כנראה שגם דקו ימצא את עצמו בחוץ בקרוב לפי ההדלפות האלה.
https://x.com/ReshadFCB/status/1830304334585753635
לפעמים מוקדם מידי לפתח ציפיות. אל תצפו לא תתאכזבו
כבר יצאה הכחשה מהמועדון. זה גם ספורט אז לא מפתיע
אישית, אולי זה ניסיון שלו לרמוז ללאפורטה “תחזיק אותי”
זה לא יפתיע אותי. אבל שום דבר כבר לא יפתיע אותי.
עד הפיצוף הבא.
מחר לאפורטה עושה מסיבת עיתונאים נראה לי. היה קטעים.
ערימת התירוצים שלו תהיה כל כך מצחיקה.
לא מחר. בשלישי.
גם אם דקו יילך, מי יבוא במקומו? הגיס אצ’יבריה? אותו אבא של שחקן שלפורטה חבר שלו?
דקו, ילך נשבור את הראש.
זה כמו שאמרו לי לא להחליף את קומאן ואלורדה וצאבי כי אם הוא ילך אז ההנהלה תשאר נו איך זה הלך…
שדקו ילך, לאפורטה בסופו של דבר ישלם את המחיר אחריו.
כתבת פה הרבה השערות שגם אם נכונות אני לא התייחסתי אליהם.
הטענה שלי מאוד פשוטה בנושא: אראוחו ופרנקי עומדים לסיים חוזה. הם והמועדון צריכים להחליט על המשך התקשרות או פרידה.
אם יש אינדקציות מצד ההנהלה שהשחקנים/סוכנים שלהם מושכים את הזמן ולא מתכוונים להישאר אז המועדון, בין אם ברצינות ובין אם לא, צריך לשים את השחקנים על המדף.
השחקנים חייבים לקבל החלטה ולא להשאיר את המועדון באוויר.
לפורטה נתן ראיון ארוך היום.
רוב הראיון היה מוקדש לשבחים לעצמו ולכל מי שהוא הביא, לא כזה מעניין.
הוא אמר שחסרים 60 מיליון כדי לחזור ל 1:1. זה מנוגד למה שחשבתי, חשבתי שחסר הרבה פחות. לא ברור איך הצליחו לרשום את אולמו עם 80% של כריסטנסן אם היה חסר כל כך הרבה.
לפורטה אמר שבאוקטובר כבר נחזור ל 1:1 . כנראה הכוונה לחתימה עם נייקי.
אראמארק שילמו בינתיים רק 15 מיליון מה 40 שליברו לא שילמו.
לפורטה ציין שלבנדובסקי התנדב לעשות פריסת שכר תמורת הארכת החוזה. בינתיים לא צריכים את זה, כמו גם הפקדת בטחונות של חברי ההנהלה.
התרגום/הנקודות הבולטות לפי בארסה מאניה -
כל הציטוטים המעניינים של לאפורטה ממסיבת העיתונאים היום, תשפטו אתם לפני האמ;לק שלנו.
״אנחנו מקבלים את כל הביקורת שעוזרות לנו להשתפר. אנחנו דוחים את הביקורת שטוענת שאנחנו הורסים דברים בכוונה״.
״הגענו למצב בו היה צריך להציל את בארסה ואנחנו עושים זאת בלי לסכן את המודל של המועדון, בבעלות אוהדים. תוך כדי שיפוץ הקאמפ נואו שיהפוך אותו לאיצטדיון הטוב בעולם״.
״יש לנו מאמן שהוא ווינר, מחויב לערכים של המועדון וגורם לנו גאווה. הוא מבין את המצב ועושה את המיטב״.
״הצוות של דקו עושה עבודה מצוינת, בזכותו הבאנו את פליק. הוא זה שמעודד לעלות שחקנים צעירים לקבוצה הראשונה. החוזים של לאמין, קובארסי, דני רודריגס, קסאדו, ברנאל, ואיה, גייה פרננדס, טוני פרננדס, כולם שלו״.
