ההנהלה של בארסה: יש פיירפליי, מה עם ויקטור ואולמו?

ברצלונה הוציאה הודעה רישמית שהיא לא ביקשה ולא קיבלה הארכה.

נשלחה בקשה ללה ליגה ועכשיו מחכים לתשובה.

הימור שלי תשובה תתקבל 23:59:59

אני רוצה קצת לצנן את האווירה.
היה איך לרשום את אולמו גם בקיץ. אותה מכירת vip יכלו לעשות גם אז.
כנראה ניצלו את הפציעות כדי להרוויח עוד זמן עבור מכירה מוצלחת יותר. אנחנו לעולם לא נדע אם זה השתלם או לא.
הביזיון פה שחיכו לדקה 90 וההחלטה תהיה בתוספת הזמן. לא הבנתי מה בדיוק ניסו להשיג בשתי התביעות נגד לה ליגה. סתם בזבזו זמן וכסף והשחקנים ממורמרים.

צחוקים

אני מקווה שמישהו מכין אי אמון.

לאפורטה צריך ללכת הביתה ולתת לאיש עסקים אמיתי לבנות את המועדון.

וכן אני כבר מכין את ההגנה, הוא יותר טוב מברתומאו. אבל זה לא מספיק בשבילי. פשוט התנהלות של מועדון כדורגל ישראלי בליגת העל .

רגע…אפשר רשמית להעניק לדני את הכינוי “כוסאולמו”?

פשוט ביזיון. אין לי מילים נוספות להגיד על זה, שלא כוללות איברים מסויימים ומקצועות עתיקים. וזה ממש לא משנה אם זה איכשהו כן ייפתר בסוף כי לאפורטה מצא דרך למכור את המושבים בספסלי הקאמפ נואו ככסאות גיימינג לערבי פיפא של דמבלה.

בושה.

עזוב מחר כתבי החצר יבלבלו את המוח שלאפורטה חולם על האלנד וניקו וויליאמס ועוד איזה גלאקטיקוס.

“ברצלונה לא הציגה שום אלטרטיבה”

אני לא מבין מה עם הכיסאות וי אי פי?

הם קיימים, אבל לא הצליחו לרשום אותם לליגה.

כמו שזה נראה כרגע, בארסה ממשיכה לעשות הכל עקום ועכשיו מתעקשת לרשום את אולמו לשאר המפעלים כדי לשלם לו משכורת מלאה על 17 משחקים במקרה הכי טוב ו-6 במקרה הכי גרוע. מצד אחד זה נראה כמו טובה אישית שלאפורטה עושה לאולמו אחרי כל הפארסה הזו ושלל ההבטחות ש"יהיה בסדר". מצד שני במצב הרעוע של בארסה כל תוספת שחקן משמעותית לנו, הרי לא נתחזק בינואר. אז אולי שווה לבלוע את המשכורת של אולמו בכל זאת.

גם העניין של פאו ויקטור מבאס. אמנם נראה בינתיים שפליק מעדיף לתת לו פירורי דקות ולפתוח עם פראן טורס במקום לבאנדובסקי, אבל הוא בכל זאת החלוץ הטבעי היחיד בסגל אחרי לבאנדובסקי, שגם ככה כבר שוחקים אותו כמה שרק אפשר.

מתי אמורות להיות בחירות?

כל הרכש של דני אולמו היה מטובה אישית, בכמה זוויות. הוא לא היה מגיע אם לא היה שחקן בית, וההתעקשות לשלם עליו 60 מיליון…ברור שהוא ירצה להישאר ובלי לשחק, הוא חזר הביתה הרי, והוא לא יעזוב כי הוא חייב ללאפורטה על המאמץ להחזיר אותו הביתה.

מתי נהיה מועדון כדורגל ומתי יהיה פה מנהל מקצועי שמבין כדורגל?

תלוי בבן גביר

לפי מה שאני מבין ואולי אני טועה, הוא גם פסול לגביע. ולסופר קופה…

רק צמפיונס…

אני כנראה הולך להגיד משהו לא פופאלרי אבל פאק איט.

