דימטרי הפשיטת רגל, זה לא משהו שאני כותב אותו. זה תיאור של המועדון עצמו. למקרה שלא הסברתי את זה נכון. ברתומאו והמועדון עצמו, הזהירו מפשיטת רגל במקרה שהשחקנים יסרבו. הלואי שהם משקרים…
וקורונה? אני מאמין שגם ריאל יובה מנצסטר ליברפול באיירן , סיטי פסז דורטמונד ועוד סובלות נורא מהקורונה. תקן אותי אם אני טועה, אף אחד לא במצב קרוב לשלנו.
ודרך אגב, גם בחלומות הכי גרועים שלי לא חשבתי שנגיע למצב הזה, אפילו דומה לזה. באמת שלא.
הדיווחים הרשמיים עוברים audition של רשויות המס בספרד. זה הרבה יותר אמין ממה שמישהו כותב בעיתון.
ניימאר זה מקרה אחר. שילמו בשחור מתחת לשולחן, ונתפסו על זה. עבירה פלילית ורוסיי הלך לכלא. אנחנו מדברים פה על חובות לבנקים ועצם קיום המועדון.
אני לא יודע מי זה החבר של ברטומיאו ומאיפה הוא הביא את המיליארד ו200 מיליון חובות. אם הוא יעבור בדיקה של רשויות המס ויימצא דובר אמת, אאמין לו. עד אז אני אאמין למי שעבר בדיקות הכי מקיפות של גופים נייטרליים, ואלה הדוחות הרשמיים של המועדון.
למען הסר ספק - אני לא מסתמך על ברטומיאו. הוא יכול להגיד מה שבא לו. הוא לא יכול לרשום מה שבא לו בספרים, ולעבור את הבדיקה.
אני אשמח לציטוט רשמי עם המילים האלה. “הזהירו מפשיטת רגל” זה רק מילים בעיתון, אמצעי להוציא את השחקנים רעים כי הם לא רוצים לקצץ שוב. זאת הדרך הרגילה של ברטומיאו , להשתמש בשופר שלו כדי להשיג מטרה.
פשיטת רגל זה ליטרלי סגירה של המועדון. אז איך הם מדברים על הישגים, על גרסיה ודפאי, לא חותכים חצי מהשחקנים כבר עכשיו? איך הליגה שותקת, כשיש סכנה קיומית לכל הליגה? הרי אם בארסה תיעלם, הטלויזיה לא תסכים לשלם את אותם המיליארדים כמו שהיא משלמת עכשיו, נכון?
זה לא קורה, ולכן אני לא מאמין שיש סיכוי גדול לפשיטת רגל. יש בעיה גדולה באובדן הכנסות, וברטומיאו השתולל עם המשכורות ואי שחרור של מסי. מפה ועד סגירת המועדון …
כן. ברטומיאו אשם בזה ללא ספק. התנהלות לא אחראית, מטומטמת, רצה להתפאר בהכנסות הכי גבוהות בעולם אפילו על חשבון ההוצאות הכי גדולות בעולם.
לגבי קבוצות אחרות, אני יודע מעט. ממה שאני יודע, יונייטד במצב יותר גרוע משלנו, עם חובות מעל 100% מההכנסה השנתית. סיטי ו PSG מקבלים מימון חיצוני ובעצם מפסידים המון כסף. ליברפול במצב מצוין, הלוואי עלינו. דורטמונד חיה על מכירות של שחקנים, לא כמו הגדולות באמת. על ריאל אני לא רוצה לכתוב כלום כדי לשמור את הדיון רלוונטי.
ברתומאו במסיבת העיתונאים של ההתפטרות שלו אמר במפורש שאם השחקנים לא יחתמו על קיצוץ בשכר עתיד המועדון נמצא בסכנה.
ההנהלה הזמנית של המועדון מדליפה נונסטופ לתקשורת שאם לא יחתם הסכם אם השחקנים המועדון יכנס למצב של פשיטת רגל.