״דקו היה חיוני גם בעזיבות של השחקנים בשביל שנוכל לרשום שחקנים, זאת אחריות שלו. גם דני אולמו ופאו ויקטור הגיעו בזכותו. אני מאוד מרוצה מהעבודה שלו״.
״כולם היו מרוצים מעסקת דני אולמו, לייפציג, אנחנו והשחקן. הוכחנו את מה שאמרתי לפני חודשיים, שבארסה מסוגלת להחתים שחקנים גדולים״.
״בסוף החודש נודיע על מאזנים כספיים חיוביים. בזכות שיא של ספונסרים״.
״החוזה שלנו עם נייקי יהיה החוזה הכי שווה בעולם הכדורגל״.
״החלטנו שזה לא הכרחי לזרז דברים אלא להמשיך לעבוד ולשפר אותו. כשהוא יוכרז, בארסה תחזיק בחוזה השווה ביותר בעולם הכדורגל ונחזור בוודאות לפייר פליי של 1:1״.
״אני לא רוצה לנקוב בתאריך מדויק לחזרה לקאמפ נואו, אנחנו כן מקווים שזה יקרה בסוף השנה הזאת. יש סימנים מעודדים ועברנו כמה מכשולים, אבל אנחנו נעקוב איך זה מתקדם בחודשים הקרובים״.
״ניקו וויליאמס? אני לא מדבר על שחקנים שלא נמצאים בסגל שלנו״.
אחרי שאמר ביולי שהוא עובד להשאיר את קאנסלו ופליקס: ״החלטנו לתכנן אחרת את הסגל״.
״גונדואן שחקן נהדר ואדם נפלא. אחרי פגישה עם פליק והערכה מחדש של הסגל מבחינה ספורטיבית, הוא החליט לעזוב. זאת בבלעדיות החלטה ספורטיבית. זאת הייתה החלטה של השחקן והמועדון, זאת לא הייתה החלטה כלכלית. היא עזרה לנו בעקיפין, אבל זאת החלטה ספורטיבית״.
״אנחנו צריכים עוד 60 מיליון יורו כדי להגיע לפייר פליי 1:1. משוכנע שנגיע לזה באוקטובר״.
״זה שקר שחשבנו למכור שחקנים כמו אראוחו וכריסטנסן״.
"לא הגענו לפייר פליי 1:1 הקיץ כי לא רצינו לזרז דברים. אם היינו דוחפים, היינו מגיעים לזה. אני לא חושב שאנחנו מוכרים אשליות. אני לא רוצה להיכנס לפרטים עם החוזה של נייקי, יש דברים שצריכים חיסיון״.
״החוזה של ארמרק משקף 15 מיליון מתוך ה-40 שליברו חייבים לנו״.
מטרות לעונה? "אנחנו רוצים שפליק יעבוד קשה, יהיה מקצועי, שכל יום יהיה אינטנסיבי. שיציג לנו כדורגל שאנחנו אוהבים. הוא מאמן שלא מחפש תירוצים, עובד עם מה שיש לו״.
"דאגתי למצב הבריאותי של דקו בגלל הלחץ שיש בתפקיד הזה, אבל הוא מרגיש טוב ומחויב לתפקיד״.
״הסופרליג נשארת במצב הנוכחי. זאת פלטפורמה שמתכוננת להשקה. היא עזרה לאוופ״א לשנות את הפורמט ולהציע למועדונים עוד 500 מיליון יורו בהכנסות כוללות. המספרים של הסופרליג הרבה יותר אטרקטיבים״.
״אני נרגש לשינוי של ליגת האלופות, כל שינוי שמשפר הוא מבורך. יותר משחקים מרגשים על המגרש זה דבר טוב״.
״היחסים עם מדריד עדיין במצב רע. בגלל שהם ביקשו להוסיף את עצמם לתביעה נגד בארסה בפרשת נגרירה. הם ימשיכו לעשות את מה שהם עושים ואנחנו נמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים. יש לנו רשימה של 20 עיתונאים שמפיצים שקרים נגד המועדון״.
