ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

קצת מוזר לי שאתה חושב ששחקני כדורגל יקרים או שם של קבוצה מפורסמת איכשהו ישנו את דעת העולם על המדינות האלה.
עוד יותר מוזר שאתה חושב שהם חושבים ככה.
תיכף תגיד לי שהמונדיאל בקטאר שינה את דעת העולם על המדינה הזאת.

לחלוטין כן. זה לגמרי עזר לייצר נורמליזציה בהרבה מאוד מובנים.

כל מה שאני למדתי על קטאר בגלל המונדיאל, זה שבנוסף לבעיות עם זכויות נשים והומוסקסואלים, נהרגו שם הרבה פועלים והאירוח הושג בשוחד.
ראיתי כתבות ובלוגים שמתרכזים בזה.
לא ראיתי אף כתבה או בלוג שמשבח את הקטארים בתור מדינה נאורה או חיובית. הדבר החיובי היחיד שנאמר על המונדיאל זה שלא היו התפרעויות האוהדים, וגם זה מוסבר על ידי תנאים לא אנושיים בבתי הכלא שלהם, שאף אחד לא רוצה להגיע לשם.
אבל לא אוכל לשכנע אותך, ואתה לא תשכנע אותי אחרת.

אם נחזור לשאלה המקורית, אם שם אחת הקבוצות בקטאר יהיה ברצלונה, האם זה ישפר את דעת העולם על קטאר? יגרום למישהו לצפות בליגה שלהם ,ש שלא עשה את זה קודם?

בקרב אוהדי הכדורגל האובייקטיביים המונדיאל בקטאר נחשב לאחד המוצלחים אי פעם, אם לא הכי מוצלח.

האיצטדיונים היו סופר קרובים אחד לשני, כך שאנשים הצליחו לצפות בכמה משחקים ביום. האיצטדיונים היו מרשימים וגדולים, כך שכמויות הצופים היו מהגדולות אי פעם (3 בסהכ צופים ו4 בממוצע למשחק). ובגלל התועבה הזאת של מונדיאל חורף - כל הכוכבים הגדולים הגיעו בכושר שיא. קיבלנו מונדיאל עם שיא שערים היסטורי ודרמות בלי סוף. שלא לדבר על זה שהשחקן הגדול בהיסטוריה הצליח לסחוף את הנבחרת שלו לגביע וגמר שמדברים עליו כגדול הגמרים.

גם לא צריך להיכנס לנתונים שכתבתי כדי להשוות את כמות ההייפ של המונדיאל הזה לעומת מה שהיה במונדיאלים קודמים. זה המונדיאל הראשון אחרי איזה 20-30 שנה שהרמה רק מתדרדרת שכדורגל הנבחרות הפך לזוהר ונוצץ שוב.

אני לא אובייקטיבי, כמוך, וחושב שזו מדינה מתועבת ושמונדיאל שנקנה בדם וכסף, שעצר עונה שלמה באמצע והקריס קבוצות - לא יכול להיחשב כמונדיאל מוצלח. אנחנו מיעוט.

לא דיברתי בכלל על כדורגל נטו, אלא האם המונדיאל שיפר את תדמית קטאר בעולם.
הקיץ אני מדבר האם שמות גדולים מעלים את תדמית סעודיה בעולם, או האם קבוצה בשם ברצלונה בקטאר תשפר את התדמית הקטארים בעולם.
דוד טוען שכן, אני טוען שלא.

תראה,
לא יודע אם זו דוגמא טובה אבל אם ניקח את פ.ס.ז, לא פתחתי לראות משחק אחד שלה באף מסגרת לפני שמסי הגיע (אלא אם במקרה היריבה שלה עניינה אותי).
מאז שהוא הגיע ראיתי את רוב המשחק שלה אם לא נפלו בשבת/חג או על משחק של בארסה ואת אלה שלא ראיתי השלמתי בתקציר.

לא יודע אם בנזמה ודומיו ימשכו צופים למשחקים שם אבל זה בטח לא טענה מופקעת.
אם מסי היה עובר לשם אני כנראה הייתי צופה בחלק לא קטן מהמשחקים.

לא יודע אם יש נתונים האם היתה עליה של צופים (וכמה) במשחקים של הקבוצה של רונאלדו שהיה שם. אותי אישית הוא לא עניין אבל אני בטוח שיש לא מעט שכן.
היו אפילו תקצירים בעמוד הראשי של ONE למשחקים של הקבוצה שלו.

עד הדיון הבא.

זה נכון רק לגבי העונה הזאת. הקייס לא נסגר.
באופ"א עושים בחוכמה ומחכים להחלטה של הרשויות בספרד. אם איכשהו יימצאו אי סדרים, לאופ"א תהיה עילה להעניש את בארסה, כמו שהם עשו עכשיו לאוססונה על משהו שקרה לפני עשור.

