אם למישהו יש ספק למה ברתומיאו הוא הנשיא הגרוע ביותר בתולדות הספורט העולמי. לפני אנשים כמו פרוספר אזאגי או שאול אייזנברג.
ESPN מדווחים שלפי החוזה של מסי, מגיע לו עוד 33 מליון אירו מענק (משהו שכבר שמענו עליו בעבר), מה שמסתכם ב-60-70 מליון ברוטו למועדון כולל מיסים.
כל המועמדים לנשיאות מדברים על זה שהם יציעו למסי חוזה חדש, אבל ברצלונה בחובות כלכליים של מעל מיליארד אירו, ואני בספק אם מישהו מהם מאמין באמת שהוא יכול להציע למסי סכומים שאפילו קרובים למה שהוא מרוויח. לא רואה מנוס מלמכור את מסי בינואר כדי לכסות על האסון שברתומיאו גרם לו.
בהנחה וסיטי הייתה מוכנה לשלם 100-150 מליון אירו (לפי הדיווחים בקיץ), המשכורת של מסי שהיא 100 מליון ברוטו למועדון, והמענק הזה - ברתומיאו הפושע גזל מהמועדון למעלה מ300 מליון אירו, בזמן שלא רק שאנחנו נמצאים בבור תקציבי עצום, אלא גם באמצע משבר כלכלי עולמי שגורם לכך שאין למועדון אפשרות ליצור הכנסות נוספות.
במקום זה הוא נתן את סוארז לאתלטיקו, ואנחנו ממשיכים להשתתף בשכר שלו.
אני יודע שזה לא אופציה, אבל אני אוהב את קו המחשבה שלו. מבחינתי גם אם זה היה אופציה והיה לנו כסף. כף דרכו של הפרימדונה הברזילאית לא צריכה להתקרב למועדון.
הוא אכן המועמד המוביל בסקרים. אבל גם בחירות קודמות הוא היה כזה. ואז בדומה להיום הוא ניהל מסע בחירות מזלזל ושילם מחיר על זה.
הסיוט הכי גדול שלי ששתיהם ילחמו אחד בשני ואז יגיע מועמד שלישי , נונייס, היורש של רוסל וברתומאו וינצח.
הנחמה היחידה שבמצב הנוכחי שלנו, בשונה מפעם, ברצלונה מועדון שקרוב לפשיטת רגל, ולכן אין כרגע שום מועמד ודאי מבית מדרשו של רוסל. שהמועדון בחוב עצום אין שום דבר שנשאר לבזוז ולגנוב ממנו…
הטרבל טרף את הקלפים. אם היית גולש אותם ימים בבארסה מאניה היו אלפים שהגיבו תגובות כמו “נשיא מנצח לא מחליפים” או “בכיינים, הנשיא הזה הביא לנו טרבל”. אני מביא אותם כדוגמה לאנשים שניזונו ממקור אנטי-ברתומיאו מובהק, אז על אחת כמה וכמה הסוסיוס שנמצאים בברצלונה ומבחינתם ברתומיאו שמר על מחירי המנויים וכל השטויות האלה.
השאלה אם יש ללאפורטה תוכנית ברורה או שהוא סתם נפוח בביטחון עצמי כי הוא כבר עשה את זה וסומך על ההילה שיש לו.
פונט לעומתו נשמע עם משנה מאוד סדורה ועם תוכנית ברורה שהוא לא שלף מהמותן הרגע בכל המישורים.
נכון שלדבר ולתכנן זה יפה וצריך לראות איך הוא יהיה בפועל (ואצל לאפורטה כבר ראינו), אבל לאפורטה מרגיש לי קצת משהו ששייך לעבר, כמו להחתים עכשיו את פפ ולהחזיר את צאבי ואינייסטה מפרישה.
לאפורטה ישב בבית ולא עזר באי אמון (הנוכחי וגם הקודם של בנדיטו) הוא עדיין חושב שהוא המועמד המוביל, גם בפעם שעברה זה היה אותו דבר. מישהו יכול להגיד לי מתי הוא יציג את המשנה הסדורה שלו? הוא בכלל לא הציג את עצמו מבחינה רישמית.
כן נכון הטראבל טרף את הקלפים ולדעתי לא משנה מה לאפורטה היה עושה , הוא היה מפסיד בסופו של דבר , אבל זה לא סותר שהוא היה אז מאוד שחצן ויהיר. היה שחצן ונשאר כזה. בבחירות הקודמות הוא הבטיח את פוגבה בתור רכש בחירות…
חבל שמשיקולים של אגו שתיהם הולכים אחד נגד השני. הרעיון של רוטציה, בניגוד לארץ. נשמע הפיתרון הכי טוב בשביל שתי הצדדים.
