איזה “דמוקרטיה” נפלאה, ממש סגנון דמוקרטיה בסגנון של אסד.
כן ממש כמו ברצלונה… ואל תספרו לי שזה רק בגלל שהוא נשיא טוב. גם במדינות הדמוקורטיות הכי טובות תמיד יהיה איזה מתמודד שייאיים על התפקיד.
זה לא לגנותו אלא ההפך, הוא דאג לזה שהוא יהיה השליט היחיד שם ובגלל זה יש בריאל יציבות עם נשיא שיודע מה טוב לקבוצה שלו ולא מה האוהדים הפהפכים רוצים… אני באמת מעריך ומכבד אותו, הלואי על ברצלונה, אבל cut the bullshit אם אנחנו “מועדון דמקורטי בדיוק כמו ברצלונה” י
דמוקרטיה ושלטון העם צריך להיות במעמד של מדינות וערים ובחירות למנהלי פורום לא מושג ששיך למועדוני ספורט מקצוענים.
לאפורטה בקדנציה הראשונה שלו, שאז ללא ספק הוא היה סיפור הצלחה אדיר, לא רק נאלץ להתמודד עם אופזיציה של הגנב רוסל, אלא אפילו מול ניסיון אי אמון שלהם שכמעט והצליח.
זה לא קשור רק להצלחה שלו.
כמו שאמרתי אין בזה בושה. מועדון ספורט לא אמור להתנהל בצורה דמוקרטית. שוב כך כל המועדנים (שאני מכיר לפחות) בעולם מתנהגים. חוץ מברצלונה.
צריך לכל הפחות לבטל את הגבלת הקדנציות. אם לאפורטה לא היה עוזב ב-2011 סביר להניח שהיינו שולטים בכדורגל העולמי בעשור האחרון, ולא מגיעים למצב הזה שבו אשכרה החתמנו שחקן ואין איך להעביר אותו בקרה תקציבית.
אגב, בגלל החוקים המטומטמים של המועדון אז לאפורטה גם לא כיהן שתי קדנציות מלאות - אלא רק 7 שנים (במקום 10 שהיו נהוגות אז, ו-12 כיום).
מבלי לגרוע לשנייה מההתנהלות הביזיונית שלנו סביב הפרשה - ההתנהלות של הליגה לא פחות ביזיונית, קטנונית ונקמנית כלפי בארסה.
בארסה טוענת שהיא הגישה את כל המסמכים בזמן (אחרת באמת אין לה קייס), ושלקח לכסף עוד כמה ימים להיכנס. הליגה מצידה החליטה למחוק את הרישום של אולמו וויקטור ב-1/1 ב-00:00. ליגה נורמלית שלא שמה לה למטרה לפגוע בקבוצות, יכולה לחכות עד משחק הליגה הקרוב (אני כבר לא מדבר עד סוף חלון ההעברות) כדי לראות אם הכסף אכן נכנס או לא. הרי המסמכים שאומרים שהמושבים נמכרו והכסף יעבור כבר חתומים אצל הליגה עוד מ-2024.
חשוב גם להזכיר את “חוקי ברצלונה”, שגורמים למצב שבו למרות שיש לנו לא מעט כסף נזיל, אנחנו עדיין בבעיית רישום שחקנים. כדי שחלילה לא נעשה 2022 וניקח עוד אליפות. טענה שהחוקים האלה תקפים לכלל קבוצות הליגה זהות לטענות לפיד ש"חוק שנאשם בפלילים לא יוכל להתמודד על ראשות הממשלה" תכף לכלל האזרחים והוא לא חוק פרסונלי נגד ביבי.
מי מנע מברצלונה למכור את הנכסים בהתחלת השנה ואז הכסף וגם המסמכים היו מגיעים בזמן? למה ברצלונה שיודעת שהיה בבעיה עם הרישום של השחקנים שופכת על שחקן מיותר 60 מיליון אירו ובמשך חודשים מתנהגת כמו מועדון כדורגל ישראלי ממוצע עם גישה של “יהיה בסדר”
אני מסכים חלקית איתך. אבל את טבאס אני לוקח בתור מובן מאליו. אני יודע שהוא בן זונה ועושה את זה מטעמים של אנטי ברצלונה, אבל ברצלונה עושה לו את החיים קלים.
זהו, שאני לא חושב שצריך לקחת את טבאס כמובן מאליו. צריך היה לתבוע את הבן שרמוטה הזה פעם קודמת, על זה שהעביר חוקים שתקפים בדיעבד רק נגד ברצלונה, וצריך לתבוע אותו גם עכשיו.
משה סליחה, אבל זו הודעה שמראה בעיקר על בורות. פלורנטינו התקפל עם הזנב בין הרגליים בקדנציה הראשונה בקושי 3 שנים מהאליפות האחרונה ו-4 מהצ׳מפיונס. זמן קצר אחרי שנבחר מחדש.
הוא התחיל להיות untouchable רק אחרי ההצלחה הפנומנלית של הקדנציה השניה. גם לאפורטה יוכל לכהן עד המוות אם יצליח כמו פלורנטינו.
