הוא סגר פער של איזה 10 אליפויות מריאל, בלי מסי ועם לאפורטה, צ’אבי, אנייסטה ופפ וכל הקטאלונים החביבים האליפויות היו מתחלקות חצי חצי במקרה הטוב מבחינתכם.
אוקי, אבל אני טוען שעם כל הבחירות המחוייבות למודל שלו הוא היה מצליח פחות מ-30% אם מסי לא היה נופל עליו משמיים.
כתבתי על פניו, היו בחירות לא נכונות, אבל זה לא שההנהלה לא ניסתה, החתימה כישרונות מצויינים.
מסי ממורמר, פיקה ממורמר וכולם ממורמרים, כי לפעמים זה יותר קל להיות ממורמר ולהאשים את ההנהלה ולברוח מאחריות על תבוסות בליגת האלופות. השחקנים שמרוויחים מיליונים וזכו בכח מה שיש לזכות בו הובסו נגד רומא, ליברפול ובאיירן, לא ההנהלה.
טריפלט לא שווה אליפות, זה משהו שיש ארבעה מועדונים שעשו את זה. זה לא כמו לקחת אליפות. כן מסי היה מדהים וחילץ את בארסה לא פעם, אתה חושב שזה המקסימום? כמה אנדרה גומשים עברו בקבוצה על כל ניימאר או סווארז? ההצלחה בלה מאסיה מקרית? איך זה בהשוואה בהצלחת הרכש של הקבוצה וההמשכיות?
בוא גם נשאל שאלה אחרת, איך מסי בכלל הגיע אלינו? בזכות מה? אותו ילד קטן פיזית עם בעיות גדילה עם טיפולים הורמונליים יקרים ותמיכה עד אין שיעור מצד רייקארד, רונאלדיניו, לאפורטה, פפ והצוותים המקצועיים בלה מאסיה, כל זה מקרי? כל זה היה קורה בכל מקום? הרי ריבר פלייט ויתרו על להכניס אותו, ובארסה לא היססו. איך אפשר להפריד בין ההצלחה של מסי בפרט ובארסה ככלל המודל שהיה פה? הסיפורים האלה סביב ההסטוריה והבנייה במועדונים מדברים אלייך בכלל? אתה בטוח אוהד ליברפול? האם קלופ פחות משמעותי מהשלישייה התקפית ו-ואן דייק? האם כל המערכת פחות חשובה מהפרט?
אני מת לדעת אם בכלל אתה עוצר וחושב ומעריך דברים כאלה. להיות ברמות הללו זה קשה תובעני וקל מאוד ליפול ולטעות. להיות בצוות מקצועי עם לחצים וסטנדרטים זו לא פשוט מכונה שמכילה את עצמה, זו עבודה והתעקשות non stop. אלו הדברים שעושים את הקבוצות גדולות באמת לאורך זמן, לא אם בטעות אתה מונאקו והגיע אלייך אמבפה, אלא זה אם אתה עומד על הצרכים והחזון שלך כמו קלופ, פפ, קרוייף ועוד.
אתה מוזמן להגיב מה שתרצה, אני יכול רק להזמין אותך לנסות לשמוע יותר את הסיפורים מסביב.
טיטי, אני חייב להגיד שההודעות שלך הם על סף ההטרלה.
אני לא יודע איך החבר׳ה כאן כל כך סובלניים לטענות הריקות שאתה יורה מהמותן.
״קיבלו את מסי במתנה״ - המועדון השקיע בשחקן הזה את מלוא מרצו מאז שהוא ילד בן 12. מערכת שלמה עבדה מסביב לשעון כדי שדור הזהב הזה יתפקד כפי שבארסה תפקדה על המגרש בשנים 2009-2013. זה שצ׳אבי עם עיניים קשורות יודע איפה מסי/אינסייטה נמצאים בכל רגע נתון על המגרש זה לא מזל או יד הגורל.
״רונלאדיניו שהגיע בטעות״ - אני לא מכיר עסקה שנרקמת ב״טעות״ ופתאום משום מקום שחקן נוחת במועדון כלשהו, תקן אותי אם אני טועה.
אנחנו לא סובלניים, זאת המדיניות של מנהלים. כל אחד יכול לרשום מה שבא לו איפה שבא לו. ההודעות שלו לא פוגעניות, לכן יש להן אותו ערך כמו הודעות הגיוניות שמבוססות על המון ידע וקריאה לעורך שנים של אוהדי בארסה שמתווכחים איתו.
הם השקיעו גם בגיא אסולין, בבויאן קרקיץ’ ובעוד אלף ואחד שחקנים.