האם כשמסי מועמד לסיטי הוא צריך להגיע למבחנים כמו זרים שמגיעים להיבחן בקבוצות בארץ? לא. למה? כי למסי אין מה להוכיח. הוא יוכל להגיע לסיטי ולעשות מה שהוא יודע.
מה שלאפורטה שכח, פונט עוד צריך ללמוד. לאפורטה יכול להיכנס למשרדים ולהתחיל לעבוד גם בלי להכין תוכנית מראש, כי הוא מכיר את המערכת, יודע מה צריך לעשות ויתחיל להתקדם פרה פרה. פונט לעומתו חייב להגיע מוכן מראש, כי אין לו מושג איך זה להיות שם. כשדברים בלתי צפויים יצוצו הוא יצטרך להוציא מהמגירה פתרון מוכן אליהם, כי אין לו מספיק ניסיון בשביל “לחצות את הגשר כשהוא יגיע אליו”.
ברור לי שלפונט יש כוונות טובות, ואני ממש לא אתבאס אם הוא יבחר, להיפך. אני פשוט לא מסכים עם הקביעה שזה שלאפורטה לא יושב ומכין עכשיו פרויקט זה פקטור להתנהלות שלו בהמשך. יש לו מספיק ניסיון כדי להיכנס למשרדים ולהתחיל לעבוד באותו רגע.
שאתה בוחר במישהו אתה רוצה לדעת שיש לו תוכנית עכשוית לטיפול במשבר. המשבר של ברצלונה הוא תקדימי. אני לא זוכר, אולי אני לא זקן מספיק, אף פעם את ברצלונה ופשיטת רגל הולך באותו משפט.
לא מספיק העבר האדיר שלו. שישכנע שהוא יודע מה לעשות היום. נשיא ברצלונה זה לא תואר כבוד או הערכה. במיוחד הפעם.
פשיטת רגל גם אני לא זוכר, אבל גם קורונה אני לא זוכר.
כלומר לא היה אירוע פתאומי שגרם להכנסות להיות 20% פחות מהתקציב.
לפי דיווחים הרשמיים של המועדון, החובות של המועדון גדלו מ 217 מיליון ל 488 מיליון יורו. זה הרבה מאוד, אבל לא משהו שאמור להביא לפשיטת רגל.
ברצלונה סגרה את השנה עם הכנסות של 855 מיליון יורו, כך שחוב של 488 מיליון מהווה 57% מההכנסות. זה הרבה , זה לא בריא, אבל המועדון אמור לתפקד. גספארט השאיר חובות בגודל 130% מההכנסות. מדינת ישראל חיה בחוב של יותר מ 100% מהתוצר הגולמי השנתי שלה כבר כמה עשורים, וכך גם ארה"ב.
אדם פשוט שלוקח משכנתא חייב לבנק הרבה יותר מההכנסה השנתית שלו. בגלל זה הוא פורס את החוב להרבה שנים, והבנק בתמורה לוקח ריבית.
מכל המספרים האלה, אני לא מבין מאיפה הביאו את הנושא של פשיטת רגל.
מה גם שכבר קרה פעמיים “אם לא יגיעו להסכם עם השחקנים עד תאריך מסוים, המועדון יהיה בפשיטת רגל” . לא הגיעו להסכם ודחו את הדדליין. איזה מן דדליין זה, אם אפשר לדחות אותו?
ככל שעובר הזמן, אני משתכנע שאין סכנה אמיתית בפשיטת רגל ופירוק של המועדון כמו שקרה לריינג’רס. זה ספין תקשורתי, צירוף מילים שמושך אנשים לקרוא עיתונים.
אחרת כל המועמדים היו צריכים לדבר אך ורק על זה, על עצם הקיום של המועדון. ההנהלה הזמנית וההנהלה של הליגה צריכים לדבר רק על זה. ספונסרים וטלויזיה צריכים לדרוש הבהרות. הקפטנים צריכים לדבר רק על זה ולא על הישגים ספורטיביים.
זה לא קורה.
תכלס הוויכוח פה מבחינתי הוא על אם נלך לאכול פיצה או המבורגר, כשכרגע אנחנו אוכלים בוץ. אין ספק שלכל אחד יש העדפה אישית לגבי מה יותר טעים, אבל תנו לי כל אחד מהשניים ואני מבסוט.
הדבר שבאמת מפחיד אותי זה מועמד שלישי שיזכה מההפקר בגלל שה-2 האלו יעשו קניבליזציה בקולות זה לזה.