ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

אני לא חושב שחולקים על מה שאתה כותב פה.
השאלה אם לברצלונה עצמה זה טוב שיש כזה סיטואציה. (בשלב הנוכחי שלה).
שאתה צריך לבנות משהו חדש , שאלה אם מסי בעצמו יכול להיות חלק מהבנייה. אם הוא מסוגל. לדעתי לא.

אני חושב על הסיטואציה הנוכחית, שהנשיא הזמני בא למסי ומבקש ממנו לקצץ בשכר שלו. מה מסי צריך לחשוב לעצמו :
" אני רציתי לעזוב תמורת כסף בקיץ , מה שככל הנראה היה עוזר מאוד לקבוצה, לא רק ששיקרו לי אלא איימו עליי שיהרסו לי את המשך הקרירה בתביעות משפטיות אבל עכשיו גם באים ואחרי שקיצצתי פעמיים רוצים לקצץ לי עוד פעם?"

שכל אחד יחשוב בעצמו מה הוא היה חושב ובעיקר עושה במקום מסי.

ברור, סיטואציה ביזארית. כבר בזמן אמת אמרנו פה שברתומיאו דופק את מסי ואת ברצלונה בו זמנית.

אני לא יודע מה הייתי עושה במקום מסי. האופציות שעומדות בפניו כרגע הן לתת למועדון שלו לפשוט רגל, או לוותר על מליונים רק כי ברתומיאו הוא בן זונה ענק.

מקווה בשביל כל הצדדים שמסי יעבור לסיטי בינואר.

אני מקווה מאוד שמסי יודע להבדיל בין המועדון להנהלה.
אבל מצד שני אולי נמאס לו כבר מכל סיר הלחץ הזה שנקרא ברצלונה.

אתה בעיקר מסביר לי למה אפשר להבין את מסי ואת העובדה שהוא טועה, כל זה לא הופך אותו לצודק.
אני גם יכול להבין למה אנשים עושים שטויות, זה לא הופך אותן למוצדקות. בטח ובטח אם הוא לא ידע לבקש סליחה עליהן, ותקן אותי אם אני טועה מסי לא בא ואמר שהוא מצטער וצריך לתת לסטיין מקום להנחיל את השיטה שלו.

בקשר לפסקה הראשונה. פה זה שוב העניין שמישהו החליט שטוב ככל שתהיה אתה צריך מישהו מעליך שיראה את העולם בצורה כללית יותר. לא סתם לא כל שחקן טוב הוא גם מאמן, ולא סתם הדרך למקסם את יכולות הקבוצה היא לא בהכרח מקסום היכולות של הכוכב אלא של הקבוצה.
בהנתן מצב כזה, אתה כעובד הכי טוב של הקבוצה צריך להמשיך לעשות את מה שאתה הכי טוב בו ולא משהו שאין לך מושג איך עושים.
הדוגמאות לא מדויקות כמובן שכן העולמות שונים, אבל יש חפיפה בעיקרון.
בנוסף, אני לא יודע למה החלטת שבכשלונות לא המאמן חוטף את האש. את רוב האש אצלכם חוטף המאמן! לא סתם מסי עדיין לא עף, ברטומאו רק עכשיו עף, ובנתיים כבר הדיע מאמן רביעי בתקופתו.

בקשר לפסקה השניה, השאלה שלי היא מה קדם למה, הביצה או התרנגולת. (אוף טופיק: ברור שהביצה, בהנחה שהביצה קרויה על של היצור שבתוכה יכול גם להסביר).
בכל אופן, השאלה היא האם מסי גורם לאותה גישה דפוקה?
אולי מסי הוא זה שגורר את המצב בו כולם עובדים בשבילו כי בצור שחקן הנקודת מבט שלו על המשחק צרה יותר והוא חזק יותר מהמאמן.

איך בדיוק? כשאומרים שלא המאמן מקבל את ההחלטות אז למה המאמן אשם? אולי הוא לא מתאים אבל אשם הוא בהחלט לא במצב כזה.

