ההנהלה של בארסה: יש פיירפליי 🤦🏻‍♂️

אגב, שכחתי לציין. אם הוועדה הרפואית של הליגה תאשר שטר שטאגן ייעדר 5 חודשים במקום 4, אז זה מבטל את הכלל של 50% ויהיה אפשר להשתמש ב 80% מהשכר שלו.
במקרה הזה הוא לא יוכל לחזור מוקדם יותר מ 4 חודשים מיום הפציעה.

ספורט טוען שחידושי חוזה לקונדה וראפיניה יתרמו לפייר פליי.
הסיבה היא שירידת הערך שלהם נפרסת ליותר שנים, אז יירד פחות כל שנה. ההוצאות השנתיות קטנות וזה מגדיל את מגבלת השכר.
בחשבון שהם עשו יצא חסכון של כ 10M לעונה הבאה.

הם גם מציינים עוד ניואנס לגבי הרישום של ז’ואן גרסיה.
הוא עלה 25 מיליון וחתם ל 6 שנים, אבל לפי החוקים החדשים, עבור צורכי הפייר פליי , המקסימום הוא 5 שנים. אבל עבור קבוצות שמעל תקרת השכר כמו בארסה, המקסימום הוא 4 שנים.
כלומר עלותו היא 6.25 פלוס שכר, לא 4.2 פלוס שכר כמו שחשבתי קודם.
זה , בנוסף לכך שרק 50% מהשכר של טר שטאגן ניתן לנצל (בהנחה שהוא בכלל יקבל גימלים ל 4 חודשים לפחות) מעלה בי ספקות שיהיה ניתן לרשום אותו על חשבון טר שטאגן.

מה שהם מתעלמים ממנו לחלוטין זה השכר החדש בחוזה שלהם. בלי לדעת את זה אי אפשר לדעת כמה פייר פליי מתפנה.

נכון, הם התיחסו לאמורטיזיישן בלבד.
קשה לי להאמין שהשכר יגדל ב 10M לשניהם ביחד, אז בארסה חסכה פה משהו לעונה הקרובה.

הסתכלתי מי רשום כבר בליגה כדי לעשות סדר בראש
להפתעתי, אולמו כבר רשום לעונה הבאה. לא ידעתי.

ב MD כתבו שבארסה צריכה לרשום את 2 השוערים, את ראשפורד, את מרטין ואולי את ברדוגו אם פליק יחליט שהוא בונה עליו.
אחרי בדיקה שלי, הם שכחו שם אחד - ברנאל. הוא לא רשום, כמו גם פורט. עקרונית שניהם עוד יכולים להיות רשומים בבארסה ב’, אבל ברנאל כבר קיבל חוזה חדש של שחקן הקבוצה הראשונה.
מרטין כבר לא יכול להירשם בבארסה ב’ בגלל הגיל.

בתור אנקדוטה, פאטי וויקטור עדיין מופיעים בסגל באתר של הליגה.

אז זה כנראה מראה גם על הרישום של אולמו - הכל לא עדכני.

לא חושב, פבלו טורה כבר לא רשום.
אני חושב שהמסמכיאדה לא הושלמה עדיין, לכן הם מופיעים.
תאריך ההעברה של פבלו טורה מופיע 1.8, למרות שעבר הרבה לפני. לוקח זמן, זה הכל.
גם אף אחד לא מדבר על קושי ברישום של אולמו, שזה מה שגרם לי לבדוק את האתר הרשמי מלהתחילה. הוא רשום.

בחוקים של הליגה, כדי לרשום שחקן חדש, צריך לעמוד בפייר פליי גם בעונה הבאה וגם בעונה שלאחר מכן, כל אחת בנפרד. כנראה שבקיץ שעבר לבארסה היו בעיות רישום לעונת 25\24 אבל פחות בעיות לעונת 26\25 .
אני משוכנע עכשיו שאולמו רשום לעונה הבאה ובעצם עד סוף החוזה.

למה שאולמו לא יהיה רשום?

כי בעונה שעברה לה ליגה טענה שאין לבארסה פייר פליי לרשום אותו.
לא הכירו בהכנסה של המושבים.
חשבתי שזה אותו מצב גם העונה.

אם לא הכירו אז איך הוא שיחק?
הטענה הייתה שזה לא נעשה בזמן, בית המשפט הלך עם בארסה.

