ההנהלה של בארסה: לאפורטה עד 2031

אני לא חולק עליך

אני הבנתי שצאבי לא טוב מספיק בשבילנו עוד בסוף השנה שהוא לקח אליפות..

אז זה באמת היה דל”פ

אבל הצורה שלאפורטה פיטר אותו…

קצת מידע בנושא נגריירה שלא מגיע מהשופרות של פלורנטינו:

העדויות של לאפורטה, ואלוורדה ולואיס אנריקה בקייס נגרירה ׳הודלפו׳ ואיכשהו הגיעו לתוכנית ׳אל צ׳ירינגיטו׳ של המדרידיסטה פרדרול. באמת תמוה.

מה שכן, בעוד שלאפורטה טען שהכסף שולם עוד מימי הנשיא גספאר עבור דו״חות סקאוטינג לבקשת הצוותים המקצועיים, ואלוורדה ולואיס אנריקה אמרו שהם מעולם לא השתמשו בדוחות כאלה מהחברה שלו.

למרות הניסיונות של פלורנטינו (והוא מנסה) לדחוף את הקייס הזה לעולמות של הונאה ספורטיבית והטיית משחקים, התיק הזה עדיין נמצא בעולם של שחיתות עסקית והלבנת כסף.

:writing_hand: תקציר מנהלים:

במשך כ-17 שנה (2001–2018), ברצלונה העבירה סכום מצטבר של כ-7.3 מיליון אירו לחברות בבעלות חוסה מריה נגרירה ובנו.

בתקופה זו, נגרירה (האב) כיהן כסגן נשיא איגוד השופטים בספרד. הוא לא יכל להשתתף פיזית בשיבוץ שופטים אבל השתתף בוועדה שנתנה להם ציונים בסוף העונה. הערת אגב: 8 נשיאי איגוד שופטים בעבר התגאו בהיותם אוהדי ריאל מדריד.

ברצלונה טוענת שהתשלומים היו לגיטימיים עבור “ייעוץ טכני חיצוני” ודוחות סקאוטינג על שופטים ושחקנים צעירים. היא הציגה תקליטורים וקבצי וידאו של הדוחות. בפועל: היא שילמה סכומים מנופחים עבור שירותים שניתן היה להשיג בהרבה פחות. הטענה של בארסה: מדובר בסכום שנתי זניח שמקביל לשכר שבועי של כוכב בקבוצה.

ב 2018 ברצלונה הפסיקה את התשלומים בדיוק ברגע שבו נגרירה עזב את תפקידו באיגוד השופטים. ההנהלה טענה לקיצוץ בהוצאות, אך התזמון עורר חשד שהתשלום היה עבור השפעתו בתפקיד. לאחר הפסקת התשלומים, נגרירה שלח פקס (“בורופקס”) מאיים לברצלונה, בו דרש להמשיך את התשלומים ואיים לחשוף את “כל אי הסדרים” אם לא יקבל כסף.

בעוד שהאב נחשד כמי שסיפק את ה"השפעה", החברה של הבן היא זאת שביצעה את העבודה בפועל (כתיבת דוחות, עריכת וידאו). ההגנה משתמשת בתוצרים שלו כדי להוכיח שניתן שירות אמיתי.

היעדר הוכחות להטיית משחקים: לאחר חקירה ממושכת של כמעט 3 שנים, לא נמצאה שום ראיה להעברת כספים לשופט פעיל או להטיית תוצאה של משחק ספציפי. מתוך עשרות, אין שופט אחד שנחקר והוביל לראיית ׳זהב׳ בה נגרירה או ברצלונה השפיעו עליו. לפי כך, התיק מזמן לא עוסק ב"מכירת משחקים".

האישום המשפטי: האישומים המרכזיים כעת הם שחיתות בין אנשים פרטיים, זיוף מסמכים, שוחד והלבנת הון. השאלה הגדולה היא לאן נעלם הכסף שמשך נגרירה במזומן מהחשבונות שלו.

עדויות המאמנים לשעבר (לואיס אנריקה וארנסטו ואלוורדה) שהצהירו כי “מעולם לא ראו או השתמשו בדוחות”, פגמו בטענה של לאפורטה שהשירות היה חיוני מקצועית.

הסטטוס הנוכחי: התיק מתמקד כעת במישור הפלילי-כלכלי (מי גנב/הלבין את הכסף ומדוע שולם שוחד לכאורה לאיש ציבור), בעוד שהאיום המפורסם בסנקציות ספורטיביות (כגון הורדת ליגה או שלילת תארים) נדחף לבוידעם בהיעדר הוכחות להטיה בפועל.

אותי שכנעת. הפרשה הזו אף פעם לא נשמעה לי כמו משהו שקשור בכלל להטיית משחקים, זה פשוט לא נראה ומתנהג כמו עז.

צריך להוסיף, שלפורטה טען שהדוחות נגנזות, ושמורות רק 5 שנים אחורה. הוא טוען שזאת פרוצדורה קבועה ולא קשורה ספציפית לדוחות של נגריירה.

לכן אי אפשר להציג את הדוחות מלפני תקופת לוצ’ו, שבהם כביכול השתמשו פעם.

אני אישית משוכנע שנגריירה לא השפיע על השיפוט, אבל עצם קבלת מיליונים במשך שנים רבות הוא עניין מסריח. זה שהוא קיבל בשנה כמו כוכב כדורגל מקבל בשבוע, לא ממש משכנע. על מה הוא קיבל כמה מאות אלפי יורו כל שנה? בהחלט נראה כמו הלבנת כספים או שמישהו בהנהלת ברצלונה הוציא כסף במרמה לכיס שלו.

