לא מצפה מצאבי לצבור ניסון של איזה עשרים שנה בקבוצות ב או שגיליון התארים שלו היה מפוצץ. אלא משהו מינימלי. בוא נגיד תקופת זמן שנה שנתיים מאמן של קבוצה בינונית או אפילו שיבוא להיות עוזר מאמן בברצלונה.
אתם גם לא צריכים ללכת רחוק, תבדקו מה קורה עם פירלו ביובנטוס.
לא כל כך הבנתי אותך, כמה פפים יש? תבדוק כמה “צאבים” יש שהגיעו ישר לקבוצה בסד"ג של ברצלונה ובום הצליחו בלי שום ניסיון מראש.
מילא, אם ברצלונה היתה מכונה משומנת שצאבי היה מקבל קבוצה מסודרת ומאורגנת. אולי היה לו טיפה יותר קל, ברצלונה הנוכחית היא קבוצה בבלגאן, במשבר היסטורי. ללא שום דמות מנהיגותית (חוץ מטר שטגן) ששנה הבאה תצטרך להתמודד עם העזיבה של השחקן הכי טוב בהיסטוריה (יחד עם מראדונה) . מישהו חושב שלסיטואציה הזו בריא לזרוק את צאבי או מאמן צעיר חסר ניסיון אחר?
נ.ב ולמקרה שהיה נס וצאבי יצליח לשכנע את מסי להישאר ואז הצרה שלו תהיה יותר גדולה, כי לצערי וזה נכתב בכאב, אני חושב שזה אמור להיות ברור לכולנו עכשיו שעם מסי הנוכחי אי אפשר יהיה לבנות שום קבוצה חדשה. לא באשמתו, אבל אי אפשר .
שלא תבין לא נכון, אני דווקא כן מחסידיו, אבל מדובר על שליש עונה. עוד לא משהו שאפשר להגיד בביטחון מוחלט.
בסוף עונה נוכל להגיד זאת.
בכל אופן הוא בהחלט מאמן המתווה דרך, גם אם לא הדרך המועדפת על כולם.
איזה בנייה של מוריניו זידאן קיבל לפני שנתיים? הוא קיבל גרוטאה והוציא אליפות וגם עכשיו ריאל נראית כקבוצה הכי טובה בליגה אחרי תקופה לא טובה.
לא לרשום סתם דברים ולשכתב את ההיסטוריה כדי להתאים לדיעה שמנסים להעביר.
וזידאן מאמן רק 4 שנים, בפעם הראשונה קיבל סגל טוב בתקופה קטסטרופלית והוציא אליפות וצ’מפיונס, בפעם השנייה קיבל סגל גמור והוציא אליפות ולא קיבל אפשרות לבנות קבוצה מחדש כמו שרצה בגלל הקורונה.
אז אחרי 4 שנים בלבד עם נסיבות מאוד מקלות לתייג אותו כאחד שלא יודע לבנות קבוצה לפי שיטה מסויימת זה לא רציני.
ולא מבין את הקטע עם פוטוצ’ינו, עונה וחצי בינוניות פלוס בטוטנהאם עם חצי עונה חלשה להחריד וכבר קבעתם שהוא פילוסוף כדורגל ורושמים את השם שלו יחד עם קלופ ופפ, קודם שיקח איזה גביע ליגה.
הגבתי על השורה האחרונה שהבאת לטוענים לזכות צאבי שיש את פפ.
ועל זה שאלתי כמה כמו פפ יש.
@mos56
לא כל-כך הבנתי מה שכתבת.
זה בדיוק מה שאני אומר רק מהצד השני. למיטב ידעתי אין מאמנים כמו פפ שהגיעו משום מקום והצליחו, אם ממש רוצים אפשר להוסיף את זידאן, אבל גם 2 זה לא מספיק.
מי שמשווה את צאבי לפפ בנקודת ההתחלה שלהם הוא בור. פפ עד לפני שהוא הגיע לברצלונה עבר מסלול שכלל טיסות והשתלמות אצל ביאלסה ושיחות עם סאקי באיטליה וכמובן עבודה נהדת בברצלונה ב. . צאבי מתפנק מכסף של מדינת עבדים במזרח התיכון.