בטח שזה משנה. זה לא פפ, לא קלופ וגם לא איזה אנצ’לוטי.

אם היה מגיע מאמן עם קבלות, הוא היה מקבל את האמון של מסי שהוא יכול לעזור לברצלונה גם אם היכולת לא הייתה טובה…

בפועל סטיין הגיע, שיחקנו כדורגל בררה ועד מהרה כולנו הבנו שמדובר בגנב דעת. גם מסי.

אני מסכים שהוא לא האיש הנכון לתפקיד כי הוא הגיע בלי קבלות.
מצד שני אותו פפ שאתם כה רוצים שיחזור גם הגיע אליכם בלי קבלות.
אותו סטיין שהגיע, הגיע כי הוא מאמין בגישת כדורגל התקפית של הנעת כדור, ולא סתם שמו עלה במשך מספר שנים.

עכשיו מגיעה השאלה, מה ההבדל בין סטיין חזר הניסיון לבין פפ חסר הניסיון (בזמנו כמובן)? סטיין הגיע אפילו קבלות רבות בהרבה מפפ.
אני חושב שההבדל הוא בין סגל צעיר שרוצה להוכיח את עצמו, לסגל מבוגר שזכה בהכל.
סגל כשהיה צעיר הסתכל על המאמן בהערצה, הקשיב לו ויישם את שיטת המשחק שלו. אותו סגל כמעט בדיוק, כשהוא מבוגר, לא מקשיב למאמנו, ולא מיישם את שיטת המשחק שלו.
העובדות הן שנראיתם אותו דבר תחת וולוורדה וסטיין, מאמנים השונים ממש בסגנון המשחק שלהם. אז אולי זה לא שהשיטה של המאמן היא שגויה אלא שהוא לא מצליח להעביר אותה.

כמובן שמקומו של מאמן שלא מצליח להעביר את שיטת המשחק הוא לא בקבוצה, תהא הסיבה אשר תהא.
אני רק טוען שאולי הבעיה היא גם בשחקנים (ובראשם מסי) שהכוח עלה להם לראש ובכך הם פוגעים במועדון.

יש פה 2 אופציות:

1. אפשר להאשים את ההנהלה בלבד שלא מביאים למסי מאמן שמסי יהיה מוכן לכבד. (קלופ ופפ לא היו זמינים אז אני מניח שמדובר באחד מאנצ׳לוטי או מוריניו שמזוהים עם ריאל).
  2. להאשים את מסי שלא מכבד את המאמן שלו ולא משנה מי זה. להאשים זה לא להעיף כמובן.

אתם רוצים מאמן שיבנה קבוצה? אז שכשיגיע אחד כזה שיתנו לו לעבוד! אי אפשר לרצות שיבנה קבוצה ובו בעת לא לשנות כלום. אי אפשר לבנות שיטה כשהכוכב שלך לא מעוניין בלבנות משהו חדש (בניה נעשת עם ביקורת, ומסי מסתבר לא הסכים לקבל אחת).

אותו פפ גם היה חתיכת רסר, כולנו זוכרים את סיפור הקולה, ההבדל זה שהוא עשה את זה מול מסי הילד ולא מול מסי הכוכב. לא יפתיע אותי עם הסיבה אגב שהוא העיף את רונאלדיניו ודקו היא בדיוק כדי למנוע את הבעיות האלו בדיוק.

פפ של אז לא היה מצליח בברסה של היום, פפ של אז לא היה מקבל ממסי את האמון לו נזקק כדי לבנות את ברסה הגדולה.

והאם המאמן מקבל כוח וגב מאלו שמעליו ומאלו שמתחתיו, והאם המאמן אשכרה מתאים.

ואם מאמן לא מצליח להעביר את השיטה, זה גם אשמת השחקנים, גם אשמת ההנהלה, וגם…מה לעשות…אשמתו.

אין ספק.