״ויטור רוקה שחקן צעיר אבל מבטיח. עכשיו יש לו במה בבטיס להראות את האיכות שלו, הרבה מועדונים רצו אותו״.
״החוזה של הספונסר על המכנסיים עדיין בעבודה. אין לי חדש בנושא, מאמין שיהיה כזה״.
״אחרי ששיחקנו נגד סיטי בקדם עונה שאלתי את פליק אם הוא מרוצה, הוא השיב שלא, בגלל שלחצנו רק 70 דקות״.
"צ’אבי הוא אדם שאני מאוד מעריך. חשבתי, יחד עם חברי הדירקטוריון, שהיינו צריכים לתת לקבוצה דחיפה חדשה. זו הייתה החלטה של המועדון. תמיד אהיה אסיר תודה לצ’אבי. הוא הגיע בזמן קשה, זכה באליפות ובסופר קאפ, אבל בשנה שעברה הדברים לא הלכו כל כך טוב. עדיין יש לי את אותה תחושת הערכה כלפי צ’אבי. היינו צריכים לעשות את הדחיפה הזו. אני חושב שלפליק יש את התנאים המתאימים לדחיפה החדשה הזו״.
״במועד ההעברות של ינואר יהיה לנו פייר פליי 1:1 ונוכל לרכוש שחקנים בלי בעיה. עד אז העסקה עם נייקי תסגר. אין לנו מישהו ספציפי שאנחנו חושבים עליו, אנחנו מרוצים מהסגל״.
על הפציעה של פרמין: ״זה אומר שצריך לנהל בקרה לגבי כמות המשחקים של השחקנים״.
על הפרישה של סוארס מהנבחרת: ״לואיס סוארס הוא אגדה של ברצלונה. מעבר לזה, עם אראוחו, הוא תמיד העניק לו עצות נכונות ועזר לו להשתפר. הוא חבר טוב של דקו והדלתות של בארסה תמיד פתוחות עבורו. אנחנו מקווים לבנות עליו לחגיגות של ה 125״.
על הקריאות ׳בארסה כן לאפורטה לא׳: ״יש קריאות מכל הסוגים, אני תמיד מקשיב לאוהדים, חלק אומרים לי ׳תרכוש את זה ואת זה׳ עד לרמה שצריך להחליף את כל הסגל. אני מודה לאלה שמספרים מה צריך לשפר ומקווה שאלה שמבקרים בחריפות, הם מעטים״.
״לבנדובסקי שחקן מאוד מחויב למועדון. כשהוא שמע שאנחנו צריכים עזרה בפייר פליי הוא הציע לעשות שינוים בחוזה שלו אבל סירבנו בנימוס. אני מאמין שזאת תהיה העונה הכי טובה שלו״.
מאוד בלטו לי כמה דברים:
- המשפט על זה שפליק לא מתלונן ועובד עם מה שיש.
- הקטע עם לבנדובסקי.
- החירטוטים לגביי “לא הגענו ל-1:1 כי לא רצינו לזרז דברים”.
- ההבטחה/שכנוע עצמי שבאוקטובר יהיה פיירפליי ושבינואר נוכל לרכוש את מי שנרצה.
- הקטע עם גונדואן.
- זה שפתאום רק מקווים לחזור לשחק בקאמפ נואו כבר השנה, ולא שזה מובטח.
3 הדוגמאות המפורסמות ביותר בספרות לפרדוקס של זנון:
“האמריקאים: אנחנו קרובים לעסקה”
“ביבי: אנחנו כפסע מניצחון מוחלט”
“לאפורטה: אנחנו צפויים לחתום עם נייקי ולעבור ל-1:1”
אם זה אכן נכון, הוא אמר במלים אחרות: יכולנו לרשום את אולמו הרבה קודם (שלא לדבר על עוד מהלכים לשיפור הקבוצה), אבל העדפנו להוציא עוד כמה ג’ובות מנייקי.
זה אומר שההסכם עם ליברו עדיין בתוקף? אחרת ליברו כבר לא חייבים את הכסף
אני כבר לא מאמין לשום מילה שהוא אומר, אבל סתם בשביל הרעיון. אתה רושם את זה כאילו זה דבר רע.