אם לכתוב שמנהל הצליח כי קיבל את רונאלדיניו(כשבעצם רצה את בקהאם) ואת מסי במתנה זאת הטרלה וירייה מהמותן אפשר לסגור את האינטרנט.
בצ’מפיונס מספיק לפשל פעם אחד ועפת, לא כמו בליגה, בגלל זה הרבה יותר קשה.
לא, כתבתי שמה שמקרי זה שכ"כ הרבה שחקנים גדולים גדלו באותה תקופה, אם תנטרל את התקופה הזאת הלא מסאייה האגדית שלכם לא הרבה יותר טובה מהמחלקות האחרות בספרד. אתם בניתם אגדה על ה"משתלה" מצירוף מקרים נדיר שלעולם לא יחזור.
לא ! אבל אתם וריאל משקיעים גם בהמון שחקנים שלא יצא מהם כלום, זה שיצא מסי זה מקרי, כי במזל הוא בברצלונה, היה יכול בקלות להיות אותו ילד קטן שהיונייטד השקיעה בו או מהמחלקה של ליברפול או אייאקס, זה שהוא גדל אצלכם לא קשור לאיכות של המנהלים אצלכם או ההשקעה בנוער.
כן, מחלקת נוער טובה יכולה להוציא שחקנים טובים שיכולים לתרום לבוגרת, אבל מסי שנפל לכם מילד צנום בארגנטינה זה זכייה בלוטו.
אם לאפורטה היה מגיע לברצלונה ההיא ולא זוכה בלוטו והיה בונה קבוצה טובה מכלום אז היה מקבל אצלי הרבה יותר קרדיט, אבל כשאתה בא לקבוצה ונופל לך רונאלדיניו ומסי מהשמיים אז הקרדיט שלך יורד, רוב הקרדיט למסי.
זאת דוגמא טובה של הטרלה…
לא טענתי שזה מקרי, לא אמרתי שלאפורטה לא יודע לנהל או שברתומאו מלאך, רק טוען שלאפורטה לא גאון יוצא דופן כפי שמנסים להציג אותו כאן, בלי רונאלדיניו ומסי הוא היה כנראה עוד נשיא בברצלונה, אחד מני רבים.
יחזור עכשיו ויחזיר את ברצלונה לטופ שבטופ דעתי תשתנה, עד עכשיו הוא לא עשה משהו יוצא דופן, הוא כן הצליח להפיק מהתקופה של מסי ורונאלדיניו את המירב, אבל אני מאמין שכל מנהל בינוני היה מצליח לא פחות.
אני די פורש מהדיון, כי אי אפשר לנהל שום דיון עניני אם כל טענה מצידנו תקבל תשובה של “היה לכם מזל כי מסי ורונלדיניו”
רק הבהרה, מסי הגיע למועדון לפני עידן לאפורטה.
אבל מסי הוא דוגמה טובה כמה שזה לא רק עניין של מזל, שמסי הגיע בתור ילד, המועדון מאוד היסס אם להחתים אותו ומשך את הזמן כמעט לרגע שמסי והמשפחה התייאשו . רק בזכות קרלס ראשק וההתעקשות שלו . התחיל סיפור המפית המפורסם. ומסי הוחתם וכל השאר זה היטוריה.
דבר נוסף בזמנו המועדון מאוד היסס אם לקדם את מסי לבוגרים ורייקארד התעקש לקדם אותו.
לא, זו דוגמה להודעה שמלאה פליאה על דברים שכתבת. או שלא. בתוכם - אי ההתייחסות למצב הכלכלי הכושל של ברצלונה, על סף פשיטת רגל אם השחקנים לא יעשו ג’סטה. וגם אז, לא בטוח שזה יעזור.
אבל היי…מקריות. אם היה מסי עכשיו בנוער ורונאלדיניו כפשרה להבטחת בחירות, המצב הכלכלי היה הרבה יותר טוב.
זה שתחזור על המנטרה הזו שוב ושוב זה לא מה שיהפוך אותה לנכונה.
בסוף העובדות מדברות בעד עצמן - רונלאדיוניו נחת בבארסה כי זה מה שההנהלה החליטה. הם לא קיבלו אותו ארוז בנייר צלופן מפסז׳. וזה לא משנה מה המארקה/ספורט שרוצים למכור עיתונים דיווחו קודם לכן בהקשר של בקהאם.
אתה מפתיע אותי לרעה כי אני תופס אותך כמשתמש שכן יודע לבסס את דבריו (בדרך כלל) על המציאות.
שימוש במונחים כאלו יותר מאפיינים פורומים כמו fxp או דפי פייסבוק שאנחנו סולדים מהם.
