ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

אני לא בטוח שהבנתי פה למה אתה מתכוון.

נשמע מאוד מוזר.
איפה קראת את זה?

אם אנחנו מעל התקרה, מותר להשתמש בחלק מסוים של השכר שמתפנה עקב עזיבה.
זה לא משנה כמה בדיוק אנחנו מעל התקרה .
אם מישהו יעזוב בחורף ויפנה קצת פייר פליי, אז היה אפשר להשתמש בו למחליף. עכשיו אי אפשר, הכסף אוטומטית הולך לפייר פליי של אולמו.

בהתחלה אצל בלוגר שנשמע אמין. אחר כך נזכרתי שגם בכתבה שהבאת, נציג הליגה אמר שרישום שחקן על חשבון שחקן פצוע זה כמו השאלה. בהשאלות אין אמורטיזיישן.
עכשיו גם ניסיתי להסתכל בכללים הרשמיים, ונדמה שגם שם מפרידים בין שכר ואמורטיזיישן.

איך שאני מבין את זה הם אומרים שמותר לנצל 80% מהשכר של השחקן הפצוע. ולא 80% מהשכר+דמי רכישה.
שים לב לפסיק בשורה הראשונה.

אני גם הבנתי ככה. מדובר בשכר בלבד.
לכריסטנסן אין דמי רכישה והאמורטיזיישן שלו 0. לאולמו יש, ולחלק הזה של פייר פליי מצאו פתרון אחר.
מה שמשאיר אותי עם המסקנה שהיה חסר ממש קצת, פחות מ 80% מהשכר של כריסטנסן

אני לא רואה סיבה שלא ינצלו את השכר של כריסטנסן בשביל דמי רכישה של אולמו.
אתה מתכוון שזה לא מספיק?

כתוב במפורש בקטע שציטטתי שמותר לנצל רק לשכר.
מן הסתם כריסטנסן לא מרוויח כל כך הרבה כדי לכסות שכר וגם אמורטיזיעשן של אולמו גם אם היה מותר. זה כמעט 10 מיליון לעונה רק אמורטיזיישן

אתם יודעים זה בדיוק הבעיה. שתיכם לא מצליחים להבין את החוקים. אז מי יבין?

כתוב: " מותר לנצל 80% מהעלות של השחקן הפצוע, לא כולל דמי רכישה". לא מדובר על השחקן הנכנס.

לפרוטוקול - אתה צודק.
מעשית, זה לא משנה. קשה לי להאמין ש 80% מהשכר של כריסטנסן לא רק יותר גדול מהשכר המלא של אולמו, אלא גם משאיר הרבה כסף לאמורטיזיישן.
מה שחשוב לי בסיפור הזה שהיה חסר קצת כדי לרשום את אולמו.
וגם סעיף 77 מדבר על עונות שלמות, אז כל הכתבים שדיברו על דצמבר לא מבינים כלום.

פה נציג של להליגה אומר
player has been injured and you can bring in another. If you don’t manage to rebalance this throughout the season, on July 1st of the following season you will be removed from the ability to register and sign players for the following season

כלומר מדבר על עונה שלמה , ואז
So Dani Olmo is registered for the entire season? “No, Dani Olmo is registered until December 31st. If Barcelona cannot generate registration capacity, he will not be registered on January 1st.”

בשורה התחתונה אולמו רשום במקום כריסטנסן למשך הפציעה. אם הדני חוזר מוקדם הוא יוכל לחזור לשחק.
בינואר צריך לרשום את אולמו מחדש(סביר להניח שבמקום שחקן אחר שיפצע עד אז).

מהמאניה:
״העיתונאי אלברט מונסאו של ׳ספורט׳ (חצי קלאץ׳ בקושי) אומר שדקו שוקל לעזוב״

כמה חודשים מאוחר מדי.

דקו:
“הקבוצה נראית טוב, רצה, לוחצת ומחוברת.
אני לא יכול להמשיך בתנאים האלה, לא זו הקבוצה אותה עמלתי לבנות.”

הוא לא יהיה הראשון שבורח מלאפורטה.
לא מבין את הפטיש כלפיו.

חשבתם שיעבור שבוע אחד בלי קרקס בהנהלה? למה?

אגב -
אני עוד יכול להיות איכשהו אמפטי כלפיי דקו, עד שמתברר (כאילו היה ספק) שכל התוכנית שלו לקיץ הייתה “לדחוף את RFA ופרנקי החוצה, ולקוות שזה יספיק”. אשכרה פציעה אחת קטעה לו את כל המאסטר פלאן, ואני אמור לרחם עליו? כשזה אראוחו?

