פיקה לא דוגמא טובה למה שניסיתי להגיד. לנגלה לא שיחק כל דקה שיכל, אבל אכן שיחק הרבה.
פירפו? אף מאמן לא ספר אותו, ובפירורי הדקות שהוא קיבל הוא לא הראה שום דבר.
יש לי הרגשה שקומאן פחות מקובע מוולוורדה, אבל יותר מקובע ממה שהייתי רוצה לראות על הקווים. לא יודע איך להוכיח את זה סטטיסטית, זאת ההרגשה שלי.
בן שפירו בתגובה לדימיטרי:
אני אפילו יגדיל ויאמר שאין כמעט שום מקרה שיכול לתמוך בטענה שלך.
לדעתי אפילו פדרי הסיבה שהוא משחק זה בעיקר פציעות וקוטיניו. וגם אם ניתן קרדיט לקומאן זה מקרה של “יוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל”.
בוסקטס פיקה לנגלה אלבה רוברטו כולם שחקנים ששיחקו יותר מידי גם שהם חלשים.
פדרי ודה יונג שחקנים אדירים אבל קומאן פשוט רצח אותם בדקות.
אז בכבוד ומחילה , מה ההבדל במעשי בין ואלורדה לבין קומאן? אני יגיד לך מה ההבדל, ושלא יהיה ספק אני מבין אותך לחלוטין ולא כועס.
קומאן בניגוד לואלורדה הוא “קולה מלידה” אגדה במועדון וקשה לבקר אישיות כזו. זה אחת הסיבות שאני חושש שצאבי יגיע. אותו דבר היה עם לואיס אנריקה. קשה לבקר שחקנים שהם אגדות במועדון. במיוחד מבחינה ריגשית. מה אתה חושב שיקרה שצאבי יגיע? כל מי שיעיז להגיד מילה נגדו יוצא מייד לפינה בטענה שהוא “עוכר קטלוניה” אני זוכר טוב מאוד את הדיונים בפורום הקודם שאנריקה היה מאמן.
שלא להזכיר שבקדם העונה גם את פדרי הוא רצה לשלוח בהשאלה.
ברטומיאו רצה לשלוח את פדרי בהשאלה, קומאן היה זה שלא נתן לזה לקרות.
פדרי תפס הרכב הרבה לפני שקוטיניו נפצע.
הוא מבחינתי דוגמא טובה לטענה שלי.
רוברטו היה כשיר ב 8 המחזורים הראשונים וב 7 מחזורים אחרונים. ב 8 הראשונים פתח ב 7. ב 7 אחרונים פתח ב 2.
אצל וולוורדה היה פותח בכולם.
גריזמן סופסל 6 פעמים בליגה, כולל שני הקלאסיקוס. אצל וולוורדה זה לא היה קורה.
בוסקטס לא קיבל 90 דקות כל משחק. לא פתח ב 4, והוחלף ב 14.
זה מספיק כדי שאני לא אתבייש בטענה שלי שקומאן קצת יותר גמיש מוולוורדה.
אתה נראה לי הכנסת את המשחק מול אתלטי שבוסקטס נפצע…
אם אתה רוצה לסכם שקומאן מקובע אבל פחות מקובע מאלורדה . או קי ניתן לך להנות מההפקר.
זה עדיין לא מספיק בשבילי.
לפחות לפי מה שנראה עכשיו , גם לאפורטה בצד שלי. כבר יותר טוב מברתומאו.
ודרך אגב, גריזי סופסל כי הוא מטרה יותר נוחה משחקנים אחרים מסוימים. אתה יודע כאלו שנחשבים בתור “קלאב דה אמיגוס” גריזי לא נחשב כזה ודבר נוסף , ואלורדה היה את ברתומאו על הראש. לקומאן למעשה שנה שלמה לא היה כלום מעליו. חופשי מלחץ ודאגות בנושא הזה.
שאתה בלי נשיא או לחץ, יותר קל לספסל שחקנים מסוימים וקל לתת לשחקנים אחרים לשחק. צריך להבין את זה.
(הוא מתעלם מריקי פוץ משחקים שלמים לא נותן לו אפילו דקה לשחק, אז לאפורטה מדליף לתקשורת שהוא רואה בריקי שחקן חשוב לשנה הבאה . יש ארוחת צהריים מסתורית עם קומאן) ופתאום משחק הבא, ריקי מקבל פאקינג מחצית שלמה לשחק בה. איזה צירוף מקרים אה.
