ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

לאפורטה לא מושלם, אבל אף אחד אחר לא היה מצליח להתמודד עם ירושת ברתומיאו.

תקרת השכר של בארסה עלתה ל 426 מיליון יורו! :partying_face:

מה זה אומר בפועל?

בארסה הקיץ הוסיפה 72 מיליון יורו עם מכירות, ספונסרים ושחרור שחקנים שתפסו לה מקום בפייר פליי.

אבל בגלל שהעסקה עם נייקי לא נכנסה לתוקף וגם לא מצאו קונה לשאר האחוזים של ליברו, היא לא עברה את מכסת ההוצאות שלה ונשארה בפייר פליי שלילי.

(בגלל זה הצליחו לרשום את אולמו רק עם הפציעה של כריסטנסן)

בכל מקרה, עסקת נייקי שאמורה להתרחש ברבעון הזה (אמור זה שם של דג :fish:) , תביא את המועדון לתזרים חיובי ופייר פליי של 1:1 בינואר. למי ששואל, רב ההכנסות מהקאמפ נואו החדש לא ילכו לקופה של המועדון אלא לתשלום של המימון של השיפוץ.

אלה חדשות טובות גם לחורף ובעיקר לקיץ 2025, שם לפי התחזית בארסה תוכל לקנות שחקן בקליבר של הטופ העולמי.

:arrow_left: תקרת השכר של בארסה במנדט של לאפורטה:

קיץ 2021: 98 מיליון יורו.
חורף 2022: מינוס 144 מיליון יורו.

קיץ 2022: 656 מיליון יורו (תודות להסכמים הכלכליים).
חורף 2023: 648 מיליון יורו.

קיץ 2023: 270 מיליון יורו.
חורף 2024: 204 מיליון יורו.

קיץ 2024: 426 מיליון יורו.

@dmitrys לקחתי פוסט ממאניה כמו שהוא, תן הסבר/תיקונים/הדגשים על הרשום והאר את עינינו

אהוד, נעשה מפגש קלאיסקו. אני מזמין אותך ל3 בירות וארוחה עלי אם נייקי חותמים איתנו בריבעון הזה.

אני מוכן להתערב על זה.

אם נייקי יחתמו זה בתנאים של אונס של המועדון. זה המצב שלאפורטה הביא אותנו.

אל תתחייב סתם לדברים שאתה לא מודע לגביהם. אהוד גר באזור דרום אפריקה פינת נמיביה, ורק בשביל להטיס אותו, לטובת הבירות והארוחה שתהיה חייב לו, תצטרך יותר מאשר הסכם חסות מנייקי.

זה גם יעבוד בצורה הפוכה :slight_smile:

הסכום החדש בהחלט אומר שבארסה משתפרת פיננסית והולכת בכיוון הנכון.
אי אפשר לדעת פרטים מהמספר בלבד, רק את המגמה הכללית. נחכה לדוחות הכספיים שצריכים לצאת באוקטובר.
לפסימיסטים שבינינו אציין שפעמיים מתוך ה 3 שנים של לפורטה מגבלת השכר בינואר הייתה משמעותית יותר נמוכה מהקיץ. זה קרה כי בארסה התחייבה לשיפור ההכנסות ו/או ההוצאות, וזה לא קרה בפועל.
אבל בהסתכלות אחורה, המגמה היא חיובית.

עוד קצת פרטים על נושא מגבלת השכר של בארסה מהראיון של טבאס ושל מנכ"ל הליגה גומז.
הערות שלי בסוגריים, @Ariel ואחרים מוזמנים להגיב.

• בארסה יכלה לחזור ל 1:1 במהלך הקיץ אם הייתה חותמת על “חוזה חשוב” אבל בחרה לא לעשות זאת ולשמור את האופציה לעתיד. (דימה - יש לכם ניסיון אחד לנחש באיזה חוזה מדובר)
  • לא מוכנים להגיד כמה בדיוק חסר לבארסה כדי להיות ב 1:1 . אבל טבאס אמר שלפורטה בעצמו אמר שחסר 60 מיליון (דימה - אני לא זוכר שלפורטה אמר את זה, אלא שזה ניחוש של התקשורת)
  • לגבי בארסה סטודיוס. בארסה הייתה אמורה לקבל 60 מיליון בעונה שעברה ועוד 60 מיליון העונה. בעונה הקודמת ליברו שילמו רק 20 מיליון. בארסה כיסתה את יתר ה 40 מיליו על ידי מכירת שחקנים. הקיץ, אראמארק לא רק שילמו 15 מיליון מה 60 שצריכים השנה, אלא גם כיסתה את ה 40M שהיו חסרים משנה שעברה. ( דימה - לי זה אומר שבארסה תסיים את השנה ברווח משמעותי, כי אותם 40M כוסו פעמיים, וזה בטח הגדיל את המכסה לעונה הזאת. אבל אם אראמארק לא ישלמו את ה 45M שחסרים לעונה הזאת, צפוי לנו בור בקיץ הבא)
  • מי שעושה שיפוצים לאיצטדיון וזמנית מאבד הכנסה עקב כך, מתחשבים בו בפייר פליי. התחשבו גם בבארסה.
  • גומז חזר שוב בצורה נחרצת - אולמו רשום רק עד 31 לדצמבר.