זה עסקים. הלואי שזה היה הסיבה
כמו שאמרת, בהנחה שהכל נכון. אני כאוהד הייתי רוצה קודם כל מיקסום ההצלחה הספורטיבית. המצב הכלכלי (“עסקים”) הוא רק הדרך לאפשר הצלחה ספורטיבית. לכן אם מנהל קובע שהעדיף לשפר עמדות בחוזה במחיר של ויתור על שחקן על (לשיטתו), זה היה מרגיז אותי כאוהד, קרי בעיני זה “רע”
לא מסכים,
בטווח הארוך , אתה תלוי יותר ב"מצב הכלכלי" מאשר שחקן כזה או אחר. הבעיה של ברצלונה זה דווקא שהיא במשך שנים חושבת על טווח קצר ולא ארוך. לבה זה הדוגמה הכי טובה לזה. ואני אוהב את השחקן.
אני לא מאמין ללאפורטה בעיני במצב הזה גם אם נקבל את החוזה עם נייקי זה היה בתנאים שנייקי תכתיב, היא יודעת שלאפורטה נואש.
אחרי הפציעה של ברנאל, הצורך בקשר דפנסיבי נהיה הכי קריטי. אם יש כסף בחורף, הייתי מנסה להשאיל איזה פלסטר.
מבחינת רכש, אני רוצה בקיץ הבא את מה שרציתי בקיץ הזה- חלוץ, קיצוני שמאלי, קש"א ומגן (או 2). בפועל, אם נצליח להביא אחד מהרשימה הזו כנראה שזה יהיה הישג. העונה התחילה טוב, אבל ברגע שהקבוצה הזו תעמוד מול אתגר קצת יותר רציני (אההמ אההמ באיירן) אני לא חושב שיש לנו מה למכור עם הסגל הנוכחי, בפרט בהינתן הפציעות.
כשפדרי ייפצע, אני מנחש עוד בפגרת הנבחרות הנוכחית או קצת אחרי, המצב בכלל יהיה קריטי.
לא הייתי פוסל שהעסקה עם נייקי נדחתה כי לא היה את מי להביא, ואם ניקו היה אומר כן אז היו מזרזים כדי שיוכלו לרשום גם אותו.
איך זה מסביר שאחרי ניקו רצו על אולמו, ולאחר ההחתמה שלקחה כמה שבועות עבודה ועד היום עסקת נייקי טרם נחתמה רשמית - סמכו על אירועי פציעות של ארבעה חודשים ומעלה?
התכוונתי לניקו בנוסף לאולמו.
שני עיתונאים יחסית מכובדים, פרננדו פולו וגבריאל סאנס, נותנים עדכון לגבי בעיית הרישום.
הם אומרים שהמצב של פאו ויקטור הוא בדיוק כמו המצב של דני אולמו.
מה שיותר חשוב, הם חוזרים על הטענה ששניהם רשאים לשחק עד 31.12 בלבד. אם בארסה לא מייצרת עוד הכנסות עד אז, הרישום שלהם יתבטל.
אף מילה על איניגו מרטינז, שאמור להיות רשום על חשבון השכר של אראוחו.
קראתי שוב את הסעיף 77 בחוקים כדי לנסות להסביר זאת. הרי החוקים מדברים על עונות שלמות.
עכשיו שמתי לב למשפט הבא :
יכול מאוד להיות ש 80% מהשכר השנתי של כריסטנסן הספיקו לרישום של אולמו וויקטור לחצי שנה בלבד, לא לעונה שלמה. זה יותר הגיוני , כי רק האמורטיזיישן השנתי של אולמו הוא 9 מיליון.
זה גם מסביר למה איניגו לא מוזכר, כי 80% של השכר השנתי של אראוחו מספיקים לאיניגו לשנה שלמה.
אני מקווה שכל זה יישכח מהר כי בארסה תייצר מספיק פייר פליי עד דצמבר כדי לרשום את כולם כמו שצריך.