אתה שואל מתי? זה אף פעם. למה כי המודל של בחירות לנשיא בכדורגל פשוט לא עובד. צריך אחד שיעשה מה שטוב לברצלונה גם אם האוהדים לא אוהבים את זה. ושאתה צריך ללכת כל ארבע או חמש שנים לבחירות אתה לרוב תקבל פולטיקאים זולים לנשיאות.

זה לא רומנטי אני יודע, אבל זה המציאות. זה לא מיקרי או מזל שאין קבוצה עם צורת ניהול כמו ברצלונה באף ליגה אחרת בעולם (לפחות שאני מכיר…). ואל תגידו לי ריאל.

השאלה היא מה חלון הזמן שאתה מודד לפיו ולפי מה אתה קובע את זה. איזה מודל ניהולי מביא הצלחות ויציבות כלכלית יחסית בצורה עקבית יותר? החסרונות שאתה מונה אמיתיים, אבל הם מחווירים לעומת האפשרות להחליף בעלות בעיני. החסרונות של בעלות פרטית / ציבורית גדולים יותר, ובעיקר יכולים להתמיד למשך הרבה יותר שנים.

אין שיטה שהיא מושלמת, הלואי שצורת הניהול ה"דמוקרטית" היתה עובדת, וכנראה שפעם היא יכלה לעבוד. אבל שהתחרות בכדורגל העולמי עולה ועם כל מועדוני הנפט בשטח זה כנראה לא יכול לעבוד יותר. יותר מידי כסף יותר מידי מועדונים שמתחרים מולך.

למה לאפורטה הלך על אולמו? אתה יודע למה? כי הוא רצה לתת “ממתק” לאוהדים המתוסכלים אחרי קיץ שלם בלי רכש…

כולנו פה בפורום, צעקנו על העמדות שבאמת חסר לנו שחקנים שם. אבל להביא מחליף לבאלדה המטומטם זה לא “סקסי” וניקו שהיום אומר תודה לסוכן שלו (זוכרים איך התקשורת בברצלונה צחקה עליו לפני כמה שבועות) נכשל

אני לא חושב שהאלטרטיבה היא בלשון המטעה מושלמת, אבל כך אי אפשר להמשיך. אי אפשר להתחרות מול ריאל ושאר המועדונים עם נשיאים שנבחרים לתפקיד רק כי הם “אוהדים” ושיקולים של נוסטלגיה.

שוב זה לא מיקרי או טעות תמימה, אין שום דבר מיקרי פה, הרי כל איש ניהול רציני שלא מושפע מאוהדים לא היה רוכש את אולמו בתרבות של “היה בסדר” אם אין לו ביטחונות לזה. אבל לאפורטה הוא פולטיקאי שחי על עכשיו ולא ההשלכות של מחר. “עזבו אותכם מהרישום, היה בסדר שוב אלילת המזל תהיה לצידי”

דרך אגב, אם כריס לא נפצע, אני די בטוח שגם את הכמה חודשים האלו הוא לא יכול לשחק…

ואחרי שרשמתי את זה ואי אפשר לחשוד בי שאני פאנבוי ומתוך פוזיציה. אני יוסיף שבלי קשר לביקורת שלי על ברצלונה. אי אפשר להוציא את טבאס מהאשמה פה. אין לי ספק, שאם זה ריאל מדריד או אתלטי לה ליגה היתה רושמת את אולמו.

