להבנתי עדיין לא ביטלה אלא טוענת שהאישור שניתן הוא על סמך דיווחי הכנסה מנופחים ולכן צריך לבטל את הרישום.
זה בדיון משפטי ורק בית משפט יכריע אם הם ישארו רשומים או לא.
אולי בגלל זה לא רואים את פאו ויקטור
על מי אני עובד. בכל מקרה באסה שזה נגרר לזה, אבל שוב, נראה מתי אולמו יחזור להיות רלוונטי בקצב הזה.
הטיעון שלהם הוא בדיחה כי הם אישרו את העסקה ואת הפיירפליי. אם העסקה לא טובה או החישובים לא נכונים, זה עליהם, ולכן לא רלוונטי לחצי עונה הזו.
לא מדוייק…
מתוך המאניה:
בלה ליגה הודיעו רשמית על הורדה של תקרת השכר של בארסה בגלל חריגות בהערכה של מושבי ה-VIP. זה מאיים על הרישום של דני אולמו ופאו ויקטור, מעבר לסיפור של הרישום באיחור שקרה בינואר.
בבארסה עדיין לא הגיבו.
סיכום מנהלים לפי הלה ליגה:
ברצלונה הציגה מכירה של מושבי VIP וצרפה אישור מרואה חשבון שמונה בתאריך 31/12 המאשר את תקינות העסקה.
בהתבסס על אישור זה, הליגה הספרדית העלתה את תקרת השכר של המועדון ב-3 בינואר 2025, מה שאפשר לו לרשום את פאו ויקטור ודני אולמו וגם את החוזים החדשים של פדרי וגאבי.
ב-14 בפברואר, הליגה הספרדית ביקשה מהמועצה העליונה לספורט חקירה עצמאית בנוגע לעסקה, אך לא קיבלה תשובה ברורה.
במרץ, ברצלונה מסרה נתונים פיננסיים חדשים, חתומים על ידי רואה חשבון אחר (השלישי תוך 3 חודשים), שלא כללו את רישום העסקה כמקור הכנסה.
הליגה הספרדית גילתה שהעסקה לא נכללה ברווח והפסד, ולכן היא כבר לא נחשבת כהכנסה בפועל לפי חוקי NEP.
בהתאם לכך, הליגה הספרדית הפחיתה את תקרת השכר של המועדון, מה שאומר שלברצלונה אין מספיק “רישיון רישום” כדי לרשום את דני אולמו ופאאו ויקטור.
הליגה הספרדית הודיעה למועצה העליונה לספורט על הפרטים ועל התוצאות הפיננסיות החדשות.
באופן רשמי, הליגה הספרדית תגיש תלונה נגד רואה החשבון שאישר את רישום העסקה כהכנסה.
אם הגשנו דיווח כוזב אז זה לגמרי עלינו ועל ההנהלה שלנו.
מצד אחד אני מעריך את המאמץ שאנחנו עושים בשביל להחתים ולרשום שחקנים, זה חשוב ותורם לקבוצה. מהצד השני, התנהלות שוק.
נכון שאנחנו במצב כלכלי בעייתי עם הירושה של הנחש והחוקים הנוקשים, אבל עדיין לא נעים לי כשאני רואה את ההתנהלות השערורייתית שלנו בכל ענייני הכספים.
לא מאשים בזה את ההנהלה, אבל עדיין הייתי שמח אם יכולנו להתנהל אחרת.
איך אישרו רישום כוזב מלכתחילה?
ממה שאני מבין אישרו את הרישום על סמך דיווח של רו״ח ובמקביל פתחו בחקירה לוודא שהדיווח אכן אמין ונכון.
נראה לי הגיוני שהם מחוייבים לאשר דבר ראשון את הדו״ח, כי זה חייב להיעשות במסגרת לוחות זמנים של חלון ההעברות. אבל אח״כ אין מניעה לעשות בדיקה מעמיקה ולוודא אם יש או אין בעיה.
מה שאני מקווה זה:
- שהדו״ח הראשוני על הכנסות ממכירת מושבי VIP כן היה אמין ושבסופו של דבר לא יורידו לנו את תקרת השכר.
- במקרה שהייתה בעיה עם הדו״ח הראשוני, שלא נספוג עונשים מעבר לביטול הרישום של ויקטור ואולמו (הורדת נקודות, השהיה וכו׳).
יכולים לפסול אותנו רטרואקטיבית? או כל עוד יש אישור - אולמו חוקי, וברגע שיבטלו אז הוא מנוע מלשחק.
ממה שהבנתי יש פה שני נושאים:
- אי רישום בזמן של פאו ואולמו
- דיווח כוזב
לגבי הראשון, ממה שאני מבין לא יכולים לפסול. בארסה הגישה את המסמכים בזמן אבל בגלל חג המולד הליגה לא אישרה את הרישום בזמן (כי היה צורך לעבור על הדוחו״ת הכספיים) ובעקבות פניה של בארסה לבית המשפט יצא צו שמחייב את הליגה לרשום את השחקנים בדיעבד.