אייל, לאראוחו ולפרנקי אין חוזים.
המצב הבריאותי שלהם לא מפיח תקוות והסוכנים לא משתפים פעולה. רגשות בצד אלה שחקנים שחייב למכור.

לשניהם יש חוזים עד יוני 2026.

חוץ מזה - הדיבורים על ההצעות של באיירן לאראוחו, שבטוח לא הגיעו בוואקום, התחילו הרבה לפני הפציעה הזו של האורוגוואי.

דבר שלישי - אתה לא יכול להשאיר רגשות בצד, בטח כלפיי שחקנים שמחוברים למועדון. אם תישאר עם שכירי חרב, לא תתקדם לשום מקום.

בדיוק. זה חוזה שלא שווה כלום.
שנתיים לפני הסוף מאריכים או שמוכרים כדי לא להגיע למצבים שאתה מוכר במעט כסף או מאבד בחינם.
שחקנים שאתה בונה עליהם לטווח הארוך צריכים להתחייב למועדון.

מי שמחובר למועדון, מאריך חוזה. מי שמושך את הזמן שם את החיבור שלו למועדון בספק.

אני מפריד בין השניים כי אראוחו זה שחקן נשמה ופרנקי הוא כלום בשבילי, אבל שניהם לקראת סיום חוזה והם חייבים להחליט לאיזה כיוון הם הולכים. המועדון צריך לשים אותם על המדף אפילו בתור אקט של הפעלת לחץ במו’'מ. ככה זה עובד.

אראוחו רוצה שדרוג רציני בזמן שהוא בירידה בכושר, עם יכולת טכנית בינונית ולא מצליח להישאר כשיר. ניחא.
פרנקי מרוויח המון ומושך את הזמן כי הוא יודע שבעוד שנתיים הוא ירוויח ימבה מאנגליה או פריס.
יש לנו כבר אלף קשרים והוא עדיין לא ביסס את עצמו בסגל. כל מנהל מקצועי עם שכל לוחץ עליו ללכת.
במיוחד כשכל הזמן חסר הכנסות.

איזה הפתעה שמדליפים ללא הפסקה נגד שחקנים ומנהלים נגדם קמפינים בתקשורת הם מחליטים לא לשתף פעולה עם זה…

מבחינתי זה נבלה וזה טרפה. לא יכנס שוב לויכוח המעייף הזה מי יותר גרוע, לאפורטה ודקו צריכים ללכת הביתה. לא מעניין מי ראשון ומי השני.

כל אחד יבחר מי אשם יותר במצב שלנו, זה לא מעניין אותי. שתיהם נכשלו. הכישלון של לאפורטה כואב לי יותר כי אותו ממש אהבתי

למה ששחקן ימהר להאריך חוזה, או לתרום למעסיק שלו על ידי עזיבה תוך ירידה בשכר, אם המועדון שלו יוצא נגדו כבר קיץ שלישי רצוף (פרנקי), או מתהפך עליו אחרי טעות גדולה אחת (אראוחו)?

המועדון מצא צעצוע חדש, שעונה לשם “קובארסי”, אז פתאום אין טעם באורוגוואי? ומה יקרה כשהילד יפשל גם - יהיו דיווחים על הצעות מבאיירן שיכולות לפתור את כל הבעיות הכלכליות של ברצלונה גם עליו?

אין סיבה להיות תמים פה, ובחיי שאני מראשוני הבועטים בפרנקי, כבר כמה שנים טובות. אבל יש לדחוף שחקנים החוצה (שלא זה עיקר הטיעון שלי), גם אם איכשהו אני מתנתק לרגע מזהות השחקנים האלו, ויש לבסס על זה את כל התוכניות הכלכלית והמקצועית שלך. אלף בית של כל דבר כזה זה לחשוב “אוקיי, ומה אם אראוחו ו/או פרנקי יגידו לא (כמו שההולנדי אומר כבר, שוב, קיץ שלישי רצוף. אז זה לא ממש מפתיע)? או שהם לא יקבלו הצעות?”. זה עד כדי כך קל לחשוב על זה לפני השבועיים האחרונים לחלון ההעברות. הרי זה לא שגילו רק שלשום שהחוזים שלהם נגמרים ביוני 2026.

אבל מה אפשר לצפות ממנהל מקצועי שבחלק הראשון של חלון ההעברות נמצא בכלל בחופש.

ולא, אני ממש לא מנקה פה את לאפורטה, אם היה ספק. המצב הנוכחי על הראש שלו, וגם המינוי של דקו על הראש שלו. מינוי שמראש היה ברור כיצד ייגמר.