אני מסכים איתך שיכול להיות שזו טקטיקה למשא ומתן. אבל אין עשן בלי אש. או משהו כזה. המועדון במצב הכי גרוע שאני לפחות זוכר בתור אוהד. אולי המועדון מגזים בקשר לפשיטת רגל, אני לא רוצה להגיע למצב שנבחן את זה באמת.
אם הייתי צריך להמר, הייתי מהמר על זה שפשיטת רגל היא טקטיקה למשא ומתן. כמובן שאין לדעת, גם אוהדי ריינג’רס בטח לא האמינו יום לפני ההכרזה על פשיטת רגל.
הדעה שלי מסתמכת על גופים גדולים שלא יוצאים מגדרם. נותני החסות, הטלויזיה, מנהלת הליגה, וכו’. אם הם מתנהלים כרגיל למרות אובדן פוטנציאלי של מאות מיליונים, למה שאני אחשוב שהמצב כל כך מסוכן?
מה דעתך על הדדליין של הסכם עם השחקנים שהזכרתי בהודעה הקודמת? הרי אמרו אם לא יגיעו להסכם, המועדון יהיה בפשיטת רגל.
נדחה פעמיים כבר.
אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל יש איזה 387 שייח’ים במפרץ שחלומם הרטוב זה לרכוש את ברצלונה, כך גם איזה 278 אוליגרכים שמחפשים תכשיט חדש ו 122 אנשי עסקים אמריקאים שישמחו לקנות את הקבוצה ולהוציא את המיץ לאוהדים.
זאת כמובן בהנחה שההנהלה תמשיך לפשל ולא תדע לעשות את צעדים הנכונים והפשוטים להוציא את ברצלונה מהבוץ, ויש כמובן בנקים ואנשי עסקים קטאלונים שיתרמו כסף כדי להשאיר את קבוצתם האהובה.
ואני מציע לך לא לקחת ברצינות שום דבר שפונט או לפורטה אומרים על המצב הנוכחי. יש להם אינטרס ישיר להכפיש להשחיר את המצב הנוכחי כדי להוציא את היורש של ברטומיאו מהתמונה וכדי להתפאר בהישגים שלהם אם ייבחרו.
אני מציע לך לא להאמין לאף עיתון, או חשבון טוויטר, כי כולם אינטרסנטים ומעוניינים שכמה שיותר גולשים יבקרו אצלם.
אני לפחות מסתמך על משהו שעבר בדיקה כלשהי, כמו הדוחות הרשמיים.
כשהמועדון נתפס משקר בדיווחים הרשמיים, זאת עבירה פלילית, וזה מאוד נדיר, אפילו אצל ברטומיאו. קרה פעם אחת.
המצב חרבנא, אני לא מתווכח. אני אומר שמפה ועד סגירת המועדון הדרך מאוד ארוכה, ומועדון הכדורגל של ברצלונה לא יעלם בינואר. זאת המשמעות של פשיטת רגל, אתה מפסיק להתקיים כגוף עסקי, וכל נכסיך נמכרים למרבה המחיר, כל העובדים כולל שחקנים מפוטרים והופכים לנושים. אני טוען שאנחנו לא שם.
אז אני לא מבין, להאמין למועדון או לא להאמין למועדון. המועדון מצהיר בעצמו שהמצב הוא קריטי , לא אני, לא ויקטור פונט, המועדון עצמו.
אני לא דיברתי במונחים של פשיטת רגל לפני שברתומאו והמועדון דיברו על זה.
גם אני לא מדבר על סגירת המועדון, זה המועדון עצמו שמשתמש במונחים האלו. אם זה טקטיקה למשא ומתן? יכול להיות. אתה יודע מה ? אני לא דיכאוני מספיק, בשביל לחשוב שלא נתקיים בינואר. אבל אסור לקבור את הראש בחול ולחשוב שהנשיא הבא יתקן הכל והכל יכול לחזור למצב הרגיל שלו. המצב של ברצלונה לטעמי קשה מאוד.
ובעיקר צריך להפנים את המצב שלנו וללמוד איך הגענו למצב הזה. ומי איפשר למועדון להגיע למצב הזה. ברתומאו עזב אומנם. החברי הנהלה הפושעים שהיו לצידו עזבו יחד איתו, אבל הריקבון עדיין נמצא במועדון , מונדו דפורטיבו עדיין פסולת של עיתון שיש לו מניות מאוד גדולות בהריסה של המועדון.