במקה הזה, הטענה של הלה-ליגה לא הייתה על בעיה בפייר-פליי או על דיווח כוזב אלא רק על כך שבסיום חלון ההעברות השחקנים לא היו רשומים ולכן מנועים מלשחק לשאר העונה.
בית המשפט צריך לפסוק עד ל 7/4/25 אם השחקנים יישארו רשומים או שהרישום שלהם יבוטל. בכל מקרה, לא צפוי עונש עד כמה שאני מבין.
לגבי החלק השני שכולל בתוכו דיווח כוזב, אין לי מושג. שמעתי על כך לראשונה היום. עוד לא הוצגה שום התייחסות מעבר למה שכבר הדבקתי למעלה בציטוט מהמאניה, אז באמת שלא יודע.
ממקרי עבר, שמתי לב שבעיות רישום כאלו ואחרות כן גוררות עונשים כאלו ואחרים. נותר רק לחכות שעוד פרטים מההקשר הזה יחשפו.
אבל שוב, אם הם נתנו אישור אז זה עניין שלהם, לא?
סבבה שבדיעבד התגלה בעייתיות, אבל זה אחרי שהם כבר אישרו והרימו את התקרה.
רוצה לומר, העסקה לא טובה ובוטלה, את הנזק נספוג בתקרה הבאה, אבל בכל הקשור לינואר אין אפשרות לבוא ולטעון עכשיו שאי אפשר לרשום את השחקנים כי התקרה לא מספיק גבוהה. הם אישרו את התקרה בזמנו.
לאפורטה שוב נותן מופע:
“אל תדאגו, אנחנו נגיב בחזרה לליגה. הם רוצים לתקוף את האינטרסים שלנו. הם אישרו את ההחתמות של פאו ויקטור ואולמו ועכשיו הם שינו את דעתם. למה? האם הם עשו עבודה רעה מלכתחילה כשהם אישרו את העסקה?”
"אנחנו משחקים משחק מפתח הערב והליגה הספרדית מוציאה הודעה הבוקר. מוזר. הם לא יכולים לנצח אותנו על המגרש, אז הם פועלים מחוצה לו״.
עוד סיכומון מהמאניה:
הנקודות העיקריות:
ברצלונה מכרה מראש זכויות שימוש בתאי VIP באצטדיון החדש בשווי 100 מיליון אירו.
לה ליגה לא מכירה בעסקה כל עוד המושבים לא קיימים בפועל – ולכן לא מאפשרת לכלול אותה בדו״חות.
כדי לחזור לכלל הפייר פליי ״1:1״ (כל אירו שנכנס מאפשר להוציא אירו), ברצלונה חייבת להוכיח עד סוף יוני שהיא מחזיקה בפועל בתאי ה-VIP.
קיבלה כבר 58 מיליון אירו מתוך הסכום, אך עדיין לא יכולה לרשום את כל העסקה בספרים.
ב-3 בינואר רואה חשבון (ששמו לא פורסם) אישר את העסקה וכתוצאה מכך לה ליגה הודיעה שברצלונה חוזרת לכלל ״1:1״.
לאחר מכן הוחלף ברו״ח מחברת Crowe – ששלל את העסקה כל עוד המושבים לא קיימים, והחזיר את המצב אחורה.
לה ליגה תגיש תלונה ל־המכון לחשבונאות וביקורת (ICAC) נגד רואה החשבון המאשר.
לטענתה, הוא אישר עסקה שאין לה בסיס בפועל.
לה ליגה טוענת שברצלונה לא יכולה לרשום את השניים – אך אינה מוסמכת למחוק אותם מהרישום.
רק ה־CSD (המועצה העליונה לספורט) יכול להחליט בנושא, ופסיקה צפויה בקרוב.
מעניין מהי ההשקה בין הדיווח לצורך עמידה בחוקי הליגה לבין דיווח כספי לפי כללים מקובלים.
במקרה של מכירת זכויות שימוש מוגבלת בזמן, זו עסקת “ליסינג” או שכירות בחשבונאות. ההכנסה מעסקה כזו נזקפת מרגע מתן הגישה ל"נכס הבסיס", לשוכר, ועד תום ההסכם, לרוב באופן אחיד (“קו ישר”). כלומר בדוחות הכספיים אין הכנסה עד שהשוכרים מקבלים את הגישה לנכס, כלומר התאים חייבים להיות מוכנים, וגם אז הסכום יפרס על פני משך ההסכם ולא יהווה הכנסה מיידית, כי הבסיס למדידה הוא בסיס צבירה ולא בסיס מזומן.
כנראה שלפי כללי הליגה, הדגש דווקא על תנועת המזומן ועיתוי חתימת ההסכם, ואולי זו הסיבה לבלבול.
מאחר ושיתוף השחקנים בוצע באישור, אני לא רואה מצב לפסול את הישגי הקבוצה כל עוד האישור תקף
ולכן, לפי מיטב הבנתי, אולמו וויקטור יכולים לשחק עד להחלטה של CSD למחוק אותם.
פאו ויקטור היה בסגל למשחק.
