ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

אני סומך על לפורטה בעיניים עצומות שיבחר במאמן הכי טוב. מדבר מניסיון.
ואם זה יהיה קומאן, שיהיה קומאן

בשביל “אליפות מובטחת” היה פה את ואלוורדה שהיה המאמן המושמץ בעולם באותה תקופה.

בבארסה האוהדים דורשים טראבל+ כדורגל סקסי+ שילוב שחקני בית. אני טוען שבשביל זה צריך קודם כל שחקנים מיוחדים, רוב הקהל מעדיף להתעסק בזהות המאמן.

אז הנה אני מודיע מראש- אם לא יהיה שינוי משמעותי בסגל, ראשו של המאמן הבא יידרש תוך מספר חודשים וכמובן שבסיומה.

ברצלונה בשנים האחרונות זה מועדון בקריסה והסיבה לזה נובעת מהנהלה סגל שחקנים ומאמנים לא מתאימים, החלפנו נשיא בנשיא שאוהב את ברצלונה ויודע לעשות עבודה וזה כבר סימן טוב. אז לדעתי פתרנו שליש מהבעיה. נשאר לפתור שתי השליש הנוספים. שזה הסגל והמאמן. ומן הסתם אתה צודק. נשאר עם הסגל הזה ושנה הבאה באמת יהיה יותר גרוע.

אבל שהיה ברור, גם אם קומאן ישאר ויקבל סגל יותר טוב הוא לא יצליח להגיע להשגים .

דרך אגב. קומאן מכל המאמנים האחרונים של בארסה, הוא באופן יחסי היה בהרבה פחות לחץ ובטח לא היו ציפיות גדולות ממנו . קודם כל, אף אחד לא ציפה ממנו כמו שאתה כתבת “טראבל+ כדורגל סקסי+ שילוב שחקני בית” למעשה רוב האוהדים שאני עוקב אחריהם , לא חשבו בכלל שנזכה באליפות השנה. הוא כבר שנה שלמה למעשה משחק בלי הנהלה או נשיא מעליו וכך אין עליו שום לחץ. הוא יכל לעלות עם איזה הרכב או צורת משחק שהוא רצה. ואף אחד לא בהנהלה לא היה נותן לו בראש. אז בבקשה לא ללכת לכיון הזה .

למעשה אני בטוח שטאטה מרטינו (שיחה עם צאבי המפורסמת) לואיס אנריקה ואלורדה וקיקה יש מצב שטיפה מקנאים בו.

אם לא ציפו ממנו לכלום אז לא היו מפטרים אותו. בברצלונה של מסי בלי תארים לא תשאר, וגם אם אתה זוכר בתארים ימצאו על מה להתלונן (לעזאזל ב2015 אחרי הטראבל העצמתי היו כאן לא מעט תלונות על סגנון משחק ומחסור בשחקני בית).

בכל מקרה הנקודה שלי שזה מביך שכל עונה הפרצופים על גבי העיתונים זה תמונות של מאמנים בסוגיה מי יהיה המאמן הבא. מזכיר לי קצת את נבחרת ישראל שמאמינה כל פעם שמאמן חדש יציל אותה.

למה אין כל יום פרצופים של שחקני הגנה? מה עוד צריך לקרות? לקבל 100 שערים בעונה? 8 מבאיירן לא הספיק? שלישיות מקבוצות דרג ג על בסיס קבוע גם לא? איזה מועדון נורמלי היה משלים עם ההגנה הגרועה ביותר שהייתה אי פעם למועדון על? למה לא מדברים על יורש לבוסקטס? כרגיל, מדברים על מאמן ומועמדים להתקפה. ככה לא נתקדם.

ושלא תבין, הייתי שמח למאמן אחר במקום קומאן שאף על פי שלדעתי עשה כמה צעדים יפים השנה הוא עדיין לא מאמן על וכמועדון שמתיימר להיות כזה גם רצוי שיהיה לי מאמן טוב יותר.

ועדיין, ללא חריש רציני בסגל ובמיוחד בהגנה שום דבר אמיתי לא ישתנה. גם גווארדיולה מושא ההערצה של כל אוהד בארסה מחזק את ההגנה במאות מיליונים. הוא לא היה מגיע להישגים שלו השנה אם סיטי הייתה מתכחשת להזדקנות של קומפאני ומתפשרת על הבינוניות של אוטמנדי. כנ"ל קלופ עם לוברן וקאריוס.