הנס דיטר פליק הוא המועמד הראשון של לאפורטה לעמדת המאמן. (אם הנבחרת הגרמנית לא תיקח אותו)
מישהו יכול לתת סקירה עליו? לצערי כולנו זוכרים אותו טוב מאוד מאיזה ארוע שאני מנסה למחוק מזכרוני. לא הארוע ההוא לא התקיים להמשיך בבקשה. בקיצור מי עוקב פה אחרי באיירן שיתן איזה סקירה קצרה עליו
https://twitter.com/barcacentre/status/1394997117693870086
השמות הגרמנים האלו…
חייב לציין שאני מעודד בטירוף מאז שלאפורטה נכנס. המטרות בגזרה הזאת היו נגלסמן ופליק. עזבו את זה שהראשון העדיף את באיירן והשני כנראה מעדיף את נבחרת גרמניה. זה סופר ברור לאור השנים האחרונות הרקובות שלנו.
אבל תראו איזה שמות. לא עוד מאמנים שההשיג הכי גדול שלהם בקריירה זה מקום 4 בליגה. מאמנים מהטופ האירופי.
מילה לגביי צ’אבי, למרות שאני עוד לא סגור על זה שזהיהיה צעד שיועיל לשני הצדדים, אני חייב להגיד שאני מאוד מעודד מהשאיפה שלו לקבל ניטור מלא על כך הרבה אספקטים במועדון כולל מינויים משלו לצוות הרפואי. לצפות שאדם יחיד יגיע וישנה לבד מין הקצה אל הקצה את הלך הרוח בקבוצה (עזבו רגע במועדון כולו) זה לא סביר. אני לא יודע מה פפ היה מצליח לעשות בכל הקבוצות בהן עבר בלי כל האנשים מסביבו, מה צ’ולו היה עושה בלי אורטגה וכ’ו.
יש הרבה דברים לשנות בקבוצה הראשונה ובגישה אליה שהדרישות ההוליסטיות של צ’אבי דווקא נותנות לו הרבה נקודות מבחינתי.
נתקלתי בזה.
אני מגדולי המקטרגים על זידאן ועדיין אסכים עם הקביעה הזו.
אבל אתן דוגמה שתמחיש את דעתי.
מי שחקן טוב יותר, לואיס סוארז או מודריץ? (בשיאם).
קשה להגיד. לכל אחד היתרונות שלו.
זידאן עולה על קלופ ופפ בתחומים מסוימים, ונופל מהם באחרים.
במצב בו ריאל הייתה לטעמי היה עדיף להביא מאמן אחר ולהחזיר את זידאן הקיץ הזה עם סגל נורמלי או אפילו קיץ הבא בתום המהפכה (בתקווה).
יש מאמנים שטובים ממנו בבניה של קבוצה בסך הכל. לא מפתיע שתחת זידאן שום שחקן לא באמת פרץ.
מכאן זה הריב הקבוע של האם יכולות מופלאות של זידאן הן שסידרו לנו אליפות אחת בשנתיים וחצי בליגה המאוד קשה הזו. לטעמי לא, לטעמך כן.
אגב, הנה הבעיה, שעכשיו ברגע האמת לא נקבל אותו במצב בו הוא יוכל לפרוח
גב יש לכם פורום שלם לדון על זידאן
אתה לא חושב שזה בעיה ששחקן ששיחק עם שחקנים, היה חבר שלהם לחדר ההלבשה, עכשיו יצטרך לחזור בתור מנגר ולקבוע גורלות שלהם?
המאמן הבא יצטרך לקבל החלטות קשות. בספק אם צאבי מסוגל לקבל את ההחלטות האלו.
תסתכלו מה קורה ללאמפרד ופירלו.
מה זה אות קלון היום להתחיל מלמטה? להתחיל ולצבור ניסיון? פפ לואיס אנריקה זידאן. אפילו קלופ התחיל מקבוצות יחסית קטנות והתקדם.
בשביל צאבי וברצלונה . זה לא הזמן.
זה לא מספיק טוב גם בשבילי. כל מה שאמרתי שזה יותר טוב מוולוורדה.
מצחיק שאתה אומר את זה, ואז במשפט הבא מביא דוגמא של פוץ’, כשלפורטה אמר משהו וקומאן מיד נותן לו דקות. זה אמאמא של נשיא על הראש.
אבל אם ההחלטות של לפורטה טובות, אני בעד.
אם פליק יגיע, זה בוודאי הכי טוב שיכול להיות. אני לא עוקב אחרי באיירן, אבל ראיתי כמה משחקים כל שנה, כמו רובינו. זאת מכונה, והכוכבים מסתדרים בשלשות בשביל המטרה הכללית. אבל ככל הנראה הוא יחתום בגרמניה.
אתה די שוכח מתי זה מגיע משחק אחד לפני סוף העונה.
