ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

מי זה? הפרננדס הזה?

כן, הפרננדס הזה. עוד אחד מההברקות של ברטומיאו בשוק הברזילאי.
ממה שאני זוכר:
בארסה התירה את החוזה שלו לפני שנתיים, הוא תבע את בארסה וזכה בפיצוים גדולים של כל החוזה שלו. עכשיו בית המשפט הפך את ההחלטה , והקטין את הפיצוי לסכום קטן. חסכנו 7 מיליון שהיו לדעתי בהוצאות של העונה הקודמת.
יכול להיות שלא תקצבו את ה 7 מיליון שלו ואז הרווח לא ישתנה. אז זה סתם חדשות טובות.

יש כללים לרישום של תביעות משפטיות בדוחות. ככל שרשמו את מלוא ההתחייבות וההוצאה עם פסיקת הפיצויים הראשונה, הרי שבעת הפסיקה הסופית להקטנת הסכום יש לרשום רווח של 7 מיליון. המיוחד במקרה הזה - גם אם פסיקת העליון קרתה אחרי היום של הדוחות (נדמה לי 30 ביוני?) אבל לפני החתימה עליהם - הרווח הזה שייך לתקופת הדוח (כלומר כבר קיבל ביטוי במספרים שפורסמו), ואם הדוחות כבר נחתמו, הרווח יכנס לתקופה הבאה.
מיותר לציין שאם גם במועד הפסיקה הראשונה, ברצלונה הייתה בעמדה שהיא לא צפויה לשלם (אלא רק למשל את הסכום שבסוף נפסק), הרי שפסיקת העליון לא משפיעה כלל על הדוחות כי ממילא לא נרשמה בעבר הוצאה על הסכום

ציטוט מ MD:
In a first ruling, Barça was ordered to pay 7.7 million euros to Matheus Fernandes, but in September 2023 the Superior Court of Justice of Catalonia (TSJC) reduced that amount to 731,000 euros . Matheus ’ lawyers filed an appeal against the ruling and the Supreme Court rejected their claim, confirming that the compensation was set at 731,000 euros.

אני מבין שנכון ל 1 ליולי 2023 בארסה עמדה לשלם לו 7.7 מיליון וזה היה צריך להיות חלק מההוצאות לעונת 24\23.
אחר כך הפכו את ההחלטה, ועכשיו הוא הפסיד בערעור.
אז אני מבין נכון שבארסה אמורה לרשום 7 מיליון הוצאות פחות על דוחות של השנה שעברה?

לדעתי בארסה הכלילו את כל התביעות האפשריות נגדה לדוחות של עונת 20/21. השאלה מתי פרננדש פוטר.

אם כבר זה חלק מהתזרים לעונת 23/24 כי ההוצאה נרשמה במועד שההתחייבות נרשמה (שיטת הרישום הכפול). חוץ מזה לא נראה לי שבשום שלב התקיים ש “בארסה עמדה לשלם”, כי עמדתה הייתה שהיא לא צריכה, ועובדה שכך זה נקבע בערכאות הגבוהות בהמשך. הציטוט שהבאת הוא לא נכנס לפירוט האם נרשמה בעבר הוצאה בדוחות הכספיים ואם כן - באיזה גובה.
מצד שני, אם אכן נרשמה בעבר הוצאה, ולא חשוב מתי היא נרשמה- בשנה שבה התקבלה ההחלטה הסופית תירשם הכנסה מביטול חלק מההתחייבות, כולל החידוד של אם זה קרה אחרי 1.7.

MD עם עוד כתבה על תביעות נגד בארסה.

• אגוארו דורש 3 מיליון על התרת חוזהו בגלל פרישה . כולנו זוכרים שהוא פרש עקב בעיות לב, אבל הוא דורש חלק מהשכר שלא שולם לו.
  • חברת שקר כלשהו דורשת 10M על שירותי תיווך במכירה של דמבלה ל PSG. בארסה מצידה טוענת ששולם סעיף השחרור , ולא היה צורך במתווכים.
  • מסתבר שגבריאל מיליטו תבע את בארסה על 7M אחרי שעזב. רק הקיץ הגיעו להסדר איתו, הסכום לא פורסם.

