בדיוק על זה הגבתי.
לא מדובר על התקרה, אז זה בעצם פרשנות שלך.
ניתנה איזו שהיא סיבה שהיא רק בהקשר של אי הרישום של אולמו ו-ויקטור, לא בהקשר של כלל חוקי הליגה.
לה ליגה מתכוונת להגיש ערעור על האישור הזמני שניתן לאולמו וויקטור.
אני מניח שאם בית המשפט יקבל את העירעור שלהם הם לא יוכלו לשחק מאותו רגע.
יחזרו לשחק כשהערעור מצד בארסה יתקבל.
וכן הלאה באינדוקציה.
נשיא ההתאחדות החדש אמר היום שההתאחדות לא תשתתף בתביעה של טבאס נגד הרישום של אולמו וויקטור.
מכה גדולה לטבאס.
אני לא רואה איך בית משפט רגיל יכול להתערב ולפסוק נגד ההחלטה של בית המשפט לספורט ונגד ההתאחדות לכדורגל. אני חושב שטבאס עושה בכאילו כדי להראות לכל מי שמתלונן שהוא עשה הכל.
לדעתי עד אפריל אפשר להיות רגועים.
אפשר הסבר קצר כמה התאחדויות לעזאזל יש בספרד?
זה מתחיל להזכיר לי את ישראל חחח
לפי מה שאני יודע, ותקנו אותי אם אני טועה.
יש התאחדות אחת, ה RFEF. הם מחליטים על הנבחרת, על הגביעים, והם אלה שנותנים רשיון פורמלי לשחקנים מול אופ"א. הם גם אחראים על השופטים. הם גם מנהלים את הליגות הנמוכות. בראש ההתאחדות עמד רוביאלס, עד שפרשיות מפוקפקות הכריחו אותו להתפטר, ועכשיו יש מישהו אחר בשם לוזאן. טבאס הוא אחד מסגני הנשיא.
יש את לה ליגה של טבאס שמנהלת את התחרות של לה ליגה, כלומר 2 הליגות הבכירות בספרד.
בגלל זה ירדתי על ההתאחדות כשיישרו קו עם טבאס לגבי ביטול הרישום בתחילת ינואר. היו צריכים להראות ביצים קצת.
גם באנגליה זה ככה, יש את ההתאחדות ויש את הפרמיירליג. ההבדל המהותי היחיד שאני מכיר ששם השופטים שייכים לפרמיירליג ולא להתאחדות.
אני הבנתי כמוך.
גם בארץ זה ככה - התאחדות ומנהלת הליגה.
בכדורגל זה יחסית חדש (מ2014)
בכדורסל זה כבר מ2002.
רגע תן לי להבין בראש הלה ליגה עומד טבאס שהוא גם סגן נשיא של ההתאחדות.
אם אני ינסה להעמיד פנים שזה הגיוני, לא אמור לפחות למראית עין שלא היה ניגודי ענינים בין שתי הגופים?
ההתאחדות ומנהלת הליגה זה כל הסיפור שאני זוכר שהקימו אותם בארץ אמרו שצריך להפריד בין הגופים…
במיוחד בקייס אולמו, במקום שהיה איזה “מבוגר אחראי” אז טבאס סגן נשיא שם ואז מבינים למה שתי הגופים חושבים אותו דבר…
לא אמור להיות ניגוד עניינים, הם אמורים לעבוד יד ביד. בתאוריה.
למרות זאת, בפרשה מוזרה כמו הרישום של אולמו הייתי מצפה לדעה עצמאית של ההתאחדות , משהו מעבר ל “מה שלה ליגה תחליט אנחנו נעשה”. לפחות עכשיו הם לא ישתתפו בתביעת נגד של טבאס, אז חצי נחמה.
טבאס סגן נשיא ההתאחדות זה חדש . רק אחרי שרוביאלס עזב, לפני כן רבו על כל דבר.
היו חילוקי דעות גם בעבר, למשל בייצוא משחקי ליגה לארה"ב.
אין לי מושג מה קורה בארץ, אני לא רואה משחקים ולא עוקב בכלל על מה שנעשה פה.
לא חשבתי שמשהו יוכל להפתיע אותי יותר מתוצאת המשחק אתמול, אבל איכשהו זה קרה -
מקווה שהפעם לא אמרו מאי של איזו שנה. חבל על הניירת כל פעם.
בזמנו אני זוכר ששי אמר בפודקאסט של בארסה מניה שההסכם בין חברת הבנייה לבארסה אומר שהבנייה תסתיים בסוף שנת 2024 ושעל כל יום איחור במסירה בארסה תפוצה במיליון יורו. זה היה נשמע לי הזוי אבל אני די משוכנע שזה מה שאמרו. מישהו זוכר משהו?
לפי זה אנחנו מיליונרים לא?
אתה צודק, אבל…
כרגע חברת הבניה אומרת שבארסה שינתה את הדרישות בדרך (הגיוני) ושזה גורר שינוי בלוח הזמנים (הגיוני) שעליו אין פיצוי (הגיוני).
בגדול, הטריק הכי ישן בספר של יח״צ…
שנדבר על עסקת בארסה סטודיוס?
אני בכל מקרה, סומך על לאפורטה.
יהיה בסדר.
יהיה טיפשי לריב איתם עכשיו, לפני שסיימו לבנות.
שיסיימו, נתבע אותם אחר כך .