אין פה אחד, אחד, שלא מבין שצריך שינוי. אין פה אחד שלא מעוניין לשנות כלום. ההצעה לשחק דרך הצדדים ולא האמצע זה לא רצון לשינוי? הרצון לשתף את ריקי/טרינקאו/פיאניץ’ בהרכב, או לפחות עם יותר דקות, זה לא רצון לשינוי? הרצון לספסל את פיקה ו/או לנגלה ו/או בוסקטס פה ושם זה לא רצון לשינוי? הרצון לתת לפאטי הזדמנות כחלוץ חוד, בשביל הבדיקה לפחות, זה לא רצון לשינוי?
בטח שאנחנו רוצים שינוי, אבל -
א. אנחנו עוד מחכים שיהיו אשכרה שינויים מהותיים ותורמים.
ב. שהשינויים שכן קרו וקורים, יהיו עם היגיון, ועם הבנה שאפשר לטעות ולנסות לתקן.

אולי בכלל פפ של אז לא היה ממונה לבארסה של היום, ואולי זה בסדר. מדובר בקבוצה ובמועדון שונים לחלוטין מלפני 12 שנים. אבל אני הייתי מעביר את אותה ביקורת אם היו ממנים מאמן אחר לא מתאים היום, גם אם קוראים לו “פפ של אז”.

אולי. כנראה שלעולם לא נדע.

אתה לא תיגע בפדרי, שמעת???

דוגמה מדהימה. תודה.

במקום לענות עליה אני מוסיף קישור לכתבה מבארסה מאניה לפני שהם התדרדרו. תקרא אותה, ואז תמשיך לשאר התגובה שלי: https://www.barcamania.co.il/החוב-של-פפ-לאינייסטה/

אתה מבין? פפ ידע לכבוש את הלב של השחקנים שלו. הוא גרם להם להאמין בשיטה שלו, ובזה שהם הולכים לכבוש את העולם, אפילו כשהתוצאות היו על הפנים. אל הנקודה משני משחקי הליגה אפשר להוסיף את ההפסד המביך אצל ויסלה במוקדמות הצ’מפיונס (למרות שהגענו עם יתרון 4-0. עדיין). בארסה הגיע למשחק מול ספורטינג חיחון אחרי ניצחון בודד (על קבוצה פולנית חלשה) מתוך 4 משחקים.

המשחק ההוא מול חיחון נגמר בשישייה, העונה ההיא נגמרה בשיישיה.

תוסיף גם את קומאן לרשימה. שלושה מאמנים, אחד יותר פח מהשני.

אם היית אומר לי “אנצ’לוטי, קלופ ופליק ניסו ונכשלו” הייתי מסכים איתך, ובעד להעיף את כל השחקנים פרט לפאטי, טר שטגן ודה יונג ולבנות קבוצה חדשה מ-0. בגלל שאנחנו מדברים על מזבלה של מאמנים - תראה מה אמר חואקין על קומאן לפני המשחק, לדוגמה - אני טוען שהסגל הוא הבעיה המשנית.

אה כן, המצב אצלנו בקנטים ואני עדיין בעד להעיף את כל השחקנים פרט לפאטי, טר שטגן ודה יונג ולבנות קבוצה חדשה מ-0. ברתומיאו איחו דה פוטה.

טוב טוב. אתה יכול גם להשאיר את טרינקאו ודסט. אבל זהו, שאר הצעצועים שלך ישנים וגרועים והולכים לזבל.

כמובן שזה אומר שהוא אינו מתאים, וגם כתבתי את זה.
השאלה היא מדוע הוא אינו האיש המתאים. אם הוא אינו האיש המתאים כי השחקנים לא חושבים שהמאמן נמצא מעליהם אז גם החלפת 10 מאמנים לא תעזור לכם.

הבעיה היא במצב של ״אל תלמד אבא לעשות ילדים״.
כשאתה מאמן קבוצה של ילדים אתה יכול ללמד אותם את האני מאמין שלך. כשהקבוצה שלך כבר בוגרת (נמשיל זאת לאבא) אז הם אינם פנויים מחשבתית ללמוד אני מאמין חדש.
גישה של ״מי אתה שתלמד את מסי איך לשחק ואיפה לעמוד״ תביא לכישלון.
הגישה של ״אין תלמיד גרוע אלא רק מורה לא טוב״ פשוט אינה נכונה בכדורגל. פה אתה יכול לבחור את התלמידים שלך, ובהנתן בחירה למה לא לבחור תלמידים ראויים יותר ללמידת ״אני מאמין״ חדש?