לאפורטה בקדנציה הראשונה שלו קיבל קבוצה במצב רע דומה למה שהוא קיבל בקדנציה הזו. (לא זוכר בדיוק אם זה היה אותם תנאים אבל זה היה רע הן כלכלי והן מקצועי) תוך שנים לא מעטות לא רק שהוא שיקם לחלוטין את המצב של הקבוצה אלא סיים את הקדנציה שלו שברצלונה היא הקבוצה הכי טובה בעולם וכנראה בין הטובות בכל הזמנים. אני לא דימטרי חולה ספרים, אבל ברצלונה גם התאוששה לחלוטין במצב הכלכלי שלה ושלפאורטה עזב אותה גם במובן הכלכלי ברצלונה היתה קבוצה שונה לחלוטין מהקבוצה השבורה שלאפורטה קיבל.
בדיעבד זה לא רק לאפורטה אלא יותר הצוות הספורטיבי שהיה סביבו.
למה אני כותב את זה? כי זה לא מנע מברתומאו ורוסל לא רק להיות אופזיציה ללאפורטה אלא גם לנסות ולבצע נגדו אי אמון.
אתה רואה כזה תסריט בריאל?
ברור שבהתחלה לפרז היה קשה והיה לו אופזיציה אבל ברגע שהוא התחזק הוא שינה חוקים וגרם לזה שהוא מתמודד יחיד.
זה באמת תהיה ההודעה בפומבי האחרונה שלי בנושא. אני רק יחזור וידגיש שזה לא לגנותו של פרז אלא לזכותו המלאה.
אני התחלתי את הדיון על זה, לא בשביל ל"רדת" על ריאל או לעקוץ. אני התיאשתי מהמודל של ברצלונה.
שאתה מנסה לשים מודל דמוקרטי על קבוצות כדורגל פרטיות אתה “כופה” על הנשיאים שלהם לחשוב על להיות פופליסטים ולא לחשוב באמת על טובת הקבוצה לטווח ארוך, ראינו את זה בבחירות האחרונות שמועמד אחד הבטיח להביא את צאבי והשני שיקר ואמר שהוא ישאיר את מסי…
שתיהם אמרו לקהל מה שהם חושבים שהקהל יאהב להקשיב ולא מה שהם חושבים שברצלונה צריכה לעשות.
אף אחד מהם לא באמת שם תוכנית ארוכת טוות עם הפעולות הקשות ולא פופלאריות כי הם ידעו שהם הם יהיו כנים ויגידו את האמת לסוסיוס הם יפסידו.
דמוקרטיה זה טוב למדינות לא לקבוצות כדורגל או תאגידים ודברים כאלו. לא חושב שאני באמת אומר משהו שהוא כל כך קשה לשמוע אותו. בוא ננסה להפיץ את נס הדמוקרטיה לפרימיר ליג נראה איך הם יצחקו עלינו…
כל הטענות שלך נגד דמוקרטיה במדינת כדורגל הן טענות גם נגד דמוקרטיה במדינות. באמת לא ברור לי איך אתה לא רואה את ההבדל…
מה שכן, הגבלת קדנציות בקבוצה לא שקולה להגבלת קדנציות במדינה. במדינה אתה הופך לכל יכול וכפי שביבי הראה לנו - מושחת, ומנסה לתקוף את המערכת. במועדון כדורגל אין לך אפשרות לכוח כזה.
לבטל את הגבלת הקדנציות זה יותר גרוע. זה להפוך את לאפורטה לביבי.
הטענה שלי שמודל של דמוקרטיה במועדני ספורט הופך את הנשיאים לפולטיקאים ולפופליסטים.
אני באופן אישי יתמוך בכל מועמד שיבוא ויצהיר: יש לי תוכנית ארוכת טווח וכמובן שיהיה שקוף לגביה, שיגיד שזה יקח לו זמן ולמרות שברצלונה תשאף לכל התארים, השנים הראשונות יהיו קשות וצריך סבלנות. ואת התוצאות נראה רק בטווח הארוך.
אני יהיה בעדו אבל רוב הסוסיו היו נגד ואותו מועמד יפסיד. למה? כי המועמד הנגדי יבוא ויגיד “אני יחתים את האלנד וידאג שנזכה בטראבל” תסתכלו מה המועמד הנגדי מציע לכם? דם יזע ודמעות… אני מציע לכם גן עדן.
למה לאפורטה ניצח? בגלל שהוא הציג איזה תוכנית מבריקה? לא, הוא אמר “אני ישמור על מסי”… ולא שפונט עשה משהו שונה… אבל זה המשפט שהביא לו את הנשיאות.
קודם כל, לצערי הדמוקרטיה המערבית נמצאת במשבר עולמי ואני לאט לאט מאבד את האמון בה. זה מן הסתם עדיין השיטה הכי טובה לטעמי , במיוחד לנוכח האלטרטיבה אבל ומבלי להכנס לפוליטקה, השיטה עולה בלהבות. וזה לא רק בארץ.
דמוקרטיה במדינת הכדורגל? ניוזפלאש אין כמעט כזה דבר. למעט ברצלונה וריאל אין שום מועדון שמתנהל בצורה דמוקרטית. ועל ריאל דיברתי מספיק.
באמת בואו ותחכימו אותי, כמה מועדוני צמרת בעולם או מועדנים מקצוענים בכללי, מתנהלים בצורה דמוקרטית? אפילו בארץ יש איזה מועדון אחד בירושלים ששכחתי את שמו. וזהו.