ברצלונה של פליק ובגדול של לאפורטה זה הצלחה ספורטיבית וזה לא משהו שאפשר להתוכח איתו. אפשר אולי להגיד שבשביל הצלחות בטווח הקצר הוא מהמר על נכסים של ברצלונה (כמו במינופים) אבל אי אפשר באופן עובדתי להתכחש להצלחה הספורטיבית שלו ובטח שאי אפשר לקחת ממנו שהוא הציל את המועדון מהאסון של ברתומאו.
אני חושב שאתה יכול לבקר את לאפורטה על חלקים מהניהול הכלכלי של המועדון ועל חוסר השקיפות מול הסוסיו וגם לפעמים שהוא נתפס אומר לא אמת . ויש לך גם קייס על טיפול במסי ועוד.
לאפורטה הוא הנשיא הכי טוב שהיה לברצלונה מכל הנשיאים שהיו לה בכל הזמנים (בשתי הקדנציות שלו) זה לא אומר שאני לא מבין חלק מהביקורת שלך נגדו.
אין כרגע שום אלטרטיבה יותר טובה ממנו. והוא בצדק יבחר. לבחור במישהו אחר זה טימטום
נ.ב בדיעבד גם ההתרפסות שלו בפני פרז בסופרוליג זה היה טעות שלו. אבל אני תמכתי בסופרליג…
בהמשך להודעה של משה (איתה אני מסכים), גם ספורטיבית, זה רחוק מאידאלי. אני רואה את אותם משחקים כמוך. מנגד, אני נאלץ להכיר במציאות- הסגל מוגבל, האיכות שיוצאת מהלה מאסיה- מוגבלת גם היא, והאפשרויות שלנו דרך רכש- מוגבלות שלא בגלל לאפורטה, אבל הוא פעל כמיטב יכולתו להתמודד עם אותן מגבלות. לא תצליח להביא בלמים או מגנים טובים בלי כסף, כמו גם קשרים אחוריים או חלוצי מטרה ( כולם לא זמינים דרך האקדמיה ברמה מספקת). אז מה תעשה?
תוכל אפילו להאשים אותו שהימר על צ’אבי בתחילת הדרך, מנגד מי לא הימר פה על צ’אבי ונכווה?
דווקא פה היו לא מעט שהבינו שצאבי לא יצליח בגלל חוסר ניסיון שלו, כולל לאפורטה בעצמו.
הוא מינה אותו אז כי האוהדים והתקשורת המקומית לחצו עליו ואחרי מה שקרה עם מסי הוא לא היה יכול לעמוד מול הפופוליזם. הוא רצה שהוא יתחיל בברצלונה ב וצאבי סירב.
בהקשר הזה, MD טוען שאין ולא יהיה שום קנס לעזיבת הסופרליג. לא הבנתי אם ככה חתמו בהקמה ב 2021, או שסגרו את זה עכשיו. עדנכמה שאני יודע, אף קבוצה שעזבה לא שילמה שום קנס.
גם בהקשר הזה, החונטה כולל לפורטה ממחויבת להיתפטר לפני הבחירות הבחירות . זה בעוד כמה ימים. אני מניח שהטיימינג קשור לבחירות
צריך לזכור שהסופרליג “יצאה לדרך” כשלאפורטה היה זקוק להזרמת כספים מיידית. היום הוא כבר בדרך לסיום קדנציה כשהמועדון במצב הרבה הרבה יותר טוב וכבר אין לחץ כזה.
בנוסף, אופ’‘א עשתה צעד לכיוון אותם ‘‘מועדוני סופרליג’’ עם הפורמט החדש, ובו זמנית שוקמו יחסים בין צדדים מסויימים(בארסה-אופ’‘א/פסז’).
המרחק מההפסדים מהקורונה כנראה כבר הורידו את האינטרס הגדול שהיה בזמנו.
Club rules state anybody seeking to be elected cannot currently be employed by Barcelona, meaning Laporta has had to step aside while he campaigns for a return to Camp Nou.