הנשיא הבא שיכנס חייב קודם כל לעשות the purge במועדון ודבר נוסף זה לבטל כל יחסים של שיתוף פעולה עם מונדו דפורטיבו. אסור לשכוח ולסלוח להם על השיתוף פעולה הפושע שלהם עם רוסי וברתומאו.
מציע לך להאמין למה שעבר בדיקת צד שלישי ופוטנציאלית יכול להיגמר בכלא עבור האחראים.
הדוחות הרשמיים הם כאלה, אני מאמין להם.
כשברטומיאו אומר “המצב קריטי ונפשוט רגל אם השחקנים לא יורידו במשכורות” הוא לא כזה.
גם אם מישהו אחר אומר את זה, כמו הנשיא הזמני או אחד המועמדים, הוא לא כזה. לכולם יש אינטרסים, והם לא בהכרח להגיד לנו את האמת.
בשבילי אחד הסימנים למצב הרע הפיננסי היא ריבית שבארסה קיבלה על ההלוואה האחרונה. זה היה בסביבות 4 אחוז, ריבית מאוד גבוהה, משמע הבנק חושש . גם אם המועמדים היו אומרים שהמצב מצוין, אני הייתי מאמין לריבית הזאת ולא להם. אבל עצם העובדה שבארסה קיבלה הלוואה גדולה אומר, שהבנק חושב שבארסה לא תפשוט רגל מחר.
אין לי חילוקי דעות איתך שהמצב רע. יש לי חילוקי דעות עד כמה המצב רע. “פשיטת רגל” שחלק מהמועמדים משתמשים, משמעותו פירוק של המועדון. אני לא מאמין שאנחנו במצב כזה. אם מועמד מסוים, או מישהו בעל דרג מסוים משתמש במילים האלה, זה מוריד מהאמינות שלו מבחינתי.
אני חושב שגספארט השאיר את המועדון במצב גרוע יותר ממה שיש עכשיו. זה ממש נס מה שלפורטה עשה אז. לא סתם יש חומר לימוד על מה שהוא עשה באחד מבתי ספר לעסקים בספרד (נתקלתי במקרה, לא קראתי, אבל עצם קיום אומר משהו).
אני בספק. קורונה זה זמני, עוד שנה לא תהיה פה. ההלוואה שדיברתי עליה ניתנה לשיפוץ האיצטדיון והיא ל 30 שנה. 4 אחוז זה המון. זה מה שאני, אדם פרטי, יכול להשיג בקלות כשאני לוקח משכנתא. והעתיד שלי הרבה פחות מובטח מעסק בסדר גודל של ברצלונה. אני לא מומחה גדול, אבל לא נראה לי סביר שהמצב כרגע אמור להשפיע על הלוואה ל 30 שנה.
לפני כן דווח שגם קומאן דחה 30% מהשכר שלו לשנים הבאות. שאפו גדול לו. אנחנו יכולים לבוא אליו בטענות על יכולת האימון שלו, אבל אין לי ספק שהוא לא עוד שכיר חרב או טרמפיסט, אלא באמת אוהב את המועדון ואכפת לו.
ההסכם עם השחקנים הוא חשוב מאוד. אבל הוא זמני , רק לשארית העונה הזאת. מצפה עבודה קשה להנהלה החדשה , ואני לא אתפלא אם נראה עוד שחרורים כמעט חינם של זוללי המשכורת כמו שהיה בקיץ הקודם.
נ.ב אם אתם רוצים למצוא נחמה במצב הביש שלנו, המצב של המועדון כל כך קשה שאי אפשר לבזוז ולגנוב ממנו יותר אז עד עכשיו שום מועמד כריזמטי מהמחנה של רוסל וברתומאו הצטרף למירוץ. זה כבר לא משתלם להם , לחבורה של נבלות האלו.
האמת היא שאני לא מתרשם מפונט בצורה מוגזמת.