הוא כמו “נסיך” שחושב יקבל את תקפיד המאמן רק בגלל שהוא היה אגדה במועדון. ובנתיים משתמשים בו בתור קלף בחירות. והוא כרגיל משחק אותה פתאום פוליטקאי טוב שלא רוצה לבחור את מי הוא מעדיף.
מהמעט שאני כן מבין, צ׳אבי עושה עבודה טובה באל-סאאד.
אולי אל-סאאד הייתה קבוצה מצויינת עוד לפניו, את זה אני לא יודע. אבל גם אם כך היה, הוא לא הרס אותה.
העובדה שקטאר מדינת עבדים לא קשורה לדיון. אולי היא מורידה לך מצ׳אבי (אגב, פפ לא היה שם גם הוא בשלהי ימיו כשחקן?), אבל כאמור, לא קשורה לדיון.
ודבר אחרון, מאיפה אנחנו יודעים שצ׳אבי לא ניהל שיחות עם מאמנים גדולים? למה ההנחה שהוא לא למד מגדולים ממנו? האיש היה חניך של גווארדיולה למען השם… ולא סתם חניך, אלא האדריכל על המגרש. אתה לא מבטל את זה קצת בקלות ראש רבה מדי?
לגבי ההייפ המוגזם של כל אחד מהמועמדים שאומר שצ׳אבי בוודאות יאמן בבארסה… מסכים שזה לא דבר מכובד לומר. ועדיין, בשני העשורים האחרונים, 2 מתוך 3 המאמנים הגדולים שהיו פה היו שחקני בית נערצים לשעבר.
לא הייתי ממהר לשפוט את צ’אבי (גילוי נאות- אהבת חיי) כל כך בחומרה משה, אבל כן אציין שהפנטזיה שלי הייתה ונותרה טן האח כמאמן ראשי וצ’אבי כעוזר המאמן. כלומר, הוא לא הראשון ולא האחרון שהלך לסיים את הקריירה, ולבלות קצת אחרי, במקום כמו קטר כדי לעשות קצת ג’ובות. חוץ מזה, הוא ספרדי אז מעניין לו את התחת הפעילות החתרנית של קטר במזרח התיכון. כמה אתה מתעניין במחתרת הבאסקית?
עם כל זה, אני מסכים שעדיף שהוא ייצבור קצת ניסיון ולא יונחת מיידית כמאמן ראשי, אבל אני חייב לומר שאני מעדיף אותו כמאמן ראשי, כולל כאן ועכשיו, על פני כל המאמנים שהיו לנו מאז טיטו.
פפ סיים את הקריירה שלו במקסיקו כדי ללמוד ממאמן כלשהו שאני לא זוכר את שמו. הוא עשה הפסקה עם הכדורגל אחרי שפרש והלך לחפש עוד ועוד מידע על פילוסופיות משחק. כשהוא הרגיש מוכן, הוא הגיע לבארסה ב’ ועשה שם עבדוה פנומנלית.
זידאן קיבל קבוצה שלא עברה את השמינית שנה אחת, מוריניו קיבל אחת שלא עברה במשך 6 שנים!!
זידאן מתמודד עם ברסה של קומאן עם מסי זקן, מוריניו נגד ברסה של פפ עם מסי בשיא. יחי ההבדל הקטן
נו באמת אתה רוצה להשוות את ריאל של שנה שעברה לריאל של מוריניו ב2012? די הבנתי שאתה חושב שזידאן המאמן הטוב בעולם, אני גם לא טענתי שהוא גרוע רק שהוא לא מאמן שבונה קבוצות, מספר אחד בלהוציא את המיץ מהלימון, אבל לא מגדל לימונים.
אני גם מעריץ את רונאלדו, זה לא אומר שאני חושב שהוא היה הבלם הטוב בעולם.
אז אחרי 4 שנים בהן הוא לא הראה שהוא יודע לבנות קבוצה אני טוען שהוא לא הראה שהוא יודע לבנות קבוצה.
מה מקרה הבסיס שלך? מבחינתי מאמן שלא הוכיח שהוא יודע לבנות קבוצה הוא לא מאמן בונה מוצלח.
גם לי יש נסיבות מקלות ללמה לא הצלחתי עדיין לבנות קבוצה בריאל, בגלל זה הנקודת בסיס שלי היא לא שאני מאמן מוצלח אלא שאני לא.