שניהם עדיין מופיעים באתר הרשמי של הליגה.
זה לא ברור לי.
אם מכרתי קרח לאסקימוסים, או במקרה הזה חול לאמירתים, למשך זמן קצוב, וכבר קיבלתי את הכסף, למה אני לא יכול להשתמש בו לתשלומי שכר של העובדים?
לאחר קריאה נוספת, צריך לחדד את הנקודה הזאת.
Crowe Auditores España, SLP היא חברת רואי חשבון שברצלונה עצמה מינתה לבדוק את החשבונות שלה.
זאת החברה השלישית כבר שבדקה את החשבונות.
Grant Thornton, SLP, until December 31, 2024; a different auditor, appointed on December 31, who remained so on January 3; and a third auditor, Crowe Auditores España, SLP.
רק לי זה מריח כמו שהבודק השני נשכר רק בשביל לחתום על עיסקה מפוקפקת ואז עזב?
עכשיו אני לחלוטין לא מבין מה לפורטה רוצה מטבאס . לפורטה הוא זה שהחליף אאודיטור, שמצא שהעיסקה לא יכולה להיות מדווחת, וזה מה שהוגש עכשיו ללה ליגה. זאת חובתו של טבאס לגנוז את הדו"ח הכוזב הקודם, ולהשאיר את הפייר פליי כמו שהיה לפני העיסקה.
ההחלטה של CSD בנוגע לרישום של אולמו וויקטור להמשך העונה צפויה להתקבל לפני המשחק של בטיס.
לאפורטה ״משחק את המשחק״…
הוא לחלוטין פוליטקאי משופשף שמשתמש בכל מה שיש לו.
אם הוא לא היה עושה את מה שהוא עושה לטובת המועדון, הייתי רותח מכעס.
מה שמרגיע את העצבים זה שהוא מנסה ככל יכולתו להביא את המועדון לקדמת הבמה ולשמור שלא נהיה מילאן / יונייטד של אחרי המכה.
הנחש השאיר לנו חתיכת ירושה והמציאות טיבלה את זה בעזיבה של מסי.
זה שאנחנו עדיין לוקחים אליפויות, מתחרים באלופות שנה אחרי שנה ונותנים עכשיו עונה גדולה מהסרטים זה בכלל בכלל לא מובן מאליו עם המשבר המקצועי והפיננסי שנכנסנו אליו אחרי הקורונה.
אפשר רק להוריד את הכובע ולהצדיע לאדם הממולח הזה שאוהב את המועדון בכל רמ״ח איבריו.
וד״ש לויקטור פונט… פחחח…
אני מצפה מאדם ממולח להסתיר את בישול הספרים קצת יותר טוב . הבלוף שלו כאן מתגלה אחרי 3 חודשים בלבד. אצל ברטומיאו הבלוף היה מתגלה בעוד כמה שנים.
לה ליגה הודיעה שהיא דיווחה על האאודיטור השני לרשויות הרלוונטיות. זה עוד יכה בנו מתישהו.
בנוסף , ניסיון כזה פתטי יעצבן את שאר הקבוצות שעוד איכשהו היו איתנו אחרי נגריירה, המינופים, והאישור הקודם של אולמו.
זה באמת לא ברור, במיוחד שהוא זה שמינה את המשרד החדש שחשף את הבלוף…
לפעמים מרגיש לי שכל הליגה הזו נחשים על נחשים
אני עוד חייב לך תגובה ארוכה בפרטי, אבל חכה עם זה…
איך אתה בטוח בדיונים היפותטיים? מי אמר לך שפונט לא היה מצעיד את המועדון לגדולות? אני לא אוהב התרברבות בדיונים היפותטיים.
הרי ההחלטה של לאפורטה לקחת את פפ ולא את מוריניו הייתה סופר אידיוטית. כן, קרויף המליץ לו על זה ולאפורטה הוא קרויפיסטה וכו’, בשורה התחתונה מוריניו היה מאמן עם נסיון ועם קבלות, ופפ היה נסיון בבארסה ב. הסגידה למהמר גם כשההימור היה מושכל והצליח בענק היא תמונה שבוחרים. טאטה היה הימור שעבד עם מסי ובלה בלה בלה שנכשל כשלון חרוץ. ככה זה עם הימורים ואלו הם דרכם של מהמרים.
OFFICIAL: CSD agree with Barcelona stance stance. Dani Olmo and Pau Victor will stay registered at least until the end of this season.
זה לפי פבריציו.
לפי חצי פורום - גם ההחלטה לזרוק את צ’אבי מכל המדרגות בשביל פליק (שזה, אגב, משהו שפונט לא היה עושה בחיים). המסקנה היא שכשלאפורטה עושה מהלך נגד כל העולם, כל העולם טועה, ועדיין לא מבין את זה .
לא נכון. אתה יכול להגיד שרוב הפורום לא רצה את פליק בתור מאמן (דרך אגב מי זה הפורום? חמישה שישה אנשים חחח) אבל מזמן צאבי איבד את האמון פה.