ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

אבל זה בדיוק מה שאני טוען!!!
זידאן מאמן מעולה, לא לבניה של קבוצות.
הוא קיבל קבוצה שחסרה את הטאצ׳ הסופי, בזה הוא קוסם.
הוא לא בנה שום דבר, לא הפך שחקנים אלמונים לכוכבים, ולא יצר יש מאין.
אגב, אותה קבוצה מרוסקת רק שנה וחצי לפני זכתה בדסימה, ורק עונה לפני הציגה את הכדורגל אולי הטוב ביותר שאני זוכר וכנראה הייתה הולכת עד הסוף אם לא הפציעות.
זידאן הגיע והראה שהיא חסרה את הווינריות והאמונה, והוא החזיר אותה! אך לא בנה שום קבוצה.
אתן לו קרדיט על קאסמירו.

כי שוב, פה בדיוק הטענה שלי. מוריניו מאמן בונה שלעתים מתקשה להוציא את המקסימום מהקבוצות השונות וכך קרה לו גם בצ׳לסי וגם בריאל (אולי מוריניו הוא לא הדוגמה המושלמת כי הוא מאמן שעשה גם וגם באינטר ובקדנציה השניה בצ׳לסי) אבל הוא תמיד בנה משהו.
כשאטען שמוריניו עדיף על זידאן בלסחוט את הלימון ולהביא תארים אז תבוא ותגיד לי מה דעתי על 2013.
מאותה סיבה אין סיבה לדבר על הקדנציה הראשונה של זידאן כי הוא לא בנה שם כלום. הוא מימש את הפוטנציאל הקיים שבנה מוריניו.
אני לא מבין למה אתה כל כך מתגונן, אין בזה שום דבר רע!
גם רונאלדו לא היה בשום שלב מהטופ 10 בלמים בעולם על אז שהיה לאורך כל הקריירה שלו כמעט אחד מהטופ 2 שחקנים הטובים בעולם. זה לא סותר את היוצו שחקן ענק.

תלוי מה יוציא מהמצב הזה.
יש לו נסיבות מקלות כרגע, אך נסיבות מקלות לא הופכות אותך לטוב במשהו, כדי להיות טוב במשהו אתה צריך להוכיח.
גם בייל לא יכל להראות שהוא הה הופך לטוב בעולם ללא הפציעות, איך אתה תתאר את בייל כשישאלו אותך עליו? כשחקן הטוב בעולם?

כדי לטעון למשהו, אתה צריך להוכיח שקרה. מתי זידאן בנה קבוצה?

שמע לא אכנס לעובי הקורה בכל דוגמה.
אצל פפ ראית שדרוג ואת המגע שלו בכל מקום אליו הגיע. סיטי של פפ טובה כפליים מסיטי של קודמיו, והגיעו לא מעט שחקנים חדשים אשר אפשר לומר שהם שחקנים שלו.

שום פתח מילוט, עומד מאחורי הטענה שלי, פשוט אתה מנסה להקצין אותה ואני לא עומד מאחורי הטענה המוקצנת.
קצת כמו שוב פעם ההבדל בין לטעון ששחקן מסוים הוא הטוב בעולם לבין לטעון שהוא הטוב בעולם בכל עמדה. אני חושב שרונאלדו ומסי היו הטובים בעולם, אני לא חושב שבשום שלב הם היו יותר טובים מכל בלם סביר שהיה בריאל בהגנה.
זה לא בריחה מהטענה שהם היו הטובים בעולם אלא אי הסכמה עם ההקצנה.
זידאן מאמן מעולה, לא המאמן הראשון שהייתי בוחר כדי לבנות קבוצה ולא הבונה קבוצה הטוב ביותר שראיתי.
אבל הוא עדיין מהמאמנים הטובים בעולם, כי הוא אולי הטוב ביותר בפרמטר אחר.

וזהו, מפה הפסקתי להגיב בנושא.

לא פוליטקאי ולא יודע מה חכם ומה לא, אבל מביתי הצנוע בישראל אני יודע דבר אחד, אם המחנה הפושע של ברתומאו ורוסל לא צריכים איחודים הרמוניה אלא צריך טיהור ושנאה. את הנבלות צריך לרדוף בתביעות אחד אחרי השני. לא הבנה לא שלום ולא בלה בלה בלה אחר.

THE PURGE! זה שם הקמפיין שאני הייתי רץ איתו :slight_smile:

ותסלח לי בארסה מניה אני מזמן כבר מבין שאם הם אוהבים מישהו אז הם תמיד ינסו לצייר תמונה יותר יפה.