לא הוזכר בכתבה, אבל גם עם סטיין הגיעו להסדר רק לאחרונה.
זה בנוסף למתיאוס פרננדס שהוזכר כאן לפני כמה ימים.
מעניין אם במועדונים אחרים יש כזאת כמות של תביעות מצד שחקני עבר ומאמנים.

מעניין דימיטרי כי קראתי בבארסה מאניה (לא בדיוק המקור הטוב בעולם) שהתביעה של אגווארו ודמבלה היא פייק ניוז.

לגבי השאר, אולי זה מפרט טוב יותר איך הגענו למצב שאנחנו מגרדים כל שקל כבר שנתיים.

אם אני זוכר נכון, שאגוארו פרש פורסם שהוא מוותר מרצון על השכר שלו . מוזר. זה אמיתי?

שמתי לינק לכתבה המקורית ב MD.
אני אישית לא זוכר מה אגוארו אמר בזמנו.

https://x.com/City_Chief/status/1843700018039169423

לא יודע אולי לאפורטה רוצה להקשיב לי ולהחזיר אותו לברצלונה.

מה כל-כך מיוחד בו?

לא מתלהב מהעבודה שלו בבארסה ולא בסיטי.
סתם מנופח.

בעיקרון חששתי לומר את זה, כי בסיטי באמת נראה שנעשתה עבודה טובה ויסודית, אבל אני זוכר שכשהוא היה בבארסה, לא ממש התלהבתי מהתפקוד שלו.

אולי הוא גילח עלינו את זקנו

אני עדיין מפנטז על אוברמארס.
כן, אני מכיר את הסיפור עם הדיק פיקס, אבל עדיין.

בסדר תשארו עם דקו מצידי.

:joy:

בסדר זה לא רק דקו או צ’יקי.
השאלה מה כל-כך מיוחד בצ’יקי?
נראה שהוא מקבל מחמאות רק בגלל שהוא מנהל מועדון עם הרבה כסף, אבל לדעתי גם אם נצא מנקודת הנחה שהמשקל שלו בהחלטות היה גדול, אני לא חושב שהוא עשה עבודה מיוחדת.
שילמו הרבה כסף על שחקנים טובים, השקיעו המון זמן בלפתח צעירים יקרים כשהתמורה לא תמיד הייתה גדולה(סטרלינג, סאנה, ז’סוס), היו לא מעט פספוסים של שחקנים שיכלו לעשות שינוי משמעותי(ואן דייק, קיין, אובאמיאנג).

עשה עבודה סבירה סה’'כ, לא בולטת לטובה במיוחד.

MD אומר שאנחנו עדיין משלמים למסי, בוסקוס ואלבה את השכר הדחוי שלהם. זאת תהיה העונה האחרונה לתשלומים האלה.
זה לא משפיע על הפייר פליי לפי העיתון. לא הבנתי מדוע. אבל זה משפיע על ההוצאות בדוחות הכספיים.

עוד טוען העיתון שהחוזה עם נייקי כבר הוכנס לתקציב של העונה וצפויה להיות עליה גדולה בהסכמי חסות בדוחות.

הדוחות הרשמיים אמורים להתפרסם בעוד כשבוע.

״התגלח על הזקן שלנו״
משמע - למד איך להתגלח על יד שימוש בזקן שלנו, ואנחנו אלה שחטפו את השריטות של הלימוד שלו במקומו :stuck_out_tongue_winking_eye:

wtf???
זה השפעה מאוחרת של הכדור שלקחתי בשנות. ב90 או שאני באמת רואה את יוסי חוזר?

איפה אתה באמת?

אני יודע?..

באותו מקום, מגדל את שני הילדים שלי, מתרגל טאי-צ׳י, עובד ומדי פעם נכנס למקלט לעשר דקות…

התגעגעתי, אז באתי
ושנה טובה לכולכם :heart: