגם העיסקה הזו כמו אנחנו יודעים בדיעבד, מלאה בפלילים ושוחד. אם הוא היה כמו עובד כמו מונצי עם ומספק את הסחורה כמוהו , אתם יודעים מה שליש מונצי. אף אחד לא היה אומר מילה או פותח עינים לכיון שלו. אבל תסתכלו על דוגלאס ופרננדס וזה כבר אמור לספר הכל על העבודה שלו.
שסקאוטר עם רקורד נוראי כמו קארי מרויח שכר כזה ובהפרש כזה מאחרים אין שום הסבר מניח את הדעת, חוץ משחיתות. זה לא שהוא עובד איזה שנה או שנתיים ומספק תוצאות גרועות. הוא נראה לי עובד עם המועדון מהתקופה שרוסל היה נשיא. אין שום טעות פה או רשלנות תמימה, זה שחיתות חד משמעי.
ההשואה שאתה צריך לעשות אתה עובד בחברה שמפסידה כסף וקרובה לפשיטת רגל, מכל המנהלים שיש בחברה הזו , שרובם מרויחים x כסף יש איזה אחד שעובד בתור אחמ"ש במפעל ולמרות שהוא אחראי לשורה ארוכה של כישלונות כלכלים מחפירים הוא עדיין מרויח פי 10 יותר מכל האחמש"ים האחרים שעובדים שם. עכשיו אני ישאל אותך. זה מריח לך טוב?
שלא לדבר שהחברה עצמה מסתירה את השכר שלו מבעלי השליטה במפעל…
אם אחד כמו מונצ’י היה בברצלונה, שתקציבה אולי פי 5 מסביליה, הוא גם היה מקבל 10-15 מיליון. אז סקאוט ראשי בברזיל יכול לקבל 0.7 מיליון. זה שכר הגיוני.
מה שלא הגיוני, זה שקורי לוקח עמלה על שחקנים שהוא דוחף גם לברצלונה. השחקנים האלה לא מוצלחים, לא יצא מזה כלום, והוא עדיין קיבל משכורת.
מה שמרתיח אותי זה לא המשכורת שלו, אלא ניגוד אינטרסים וחוסר הצלחה. לא השכר הנקוב. זה כסף קטן לעומת המיליונים שהוצאנו על כל מיני לא יוצלחים.
אני גם חושב שכל הסיפור לא מריח טוב. אבל העניין של קורי זה כסף קטן לא רק לברצלונה, אלא גם לקורי עצמו.
רק כדי לשים דברים בפרופורציה על אילו סכומים מדובר. לנו 650 אלף יורו נשמע הרבה, אבל זה לא ככה לאנשים האלה.
אגב, באותו טוויט של לה סניירה, הם כתבו “The contract was signed by the Bartomeu board” , אבל לא ציינו שהוא גם פוטר על ידי ברטומיאו במאי 2020. דיווח טיפה מעוות הייתי אומר, אם כי נכון עובדתית.
הוא פוטר בגלל שברתומאו היה לקראת הסוף שלו וחיפש “שעיר לעזאזל”. אותו דבר הוא עשה לגבי העוזר הנאמן שלו ש"בישל" את בארסה גייט…
אני יחזור שוב, שעובד א מקבל פי 10 מעובד ב שעושה את אותה עבודה למרות שעובד א לא רק שלא מספק תוצאות אלא הפוך נכשל ופוגע במקום שמעסיק אותו ואני מדגיש פוגע במקום העבודה שלו במשך תקופה ארוכה. אי אפשר להתעלם ולקרוא לזה בשום שם אחר אלא בשם היחיד שמתאים לזה וזה שחיתות.
דרך אגב זה לא דיווח של לה סניורה, אלא של רדיו קטלוניה אם אני לא טועה.