אני מסכים בגדול איתך, אבל קודם קל. תבדוק את האוהדים של ריאל. כולל בפורום פה. הם צריכים לנשק לזידאן את הרגליים ולבקש ממנו סליחה ולהתחנן שהוא ישאר (קרדיט ל @titi_camara נתן לו תמיד גב) תבדוק מה קרה שריאל טיפה זייפו.

פפ בבאיירן זכה אם אני לא טועה בדאבל וחצי גמר אלופות וכדורגל נהדר אבל האוהדים של באיירן קיטרו שהוא לא הביא להם טראבל.

כל מועדון בסדר גודל הזה. על מאמן יש לחץ וציפיות. לא אמרתי, שלא ציפו ממנו לכלום. אבל יחסית למאמנים קודמים הלחץ עליו היה הרבה פחות קשה. במיוחד שבחצי עונה הוא עם ברווז צולע כמו ברתומאו ונשיא חדש שרק נכנס לתפקיד.

ואני חושב שהוא איבד את מקום העבודה שלו לא בגלל שלא זכינו באליפות אלא באופן שהפסדנו את האליפות. ברצלונה כבר ארבע משחקים רצוף לא מצליחה לנצח, שמתוך הארבעה משחקים האלו רק אתלטי נחשבת ליריבה חזקה וקשוחה. שלושה מתוך הארבעה זה משחקי בית, בעטנו בדלי בצורה משפילה. והרבה מזה באשמתו . ההשערה שלי, שאם היינו נשארים להילחם על האליפות עד הדקה האחרונה הוא היה ממשיך בתפקיד.

הסיבה שהוא היה צריך להיות מפוטר כבר שלשום היא שלא ציפינו לכולם והוא עדיין הצליח לאכזב אותנו.

לפי מה שאני זוכר, התלונות ב2016, אחרי שצ’אבי עזב, הסגנון של אנריקה הקצין והסתמכנו על הMSN בצורה שסירסה את הקבוצה, והתחילה התדרדרות רצינית מאוד.

התלונות היו תמיד גם לגבי הסגנון וגם לגבי שחקני בית. לגבי צ’אבי, הוא היה שחקן ספסל מובהק בטראבל והנוכחות שלו לא השפיעה על הסגנון כלל.

זה לא משנה את העובדה שהדיון על המשך העסקתו פחות משמעותי בעיניי מהנוכחות של פיקה ולנגלה כשחקני הרכב, מה עושים עם שחקן כמעט וחסר תועלת כמו גריזמן שיושב על מכרה זהב, על כל שאלבה ובוסי ממשיכים להזדקן ולדעוך בלי חלופה ראויה אמיתית בסגל, על כך שהבינוני רוברטו הוא המרוויח הגדול בעולם ביחס ליכולתו.

כל הדברים האלו מהותיים הרבה יותר מאשר אם קומאן ימשיך או לא. זה היה נכון גם לגבי ואלוורדה וההוכחה לכך היא שהוא עזב, הגיעו שני מאמנים כבר אחריו וכלום לא השתנה (ולמעשה נהיה אפילו רע יותר).

אם אני זוכר נכון, התלונות היו שאנחנו נשענים על כושר מטורף של השלישייה הקדמית ואין באמת תוכנית וזה יתפוצץ לנו בפנים ברגע שהם טיפה יירדו ביכולת (מה שאכן קרה בשנה שלאחר מכן ומה שהיה עד העוקב של מסי לצ’לסי אי שם אחרי הספסול של מסי בסוסיאדד).

למעשה אפשר להגיד שהצמפיונס ההוא שלקחנו גרם למצב שהגענו היום.
ההנהלה קיבלה לגיטימציה וברתומאו זכה בבחירות נוספות כשהוא ממשיך לחרב.

לא מסכים. לא רואה פה משהו אחד שהוא ״יותר״ מאשר המשהו האחר.
הבינוניות של קומאן לא צריכה לזכות להנחות בגלל הבינוניות של השחקנים בסגל.

קומאן נתן התחלת עונה טובה, וראינו את זה בבטן של העונה עם 19 משחקים ללא הפסד. אבל זה בא ביחד עם ייבוש של כישרון כמו ריקי על חשבון משחקי אגו, טחינה של ה- 11 ברגע שמצא את הנוסחא שלו. אי-שילוב צעירים מעבר להכרח שהוא נתקע איתו, ו״טיפול״ בבעיית ההגנה ע״י עיבוי במשחק של שלושה בלמים.