מקורות MD מארקה

מתיישב עם התיאוריה שלי לגבי ניקו.
החזרה ל-1:1 היא לא יותר מפיקנטריה, הפרט החשוב זה כמה מרווח יש לך לפעול בשוק.
החתימה על חוזה משמעותי מול נייקי תאפשר מרווח הרשמה משמעותי, אבל היא רלוונטית רק אם אתה מתכוון להחתים מישהו. אם ניקו היה אומר ‘כן’ ברור, אז היו סוגרים מול נייקי כדי לרשום אותו. בשביל לרשום את אולמו לא היה צורך בזה.
עכשיו בקיץ הבא יהיו יותר אפשרויות(קווארצחליה, לאאו).

כן, אבל לא אמרו 15 ימים החל ממתי.

#עניין_של_שעות

15 ימי עבודה. אבל שמעתי שנייקי עובדים שוטף + 60, אז צריך גם לקחת את זה בחשבון (:

הדבר הכי טוב שקרה לנו הקיץ זה שהפייר פליי

לא יודע אם פשוט שכחת לכתוב את ההמשך, או שלא כתבת את ההמשך כדי להדגיש שהפייר פליי לא הגיע.

פשוט שכחתי אבל האפשרות שלך יותר טובה

אוהבים לקטול פה את ההנהלה - אבל לא לחתום על ההסכם מתוך מקום של נחיתות, בדיוק כמו ההחלטה שלא לחתום עם cvc זו החלטה אדירה, שאף הנהלה אחרת לא הייתה עושה.

אם פונט הליצן היה נשיא, כמו שחלק פה רוצים: היינו עם הסכם cvc רע, הסכם רע עם נייקי, לאמין יאמאל שמושאל לבטיס כי מסי עדיין פה וצ’אבי עדיין היה המאמן. אההה… וקאמפ נואו מתפרק.

עם חלק מהדברים אני מסכים, חלק פחות, אבל…
אתה לא באמת טוען שלאפורטה החליט לא להחתים את מסי כי הוא רצה לפנות מקום לימאל, נכון?

לא. זה מתכתב עם טענה אחרת, שאוהדי ריאל טענו שללאפורטה סתם היה מזל בסיבוב הראשון. הוא רצה להחתים את בקהאם, וכשלא הצליח “התפשר” על רונאלדיניו, כשרונאלדיניו דעך אז היה מקום למסי לגדול, מינה את פפ רק כי קרויף התנגד למינוי של מוריניו.

שישאר לנצח עם ה"סתם מזל" שלו. לא הצליח להשאיר אצלנו את השחקן הטוב בהיסטוריה, וקיבלנו את לאמין פאקינג יאמאל.

מתנצל שלא הבנתי את הקישוריות בין אי ההישארות של מסי ב 2021 כמדומני, לבין העליה המטאורית של ימאל מ 2023/4. אתה טוען שבזמן נאום הפרידה של מסי, לפוארטה חיכך את ידיו בידיעה שהיורש תכף עולה לקבוצה הבכירה?

אני הבנתי אותו לגמרי.
אצל פונט, מסי היה נשאר וחוסם את ההתקדמות של לאמין. הוא כבר היה בורח כי יש לפניו באנקר בעמדה שלו.

אני לא מסכים שמסי היה נשאר עד שנה שעברה, אבל הראיון ברור.

אני הבנתי שלדעתו לאפורטה מצליח עם מה התנאים שיש לו. ז’'א הכיוון שלו חיובי.

אני לא רואה שום קשר ישיר בין מסי או ימאל, אפילו לא בעמדה על המגרש. מסי כבר לא בן 19.

טבאס אישר בראיון שלפורטה הוריד את המשכורות מ 600 מיליון ל 420 מיליון כרגע.
לפחות בהקשר הזה לפורטה לא שיקר.
בארסה קרובה ל 1:1, וטבאס חושב שכבר בחורף תהיה ב 1:1.