כמו שכתבתי לך בעבר, הבעיה היא שמתוך 200 מיליון, שולמו רק 55, רובם עסקאות שנעשו עם מקורבים של לאפורטה.
וכל פעם שהיה אמור להגיע תשלום ניסו למכור את התשלום לחברה אחרת. כל התכנית של לאפורטה מלכתחילה הייתה לגלגל את הבעיות לעתיד.
על המשפט האחרון אין עוררין. לא רק בקטע הזה, אלא גם מכירות נכסים לטווח ארוך, פריסה של חוזים של השחקנים, חוזים חדשים עם שכר עולה.
לגבי המקורבים, אני לא יודע. למה שהמקורבים יוציעו מהכיס 55 מיליון? כי הם כל כך עשירים? למה 55 מיליון כן ו 200 לא? למה דווקא בארסה סטודיוס נקלעה לבעיות ושאר המינופים נמכרו בסכומי עתק?
כן. ג’אומה ראורס מיליארדר.
שאר המינופים? נכסים אמיתיים. זכויות שידור, מושבים.
מיליארדר ממש עני.
אין לו 200 מיליון לעזור לחבר במצוקה? רק 20? טפו עליו
בהקשר של מכירת מושבים VIP כדי לממן את אולמו ולחזור ל 1:1.
אמרו שבארסה מכרה בזול ב 100M כשהתכנון היה 200, וזה אחד הדברים שקבוצות המתגדות ללפורטה הבליטו.
היום התראיינה הלנה פורט, סגנית הנשיא לנושאים הכלכליים, ואמרה שמדובר ב 5% מהמושבים לטווח מאוד ארוך של 30 שנה. סה"כ 470 מושבים.
מהתלונות היה אפשר להבין שלפורטה ממש השתגע ומכר בזיל הזול. אבל לא , מדובר רק ב 5% מהמושבים.
יותר מזה, מצאתי הודעה רשמית מיולי השנה, שמכרו כבר 95% מהמושבים. כאן מדובר בחוזים ל 8-10 שנים עם הכנסה שנתית מוערכת של 120M יורו.
כמובן שבארסה עדיין פישלה בענק ברישום של אולמו, אבל לפחות את טענה שמכרו מושבים בזול בגלל לחץ אפשר לגנוז.
זה דווקא לא נכון. החישוב הפשוט אומר שאם 95% מהמושבים מכניסים 120 מיליון, אז כל 1% מהמושבים מכניס בערך 1.26 מיליון בשנה. תכפול את זה ב-30 שנה ותקבל כמעט 38 מיליון פר 1% מהמושבים ל-30 שנה, שהם 190 מיליון עבור 5%. בהתחשב בעובדה שחוזים כל כך ארוכים נוטים לפנק את המוכרת, מכיוון שאינפלציה וכו’, אז התכנון של 200 נשמע מאוד הגיוני, והמכירה ב-100 מיליון היא אכן במחיר נמוך.
הכתבה באמת כללה את המספר 9,400 מושבים (אני מניח ש 470 זה אותם 5%).
משום מה נראה לי שזה מספר כל כך מציאותי, כי אם ניקח תכולה כוללת של 100,000 לכלל האיצטדיון, יוצא שמדובר בכ- 9.5% מכלל המושבים. בהתחשב בכך שהצפיה באיזורים האלו מן הסתם תהיה פרימיום, אני מניח שמדובר בשטח של לפחות פי 3 פחות צפוף מיתר חלקי האיצטדיון, כלומר מהווה כמעט 30% משטח היציעים?
אני לא בטוח שמחיר ממוצע למושבים שנמכרו עכשיו זהה למחיר ממוצע של כל היתר.
פורט גם לא ציינה בכמה זה נמכר. 100M זה סכום שזרקו בתקשורת, לא משהו רשמי.
מתרגום של הכתבה ב MD לאנגלית, נראה שזה סכום על זכיינות, לא הסכום המלא. הניסוח מעורפל : this investor buys the license to use them for future commercialization. The cost of this rental, from 21 to 80 thousand euros, is guaranteed. This company will pay the maximum amount that it was going to receive, it gives the company the right to exploit it, to sell it in its risk account.