ברור לי במאה אחוז שזה אומנם לרוב אשמה של ברצלונה, אבל אין לי ספק שזה גם התעללות של טבאס בברצלונה. קבוצה אחרת שטבאס גם לובש חולצות שלה מידי פעם ואפילו “סולח” לה שהיא מפרה כל מיני חוקים עם ערוץ הטלויזיה הרישמי שלה. ואולמו היה נרשם אצלם. כל מי שחושב אחרת לדעתי מיתמם

אני האחרון שיגן על לאפורטה, והפליפלקים שהוא עושה עם הפיירפליי כבר 3 שנים הם הזויים על גבול חסרי האחראיות, חד משמעית. אבל האם זה שונה מהותית מהרכישה, נניח, של אנתוני? ההבדל העיקרי שם הוא היכולת הכלכלית של המועדון מאחורה (בעיקר רגולטורית ולא פיננסית). שלל הרכישות של צ׳לסי והשנים הבאמת נוראיות שהם עברו? תחתיות שבארסה גירדה רק עם קומאן לדעתי.

בסוף, בפרספקטיבה של עשורים, נראה שזו השיטה היחידה שמתמודדת בהצלחה ובעקביות עם הכסף האנגלי הגדול. האיטלקיות קורסות (בין היתר בגלל שוק קטן מדי), לבאיירן יש הרבה יותר מדי נסיבות מקלות (בראשן העובדה שגם עונות חלשות מאד יכולות להיסגר באליפות, ושהיריבות היחידות שלה לצמרת גם הן feeder clubs). הרי גם אם בארסה היתה נמכרת, יכולתם ליפול על איזה גלייזר או פיטר לים. גם ההנהלה של פריז לא בדיוק מגיעה להישגים טובים משל בארסה בעשור וחצי כמעט שהם שם.

אני לא חושב שהאלטרטיבה היא מושלמת בלשון המעטה, אבל אם אפשר לשאול, אז אני ישאל שאלה הפוכה, אני ישאל איזה קבוצה “מצליחה” כיום אתה רואה שעובדת עם אותו מודל ניהולי כמו ברצלונה הנוכחית?

אני גם לא רוצה שמדינת נפט תרכוש את הניהול של ברצלונה. אז אפשר להוריד את פסז מהרישימה.

דרך אגב שהיה ברור, זה סתם תסכול שלי מהמצב. אין סיכוי שזה ישתנה.

אני אומר ש-״היום״ זה טווח קצר מדי. בטוטאל של נניח ה-20 שנה האחרונות, המודל של בארסה ושל ריאל מוצלח.

רוצה לפרט רגע למה אתה חושב שריאל לא אותו דבר? כי זה לא ברור לי.

כי אצלכם פלורנטינו דאג שלא תהיה לו באמת תחרות.

מתי היה לו יריב רציני שסיכן אותו? אני לא עוקב אחרי ריאל מדריד. אבל פעם אחרונה הבנתי שהוא דאג “לשפץ” את החוקה ולעשות סיגנון דמוקרטי כמו שאסד היה בסוריה, … אבל אולי אני טועה.

אין לפלורנטינו מתחרים כי פשוט… לך תתחרה בפלורנטינו, ובהצלחות המוכחות שלו.
אין שום צורך ב"שיפוץ" של החוקה.

והסכנה במה שאתה מציע לעשות בברצלונה, זה בדיוק מה שאתה עצמך כתבת בת’רד מקביל אאל"ט - הבעיה בדיקטטורה היא לא הדיקטטור הראשון, שלרוב יהיה מוצלח ורצוי על רוב העם (מה שאפשר לו להגיע למעמד של דיקטטור מלכתחילה), אלא השני. סתם לשם ההמחשה, תחשוב עכשיו שמי שמשתלט על בארסה זה ברתומיאו, ואין שום דרך להזיז אותו.

אם לאפורטה נכשל ומתקבלות החלטות גרועות ופופוליסטיות כדי לרצות את הסוסיוס, אז סימן שהבעיה הרבה יותר רחבה מאשר לאפורטה עצמו (או כל נשיא אחר שיהיה במקומו לצורך העניין), ושהמערכת כולה חולה, כולל הסוסיוס עצמם.
כפי שכבר נכתב כאן לא פעם - זה גורם למה שפליק מצליח לעשות במועדון, בתנאים האלה, להיות אפילו יותר מדהים ממה שהוא ממילא.