מהראיון של לאפורטה, בנוגע לשיפוץ הקאמפ נואו -

אני לא מכיר פרויקט אחד בהיסטוריה, בטח בסדר גודל הזה, שלא חרג מהתקציב וממסגרת הזמנים שלו. ויותר מפעם אחת.
ובטח שבשלב כזה של הפרויקט (עבודות בשטח התחילו לפני שנה וצפויות להסתיים בעוד שנתיים-שלוש לפחות) - אי-אפשר לקבוע דברים כאלה.

[או: איך לגרום לדימיטרי לבוא לכתוב פה בדיון, בלי לרשום בפירוש: “דימיטרי, בוא תכתוב פה בבקשה”].

אבל לאפורטה אמר.

ביבי ולאפורטה עשו פעם תחרות, מי הראשון שייפול ויגיד משפט כנה שלא מונע כולו מאינטרסים.
המפסיד צריך לנהל את מדינת ישראל.

עוד כמה דברים מהראיון של לפורטה:

• אם חברת הבניה לימאק לא תעמוד ביעדים, כלומר האיצטדיון יהיה מוכן ב 70% תפוסה פלוס כל ה VIP בנובמבר 2024, היא תשלם קנס של 1M לכל יום של איחור.

• לפורטה נשאל על רכישת מנוים למונז’ואיק. בארסה תיכננה למכור 27 אלף אבל עד עכשיו נמכרו רק 15 אלף. לפורטה רק השכיל להגיד שהוא מקווה שעד תחילת העונה יירכשו עוד מנוים ובארסה תעמוד ביעד.

• בארסה חייבת כסף למסי עד 2025 על השכר שהוא הסכים לדחות. לפורטה אמר שכרגע הכסף הזה נחשב על ידי הפייר פליי כחלק מהשכר בקבוצה, אבל עובדים עם הליגה כדי שזה לא ייחשב ככזה.

• קיצוצים במחלקת הכדורסל - לא יכולים לשלם שכר כה גבוה למירוטיץ’ ולשאראס. עלות מחלקת הכדורסל היא 40M לשנה. רוצים לצמצם ל 30 מיליון ועדיין להיות תחרותיים.
    עלות מחלקות אחרות: כדוריד 8 מיליון, פוטסאל 5 מיליון, הוקי 3 מיליון, כדורגל נשים כמעט 10 מיליון.

יש לך נתונים אולי לגבי כמה הן מכניסות למועדון? מאוד מעניין אותי אם הקבוצות מפסידות כסף על קבוצות הנשים ועושות את זה כ״תרומה לקהילה״ או שזה עסקי לכל דבר ועניין.

בארסה צריכה כסף- כלומר אנחנו בעד איחור בנייה ברמת רכבת תחתית בתל אביב

אני כבר רואה את לאפורטה שולח את גאבי באישון לילה לפרק כמה קורות תומכות, ואז אומר בבוקר לחברת הבנייה “תקלה שגוררת עיכוב של חודש? אוייי…חבל…”.

מיד אחרי זה, אני גם רואה חוק של טבאס שאומר שהכנסות שהתקבלו מקנסות של חברות בנייה לקבוצות בקטאלוניה שלובשות כחול-אדום וששם המשפחה של הנשיא שלהן מתחיל ב-ל - לא נחשבות לפייר פליי.

בארסה נשים די מילאה את הקאמפ נואו בצמפיונס. קרדיט צריך לתת להם.

השנה ההכנסות צריכות להיות יותר גבוהות, גם בגלל הזכיה באלופות וגם כי היו יותר צופים . הצליחו למלא את הקאמפ כמה פעמים.

אני מבין שאתה מתלוצץ, אבל בכל יום איחור מפסידים את ההכנסות. זה כמה מיליונים טובים בכל משחק, פלוס ההכנסות מסיורים באיצטדיון, המוזיאון, ואולי עוד.
שלא לדבר על עירעורים ובתי משפט. יעבור עשור עד שנקבל את הכסף.
שגאבי יישן בשקט בלילה.

א. לא ברור לי למה השכר של מסי צריך להיות חלק מתקרת השכר שלנו, הוא לא שחקן בקבוצה וזה צריך להיחשב כחלק מהחוב בדיוק כמו שאומטיטי, לנגלה ודסט שהושאלו ולא נחשבו בתקרת השכר. טבאס הזה בן זונה גדול. חבל שלאפורטה לא מאיים לעזוב את הליגה הספרדית ולעבור לצרפתית.

ב. עכשיו די מובן למה מסי רץ לחתום במיאמי. אין ולא היה סיכוי אפילו לרגע קט שהוא יחזור אלינו. זה היה גומר לנו את תקרת השכר לנצח.

הס מלהזכיר שהוא לא משחק שם לשם שמיים (ובהחלט מפרגן לו)