אם המחיר הוא בין 21 ל 80 אלף, ויש 470 מושבים, אני לא מבין איך הגיעו ל 100M בכלל.
הפואנטה שלי שעשו פיל מזבוב. מדובר בסופו של דבר ב 5% מהמושבים, לא בכולם כפי שהיה ניתן להבין מכל הכותבות הכועסות.
בכלל לא בטוח בזה. לפחות עבור חלק, מדובר במיקום פרמיום ולא בשטח מוגדל.
מספרים כאלה קל מאוד לבדוק כשהעבודות יסתיימו, ואז קל מאוד לתפוס את ההנהלה על שקר. אני מניח שלא טעו במספר המושבים.
יהיו בקאמפ 105,000 מקומות סה"כ.
בדיוק אחרי שכתבתי, דיברתי עם מישהו מהעבודה, שהיה בתא VIP באולם הכדורסל של שיקאגו. הוא הסביר ששם המשמעות היא שרק מאחוריך אין שורה, ויש מקום לקום למיני בר וזהו- כלומר זה אמנם פחות צפוף אבל לא דרמטי כמי שתיארתי לעצמי.
אוקיי…מעניין מאוד -
מתוך בארסה מאניה:
"ההודעה המלאה:
בית הדין לספורט (CSD) קיבל ביום רביעי את הבקשה למתן צו מניעה זמני שהוגשה על ידי מועדון הכדורגל ברצלונה ועל ידי השחקנים דני אולמו ופאו ויקטור.
צו מניעה זה, שמוגדר כזמני עד להכרעה הסופית בערעור שהוגש על ידי המועדון והשחקנים הנזכרים, משעה את החלטת ועדת המעקב של הסכם התיאום בין ההתאחדות ללה ליגה מיום 4 בינואר 2025, ומבטל את רישיון הספורט שהוקצה לשחקנים הללו. בנוסף, הוא משאיר בתוקף את הרישיונות הספורטיביים של השחקנים עד להחלטה הסופית בערעור הנוכחי.
כדי להעניק צו מניעה זמני זה, בחן בית הדין את הערעור המנהלי, המורכב מ-52 עמודים ויותר מ-60 מסמכים נלווים. בטיעוניהם, מועדון הכדורגל ברצלונה, דני אולמו ופאו ויקטור, טוענים שוועדת המעקב מייחסת לעצמה את הסמכות לפרש וליישם את סעיפי הסכם התיאום בין להתאחדות והלה ליגה, לפקח על עמידה בהסכמות ולפעול למען מימוש מיטבי של ההסכם.
הם מטילים ספק, אפוא, בכך שלוועדת המעקב יש סמכות לאשר או לשלול את הרישיון הסופי של השחקנים המקצועיים, תוך זיהוי סממנים של בטלות משפטית בהחלטת ועדת המעקב של הסכם התיאום בין ההתאחדות ללה ליגה.
מבלי לפגוע בטיעונים שיובאו לצורך ההכרעה הסופית בנושא, בית הדין מצא אפשרות לקיומה של סיבה לבטלות משפטית ולנזקים מיידיים שקשה לתקנם, אשר היו פוגעים בזכויות שמוקנות לשחקנים דני אולמו ופאו ויקטור ובביטחונם המשפטי על פי החוק הנוכחי לספורט.
בהקשר זה, בית הדין העריך שבהתאם לסעיף 27 לחוק הספורט, לשחקנים מקצועיים יש זכות לקריירה ספורטיבית שתואמת את פוטנציאליהם, תוך שמירה על כל הערבויות והביטחונות.
בשלב זה, מועדון הכדורגל ברצלונה ושחקניו נמצאים במאבק במסגרת הסופרקופה של ספרד, התואר הרשמי הראשון של העונה, עם השפעה בינלאומית, שבו משתתפים רק הקבוצות שהשיגו את הביצועים הטובים ביותר בתחרויות הלאומיות בעונה הקודמת.