שרוסל עלה לשלטון הוא לא דיבר על הרמוניה ועל אהבה. אלא ישר גירש את קרויף מהמעודון וישר העליל עלילת דם לא רק על לאפורטה אלא גם על הצוות שעבד איתו. וגרם לחלקם לחלות במחלות לב וסרטן בעקבות המאבק המשפטי לטיהור שמם.

רק פונט!

זה
או שזה פרשנות שלך?
בארסה מניה זה אתר זבל

מה יש לצייר תמונה יפה יותר? לא קראתי את המקור, אבל אם הוא אמר שהוא לא יחבור אליו, אז הוא אמר שהוא לא יחבור אליו, אין מה לצייר פה. אם הוא משקר או לא, זה עניין אחר.

שלהם.

זה לא משנה את זה שהוא אמר שהוא לא יחבור אליו (בהנחה שזה באמת מה שכתוב), ושפוליטית ומבחינת גיוס מצביעים מהמחנה הנגדי/שני זה אולי צעד חכם לזרוק כמה משפטים כאלו מידי פעם, כי בכל זאת - לצערי יש עדיין תומכים לצד של רוסל/לאפורטה.

יש לי הרגשה שאתה לוקח יותר מידי אישית דברים וקצת מוציא אותם מפרופורציה. אני תופס את זה בסגנון “אהיה ראש ממשלה/נשיא/מנהיג של כולם”, ולא מעבר. האם פונט בהכרח יותר קיצוני בתחום הזה? לא יודע, וזה שהוא אולי לא זרק משפטים כאלו לא אומר שהוא לא מנסה/ינסה לזכות בקולות גם של הצד הרוסל-י של המפה.

לי אישית זה נשמע כמו keep your enemies closer. הדבר האחרון שלאפורטה צריך אחרי שהוא יבחר (יש למישהו ספק שהבחירות הוכרעו כבר?) זה שרוסל והמחנה שלו ימשיכו יתקפו אותו בלי הפסקה ולא יתנו לו את השקט שהוא יצטרך להבריא את המועדון.

משהו לגבי פפ וזה מתחבר מאוד למה ש @mos56 אומר. פפ ץ, גדול ככל שיהיה, היה בורג במערכת עצומה שקדשה את הארגון על פני הפרט תוך קידום שחקני נוער ואיחוד דורות מצויינים של שחקנים שטופלו בקנאות עד הדור המדהים של מסי, פיקה וססק. צ’אבי (אם יגיע) בא לא רק במטרה לשקם את הקבוצה הראשונה, אלא יש צורך בשיקום מקצועי של מערך הכדורגל כולו. אידאלית? הוא מושלם קודם לבד, ומי שצריך אולי להתקדם זה פימיינטה שיודע עם מי הוא עובד, או באמת מאמן רציני יותר. אם צ’אבי יצליח להפוך את בארסה למכונה של לפני כמה שנים (אולי בלי מסי) זו תהיה הפתעה גדולה יותר ממה שעשה פפ.

לא מתרגש מהדברים של לאפורטה, כבר שכחתי כמה הוא פוליטיקאי חד. להרגשתי כמו שהוא ניגש לקמפיין הזה, הוא הולך לאכול את פונט כמו פאן דה טומאטה.

אותו הרגשה היתה לנו בפעם שעברה וברתומאו בסופו של דבר אכל אותו בלי מלח.

אני לא מוציא שום דבר דבר מפורפורציה ולא לוקח שום דבר באופן אישי מידי (למרות שאני לא מתבייש להודות שברצלונה קבוצה שאני מאוד אוהב. הרבה מהרגעים הכי יפים ועצובים שלי בחיים קשורים אליה.) בשנים האחרונות מרוב זה שאני עוקב אחרי המאפייה הזו שנקראת ברתומאו ורוסל אני ידוע טוב מאוד למה הם מסוגלים ואת השיטות שלהם. ואם לאפורטה אומר “היתה לי שיחה עם רוסל, השלמנו ואני קורא לאחדות” (תרגום חופשי שלי) בעיני זה כרטיס צהוב בוהק.

נגד החבורה הזאת לא צריך אחדות או שלום. צריך לרדוף אחריהם עד שהם ישלמו ויחזירו למועדון את האירו האחרון שהם בזזו מהמועדון שלנו.

הם יתקפו אותו בלי קשר, למעשה הם גם תוקפים אותו עכשיו. ברגע שהם יפסיקו לתקוף אותו אז זה יעבור משלב הדאגה שלי לשלב שאני בטוח שיש קונספריציה בין לאפורטה ורוסל…

קבוצת “gudu” אני חושב כך קוראים להם,. אותם אליו שבין היתר שולטת בMD rac1 ועוד הם השליחים של רוסל וברתומאו. ברגע שהם יפסיקו לתקוף אותו אז תדע שלאפורטה ב"מיטה איתם"

אני חושב שטעיתי בשם של הקבוצה.