השאלה היא האם כל זה קורה בגלל שגישת ה״אני מאמין״ של המאמנים השונים שלכם שגויה, או שפשוט השחקנים חושבים שאי אפשר ללמד אותם ״אני מאמין״ חדש.

בוודאות הראשונה. אנחנו מתחננים למאמן קרויפיסטי שיבנה קבוצה לוחצת שמניעה כדור בשליש האחרון של המגרש כדי למצוא פרצות בהגנת היריב, וכשהתוצאה היא 1-0 לחפש את ה3-0. או אפילו סתם מאמן שדוגל בכדורגל התקפי ויכול ליצור קבוצה חזקה שתילחם על תארים.

אתה צריך להבין משהו. השחקנים לא מטומטמים. אם בפורום ישראלי מצ’וקמק אנשים שעוקבים אחרי ברצלונה מתרעמים לפני המינוי של מרטינו, אנריקה, וואלורדה, סטיין וקומאן שהם מאמנים פחי זבל שהולכים להיכשל - השחקנים בטח ובטח שמגעים עם דעות קדומות. כי הם קצת מבינים במה שהם עושים על הדשא, ועל מי אמור לנהל אותם.

מתי ראית פה מישהו שמגיע עם גישה חיובית למאמן חדש שבארסה מינתה? אתה לא, ולא סתם. זה לא כי אנחנו אנטי ברתומיאו שיגידו הכל בפורום שהוא לעולם לא יקרא בו, כדי לעשות לו שם רע. זה כי הכל ממש חרא כל הזמן.

אנחנו כבר 8 שנים מקבלים מאמנים אפורים ומזעזעים, שדוגלים בכדורגל איטי ועייף, שלא דוגלים בלחץ על הכדור, שלא מקדשים את הקישור, שנותנים לכל מיני פאוליניואים וגומשים לשחק, ששמים את פרנקי כבלם. והכל בגלל איזה תירוץ מצוץ מהאצבע של קשר לברצלונה. ההנהלה הקודמת אפילו לא התיימרה לבחור מאמן בגלל הישגים או השקפת משחק. מעולם לא נימקו בצורה מקצועית הבאה של מאמן פרט ל"הוא מכיר את המערכת" או במילים שלנו “הוא יהיה בובה על חוט וירכיב את גריזמן”.

אני רוצה להתעכב על הנקודה הזאת כי היא אומרת הכל, לך תקרא את כל הודעות המועדון על החתמת מאמן חדש. לא תראה שום התייחסות לפילוסופיית המשחק של המאמן החדש או להישגים שלו בעבר. אתה תראה הודעות לקוניות כמו "הוא היה בברצלונה ומכיר את המועדון. זה אולי קצת פחות נכון אצל טאטא, אבל זה כי רוסל אפילו לא ניסה לייפות את המציאות.

מתי בפעם האחרונה היה לבארסה מאמן שדגל בשליטה בכדור ובמשחק לשם יצירת מצבי הבקעה? אי שם ב2012, לפני שטיטו חלה בסרטן. אנחנו מדברים על פרק זמן של 8 שנים. 5 מאמנים התחלפו מאז.

עזוב את ברצלונה, בוא נסתכל על ארגנטינה. האם מאז 2006 היה שם ולו מאמן אחד עם הבנה בסיסית בכדורגל? התשובה היא לא. והנה, עובדה שארגנטינה התחילה להתרסק הרבה לפני ברצלונה. זה לא כי מסי נהיה דיקטטור פתאום, אלא כי הם כבר עשור וחצי בלי מאמן נורמלי.

יכול להיות שמסי הצעיר היה הרבה יותר פתוח להקשיב למאמנים. מה זה עזר לו בארגנטינה? לאיזה השיגים זה הביא אותו? כיום אחרי אכזבות חוזרות ונשנות בקבוצה ונבחרת נשבר לו הזין. הוא לא ייתן לפישר כמו סטיין שהקבוצה נראית רע תחתיו במשך חודשים לנסות ללמד אותו כדורגל. כשיבואו קלופ, פליק, פפ, אנצ’לוטי, אפילו מוריניו רחמנא לצלן הוא יתן להם את ההזדמנות, ובניגוד לפחונים שמגיעים לברצלונה, הם גם ייקחו אותה.

הבעיה האמיתית היא שמסי כל כך טוב שהוא מצליח לכסות על כל החרא הזה. אליפויות, גביע אלופות, 3 גמרים עם ארגנטינה. אבל בכל המשחקים הקשים אתה רואה שסוגרים את מסי 3-4 שחקנים ולמי שלידו אין מושג מה לעשות. אתה חושב שהם נהנים להיות אובדי עצות? שאלבה נהנה לבכות באנפילד כי הוא נאבד על המגרש, והמאמן לא ידע להכווין אותו?

בפעם היחידה שהיו עוד שני שחקנים שלא צריכים מאמן, אלא יכולים לעשות שמות ביריבה, זה נגמר בגביע אירופה לאלופות. בשאר הזמן זה נגמר בעיקר במפחי נפש.

אני מסכים חלקית.
אני חא יודע אם היעדר רכש בהגנה הוא החלטה של קומאן/סטיין/וולוורדה או נטו הנהלה גרועה.
ההנהלה שלכם פגעה בכם.
אני גם לא יודע אם דמבלה, קוטיניו וגריזמן היו החלטות של וולוורדה, בטוח לא של קומאן.
לגבי למה להרכיב את גריזמן? כי הוא נכס שיהיה שווה כסף בסוף העונה, ובהתחשב בכך שכולם יודעים זאת אז ההבדל בין למסור אותו בחינם (כמו בייל אצלינו, אולי אפילו לשלם חלק מהשכר) לבין למכור במחיר גבוה הןא כמה הופעות טובות שיראו שהבחור לא שכח איך משחקים.
המועדון הוא גם עסק. זה הימור, כי אולי אתם מבזבזים דקות לצעירים, אבל זה הימור ששווה לקחת בעונה שגם ככה איתו או בלעדיו הסיכוי שלכם לתואר הוא די זהה.

לפי ראיו, ה״אני מאמין״ של סטיין הוא בדיוק מה שחיפשתם עם הנעת כדור וקישור, ובעל זאת נראיתם בדיוק כמו תחת קומאן וולוורדה. בגלל זה אני טוען שה״אני מאמין״ של המאמנים השונים שלכם לא בא לידי ביטוי בקבוצה.
לא סתם לפני מינוי וולוורדה, וכל עונה בערך עד שמונה בעצמו, השם של סטיין עלה פה בדיונים

זו בהחלט בעיה ומיותר למנות מאמן שלא יצליח להנחיל את ה״אני מאמין שלו״, אבל אולי צריך גם לפתור את הבעיה שהיא הסיבה ללמה הוא לא יצליח להנחיל אותה. (לא סותר העפת מאמן).

אין מה לעשות, כרגע פפ וקלופ (לא קרויסטי בכלל אגב) תפוסים.
אנצ׳לוטי מעבר להיותו מזוהה עם ריאל הוא לא כל כך מחזיק באני מאמין ולפחות לתפיסתי הןא מאוד מאמן של לגרום לשחקנים לשחק בשבילו אך בדרך שלהם.
מוריניו? באמת? מה לו ולתפיסה הקרויפיסטית?

אולי אולי אולי עליכם ללמוד כמועדון להקשיב ל״אני מאמין״ של אנשים שונים. לא אמרתי אפילו לשנות שיטה וחנטוש את הערכים שלכם, נטו להוריד את הראש ולא להתבייש ללמוד תורה מפי מאמן חסר ניסיון.