כך או כך, הסיפור מסריח .

בינגו! וברצלונה צריכה לחטוף על זה

אבל בחיאת כל מי שזוכר יודע שברצלונה לא קיבלה שום הטבות יוצאות דופן מהשיפוט בשנים האלו.

סביר להניח שעשה עבודת לוביינג בתוך האיגוד.

איזה הטבות. לקחו לנו אליפות למען השם. אתה ראית איזה פנדלים ריאל מדריד קיבלה? מודריץ׳ דחף את חאמס וקיבלו פנדל. רונלדו הפיל את עצמו. אתה ראית את השערורייה של פפה שחיבק את עצמו וקיבל פנדל דקה 90?

על ראש הגנב בוער הכובע. הוא לא סתם בהיסטריה.

כל העיסוק כאן בפרשה קצת מרגיש כמו “יש עוד כמה שנים (נניח) עד שיצא פסק דין מחייב, קשה לחכות עד אז, שלא לדבר על האשמות של פלורנטינו והשופרות שלו. הם לא מחכים. חייבים להגן על בארסה בזמן הזה”. ולכן הנושא נטחן ונדון כדי להבהיר לכולם שהשיפוט לא הושפע כלל.

חבל שהנושא נדון במקום אחר בכלל, והם (לא הפורום) יחליטו בלי להתחשב בעמדת הפורום.

חכה שתגלה שאלונסו לא קורא בפורום לפני שהוא מחליט איך לטפל בויניסיוס.

חוץ מהתשלום מטריד אותי התזמון. לא יודע מה לחשוב. בכנות, רוב המשחקים עליהם מדברים על הטייה בהקשר לבארסה קרו באירופה (צ’לסי, פריז וכ’ו), לא בלה ליגה. לא זוכר שיפוט באמת שגרם לי להרים גבה או שערורייה כזו או אחרת.

זה ממש מצער שהוא לא מתחשב בנו בפורום.

אבל בנימה רצינית יותר מצער אותי שהוא כנראה לא מקבל החלטות באופן מקצועי נטו לגבי ויניסיוס (אלא יותר הנחיות תפעול הצעצוע מידי הבוסים).

אני חושב שהדבר הנכון לעשות הוא לפתוח את כל המשחקים של ברצלונה וריאל ב-20 השנים האחרונות ולבדוק את כל טעויות השיפוט בעד ונגד, ולחקור את השופטים על כל הטעויות האלה. ואם ימצא ששופטים הטו משחקים בכוונה (לאו דווקא בגלל כסף) - להביא לנו את האליפויות הגנובות.

כמו עז או כמו ברווז?

דוחות נגנזים ונשמרים

בינגו

אני לא מבין את הטעם בדיונים האלה. אוהדי בארסה בטוחים שהמועדון זכאי ובסך הכל מדובר בצדקה למשפחות נזקקות או אנא עארף מה, אוהדי ריאל חושבים שמדובר בשחיתות. לא עדיף לחכות להכרעת בית המשפט ואז להיות חכמים יותר? אף אחד מאיתנו לא יודע באמת והחשיבה של כולנו לא אובייקטיבית.

אתה לא חייב להשתתף בהם.

לא, גם אוהדי בארסה ישמחו להבין לאן הכסף הלך. אוהדי בארסה פשוט אומרים שזה לא יכול להיות שוחד כי זיינו אותנו מלא. אוהדי בארסה חושבים שזה שהנשיא של ריאל מדבר על הנושא כל יומיים זה מביך ופתאטי ובאמת הוא צריך לסתום את הפה ולהקשיב לך-

אוהדי בארסה לא אובייקטיביים.

לא אני ולא אתה במקום של לתת עצות לפלורנטינו, בטח בכל מה שקשור לפוליטיקה.

אם אתה מסכים איתנו שהוא משקר ביודעין כי זה טוב לו פוליטית, דיינו.

אוהדי בארסה מאוד אובייקטיבים. חוץ מטל. ותימנע מהודעות כאלה. אם אנחנו לא אובייקטיבים למה אתה פה?

אנחנו גם לא במקום לתת עצות לקרלו אנצ׳לוטי.

ויש גם את הצד שלא מתעלם מהכח הפוליטי שיש לדון פלורנטינו פרס וההשפעה שלו לאורך השנים.

אוהד הוא לא אובייקטיבי. אתה יכול לחשוב שאתה אובייקטיבי, שזה חמוד והכל, אבל אתה לא. גם אני לא עם כמה שאני עאלק מעביר ביקורת על המועדון.

ביג לייק. אני יצאתי על אלה שמזלזלים בו בזמן אמת, ועכשיו אפשר לראות כמה יודעי הדבר שזלזלו בו באמת צדקו.

הכל פוליטיקה, זה ברור לי. מאזן של לחצים. גם זה שלאפורטה מנסה להוריד את החקירה בכל דרך זו גם פולטיקה. המלחמות המתוקשרות האלו של שני הצדדים - פוליטיקה. אם לא היה מישהו שמתעקש שיחקרו את הנושא ומפעיל לחץ שזה ייבדק כבר היו סוגרים את הסיפור מזמן. ככה זה לפחות בארץ, מניח שגם שם זה ככה. אם פלורנטינו משקר או שלאפורטה משקר - אני לא יודע ולא מתיימר להגיד שאני יודע. 0 מושג. אני מחכה להחלטת בית המשפט. כרגע הסיפור לא קיים מבחינתי.

כוחו של הרגל.. וחוץ מזה שיש כמה אנשים אצלכם שאני ממש אוהב לקרוא. דימה, נדב, אהוד, סשה, בטוח גם שכחתי עוד כמה.