חבר, הבטחת הבחירות של לאפורטה היה שהוא מביא את בקהאם, רצה לעשות פלורנטינו, ואז פלורנטינו רצה להראות לו שרק הוא יכול לעשות דברים כאלה והחתים את בקהאם במקום רונאלדיניו שהיה כמעט סגור בריאל.
זה לא מארקה וכאלה, זה רונאלדיניו שכל ראיון מזכיר שלא החתימו אותו בסוף בריאל כי היה מכוער ובקהאם יפה.
אתה מכיר את ההבדל בין “נקודת התחלה” ל"נקודת סיום"?
כמו שמוס ניסה להסביר לך, גם אם מה שאתה טוען נכון (מתוך הנבואה ששורה עליך תמיד), עדיין ההנהלה החדשה שתציל את ברצלונה באמצעות 2 השחקנים הטובים בעולם, תהיה ההנהלה שתציל את ברצלונה. לא ההנהלה שכמעט קברה אותה. ראה ערך לאפורטה וברתומאו.
בעצם…אלו אפילו לא השחקנים שאחראים על ההצלחה/כשלונות, אלא יכולות התיחמון של המועדון בבדיקות הסמים. אני צריך לבדוק תחת איזו הנהלה התקבלו החומרים הטובים. כבר חוזר אליך.
די…אתה הולך ומאבד אנשים שמוכנים להגיב לך פה, הבא בתור זה אני. הרבה פעמים זה אומר שניצחת, עכשיו זה אומר שאנחנו פשוט מבינים שאין עם מי לדבר. שא ברכה.
אני רק רוצה להחזיר את הדיון למקום שהתחלתי בו, המועדון מרחק סירוב של חלק מהשחקנים לקיצוץ בשכר שלהם , לא חייב אפילו של כולם, בשביל להכנס למצב של פשיטת רגל. אני חוזר ברצלונה עלולה לפשוט רגל בהתחלת החודש הזה.
אני יחזור שוב. סכנה מוחשית של פשיטת רגל.
אבל רק אם לברתומאו היה את רונאלדיניו ומסי… (היה לו את מסי וגם היה לו את ניימאר סוארז בוסקטס אינסטה צאבי דני אלבס טר שטגן ויקטור ואלדס, פיקה פויול גורדי אלבה. ) אבל כל זה לא חשוב, רק אם היה לו את רונאלדיניו ומסי בגיל 18 הוא היה מצליח לא לגרום לנו לפשיטת רגל…
כן, בזכות אותם 2 שחקנים.
הנהלה יכולה גם להציל קבוצה בלי מסי ורונאלדיניו, אבל לא שינוי כיוון של 180 מעלות בשנתיים, זה יכול לקרות רק אם יש שחקנים כמו רונאלדיניו ומסי.
דרך אגב אתה יודע שבשנה שפפ מונה לתפקיד , בקיץ היה אי אמון של רוסל בלאפורטה (רוסל ביצע תעמולה שמובססת על שקרים), בוא נשחק בנדמה לי ונגיד שהאי אמון עבר (כמעט עבר דרך אגב) ובמקום לאפורטה היו מגיעים רוסל וברתומאו.
הם היו מחתימים את סקולארי. ( זה בדוק אל תתוכח איתי על זה) לא היו ממנים את פפ למאמן (כי פפ היה איש של קרויף), שולחים את פדרו ובוסקטס להשאלה (המועדון כבר אז היסס לגביהם) שלא לדבר , אם הם היו מגיעים עוד כמה שנים לפני, צאבי ואיניסטה גם לא היו מצליחים להגיע לבוגרת תחת רוסל וברתומאו כי הרי הם לא שחקנים פיזים וגבוהים. והכי חמור אף אחד מהם אין שם בריזלאי והוא לא נולד בברזיל כי הרי זה לפי צמד הנוכלים אות קלון ובושה.
עכשיו תגיד לי, אם אתה חושב שהפפ טים היה מצליח באותה מידה או אפילו בצורה קרובה, בלי בוסקטס, בלי פפ וצאבי ואיניסטה מוחלשים.
גם אם דארת’ ווידר היה מגיע כמנהל, והיה מחתים את גיא לוזון למאמן, משחרר את בוסקטס צ’אבי ואנייסטה עדיין עם מסי הייתם הופכים לקבוצה הסטורית ולמדפסת כסף.