גב גם אם תחזור על הדבר הזה אלף פעם זה לא יהפוך לאמת.

מאז טיטו ז"ל, אף מאמן בברצלונה לא האמין באמת בתפיסה הקרויפסיטית , תפסיק לנסות כל פעם ולרמוז שזה הסיבה.

ואלורדה וסטיין שיחקן בדיוק כמו שהם רצו. המאמן היחיד שעוד איכשהוא יכול לנסות ולהתכיין שהגבילו אותו זה טאטה ושיחת הנזיפה שהוא חטף מצאבי בזמנו.

את השיטה שלנו כבר נטשנו ממזמן ואין לנו יותר שום קשר לערכים. והאוהדים של בארסה כבר מזמן לא אכפת להם מקרויפסטה , אני מדבר באמת לא בסתם סיסמאות שאומרים למטרות של יחסי ציבור (רובם) .

ואלורדה לא הצליח בברצלונה, מכמה סיבות, חלק מהם לא באשמתו וחלק מהם כן באשמתו. אחת הסיבות המרכזיות שהוא מאמן שאסור לו לדרוך במועדון שאפילו מתקרב לרמה של ברצלונה של לפני כמה שנים (ברצלונה הנוכחית אולי מתאימה לו). ויש לי סוד בשבילך. הוא לא סתם יושב היום מחוסר עבודה. אולי בטיס או ויאריאל יתפנו מתישהוא בשבילו.

נ.ב אני יודע מה התגובה שלך תהיה “אבל סאטיין” בפועל זה היה אותה שיטת משחק של ואלורדה. דיבורים לחוד ומעשים לחוד.

נ.ב 2 בגדול מה שאני רוצה לכתוב פה, זה שלרוב האוהדים של ברצלונה בכלל לא אכפת איך ברצלונה משחקת. העיקר התוצאה. אם קומאן יביא לנו טראבל בסגנון הישן של מוריניו, חוץ מכמה קיטורים בטויטר, אף אוהד לא יהיה לו כואב מזה. משתמשים בקרופיסטה, שיטה שברצלונה כבר כמה שנים טובות לא משחקת איתה. בתור “הבוגי מן” התירוץ התמידי למה מאמנים לא מצליחים פה או שאנחנו מפסידים. כאילו ברתומאו כעס אם המאמן שלו ניסה לשחק סגנון אחר. פאקינג הוא זה שדחף את הקבוצה מהסגנון של קרויף לסגנון כדורגל אחר…

כתבתי איפושהו שהוא מאמן טוב שצריך לאמן?
השם שלו מוזכר רק בהקשר של השוני הכל כך גדול בינו לבין סטיין בצורת משחק שלהם שמשום מה בברסה נראתה אותו דבר.

אני טוען שהבעיה שלכם מהותית יותר מאיזו בובה ישבה לכם בתפקיד המאמן. בנתיים שילמתם פיצויים ל2 מאמנים שונים, לא יודע על כמה כסף בדיוק מדובר (בכל מקום פשוט מצאתי שכתוב מיליוני יורו, שזה בגדול משהו בין 2 ל20 לא אומר יותר מידי)

בכל אופן אנחנו יכולים גם להסכים שלא להסכים. רק לא רציתי שהדעה שלי תתפרש ב״וולוורדה אנדרייטד״ כי זה פשוט לא מה שכתבתי בשום מורה שהיא.

צודק

אבל כתבת את זה:

אף אחד לא סינדל אף מאמן לשחק בקרויפסטה, הלואי שזה היה נכון. אולי הייתי נהנה יותר. למעשה, אפשר להגיד בהקשר של קיקה. שהוא שיחק בניגוד לצורה שהוא אמר שהוא רוצה לשחק איתה (ואת זה צריכים לבדוק).

מישהו יכול בבקשה להסביר מה זה “לשחק קרויפיסטה” ?

גישה שחושבת שצריך לשחק התקפי ושמח, עדיף 4-3-3 הולנדי עם שני ווינגרים בצדדים, וקישור שהמטרה שלו זה לשלוט במשחק.

