ההנהלה של בארסה: יש פיירפליי, מה עם ויקטור ואולמו?

לי כן יש בעיה עם הבחור.

כל הצהרה שהוא הוציא לפני הבחירות, וגם אחריה - בדיעבד מתבררת כאסון בעל פוטנציאל היסטורי.

• אמר שהוא היה חותם על ההסכם עם cvc כדי להשאיר את מסי. מדובר בהחלטה קטסטרופלית מבחינה ניהולית-כלכלית, כי אנחנו רואים איך הקבוצות שחתמו על ההסכם לא מצליחות לרשום שחקנים גם הן + זכויות השידור שלהן משועבדות ל-200 שנה קדימה, והן קיבלו על זה סכום מצחיק.

• עצם העובדה שמסי היה נשאר הייתה מונעת מאיתנו לבנות סגל חדש כמעט מ-0. היינו ממשיכים להתחרות על תארים, אבל את הקבוצה שיש לנו כיום לא היינו רואים עד אחרי הפרישה של הארגנטינאי.

• לאמין, והמשחק הפסיכי שהיה לו אתמול? אולי בבארסה ב’, כי הזדמנויות באגף ימין הוא לא היה מקבל כשיש לך את השחקן הטוב בהיסטוריה בקבוצה. גם אם מסי הנוכחי משמעותית פחות טוב מהגרסאות של כדור הזהב, הוא עדיין שחקן טופ 5 בעולם לדעתי.

• פונט הצהיר שהוא היה נותן לצ’אבי פרוייקט ארוך טווח ללא התחשבות בתוצאות. כלומר, אפשר לומר ביי ביי לפליק ולאשכרה הנאה מכדורגל שיש לנו כל העונה הזאת.

פונט הציע עוד מאותו דבר. כל אחת ואחת מההחלטות שהוא הצהיר שיעשה היא טעות ענקית בדיעבד. לאפורטה לקח אולי את ההימור הגדול בהיסטוריה של הספורט המקצועני (לא לעשות הכל כדי להשאר את מסי) והוא פאקינג צדק בהימור הזה. וזו לא פעם ראשונה שזה קורה לו. הוא לא הצליח להביא את בקהאם אז קיבלנו את רונאלדיניו, הוא הקשיב לקרויף ולקח את פפ על פני מוריניו, הוא הביא את פליק כשאף אחד לא הבין איך הוא עושה את זה לצ’אבי, הוא הלך אול אין על שיפוץ הקאמפ נואו, הוא הציל אותנו מפשיטת רגל, גאד הוא אפילו האכיל את טבאס בצינור באורך 17 מטר עם פרשיית אולמו וויקטור.

ופונט? במקום לפרגן לנשיא הטוב בהיסטוריה, הוא תוקף אותו ואת הקבוצה בכל הזדמנות, ומנסה לייצר משברים. שישתחווה, באמת.

טל, יש מצב זכרוני מטעה בי, לא היית ממש נגד לאפורטה?

תשאל את @mos56 שקורא לי גרופי של לאפורטה, כי אני כמעט ולא מוכן להעביר עליו ביקורת, ומאוד סלחן גם על כמה השטויות שהוא עשה.

מבחינתי לאפורטה צריך לבטל את הגבלת הקדנציות במועדון, והוא יכול להישאר עד שימאס לו. אם הוא לא עוזב ב-2011 אז טיטי וחבריו היו היום אוהדי פסז.

אני די בטוח שהיית בין אלו שכעסו עליי בזמנו שאמרתי שאני מוכן לוותר על הטרבל כדי שלאפורטה יחליף את ברתומיאו, לא?

תראה, לפונט יש הרבה אהדה והוא גם קרופיסט מובהק, אולי אפילו שאהיד.

אבל ההצעה שלו להביא את צ’אבי שאני הייתי מוכן לחתום שיתעלה מעל פפ וכך גם אמרתי בזמנו לליאור, הייתה כישלון מחפיר בפועל. כי זה מה שעשה בסוף לאפורטה וזה היה נראה רע מאוד.

גם ההצעה הכלכלית שלו לא ברורה, אם כי גם לא של לאפורטה, ובטח שלזרוק את מסי היה נורא ואיום. חייבים תיקון רציני לדבר הזה, הלוואי ויביאו אותו שנה הבאה להיות על הספסל רק. רק לראות אותו השחקנים ירוצו כפול. זה יהיה מושלם.