גם תחת ברתומאו המושחת שלא מבין כלום הייתה הצלחה על המגרש עד שטיפת המיץ האחרונה יצאה ממסי, לפני שנה וחצי הייתם עם אליפות ביד ו 3-0 למשחק הגומלין בחצי גמר האלופות כשקבוצה בינונית מבין אייאקס/טוטנהאם חיכתה בגמר, וברצלונה הייתה קבוצת הכדורגל עם השווי הכי גבוה בעולם.
אתה יודע מה מצחיק, שעושים דיון אם הפפ טים היא הגדולה בהיסטוריה אז מנסים לגמד אותה ולהגיד בזכות מסי היא היתה גדולה. שעושים דיון על מקומו של מסי בהיסטוריה אז מנסים ל"גמד" את מסי ולטעון שבלי ברצלונה הגדולה הוא לא היה כזה גדול.
אין אף פעם אמצע.
מסי ורונאלדיניו הם שחקנים אדירים, רונאלדיניו אם היה לו ראש יותר לכדורגל ופחות לסמים ונשים היה מתחרה במסי ומראדונה. אבל באמת לחשוב שהם וכמעט רק הם. עשו את ברצלונה. זה לא נכון.
בטח בתחום הניהולי. אני ראיתי במו עיני את הסידרה התעודית על לאפורטה. הראו שם בצורה נפלאה. איך הוא והצוות הנפלא שהיה איתו (תבדוק כמה מהם עכשיו אצל הסיטי) ניהל משא ומתן עם הבנקים , מול הספקים שברצלונה הייתה חייבת להם כסף, איך הוא משך שחקנים שלא רצו להגיע לברצלונה (דוידס לעונה אחת שחקן שבשנה אחת עזר לנו מאוד) איך הצוות שלו לא רק שיקם את המועדון. אלא בנה והכין את התשתית לאחת השושלות הכי אדירות בכדורגל העולמי אי פעם. זה התחיל עם רייקארד ונגמר בפפ. את התשתית שהוא בנה בקבוצה . ברתומאו ורוסל גם רכבו עליה ומצצו את כל טיפת האנרגיה שלה ובסופו של יום הרסו גם אותה.
לא לגמד, ההצלחה של פפ טים האגדית זה בעיקר מסי, ומסי הצליח אכן בגלל ברצלונה שהצליחה לנצל את היהלום שנפל בחלקה להצלחה מסחררת.
לטעון שפפ טים הצליח בעיקר בגלל מסי זה לא לגמד את פפ או את הטים שלו, לטעון שמסי חייב המון לברצלונה זה לא לגמד את מסי, לטעון שהריניסנס של ברצלונה העכשווית זה בעיקר מסי זה לא לגמד את לאפורטה או את ברצלונה.
אפשר לטעון משהו ולהאדיר מישהו/משהו גם בלי לגמד מישהו/משהו אחר.
רגע אולי אני לא הבנתי אותך ואם לא אז מחילה מראש, אבל זה לא מה שאתה עושה עם "רונלאדיניו ומסי " בגלל זה לאפורטה הצליח? מאדיר את צמד השחקנים על חשבון לאפורטה… סתם שואל, אולי לא הבנתי אותך.
תשים לב שכל אוהדי ברצלונה פה , הבודדים שנשארו, לא מסכימים איתך, וברוך השם, אני אייל וגם נדב יש לנו לא מעט מחלוקות אחד עם השני ואפילו ריבים. מודה שלא מעט באשמתי , אבל עדיין עם כל המחלוקות ביננו , אנחנו עדיין מסכימים בנושא הזה. אולי אתה טועה פה? הרי אתה מבין יותר מאיתנו בתחום של ריאל מדריד. תחשוב אם אני היית נכנס לפורום שלך וכותב “פלורנטינו פרז הוא אוברייטד. הכל בזכות רונאלדו” או יותר מזה, זידאן הוא אוברייטד הכל בזכות רונאלדו.
בגדול מה שאני טוען זה שרונאלדיניו ובעיקר מסי הם האחראים העיקריים להצלחה של ברצלונה ולהפיכתה לקבוצה היסטורית, השאר עשו את העבודה שלהם, מה שמצופה מהם ולא יותר.
אני לא מסכים עם הצפייה שלאפורטה אם יחזור יצליח לשחזר את אותה הצלחה שהייתה לו עם מסי, אפילו לא יתקרב לזה.
לא אומר שלא יצליח בברצלונה, לא אומר שלא יחזיר את ברצלונה להיות קבוצה בריאה, אבל לא מה שהיה עם מסי.
לא ממש.
אביא לך דוגמא, ההנהלה של ליברפול הנוכחית היא הכי טובה בעולם, אם תגיד לי שקלופ הוא האחראי הראשי אם לא הבלעדי בהצלחה של ליברפול אסכים איתך.