בחצי עונה הראשונה הוא נרשם על חשבון הפציעה הארוכה של כריסטנסן.
בחצי עונה השניה הוא נרשם כי בארסה מכרה את מושבי ה VIP. ואז הסתבר שאאודיטור מספר 3 הפך את ההחלטה של אאודיטור מספר 2 ושלא היה ניתן להכיר בהכנסה ממושבי ה VIP. לכן להליגה הגישה עירעור. הם עדיין לא מוכרים.
אני באמת צריך לחזור על כל הסיפור?
העניין של התאריך של 31.12 היה כשאאודיטור מספר 2 אישר כבר את המושבים, והשאלה הייתה מתי בדיוק הגישו את המסמכים.

לא משנה מה חשבתי, העיקר שהוא רשום.

העניין של האודיטור הוא בנפרד מהעובדה שהבעיה עם אולמו הייתה קשורה לתזמון.

נכון, 2 בעיות נפרדות שכל אחת מהן הייתה צריכה למנוע מאולמו לשחק החל מינואר.
בעיית רישום לפני או אחרי 31.12 לא רלוונטית לעונה הזאת. בעיית הכרות של ההכנסות ממושבים עדיין רלוונטית, לכן דאגתי לאולמו.

בטח שרלוונטית.
אם הוא נרשם, אז הוא נרשם.
אם יש בעיה עם המושבים זה משהו אחר לגמרי, שכבר גולש לעונות הבאות.

כן, וזה מה שהפתיע אותי. בארסה רצתה לרשום אותו על חשבון המושבים, המושבים עדיין לא מאושרים, אבל אולמו כבר רשום. זה מה שהפתיע אותי.
מן הסתם, רשמו אותו על חשבון הכנסות אחרות. העיקר שהוא רשום.

בעניין אחר, עברתי שוב על החוקים של הפייר פליי, ומצאתי הפתעה, חיובית לשם שינוי.
מותר להשתמש ב 30% מאפשרות קניה של שחקנים מושאלים, אפילו שהיא לא מנדטורית.
פאטי הושאל עם אפשרות רכישה ב 11 מיליון, אז בארסה יכול להשתמש ב 3.3 מתוך זה לרישום השחקנים. לדעתי זה אמור להספיק לשסני, ואולי גם ברדוגו.

לגבי כללים אחרים של הפייר פליי, כפי שאני מבין אותם:
שחקן שנמכר, מותר להשתמש ב 60% מהשכר פלוס 20% מרווח מהמכירה (רווח, לא הכנסה).
שחקן שהושאל - 60% מהשכר פלוס הנ"ל
שחקן ששינה חוזה - 50% מהחיסכון, כלומר שכר פלוס אמורטיזיישן
כל האחוזים עולים ב 10% אם השחקן הוא כזה שעלותו מעל 5% מסך העלות. לא יודע אם יש לנו כאלה, כי כל אלה שמרוויחים הכי הרבה, כבר אין להם אמורטיזיישן.

רווח ביחס למה?
מחיר הרכישה (ואז מה קורה עם שחקני בית/כאלו שהגיעו בחינם?)? מחיר הרכישה לאחר הפחת?

הוא נרשם על המושבים שאושרו, לאחר מכן התגלו בעיות שהפכו את העסקה הזו למפוקפקת אבל בארסה עדיין יכולה להוכיח שהעסקה כשרה.

רווח יחסית לשווי בספרים.
שווי של שחקני בית, או לבנדובסקי או כריסטנסן שווים ל 0.

אבל לא הוכיחה והמושבים לא מאושרים עדיין ובגלל זה אנחנו לא ב 1:1 .
למרות זאת, אולמו רשום.

זה עדיין באוויר.

אז לקראת הגאמפר, באיצטדיון הקטן של בארסה ב’ התקינו 475 מושבים טיפה יותר נוחים, הכריזו עליהם כמושבי ה VIP. מצפים עכשיו שהליגה תכיר בהכנסה של 100M ששולמו עבור מושבי ה VIP האמיתיים בקאמפ.
בארסה טוענת שהמיקום של המושבים לא חשוב, אלא שניתן להשתמש בהם.
אני לא רואה חשבון, ואולי בארסה צודקת, אבל זה כל כך מצחיק.
בבארסה מצפים לאישור עוד השבוע, ואז יהיה אפשר לרשום את כולם לפני המשחק הראשון מול מיורקה בעוד שבוע.