בעיה חמורה נוספת של קומאן היא שהוא לא עשה כלום בשביל לחזק אותנו במצבים נייחים. זה עלה לנו בהרבה נקודות, בין אם בגלל שערים שספגנו ובין אם ניצול הקרנות המזעזע שלנו. ושוב, הרבה מהאשמה על לנגלה (ופיקה שלא שיחק באמת חלקים נרחבים מהעונה), אבל כמאמן הוא היה צריך להוציא יותר מההגנה.

לא חושב שיש פה מישהו שמוריד מהבעיות בסגל. אבל שוב, זה לא נותן להולנדי הנחות על עונה דיי בינונית.

סיכמתם את מה שרציתי לכתוב יפה.

אני חושב שצריך גם לזכור שגם אם המצב הסגל של ברצלונה החמיר לרעה בשנתיים שלושה האחרונים (כמו שהזהרנו בזמן אמת והיו כאלו שהתעלמו מזה). לואלורדה היה סגל אולי לא מושלם ועם כמה חורים אבל אותו סגל הביא אותו למרחק של ואלורדה אחד מטראבל בעונה הראשונה שלו וואלורדה שתים לדאבל בעונה השניה שלו.

מה שאני רוצה להגיד, שאסור לנסות ו"לגמד" את האחריות של הצוות המקצועי לכישלונות ולקריסה שלנו. כולל קומאן .

קומאן לא היה מצליח לטווח הארוך (שמסי משחק חצי עונה בלי חשק ) גם אם היה לנו את פיקה בשיאו וסוארז בחוד. אין שום הפתעה בזה שהוא בתור מאמן קבוצות לא הצליח בשום קבוצה שהוא אימן בה.

אני מניח שהדבר שהכי עומד לתת לקומאן איזה תירוץ שבניגוד לואלורדה, לו לא היה איזה “מסי” שיסחוב אותו על הגב בדרך לדאבל…

זה פשע לכתוב את זה. מסי הביא אותו מרחק יריקה מדאבל והוא גמר אותנו עם העקשנות שלו על חרא מערך, חרא שחקנים כמו גריזמן ורוברטו, ושחיקה של כל השחקנים החשובים שלו שכבר נפלו מהרגליים בשלב הזה של העונה.

אם לא לקחנו אליפות, זה לא כי מסי לא סחב אותנו על הגב, אלא כי קומאן קלקל למסי, שכן סחב אותנו על הגב.

אני לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה פה. אבל זה לא בארסה מניה פה. אני מניח שמותר גם לבקר את מסי ולחשוב שהשנה (בלי קשר שחלק מהסיבות הם לא באשמה שלו). הוא באופן טיבעי נחלש.

לא חושב שיש מישהו שיחלוק עלי שבמשחקים הקשים של השנה שהפסדנו אותם או יצאנו בתיקו (חוץ מהשני נגד פסז) מסי לא היה במיטבו. תחת ואלורדה מסי משחק אחרי משחק סחב אותו. המשחק מול ליברפול והקלאסיקו של 3-0 בברנבאו זה דוגמאות הכי טובות.

אני גם לא כועס או מאשים את מסי במישור הספורטיבי. עשה את שלו גם השנה.

איך טן האח נעלם מבורסת השמות?

אם הייתי יכול לקבל את מה שאני רוצה (ובהנחה ופפ לא אופציה) הייתי רוצה לראות את טן האח כמאמן ראשי ואת צ’אבי כעוזר מאמן\ מאמן בארסה ב’. הוא מאמן מעולה, מנוסה, שמתאים כמו כפפה למועדון ולסגנון משחק שרובנו רוצים לראות.

אגב, לגבי ענייני הפיצויים הפוטנציאלים לקומאן - לא היה איזה קטע כזה שהחוזה של קומאן הוא לשנה עם אופציה לשנה שניה ככה שההנהלה החדשה תוכל להחליף אותו אם תרצה?

תבקר את מסי כמה שאתה רוצה, אבל בפועל הוא זה שהחזיק אותנו, לא רק בתמונת האליפות אלא שם אותנו במקום הראשון. בחייאת, שחקן בן 34 לוקח קבוצה זבל עם מאמן זבל אל המקום הראשון, על איזו ביקורת אתה מדבר? ומה הקשר לבארסה מאניה?

מסי נחלש? אוקיי. בוא תהיה מאמן לא אפס, ואל תזיק לו כשהוא מנסה לעשות את הבלתי יאמן עוד פעם.