סליחה על השאלה, אבל מה עושה את פונט קרויפיסטה?

למה סליחה? שאלה מצוינת שלא בטוח שאני כאוהד של בארסה בערך 17 שנה אדע לענות עליה.

בגדול, כשכתבתי את זה כוונתי הייתה שפונט מאז שהוא מנסה להיות נשיא תמיד הוא דוגל בכדורגל היפה כחלק מהאג’נדה, ביסודות שהגיעו מקרויף שאנחנו כדי לנצח צריכים להיות הכי טובים וטוטאליים, ובהתמקדות שלו באגדות קטלוניות כמו צ’אבי וביבול הלה מאסיה.

האם הוא אמר זאת רק כדי לזכות? אולי. עדיין מרגיש שהשאלה טובה יותר מהתשובה…

לסיכום, לא יודע. תחושה כזו שקיבלתי אחרי שברטומאו עף.

זה פשוט מאוד: הוא היה האופוזיציה לברתומאו, והוביל את ההתנגדות אליו, עוד לפני שלאפורטה חזר לבמה.

מצד שני, לא כל אחד שהוא לא אנטי קרויפיסטה אומר שהוא קרויפיסטה, ולא כל אחד שהוא אנטי ברתומאו הוא קרויפיסטה.

אבל לדעתי אנחנו קצת מיצינו את החד גוניות הזאת באידאולוגיה ופילוסופיה בברצלונה.

לכולם ברור שגם פונט וגם לאפורטה השתמשו בשם של צ’אבי כפופוליזם וככלי לזכייה בבחירות.
ייתכן מאוד כמו לאפורטה, גם פונט היה יורד מהר מאוד מצ’אבי ומתקדם הלאה.

מה שאני כן זוכר מפונט זה הבטחה להתקדם ולהתחדש. אבל בגלל שהוא לא זכה בבחירות, אני לא יכול לא להתלהב ממנו יותר מדי אבל גם לא לשנוא אותו או להתנגד אליו כמו שחלק עושים.

הכל פה פוליטיקה. אני לא מקשיב לפוליטיקאים.

כל מה שקראתי מפונט זה פופוליזם טהור.
לוקח החלטה לא פופולרית או שגויה בדיעבד של לפורטה, ואומר שהוא היה עושה אחרת.
בלי להציג תכנית ראויה.
קצת מזכיר את המצב בארץ , אני לא אוהב אנשים כאלה.

אתה מדבר על אחרי הבחירות (עד ההווה) או על לפני הבחירות? זה כי די ברור שהוא יהיה לעומתי כלפיו.

אחרי הבחירות.
לפני פיזר הבטחות כמו כולם. גם לפורטה

בבקשה.

:rotating_light:תקציר: המועדון פרסם הצהרה בנוגע לכך שהלה ליגה פרסמה מידע פיננסי של ברצלונה לציבור ללא אישור המועדון, וכן שיתפה החלטות שהתקבלו על ידי גופים פנימיים של הליגה אשר פועלות נגד המועדון.

ברצלונה גם טוענת כי ההערות של טבאס הן ניסיון בלתי מתקבל על הדעת לערער את יציבות המועדון, במיוחד מאחר שהוא כבר הוכח כטועה פעמיים בעבר. בתגובה, המועדון מתכנן לנקוט בצעדים משפטיים ודורש מהלה ליגה:

1. להפסיק לפרסם כל מידע פיננסי או פנימי שנוגע לברצלונה.

2. להפסיק לפרסם בפומבי כל פעולה שננקטת נגד המועדון או שחקניו.

3. להסיר את ההודעה מה-2 באפריל מאתר האינטרנט שלה.

:rotating_light:ברצלונה התפטרה מהוועדה המנהלת של לה ליגה, ודורשת דיסקרטיות מוחלטת בנוגע למידע הפיננסי שלה.

זה הוסר. טבאס רוצה פיוס?

מדובר באותה ההודעה שמפרטת את הליך מכירת המושבים וכל הבלגן סביב רואי החשבון, שאחד אישר, ואז אחר לא אישר.

𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆 & 𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: The CSD have ruled against giving La Liga a precautionary measure in the Olmo - Pau Víctor case, meaning both of them can play normally until the end of the season. Another HUGE setback for the Javier Tebas led organization!

סופי עד העירעור הבא…

https://x.com/BarcaTimes/status/1910290259381731527

סה"כ צריך למשוך את הסיפורים המשפטיים עוד חודש וחצי ± ואז הם יגמרו את העונה ואז אפשר לריב מחדש.

הבעיה בטאבס שהוא שומר טינה והוא עם אגו ונשלם על זה בעונה הבאה.

לה ליגה מכניסה כמה שינוים לחוקי הפייר פליי החל מהעונה הבאה. חלקם רלוונטים לנו, חלקם לא.

1. יהיה מינימום של תקרת השכר בגובה של 30% מההכנסות של עונה קודמת. לא רלוונטי לנו עכשיו, אבל יכל לעזור לפני שנתתים.
  2. רכישת שחקנים עם חוזה מעל 5 שנים יחשב כ 5 שנים לצורכי אמורטיזיישן. זה מאוד רללונטי אם ינסו לרכוש קראק ולמרוח את העלות על פני חוזה ארוך.
    למשל אולמו נרכש ב 55 מיליון עם חוזה ל 6 שנים, אז האמורטיזיישן שלו הוא בערך 9M לשנה. אם החוקים החדשים היו תקפים לפני שנה, זה היה הופך ל 11M.
  3. שחקנים צעירים מתחת לגיל 24 שנמצאים בקבוצה לפחות 3 שנים, ואין פייר פליי לרשום אותם בקיץ, אפשר יהיה לטפל בפייר פליי במהלך השנה. אם לא יימצא, השכר שלהם יופחת מהפייר פליי בעונה שאחרי. זה מקל במיוחד על בארסה, שחצי סגל שלה הם שחקנים כאלה וצריך למצוא את הפייר פליי לרשום את החידושים. למשל לאמין, שאמור לחתום על חוזה גדול בקיץ כשיהיה בן 18.

הנתונים על פי מארקה

אני חושב שלגבי מספר 3 זה משהו שכבר קיים לגבי שחקני בית. ממה שכתוב בכתבה עושה רושם שמדובר בשחקנים חיזוק צעירים בגילאי 17-20.

לא הבנתי את זה ככה, לא ראיתי הבדלה לפי גיל ששחקן הגיע לבארסה.
חיפשתי את ההודעה הרשמית באתר של הליגה ולא מצאתי.

לפורטה נתן ראיון ל MD

כמה נקודות שלדעתי חשובות.
קאמפ נואו - המשחק נגד ויאריאל צפוי להיות האחרון במונז’ואיק. הצפי לפתוח את העונה הבאה כבר בקאמפ, עם 60,000 מושבים. 90% מקומות עד ינואר, תפוסה מלאה עד הקיץ 2026.
מושבים VIP - יהיו מוכנים עד סוף השנה. חלק מהכסף כבר נכנס בכל מקרה.
קנסות ללימאק על איחורים - לפורטה התחמק מתשובה ברורה. רק אמר שהחוזה ברור לשני הצדדים ויש הבנות.
1:1 לעונה הבאה - לפורטה אומר שהוא מאוד אופטימי שנהיה תחת 1:1, אבל זה תלוי גם בלה ליגה.

בראיון אחר, לפורטה אומר שעובדים על חידושים לראפיניה, דה יונג וסצ’סני.
החידוש של לאמין כבר סגור.

אני חושב שראוי להזכיר שוב, פייר פליי 1:1 אומר שכל יורו שקיבלנו ממכירה של שחקן (תמורה ממכירה / פינוי של משכורת) יכול ללכת במלואו לשחקן חדש (קנייה / שכר).

השוני הוא שעד לא מזמן על כל יורו שהתפנה משחקן (חוזה) שנופה מהסגל יכולנו להפנות רק חצי יורו לשחקן (חוזה) חדש (פייר פליי 1:2).

כך שגם אם הגענו לפייר פליי של 1:1 זה לא אומר שאנחנו יכולים לרכוש שחקנים מבלי למכור או להציג הכנסות שיגבו את הרכש.