הוא אומר את הדברים הנכונים, אבל גם סטיין אמר דברים נכונים ובסוף נכנע למציאות שהוכתבבה לו.
בנוסף, מדי פעם כשמאמתים אותו מול דברים לא נוחים, הוא מתקפל. זה קרה כמה וכמה פעמים בעקבות האמירה שלו ש: אם ייבחר קומאן עף על טיל כי צ׳אבי יהיה המאמן. הוא חזר בו וכל פעם הוא משנה קצת את האמירה בשביל לייפות אותה. לא בטוח כמה זה מרשים אותי.
עוד דבר זה שהוא עושה את עצמו ״טמבל״ מבחינה מקצועית.
בכל פעם שהוא נשאל על החלטות מקצועיות שצריכות להתקבל הוא אומר שיש לו אנשי מקצוע לכל תפקיד, ושההחלטה תהיה שלהם. אני לא אוהב את זה כל כך.
אכן, אני מאוד רוצה נשיא שסומך על אחרים ומבזר סמכויות תוך כדי שהוא מתייעץ עם קבוצה חזקה של אנשים בעלי הבנה ויכולת השפעה. אבל אני מצפה גם שהנשיא הזה יידע דבר או שניים על ההחלטות הצפויות להתקבל.
לא נראה לי מספק שעל כל שאלה הוא עונה ״יש אנשי מקצוע והם יחליטו״.
גם אם זה כך, תן כיוון. או תגיד שאתה מעדיף לא לענות. אבל התשובות שלו יותר מדי מתחמקות לטעמי…
גם זה שהוא עובד על פרוייקט משנת 2013 לא אומר מספיק. אין לנו עדות לאיכות העבודה שלו.
עם זאת, עד לאפורטה הוא באמת היה המועמד המוביל שלי.
בינתיים, אני מעדיף את לאפורטה. יש לו קבלות בלהציל את המועדון - גם אם האנשים של פונט אומרים שעכשיו המצב שונה.
הוא גם קרוייפיסט מוכח. לא רק דיבורים, אלא גם מעשים. בניגוד לסטיין שרק דיבר על הערצתו לקוייף (ובניגוד גם לצנון שאמר שיהיה מחוייב לסגנון הברצלונאי), לאפורטה באמת הראה שיש לו תמיכה במורשת קרוייף הרבה מעבר למילים. בחירת המאמנים, קידום צעירים וטיפוח הלה-מאסיה. אלו לא דברים שנעשו בשביל לצאת ידי חובה. אלו דברים שנעשו מלב בארסלוניסימו.
בתור מישהו שרוצה לראות את ברצלונה חוזרת לגדולתה, אני מעדיף מישהו שיודע איך לדמיין את ברצלונה כגדולה.
ופונט? לא אומר שהוא לא יודע לדמיין. אבל אני גם לא יודע מה היכולות שלו לממש את הדימיונות הללו.
צרות של עשירים. פונט או לאפורטה , עד לפני כמה חודשיים הייתי כל כך פסימי שחשבתי שנשאר עם ברתומאו תקועים עד סוף הזמנים…
אני עוקב אחרי ראיונות של פונט, הוא באמת מציג חזון ומתחיל להציג לצידו צוות מאוד רציני. כולל של מומחים בעולם הרפואה בספורט. גם חשוב להזכיר שהוא איש עסקים מאוד מוצלח. וכרגע הוא הפיבורייט בסקרים.
אני לא יבכה או יתלונן אם לאפורטה ינצח או פונט. העיקר שהבחירות כבר יגיעו וזה יסתיים כמה שיותר מהר. ובתקוה שהם לא יקיזו יותר מידי מהדם של אחד מהשני.
חדשות עוד יותר טובות , רוסל הודיע רישמית שהוא לא יתמודד. כמו שאמרתי, זה כבר לא משתלם להם יותר. תודה לאל.
(דרך אגב זה נקודה למחשבה. צריך למנוע בחקיקה אפילו שתהיה להם אפשרות כזו, מברתומאו ורוסל, לחזור למוקדי השפעה במועדון . נשיא הבא יהיה חייב לשנות את החוקה)