אתה קצת מערב שני דברים שונים.
מה זה משנה את מי מכרתי? בוודאי שאם מכרתי שחקן ב X ושחקן אחר ב 2X יש הבדל נכון? אז כנראה שלא שאלת על זה באמת, ועל כן לא הבנתי את השאלה הזו שלך:
לגבי בכמה הוא נקנה, יש עניין של תשלומים כאמור. אם אני משלם על שחקן בפריסה לחמש שנים, ואז אחרי שלוש שנים אני מוכר אותו ב״הפסד״, כלומר בפחות מ40% מערך הקניה (שווי של שנתיים), אז אני ״מפסיד״ על השחקן.
אם שילמתי עליו מוקדם אז אולי זה פחות משנה לפייר-פליי, אבל אם אני עדיין משלם עליו ואחרי המכירה אני עדיין צריך לשלם עליו כי מכרתי ב״הפסד״, אז הוא לא סיים להתפנות מהפייר-פליי. אני עדיין מחשב את מה שנשאר מהתשלומים עליו והם לא באמת התפנו.
על כל פנים, בקבוצות כדורגל יש ענייני חשבונאות מורכבים בכל מה שקשור לקנייה, מכירה ותשלומים.
בזמנו, עיסקת המכבסה עם ארתור ופיאניץ׳ הייתה דוגמא מצויינת.
מכירה נכנסת בספרים ב״מכה אחת״, גם אם העיסקה נעשתה בתשלומים.
קניה נרשמת בתשלומים שעליהם סוכם ולא במכה אחת.
בעיסקה הנ״ל לשתי הקבוצות הייתה הזדמנות מצויינת ״לסדר את הספרים״ ולמרות שהקבוצות לא החליפו כסף באמת, ההבדל ברישום בין קניה למכירה גרם לכך ששתי הקבוצות רשמו ״הכנסה״ למרות ששום כסף (כמעט) לא עבר בין הקבוצות.
מה שאני מנסה לומר זה שכמו עם בנקים וכמו עם ממשלות, יש לא מעט משחקים וירטואליים בכסף שבכלל לא זז לשום מקום ואולי אפילו לא התקיים במציאות (כמו בנק שיכול להלוות את אותו שקל לעשרה אנשים שונים לפי חוק).
לא בטוח שאנחנו מבינים באמת את המשחקים האלו, כי עלינו הם אסורים.
אני לא בנק, אני יכול להלוות שקל אחד רק לבן-אדם אחד.
אני לא ממשלה, אם יש לי שקל אני לא יכול לייעד אותו לכיסוי של כל מיני הוצאות ולהחליט שזה בסדר. ברגע שאני מכסה איתו הוצאה אחת אני כבר לא יכול לכסות איתו הוצאה אחרת.
כנראה שקבוצות כדורגל הן עסק שכן מותר לו ״לשחק במספרים״ בגבולות מסויימים.