אתה דיברת על התסכול שלו, בגלל שלטענתך הוא לא קיבל סגל כמו צ’אבי. בסה’'כ הגבתי לזה.
הוא לחלוטין עשק את המועדון עם החוזה שלו. כפה את עצמו על לאפורטה ואז בכה שהוא לא מקבל גב.
זה לא קשור לדסט(שהוא בעצמו ביקש לצרף).
א. זה לא טענה שלי, זה עובדתית נכון. מסיבות שונות, לא חושב שזה היה משהו אישי נגד קומאן.
ב. אולי לך ולי יש הגדרה שונה של מה זה לעשוק.
קומאן מאמן תחת חוזה. לאפורטה רוצה לפטר אותו אז הוא צריך לשלם לו פיצוים.
אני גם לא סובל את הדרך שהוא סיים פה והוא בכה על הרבה דברים. אבל הוא לא עשק אף אחד. יש מספיק דברים אחרים שאפשר להפיל עליו.
לא אכפת לי מקומאן כל כך היסטוריה במועדון.
חייב לציין, מבלי בהכרח לטעון שזה נתן לו טיפול מועדף, שקומאן הוא לא סתם שכיר חרב: זה לא ואלוורדה שבמקרה נתן בברצלונה עונה וחצי, הוא היה קפטן ושיחק בבארסה הרבה שנים.
קומאן גם ויתר על חלק מהשכר בעונה הראשונה אם אני זוכר נכון.
הוא לא היה חזיר כמו שמנסים לצייר אותו פה. פשוט מאמן לא טוב בסטנדרטים של בארסה, אבל זה נכון בערך לכל מאמן בעולם.
מה שאני לא מבין, זה מדוע תמיד הולכים על האופציה החינמית, גם אם האופציה הלא חינמית עולה מעט. סעיף השחרור של דה זרבי או אמורים או סלוט הוא 10-15 מיליון, וזה פסל אותם. זה בסה’'כ מחיר של דסט או לנגלה, או מחיר רכישה של שחקן מחליף. וזה מתפרס לכל שנות החוזה, המחסום של תקרת השכר לא נפגע הרבה.
לו יהי למרות שזה יתחרה על הפארסה הגדולה בכל הזמנים לפחות ממה שאני זוכר.
מדהים איזה צורת מחשבה. הכל צריך ליפול על ניצחון או הפסד אחד או שתים ופתאום צאבי כבר לא מלך ולא מתאים לפרויקט…
מישהו עדיין רוצה להגן פה על לאפורטה? כישלון מוחלט.
גם אם היו רוצים להשאיר את צאבי, לפחות היו צריכים לחכות לסוף שנה. זה פשוט בדיחה.
למען הגילוי הנאות, אני חייב להגיד שבמקום אחר, הניסוח קצת שונה -
זה לא שהדגש הוא על זה שההמשכיות של צ’אבי בסכנה, אלא שלסיים את העונה במקום השלישי יהיה כישלון, מה שיכול לגרום לשינויים. אחת מהאופציות שאולי במקרה בטעות תיבחן, היא ההמשכיות של צ’אבי.
יש הבדל די מהותי בין התרגומים השונים.
זה גם עיתונאי שהיחסים שלו עם צ’אבי גרועים מאוד הזמן האחרון.
צאבי ישאר בכל מקרה, אין כסף למאמן חדש וזה הסיבה שהוא ממשיך אותו דבר זה החידוש של רוברטו.
אני כתבתי לפני כמה שבועות שאני מוכן לתת לצאבי עוד עונה אם האלטרנטיבה היא מרקז בלבד או שיש תוכנית להביא את קלופ או מאמן בסדר גודל הזה בשנה שאחרי.
אני מודה שטעיתי פה, אני הייתי ממנה את מרקז, יותר גרוע מצאבי הוא לא יכול להיות. ואפשר גם לעשות איתו שנה אחת בלבד בתור התחלה.