ואלוורדה עם הסגל הנוכחי היה מצליח פחות מקומאן.

גם אוהדי ריאל התווכחו ומתווכחים איתי שנתיים שהם רוצים כדורגל סקסי וטראבל, אבל במצב הנוכחי של ברצלונה קשה להביא את השחקנים המתאימים, כל השחקנים שמקושרים אליכם הם שחקנים שמסיימים חוזה, ודי בטוח שהם לא לרמה המתאימה ולא הם יביאו את השינוי.
אז אשאל אותך מה שאני שואל את אוהדי ריאל, להיות מכוער עם צלחת אליפות או סתם להיות מכוער בלי כלום?
מה גם שאני מאמין שעם השחקנים המתאימים שזידאן יכול גם לשחק כדורגל מבריק וסקסי, רק שזה בלתי אפשרי עם וניסיוס ומנדי.

אכן, פוטר איזה 36 פעמים על ידי חלק גדול מהאוהדים בשנתיים האחרונות.
שוכחים שהוא המאמן המצליח ביותר של ריאל מאז ומעולם ושהביא אליפויות וצ’מפיונס מקבוצות כמעט גמורות.

לדעתי האישית זידאן לא נופל מקלופ ופפ, זאת תהיה מכה קשה לאבד אותו במיוחד עכשיו.

אתה חושב שפאוליניו גומש ראקיטיץ מעבר לשיאו. רוברטו ווידאל הם שחקני עלית ומסי לא סחב אותם גם על הגב?

בוא נעשה ניסוי, נבנה מכונת זמן ונחליף בין מסי הנוכחי למסי של אז, ברצלונה השנה טסה לדאבל. לא לוקחת אלא טסה בנוח.

זה לא סותר את בינוניות של קומאן אלא טיפה נותן לו נסיבה מקילה.

אל תשכח שלמסי אז היה את סוארז שיעזור לו, למרות שוואלורדה שם מקלות בגלגלים.

קומאן האהבל לא עמד על הרגליים האחוריות שלו מול ברתומיאו, התלכלך עם סוארז, התלכלך עם מסי, ושחק את הצוות המסייע של מסי עד שהם נפלו על הרגליים. בנוסף, שיחק במערך של 5-3-2, הוריד שחקן אחד מההתקפה, והעלה את הנטל על כתפיו של מסי, מבלי שיש מספיק שחקנים שיסייעו בחלק ההתקפי.

יש מספיק רפש גם לוולורדה וגם לקומאן. זה נבלה וההוא טרפה. אבל מסי עשה את שלו. קצת פחות טוב מבעבר, אבל את החלק שלו הוא נתן. אל תשכח שלא רק מסי נחלש, גם ריאל, ולראייה פתטיקו לוקחת אליפות.

אתם מדברים רק על ההתקפה כאילו שם הבעיה הגדולה שלנו. כבשנו 19 שערים יותר מריאל ומאתלטיקו.
אבל ספגנו הרבה יותר מהם. היינו לוקחים את האליפות אם הייתה הגנה קצת יותר חזקה. לפחות קומאן ניסה לפתור את זה, וכשל.
אצל וולוורדה פיקה ולנגלה היו משחקים כל משחק, לא משנה הכושר. אני מעדיף את הגישה של קומאן.
קומאן לא יחזיר אותנו לטופ באירופה, אבל אני לא יודע אם מאמן טופ יסכים להגיע לבארסה במצבה הנוכחי.
אני רוצה שלפורטה ינסה את פימיינטה. אני לא רוצה לשרוף את צ’אבי עכשיו.

מה ההבדל בין שתי המאמנים? לנגלה ופיקה אם מוציאים פציעות שיחקו כמעט כל משחק גם השנה… בטח פיקה. תביא לי משחק אחד שפיקה כשיר ושהוא לא פתח בו. לנגלה שיחק טיפ טיפה פחות אבל עדיין רוב המשחקים בניכוי פציעות השעיות שברוך השם אצלו היה הרבה אבל עדיין הוא היה באנקר. וזה כמובן לא רק הם. מישהו זוכר את פירפו?

תם עידן ברתומאו:

"לאפורטה:
“זהו תם עידן, אנחנו עובדים על חידוש תהליכים.
"הפסדנו את האליפות בצורה בלתי מובנת.
אנחנו חייבים שתהיה לנו קבוצה תחרותית, החל מהשבוע הבא נבצע החלטות.”