בית הדין לספורט סבור שהיעדר מתן סעד זמני זה יגרום לנזק כלכלי וספורטיבי חמור למועדון ולשחקנים, ועלול גם לפגוע באינטרסים של נבחרת ספרד וכן בתחרויות נוספות, כולל הליגה הספרדית.
לבסוף, בית הדין לספורט מדגיש שהחלטה זו אינה מהווה הכרעה בנוגע לטענות לגופן בערעור."
נשמע שזה עוד לא סגור סופית.
עניין של שעות.
זה טכני.
נראה בסוף
אבל גם אם יתנו אישור לרשום. זה כבר ביזיון.
זה בעצם מבטל את תקרת השכר של הליגה.
קנית שחקן מקצועני, יש לו זכות להתחרות וכוסומו המגבלות של הליגה.
מה אני מפספס?
אולי מה שצריך להיות מודגש זה “תוך שמירה על כל הערבויות והביטחונות”.
זה לא קשור למגבלות השכר.
למשל אם בארסה תיקח הלוואה שתשלם עליה בעוד 5 שנים, היא יכולה להחתים 10 שחקנים עם חוזה ל 5 שנים.
בחוקים של הליגה זה לא יעבוד.
אבל הדיון הוא פה סביב הנושא המאוד מורכב של אולמו ו-ויקטור.
אם תגיש תביעה בנושא תקרת עלות הסגל, אז אולי זה יהיה רלוונטי.
הציוץ הבא הוא של מישהו שאני מבין לא חובב ברצלונה בלשון המעטה. אבל מסביר בדיוק מה טבאס עשה:
תרגום מגוגל טרנלייט:
"- First, Barça is told that the new Nike contract will do.
- In the end it does not work and another solution is sought.
- On December 31st there is a signed contract.
- Documentation is requested (unnecessary).
- This documentation is delivered and it is required that there be 40% (not 20 %) of the money.
- The money is transferred, but it doesn’t arrive until the 3rd.
- LaLiga is quick to remove Olmo’s registration.
- Was the issue really resolved on the 31st?
What there is is a clear abuse of power by LaLiga in the matter of the salary cap and Financial Fair Play rules.
This time Barça’s luck went against them, although on other occasions they have reached agreements with Tebas to have better availability for LaLiga when it comes to registering.
‘Someone’ has decided to give Laporta the thumbs down. Why? Because he has not given in on some issues.
Interfering in the internal workings of a club in this way is very dangerous for football.
The constant manipulation of regulations is sickening."
https://x.com/JorgeCalabres/status/1876903743712575983
כמו שאמרתי, זה רשלנות של ברצלונה גם אנטי ברצלונה של הלה ליגה ובעיקר טבאס…
MD אומר היום שהרשיון הזמני עבור אולמו וויקטור ניתן ל 3 חודשים בלבד, לא עד סוף העונה.
בזמן הזה בית המשפט יבדוק כל טענה ויחליט סופית.
צפוי לחץ בתחילת אפריל.
אני נכנסתי גם את נושא המושבים כי הייתה אי הבנה על מה בדיוק מדובר.
הניסוח של ההחלטה לאפשר לאולמו וויקטור לשחק הוא כזה שמבטל למעשה את תקרת השכר.
אני לא יודע אם הוא מדויק, רק תהיתי בקול רם מה פשר העניין.
מה? ואם הוא יפסול נגד באפריל מה אז אולמו יוכל לעשות? אף קבוצה חדשה לא תוכל לרשום אותו
אני לא מבין את זה.
נגיד אפריל הוא יוציא אותו מהרישום זה אומר שאם ברצלונה 1:1 אז בסוף השנה היא תוכל לרשום אותו שוב?
זה אומר שהרישום הזמני שניתן עכשיו היה טעות.
לא מדובר על כמות הכסף שנכנס, אלא האם בארסה הגישה את כל המסמכים בזמן.
בשנה הבאה תהיה תקרת שכר חדשה. סביר מאוד להניח שלא תהיה בעיית רישום של אף אחד, אבל אין לדעת. יכולים גם לפשל עם התקציב.