פפ לדוגמה לא שיחק קרוייפיסטה טהור. הוא העדיף לשחק בכנפיים עם שחקנים שחותכים לאמצע, אבל הוא גם הוסיף דברים כמו משחק לחץ, קו הגנה גבוה, הגנה שמניעה כדור בחצי היריב וכו’

קיצר המטרה בגדול היא כדורגל שמח, התקפי ויוזם.

כלומר כמו ליברפול ובאיירן ?

כי זאת בדיוק הנקודה שרצית לגעת בא, ובכל מקרה הכדורגל מתפתח ומשתכלל, אצל קרויף שיחקתם את השיטה שהיא הכי טובה לאותה תקופה, פפ(ווילאנובה המנוח שלא מקבל מספיק קרדיט) שיכללו את זה כמעט עד כדי שלמות(לאותה תקופה), כרגע זה התור של קלופ להראות את הקאבר שלו לסוג הזה של הכדורגל.

אני חייב לומר, ואני מדבר רק בשם עצמי, אבל שאני ממש לא מסכים. אני לא הפסקתי לקוות ולחכות ליום שנחזור לקרויפיסטה, ואם מוריניו יגיע למועדון ונתחיל לשחק ‘החנה את האוטובוס’ יש סיכוי לא קטן שזה יגרום לי להתנתק מהקבוצה. אני יודע שזה נשמע אולי מטופש לחלק, אבל כבר בטרבל של לוצ’ו לא הייתי מרוצה מהכדורגל וחששתי שזה יסתיים כמו שזה אכן הסתיים עכשיו.

קצת קשה לי עם ההצגה של כביכול ה"קרויפיזם" באופן דיי שטחי. ה"קרויפיזם" נע סביב גישת כדורגל שלמה הנגזרת מהטוטאל פוטבול המקורי של מיכלס שם איי שם מנבחרת הולנד המיתולוגית בה היה חבר גם יוהאן קרויף ככדורגלן. משחק הלחץ ואספקטים הגנתיים קיימים גם בכדורגל ההוא ולאו דווקא הגיע מפפ, שהוא עצמו פשוט ייעל את משחק הלחץ והתנועה ללא כדור. יצא שכתבתי על זה מלפני כמה שנים:

https://www.barcamania.co.il/הצד-החשוך-של-הטוטאל-פוטבול/

בנוסף, המודל של קרוייף התעסק המון באקדמיה וצמיחה של השחקנים לתוך הסגנון הזה. מערכת חינוך שלמה שנועדה להכווין את השחקנים הצעירים היישר לקבוצה הבוגרת ולהביא להסתגלות הדרגתית לתוך השיטה עד שלמותה. איפה שבעיקר רואים את זה היום זה באייאקס אמסטרדם.

קרוייפיסטיות כביכול לא מסתכמת רק בהנעת כדור או דאבל פסים, יש בה משהו שלם יותר הן על המגרש והן בפן הארגוני. היה לי מאוד קשה בזמנו שכולם הכתירו את סטיין של בטיס כ"האחד שיירש את קרוייף" הואיל ומאז ומעולם הקבוצות שלו שיחקו “חצי כדורגל”, אבל אני סוטה מהנושא כבר.

אני חושב שכל אחד יכול לראות את זה בצורה שונה מהשני.

אני מתחבר יותר לגישה של הכדורגל ששואף לשלוט במשחק ולשחק כמה שיותר בצד של היריב.

בקשר לסטיין אתה צודק לחלוטין , בתור אחד שאהב את הגישה שלו . זה היה עבודה בעינים. כנראה שבאמת קל לדבר שאתה מאמן את בטיס.

הנקודה שניסיתי להעביר זה שיש כאלו שמתמשים בזה בתור “הבוגי מאן” ברצלונה כבר הרבה שנים לא באמת משחקת בסגנון הזה באמת או שמנסה כמה שפחות. אבל שלא הולך ומפסידים תמיד יבואו האנשים שישתמשו בזה בתור תירוץ “למה ברצלונה מפסידה”.