ההנהלה של בארסה: יש פיירפליי, מה עם ויקטור ואולמו?

אגב, יש הגבלת קדנציות (רצופות) אצלכם? ומתי בכלל הבחירות הבאות?

חד משמעית.

אין לי רצון להתוכח פה על פלורנטינו, ריאל מדריד לא מענינת אותי. וזה לא להתנגח בו, אני חושב שכתבתי פה מספיק כמה אני רוצה שאחד כמוהו היה בברצלונה.

בשנים האחרונות, מהכניסה של מועדוני הנפט , הכל השתנה. זה לא מספיק היום להיות “ברצלונה” אתה צריך הרבה יותר כסף, הרבה יותר הכנסות, וכל הרגולציה הזו של אוהדים שרוצים שעל כל דבר ישאלו אותם. לא משהו שיכול לדעתי לעבוד יותר בכדורגל המודרני.

אם האוהדים היו עושים את המוטל עליהם, ברתומאו לא היה שורד שנה אחת בשילטון.

וזה העניין, דוקא שצריך את המודל הניהולי של ברצלונה. ושצריך להפיל את הנשיא מהשלטון. הם הלכו לישון וקברו את הראש בחול. אז אם במקרה של ברתומאו הם לא הועילו אז למה צריך אותם בכלל במודל הניהולי?

אנחנו בין היתר בבוץ הנוכחי כי האוהדים הזקנים בברצלונה לא תיפקדו במשך שנים.

1. על איזה חלון זמן אנחנו מדברים?
  2. על איזה מועדון נפט אנחנו מדברים? סיטי סבבה. מי עוד מצליח יותר מבארסה באיזשהו חלון זמן? פסז׳? ניוקאסל?

תסתכל אני חושב שאין מישהו שצוחק על פסז ושונא יותר ממני את פסז בפורום הזה, אבל אם ברצלונה ופסז ילחמו היום על אותו שחקן מי לרוב יזכה בו?

זה שפסז ניהול נוראי אני לא חולק על זה. ואני גם לא רוצה שמדינת נפט תקנה את ברצלונה. אני רק טוען שהכניסה של אותם מדינות גרמה לשינוי בכדורגל העולמי .

אני יודע שכרגע באיירן מינכן בתקופה רעה (באופן יחסי לשנים הקודמות), אבל בגדול, אני שואף לכזו צורת ניהול. לא של פסז או ניוקאסל.

אבל המטרה בכדורגל היא לא שניימאר/פוגבה ישחק אצלך… בארסה מצליחה יותר מקצועית (וגם מסוגלת לרכוש כוכבים בימים כתיקונם, ע״ע קוטיניו-גריזמן-דמבלה שהכניסו אותה לברוך הנוכחי).

לא חושב שבאיירן מוצלחת יותר מבארסה ברמת התוצאות ב-20 שנה האחרונות. אסתכן ואומר שאפילו בניקוי מסי. בליגה זה כאמור לא מדד בעיני. כביזנס גם לא בטוח בכלל, ואפילו אם כן - יונייטד ביזנס מעולה, וזה אומר דרשני.

אני ממש לא בטוח שפסז’ היא זו שתזכה בשחקן, בהינתן הצעות זהות, או אפילו דומות. וגם אם הן לא קרובות - הליגה הספרדית, והתחרות עם ריאל (אתלטיקו, מסתבר) בוודאי שמכסות לפחות מעט מההפרש בין ההצעות החוזיות ההיפותטיות של 2 המועדונים לאותו שחקן.

בתור שחקן הייתי בורח מברצלונה עכשיו בגלל שלא בטוח שהיה אפשר לרשום אותי, אבל כשזה יסתדר (ב-2076 ככה), ובעמדות שלא נעולות לשנים קדימה? אני חושב שזה ממש לא הולך לכיוון הצרפתים.

הנקודה שלי, שמהרגע שהקטארים נכנסו לכדורגל העולמי הם יצרו אפקט פרפר ששינה הכל.

היום זה לא מספיק רק המוניטין של ברצלונה, היום יש לברצלונה הרבה יותר תחרות. היום אתה צריך הרבה יותר הכנסות (שהאוהדים מגבילים אותך) והיום צריך להיות נשיא שעושה החלטות הרבה פחות פופליסטיות ויותר קשות.

הבעיה שבברצלונה הנשיא חושב על לרצות את האוהדים בטווח הקצר. אני לא מחשיב את ברתומאו כי הוא היה השטן מבחינתי. הנשיא בברצלונה מפחד מבחירות. הוא פולטיקאי יותר מאשר איש עסקים.

למה צאבי נבחר? (אפילו שלאפורטה רצה מאמן אחר) כי לאפורטה נכנע ללחץ של האוהדים, ואחרי מסי הוא ידע שהוא חייב “לרצות” אותם.

אני לא משלה את עצמי שהאלטרטיבה מושלמת, אני מכיר בחסרונות שלה. אבל ברצלונה לא יכולה להמשיך להתנהל בצורה הזו.

ושוב ברור לי שזה לא יקרה בחיים. המודל לא ישתנה, נמשיך להתנהל כמו מועדון שמתנהל כמו קומבינה מהלכת

השנים האחרונות טיפה השכיחו את זה, הליגה הגרמנית זה עובדה ואני לא יכול לשנות, אז מן הסתם, לא יודע מה היה קורה אם באיירן היתה באנגלית או בספרדית,

אבל טיפה “שכחנו” שבאיירן זה קבוצה שלא רק הצליחה בגרמניה אלא זכתה בלא מעט צמפיונס והגיעה תמיד יחסית רחוק בליגת האלופות גם בשנים שהם לא זכו שם. וטיפה שכחנו שהיא באופן יחסי אם אני זוכר נכון עשתה את זה גם בתקציב של רכש שהוא באופן יחסי שפוי בטח ביחס לקבוצות אחרות במעמד שלה.

אני יודע שבשנתיים שלוש האחרונות “all hell broke lose” שם . אבל בתמונה הגדולה, הם עשו את זה בלי שחקן כמו “מסי”. לכן זה מרשים.

משה, אני לא חושב שיש אילושהן תימוכין אמפיריים בתזה שלך. אני אפילו די משוכנע שיש לא מעט תימוכין שמציגים הפוך.

זה שיש חסרונות לדמוקרטיה? ברור, אבל היא עדיין השיטה הכי פחות גרועה. זה נכון במדינה כמו במועדון כדורגל.

לגבי ההשוואה לפלורנטינו, אני חושב שבלי לשים לב פסלת את ההשוואה דווקא מכיוון שהיא לא עומדת לצידך. רוצה לומר, לפלורנטינו אין תחרות לא כי הוא דיקטטור, אלא כי הוא נשיא כל-כך מוצלח שהוא מנצח בקלות כל מועמד שתשים מולו בבחירות. זה גם מאפשר לו לקבל החלטות שלא תמיד יהיו פופולריות.

פלורנטינו הוא דוגמא למה השיטה עובדת, לא להפך.

אני לא רוצה להיכנס לויכוח על פלורנטינו כי כמו שאמרתי, ריאל מדריד לא מענינת אותי, אני שמעתי לפני כמה שנים שפלורנטינו תיקן את החוקה שמקשה על יריבים להתמודד מולו. אין לי רצון או כח לבדוק אם זה אמיתי או לא, כי שוב אתם לא מענינים אותי יותר, יש סיבה שאני שמח שאני לא חבר יותר בבראסה מניה רק בריאות יצא לי מזה… בזמנו היה לי אובססיביות לריאל מדריד כי כל הזמן קראתי את הפוסטים שלהם וחצי מהם היו “פלורנטינו רע” ריאל מדריד פרנקו וכל הבולשיט הזה אז עקבתי יותר אחריכם. היום תודה לאל אני לא. ואני גם לא מתכון לחזור לזה יותר.

איך פלורנטינו עובד אצלכם? אם הוא היה מקשיב לחלק מאוהדי ריאל, אמבפה היה נמכר ואנצלוטי היה מובטל וזה עוד לפני שהגענו לינואר.

אני שואל את עצמי ואותכם, כמה מועדנים כמו ברצלונה וריאל קיימים בעולם? למה אף אחד באירופה כולל באותם מועדנים שמתנהלים בצורה גרועה, לא רוצים להשתנות ולהיות כמו ברצלונה?

ברצלונה צריכה נשיא שלא פוחד מהסוסיוס שלה. זה הבעיה פה. אפילו שהיינו צריכים שהאוהדים יתערבו בתקופת ברתומאו הם הלכו לישון על האף.

באיירן לקחה 2 צ׳מפיונס ב-20 שנה (ועוד אחד ב-2001). זה לא מעט, אבל זה גם לא הרבה, בטח ביחס לבארסה (4, כשב-1 מסי לא פאקטור מרכזי). הגעה לחצאים לא ממש בדקתי, אבל מהמר בזהירות שגם שם המאזנים דומים, אם לא בנטייה לכיוון בארסה.

רכישות גלקטיות זה בהחלט פחות הסטייל של באיירן, ועדיין - הזכיה ב-2013 היא בזכות רובן וריברי ששניהם היו כוכבי-על יקרים, ועל לבנדובסקי, שהוא גם מגהסטאר וגם נרכש בצעד מכביסטי הישר מהיריבה היחידה על ההגמוניה המקומית, אני מניח שאין צורך להרחיב.

תסתכל זה ברור שהיה להם רכשים מפוצצים. לא טענתי אחרת אבל שוב אתה ואני מסכימים זה פחות הסטייל שלהם.

ומה שהם עשו על לבה, זה בדיוק מראה על העוצמה של הניהול שלהם.

אותי הם הרשימו, אני לא יודע מה בדיוק קרה להם בשנים האחרונות. בהנחה שזה סתם תקופה רעה יחסית למעמד שלהם, אני די בטוח שהם יחזרו לעצמם השנה או שנה הבאה.

לא, זה תעודת עניות לליגה הגרמנית פשוט. בדיוק כמו שפאריז קנו את אמבפה שניה אחרי שלקח להם אליפות וזו לא היתה עדות לאיזשהו ניהול מוצלח מצדם.

לפי הדיווחים האחרונים בבארסה רוצים להציג את הכסף בימים הקרובים ולטעון שמדובר בעניין של “כוח עליון”, סעיף בחוקה שיאפשר את הרישום של השחקנים.

אולמו כבר לא רשום באתר של הלה ליגה…

הוא יכול לשחק בצמפיונס?

נראה שלא :man_facepalming:t2:

ברור לנו שהליגה לא תקבל את זה, אז בשביל מה לסגור את ההסכם הזה על תאי ה-VIP בלחץ? עדיף לנסות להשיג עסקה טובה יותר בהמשך.

הכל סגור כבר לא?

לפי מה שקראתי הלחץ כדי לסגור את זה עבור אולמו הביא לנו משמעותית פחות ממה שרצינו. אולי זה לא נכון, אבל אם כן אז גם ככה הלך אולמו - חבל גם להפסיד כסף.

זה נכון, אבל העסקה כבר סגורה עד כמה שאני מבין, כולל חלק מהכסף כבר הוצג לליגה.
לא חושב שיש דרך חזרה, ולא פוסל עוד שבסוף העניין יאושר, העיקר שהם עשו את הפאדיחות לבארסה.

איזה ביזיון אם לא ירשמו את אולמו.
הרי יכלו למכור את המושבים ה VIP כבר לפני כמה חודשים, אני לא מבין למה חיכו עד עכשיו.
ביזיון גם להתאחדות, שהולכת לפי טבאס ואין לה דעה משלה. יכלו לאשר את ההשתתפות בגביעים ובאלופות.
אבל הביזיון הגדול הוא כמובן של בארסה.

גם ספורט וגם MD טוענים שיש סעיף בחוזה של אולמו שמאפשר לו לעזוב בחינם אם לא יירשם ולקבל שכר מלא .
כלומר הוא יכול לעזוב, לחתום במקום אחר, ועדיין לקבל שכר מלא מבארסה בנוסף לשכר שלו בקבוצה הבאה.
לא סתם שכר עד סוף העונה, אלא עד סוף החוזה שלו ב 2030!

מי המטומטם בבארסה שהסכים לסעיף הזה? גם אם איכשהו יירשם בסוף, זה פשע להסכים לדבר כזה.
אני מקווה מאוד שהעיתונים טועים.

עוד משהו שהעיתונים ציינו ולא חשבתי עליו.
במקרה והוא עוזב, החוזה שלו מבוטל. בארסה שילמה עליו 55 מיליון, ובמצב נורמלי זה נפרס על פני שנות החוזה, שזה 6 שנים. כלומר ירידת ערך של 9 מיליון בשנה.
אבל אם החוזה מבוטל, כל ירידת הערך קוראת במיידי. אז במקום 9 מיליון, יש ירידת ערך של 55. כלומר הפסד של 46 מיליון שלא היה צפוי בתקציב.
זה ישאיר את בארסה בהפסדים בקיץ וישפיע מאוד על תקרת השכר בעונה הבאה.