אין על מה להתוכח על זה. קומאן התחיל עם העונה שברתומאו יש נגדו אי אמון והוא מתעסק רק בזה. אחרי שברתומאו התפטר , הנהלת מעבר שאין לה כח לקבל שום החלטה מעשית ואחריה הגיע לאפורטה שמה לעשות נכנס לתפקיד והדבר החשוב והנכון שהוא היה צריך לעשות זה להכניס שקט למערכת ולהביע תמיכה בקומאן וזה הוא עשה טוב מאוד ובחוכמה. מן הסתם עכשיו, לקראת סוף עונה, לאפורטה הרים הילוך ולרוע מזלו של קומאן , הוא לא דביל כמו ברתומאו וכנראה מבין שצריך מאמן אחר.
אתה מביא את גריזי בתור דוגמה. רק להזכיר לך שקיקה פאקין סאטיין . סיפסל אותו גם. (המשחק שנה שעברה מול אתלטי בתור דוגמה משחק שאחריו אח שלו רמז שמסי עומד מאחורי זה)
דרך אגב דימטרי שלא יהיה ספק. בשבילי קומאן גם אם היה מוריד אותנו ליגה, תמיד היה קומאן > ואלורדה. וקומאן תמיד ישאר סמל אהוב בעיני. וואלורדה תמיד ישאר בעיני האידיוט שאחרי הבושה נגד אנפילד אמר לכל האוהדים “it is what it is”
אני לא רואה פה חילוקי דעות גדולים בינינו. רק ניואנסים קטנים.
הזכרת את גריזמן, נראה שהוא שיחק יותר אצל סטיין, אבל זה לא משנה כל כך. זה לא מעניין אף אחד.
מה שכתבתי על פוץ’ זה קוריוז כי כתבת את זה באותה הודעה, אבל ברור לי שזה לא אותו לחץ שברטומיאו הפעיל. פשוט יצא לך מצחיק, זה הכל.
כשתבתי שהצעד הזה לא בטוח יועיל לשני הצדדים, אני גם לא בטוח שזה הדבר הנכון, אבל עצם הבקשה שלו להשגחה כזאת צמודה על מספר אספקטים זה דבר מעודד ביעניי ברשימת הפלוסים אם יקרה והא יאמן את הקבוצה הראשונה.
עשיתי לייק והייתי עושה עוד 10 לייקים, בדיוק מה שאני חושב. מהאות הראשונה עד להאחרונה מסכים 100%.
היום לאפורטה אמור לפגוש את קומאן ולהכריע אם הוא ישאר או לא. גילוי נאות לפני שבועיים או משהו כזה, כתבתי פה שאם הוא לא יפטר את קומאן הקיץ הזה , אומנם אני יחלוק עליו ויחשוב שזה החלטה רעה אבל אני יבין אותו.
אני רוצה לתקן את הגישה שלי. אם קומאן נשאר לאמן אותנו עוד שנה, זה טעות קולסלית בנוסח של ברתומאו. אני יאבד הרבה מן האמון בו. בשלב הזה , המחשבה שקומאן ישאר פה לעוד שנה זה בלתי נסבל מבחינתי.
מדברים על עסקה כמעט סגורה בין ווינאלדום לבארסה. לדעתי זה מבשר על הישארותו של קומאן, הלוואי ואתבדה.
יש מצבים שעדיף לא ליצור עוד בלאגן מיותר בצורה של החלפת מאמן.
אך המצב הנוכחי הוא שאתם הקבוצה השלישית בטיבה בספרד, כך שזעזוע זה בהחלט מה שאתם צריכים.
להשאיר את קומאן עוד שנה רק יגרור את הבלאגן להמשך עוד שנתיים ולא עוד שנה. כי העונה יהיה לכם בלאגן ככה או ככה, אז לפחות שמאמן חדש יתחיל כבר את התהליך שלו. המאמן הבא הוא זה שיצטרך לקבל את האמון המוגבר גם אם לא יבריק, לא קומאן.
זו דעתי בנושא.
אתם זקוקים ליציבות כלשהי. קומאן גם אם ימשיך הוא כנראה שיעזוב שנה אחרי, זה לא ייתן יציבות אלא רק יגרור לאי היציבות להמשך שנה יותר. לפעמים עדיף לזעזע יותר בבת אחת אבל להתחיל יציבות. עכשיו זה בדיוק המצב הזה בו אין לכם מה להפסיד וזה אולי אפילו יעבוד בזכות זה.
אני מקווה שזה ניסיון שלו להלחיץ את באיירן. מאוד מדאיג. במיוחד הדבר הבא: