ההנהלה של בארסה: יש פיירפליי, מה עם ויקטור ואולמו?

מהטלגרם של בארסה מאניה -

ויקטור פונט: ״לאור חומרת האירועים הקשורים לרישום של דני אולמו ופאו ויקטור, ולאור התדמית הגרועה והבלתי הולמת עבור המועדון הטוב בעולם, אנו חולקים את הדאגה של כל אוהדי ברצלונה לגבי ההשלכות הקשות ברמה הספורטיבית, הכלכלית והמוסדית של המקרה. התוצאה היא האפשרות לאובדן שחקן שנרכש לפני ארבעה חודשים תמורת 55 מיליון אירו ועכשיו עשוי לעזוב בשל ניהול מלא באלתורים והיעדר מוחלט של מקצועיות.

אנו מקווים שהמצב של שני השחקנים ייפתר, אך אנו רואים כבלתי נסבל שהמנהל הבכיר של ברצלונה פועל בצורה כזו ומציג תדמית כזו. לכן, אנו דורשים מההנהלה ומהנשיא ז’ואן לאפורטה לתת מיידית את כל ההסברים הנדרשים כדי לפרט אילו צעדים ננקטו ומה יהיו ההשלכות:

אנו רוצים לדעת מדוע נרכש שחקן כה יקר כאשר היה ברור שאנו חורגים ממגבלות הפייר פליי, ואם, כפי שהוכח, לא היה לנו שום תוכנית לפתרון המצב.

• אנו רוצים לדעת מדוע פנו לבית המשפט אם ידענו מראש שאין לכך בסיס, כפי שהוכח בהחלטות השופטים.

• אילו פעולות נוקט המועדון כעת כדי למנוע את אובדנם של אולמו ופאו ויקטור.

• ⁠אנו דורשים שקיפות לגבי העסקה למכירת המושבים ה-VIP של קאמפ נואו. האם מכרנו אותם? לאילו משקיעים ובאילו תנאים?

אנו מקווים שלא נאבד שחקן רק ארבעה חודשים לאחר שנרכש תמורת 55 מיליון אירו.

מסיבה זו אנו נותנים פרק זמן סביר לשמוע את ההסברים של הנשיא ולראות את הצעדים המיידיים של המועדון. עם זאת, אנו נשארים ערניים ונחושים.

לא נשב בחיבוק ידיים מול בזבוז המשאבים ופגיעה ביוקרת המועדון, כמו גם ההשלכות הספורטיביות שיש לכך. ברצלונה וחבריה ראויים לשים סוף לפרקטיקות הכושלות ולחזור להרגיש גאים במה שאנחנו: הרבה יותר ממועדון״.

אני לא ממש מהאוהדים של פונט, אבל לפחות ב-2 נקודות פה אני איתו - זה שהוציאו מלא כסף על שחקן שלא צריך, שאין אפשרות לרשום, ושאין תוכנית לפתור את זה. וזה שצריך לחשוף מה בדיוק לאפורטה מישכן שם עם סיפור מושבי ה-VIP בשביל פתרון של הרגע האחרון.

יש כמה סעיפים נכונים, אבל היתר זה פופוליזם טהור של פונט.
מה זאת אומרת “מדוע פנו לבית המשפט אם ידענו מראש שאין לכך בסיס, כפי שהוכח בהחלטות השופטים” ? מאיפה לו לדעת אם היה או לא היה בסיס? כל פעם שמישהו יפסיד בבית משפט אפשר להגיד שלא היה לו בסיס?

" כפי שהוכח, לא היה לנו שום תוכנית לפתרון המצב." - כפי שהוכח, היה פתרון של נייקי ומושבי ה VIP. רק שחיכו עד הרגע האחרון והתעסקו בשטויות במקום לעשות את מה שצריך.

לפורטה צריך לעשות עוד הרבה שטויות כדי שאני אעדיף את פונט עליו.

אז או שלא הייתה תוכנית מסודרת, וניסו לזרוק פתרונות של הרגע האחרון כדי לצאת מהבור שידעו לא רק שיגיע, אלא גם מתי בדיוק יגיע, או שהייתה תוכנית, ופשוט לא ידעו איך לממש אותה למרות שהיו חודשים כדי לבצע בדיוק את זה (ועל מימוש התוכניות הזו אמונים אנשים שזו העבודה וההתמחות שלהם)?

לא לגמרי יודע מה האפשרות היותר גרועה פה.

אבל מסכים איתך בגישה הכללית לגביי פונט.

לאפורטה עבר את הגבול פה, זה לא רק פיגוע תדמיתי אלא יותר חמור מזה, פיגוע כלכלי.

מבחינתי לפחות, לאפורטה עבר את הגבול. אולמו מבחינתי זה קו פרשת המים, עד אולמו, לא הייתי מעיז לכתוב את המשפטים האלו, הוא וכל ההנהלה צריכים להתפטר והיום.

דרך אגב גם אם הוא היה מצליח בסופו של דבר, לרשום את אולמו מבחינתי זה היה סיפור מביך.

הלואי שזה היה רק פיגוע תדמיתי…

והכל בשביל שחקן שכולנו פה מבינים ברצלונה לא היתה זקוקה לו באמת. (שוב הוא שחקן לא רע)

לאפורטה יתפטר ותקבל פונט. נשיא שהיה חותם עם cvc ומשאיר את צ’אבי. איש בדיחה, שהיה מביא את המועדון לאבדון.

לא תודה.

הדיווחים האחרונים הם שההתאחדות היא שיש לה את המילה האחרונה בנוגע למקרים של ‘‘כוח עליון’’ ועל זה בארסה בונים.

מצד שני, הם הבנתי נכון, רק בשבוע האחרון טבאס מונה לסגן נשיא ההתאחדות, אז…

אולי זה הכוח העליון שהם הנפיצו פה.

סנדרו רוסל? לא
ז’וזפ מריה ברתומיאו? לא
ז’ואן לאפורטה? כן

אם להיות הוגן הם הסכימו לדברים הרבה יותר גרועים מהסעיף הזה…

כל החוזה של ניימאר למשל.

:slight_smile:

מה שעצוב זה שהמהלך הזה חושף את כל מה שרע בלאפורטה: הוא השאיר עמדות יתומות וסגל חובבני והתאבד על שחקן פציע בעמדה היחידה בה אנחנו מסודרים.

יש בעיה עם שקרנים: ברגע שהם משקרים, כדי לא להיתפס בשקר, הם הופכים למאמינים בשקר. אחרת קשה לזכור.

לדעתי זה סעיף שבא מבארסה עצמה.

אם להיות רציני לרגע, אני לא בטוח שלפורטה בעצמו בודק כל סעיף וסעיף בחוזים. החשוד המיידי הוא דקו. או אפילו איזשהו עורך דין זוטר.

תסביר. הסעיף מטיב רק עם השחקן, בצורה שהוא יכול להרוס את המועדון. למה שבארסה תרצה שתהיה לו אפשרות לברוח ועדיין לקבל שכר במשך 6 שנים?
כולי תקווה שזה שקר של עיתונאים ולא סעיף בחוזה.

זה סוג של סעיף רצינות אחרי שנים שהמועדון נתקל בקשיים לרשום שחקנים.
היה את זה גם לאיניגו וגם לגונדואן, שחקנים שמוותרים על הצעות כדי להגיע לבארסה צריכים הוכחה שבסוף היום ההצעה רצינית.

בושה

מי שקנה את וי אי פי זה משקיעים קטארים

אני יצרף לינק בהמשך

https://x.com/BarcaTimes/status/1874904366496592273

JUST IN: Barça have now received the payment and resolved their FFP issues for the January transfer window by securing €100M from the sale of VIP boxes to Qatari investors. However, complications remain regarding the registration of Dani Olmo and Pau Víctor as the funds arrived after December 31.

LaLiga deregistered both players, and Article 141.5 of the regulations prohibits registering a player twice in the same season with the same club. Barça argues that this situation is unprecedented and not the rule’s intent. The club believes the rule was designed for different scenarios, such as players returning from loans, which is not applicable here. They are pursuing legal action, hoping for precautionary measures to allow the players’ re-registration

The RFEF must now decide whether to process the licenses. If rejected, Barça plans to take the matter to court, presenting the case as an exceptional scenario.

חוזה קצר , שחקנים הגיעו בחינם, אני עוד איכשהו יכול להבין.
אצל אולמו מדובר בחוזה ארוך והושקע בו הרבה כסף.
אסור היה לקבל סעיף כזה מלהתחילה.

זה סעיף שלא אמור להיות לו ערך מלבד הרצינות של המועדון כלפי השחקן.

מועדון שלא יכול לעמוד בסעיף כזה שלא יחלים שחקנים מלכתחילה. זה על אותו רעיון.

לסעיף הזה יש ערך כי בארסה נלחמת על רישום שחקנים כל שנה עד הרגע האחרון.
הפיצוי במקרה של אי רישום לא אמור להיות שכר של כמה שנים. שנה או שנתיים זה פיצוי יותר מהולם, אבל לא 5.5 שנים.

אתה מסתכל על זה כאילו הסעיף אמור לבוא לידי ביטוי כשכל המטרה שלו זה להראות עד כמה אין סיכוי שהוא יבוא לידי ביטוי.

בהמשך לדיון שהיה פה מקודם

המשפט השני חשוב מאוד. בלעדיו לא הייתי מבין מה הסיכויים של פלורנטינו להיבחר מחדש.