זידאן יכול לשנות זאת, הנה הוא קיבל קבוצה די מפורקת לפני שנה וחצי, שיוכיח שהוא יודע לבנות.
באמת שלפעמים אתה מתווכח לשם הוויכוח.
איפה זידאן הוכיח שהוא יודע לבנות קבוצה? מתי הוא קיבל קבוצה מפורקת והפך אותה למפלצת?
ולא, ב2016 לא היינו מפורקים, רק זקוקים למאמן שיחבר הכל, ופה זידאן מצוין.
אתה לא יכול לסובב את זה רק לאיפה שאתה רוצה, זידאן קיבל מבניטז סגל הרוס ושחקנים שנראו גמורים, כולם טענו אז שרונאלדו כבר גמר את הסוס והוא נזק ויש למכור אותו, הוא הגיע לקבוצה שלא לקחה אליפות כבר הרבה זמן ולקח דאבל בעונה הראשונה מול ההתקפה הכי טובה שהייתה לברצלונה מאז ומעולם, לקח 3 צ’מפיונס ברציפות על חשבון באיירן של פפ וברצלונה של מסי, סווארז וניימאר. אז זה לא רק מול ברצלונה של קומאן.
ב 2012 לא לקחנו צ’מפיונס ואליפות כמו בעונה הראשונה של זידאן, למה אתה משווה את העונה שעברה ל 2012 ? תשווה לעונת 2013 העונה השלישית של מוריניו.
לא, אתה קיטלגת אותו כאחד שמוציא לימון ולא יודע לבנות, למרות שלא הייתה לו עדיין אפשרות לבנות, אם נניח קיץ הבא הוא מקבל את האלאנד, אמבפה וקמאבינגה אז הוא מאמן שיודע לבנות ?
ואיפה פפ קיבל קבוצה מפורקת והפך אותה למפלצת ? בברצלונה קיבל שלד מוכן, בבאיירן קיבל קבוצה שזכתה באליפות, גביע וצ’מפיונס והצליח לקחת רק אליפויות כמו כל מאמן אחר שהיה בבאיירן, בסיטי קיבל סגל שזכה באליפויות והוא לקח איתה 2 אליפויות כמו מאמנים בינוניים לפניו, הוא רק קנה 23 שחקני הגנה ועדיין לא הצליח לרקגן הגנה ראויה, השלד ממשיך להיות דה-בריינה, סטרלינג, ג’זוס ואגווארו קשישה שהוא קביל בירושה מקודמו. כלומר עשה בדיוק מה שזידאן עשה, רק שזידאן בפעם האחרונה קיבל סגל חלש ומשחק בהתאם.
היחידים ברשימה שבנו קבוצה מאפס למפלצת הם קלופ ומוריניו.
בכל מקרה, אתה תמשיך לטעון משהו ואז להשאיר לעצמך פתח מילוט כהרגלך, לא נגיע רחוק, במיוחד לא כשאנחנו משתלטים על שירשור חשוב בצד של ברצלונה.
ובקצרה (לפי בארסה מאניה, כמובן, לא קראתי את המקור ותרגמתי בעצמי) -
לאפורטה ניצל את הבמה והמאזינים כדי לשלוח מסר של פיוס עם סנדרו רוסיי: “אנחנו בתהליך שיקום מערכת היחסים שלנו. אם ננצח, אפגש איתו בפומבי. נחפש לאחד את הברסלוניסמו”.
(לאפורטה הוא גם פוליטיקאי ממולח והוא מכוון כאן לפלח הסוסיוס השמרני במועדון שמשום מה עדיין מחבב את סנדרו רוסיי).
למי שחושש מיד אחר כך הוא שלל מיידית אפשרות של הצעת מקום לרוסיי בהנהלה שלו.
ועוד 2 דברים, מעניינים יותר או פחות:
“בארסה של קומאן בתהליך בנייה, הם עוד לא הגיעו לתוצר שלם. צריך להעניק לו סבלנות”. (פוליטיקלי קורקטי, הוא לא רוצה ליצור עוד סערה כעת)
“עולם הכדורגל מתרגש מהקאמבק שלי, במיוחד סוכני הכדורגל הגדולים. דיברתי עם כולם, הם כבר מתחילים להכין רשימות. אני לא הולך לנקוב בשמות, אבל דברים מתקדמים”.