והבונוס בניגוד לצאבי, הוא לפחות לו יש ניסיון מסוים עם ברצלונה ב.
אני חושב שצ’אבי צריך לעוף. דיי, הסיפור עם רוקה גמר אותי. מגיע לפה שחקן שהבאת מברזיל, אתה זורק אותו אחרי חצי עונה כאילו כלום.
צ’אבי לא ביקש אותו לפי מה שהבנתי, זו החתמה של המועדון שנפלה עליו ואולי בגלל זה העקשנות שלו לא לתת לו צ’אנס.
אם צ’אבי צריך לעוף או להישאר, זה לא צריך להיות תלוי ביכולת של ז’ירונה לקחת X נקודות.
זה לא אמור להיות קשור שהם יסיימו עם אותו מספר נקודות כמונו או נקודה אחת פחות.
אני מאוד מקווה שזאת המצאה של עיתונאי , ולא מה שלפורטה החליט.
לא משנה אם זה שקר מוחלט או לא, מה שבטוח זה שיש משהו מאוד לא בריא בהנהלה תחת לאפורטה. התקשורת תמיד היתה מזעזעת וגם לפפ עשתה את המוות אצלנו, אבל אני הרבה זמן לא זוכר כזו סטייקיאדה, חרושת שמועות, לכלוכים והטחות אשמה שמתפרסמות יומיומית.
אחד התפקידים המרכזיים של נשיא מועדון כל כך תובעני ולחוץ כמו ברצלונה זה לייצר שקט תעשייתי במידת האפשר, וכרגע לאפורטה עושה הכל כדי שיקרה בדיוק ההפך. לא מובן לי למה זה נראה כאילו הוא מנסה לרצות את האוהדים כל הזמן, מתלונן בבוטות על שיפוט, מבטיח לאוהדים כך וכך לעונה הבאה, כל ההדלפות של ניסיונות השכנוע להשאיר את צ’אבי, סאגת רוקה, רכש, ספונסרים וכו’. אני מבין שהתקשורת לוקחת פה חלק משמעותי אבל לאפורטה במיוחד העונה מאכיל אותה בכפית.
לא מצליח לראות שום ניסיון להתנהלות בריאה ואיזשהו פרויקט ספורטיבי רציני לעונה הבאה. כל כך הרבה בלאגן שמוציא את כל החשק לצפות למשהו חיובי.
אז לאפורטה ודקו ימשיכו להביא שחקנים מסוכנים מפוקפקים בלי לתאם עם המאמן החדש. זו דרך ההתנהלות במועדון הזה.
העיתונאית מרתה ראמון: ״אנחנו עוד לא יודעים האם בונוס החתימה (בסך 100 מיליון יורו) עם נייקי יגיע במכה אחת או יפרס לתשלומים, לדבר הזה תהיה משמעות גדולה כלפי הקיץ״.
למה אני לא מופתע?
הוא צודק, אבל הוא לא מבין שצאבי זה גם הבעיה.
הוא יורד בצדק על המועדון בקשר לרוקה אבל “שוכח” מי מייבש אותו.
בקיצור הוא לא התקווה שאנחנו צריכים. אני חרד מהתפקיד שצאבי עכשיו מקבל במועדון אני יפחד יותר מהכח שצאבי יקבל אם פונט היה הנשיא…
צ’אבי: “כמאמן אני מבין שיש שחקנים לפניו”
ה"שחקנים" שלפניו:
בחייאת צ’אבי, אפילו למארק גיו לא נתת דקות מאז שרוקה הגיע, וחילטרת עם פראן בעמדת החלוץ. על מי אתה עובד שהוא אחרון בהיררכיה כשההיררכיה כולה היא שחקן בודד בן 35?
נמאס לי מבליל השטויות שיוצא לצ’אבי מהפה כל ראיון/מסע"ת. לפחות תדבר לעניין ואל תזרוק סיסמאות.