כל פעם שחשבנו שראינו הכל, הם מצליחים להפתיע מחדש…

דווקא אני זוכר קמפיין מאוד מבורדק ושקט.
לא היו כמעט ראיונות ובטח לא שלא על הברנבאו, לא היה נראה שהוא בא לנצח בפעם הקודמת.

התכונתי שהוא נחשב פיבורייט במירוץ ובסוף הפסיד.

תחזור למסיבת עיתונאים שברתומאו הקדים את הבחירות אז, אני זוכר את הפרצוף שלו עד היום , גם הוא חשב את זה.

הוא זילזל כל הדרך עד ההפסד שלו.

השחקן נסע עם הקבוצה במטוס לצורך עניינים אישיים, מו"מ עם פנרבחצ’ה. במועדון העדיפו שיחזור לבד כי בכל מקרה הוא לא היה בסגל אלא בעניינים אישיים, אחרי שגילו שהוא במו"מ עם ריאל מדריד.
לא מקרה שמצטייר יפה, אבל גם מקרה שנופח יותר ממה שהוא באמת. בכל מקרה, רואים שאין פה נשיא שיעשה סדר ויעשה את הפעולה הנכונה לתדמית של המועדון.

לגבי לאפורטה - אם רוסל יהיה בכיס שלו, זה לא אומר שהוא עובר לצד שלהם, זה אומר שהצד שלהם עובר לצד שלו. הוא האיש החזק כרגע, הרוסליסטה קרס ועובדה ששני הפייבוריטים הם קרויפיסטה. אין באמת אופוזיציה כרגע. בארסה חוזרת להיות קרויפיסטה, ואני לא רואה את זה נופל.

הכח היחיד שיש לרוסל כרגע זה הקשרים שיש לו. אבל להיות נשיא ברצלונה זה כח הרבה יותר משמעותי והתקשורת יכולה להיות נגדו כמה שבא לה.

לגבי תביעה נגדם: לרוסל אין סכנת תביעה לדעתי, אחרת הוא לא היה בורח ומשאיר לברתומאו את התפקיד. דווקא אני חושב שמבחינה כלכלית רוסל עזב את המועדון בתקופה טובה, ככה שברתומאו יהיה שעיר לעזאזל של רוסל אם יוחלט להגיש תביעה נגדו.

ולחשוב שיש גם “נונייסיסטה” שאולי דומה לרוסליסטה, אבל זה כבר שייך לעבר הרחוק שהיה אחראי על שנים רבות של בצורת במועדון. רוסל הביא חתירה לניצחון, סוג של מדרידיזם, מאשר רגשי הנחיתות שהיו אצל נונייס.

באדיבות Barca Story

למי שיש סבלנות, ראיון באנגלית עם ויקטור פונט.

הפרק שכולו באנגלית כמובן, מחולק לשניים:
◀️ 0:53-18:40: פונט מתראיין ומדבר על הבחירות, תחילה באופן כללי ואז יורד לפרטים.
◀️ 19:45: עיתונאי האת’לטיק, דרמוט קוריגן, מדבר על הראיון, מה פונט מציע, מה האתגרים שיעמדו בפני הנשיא הנבחר ובארסה בכלל.

In a survey conducted for Barcelona socios, this is the voting intent for each pre-candidate.

Laporta: 78.1%
Victor Font: 9.7%
Jordi Farré: 2.4%
Freixa: 1.9%
Benedito: 1.7%
Lluís Fdez. + Vilajoana: 1.4%
Emili Rousaud: 1.2%
Pere Riera: 0.2%

נראה שזה הולך לכיוון ברור.

השחקן לא רוצה לעזוב את הקבוצה, אלא מנסים להיפטר ממנו.

במועדון לא רוצים את השחקן, ואז משאירים אותו במדינה זרה, בזמן מציאות קורונה, כי הוא מנהל מו"מ עם קבוצה שלא באה להם בטוב. לא רוצים שהוא יעבור? אל תעיפו אותו.

כי זה לא מקרה יפה. זה עוד מקרה מסריח מאת הנהלה מושחתת שהשאירה אחרייה הנהלת מעבר מושחתת.

קצת מאכזב באיזשהו מקום. אני מבין שהאוהדים ממשיכים עם הקו השמרני שלהם ורוצים ללכת עם מי שהם מכירים, אבל זה לא מכבד את העבודה שנתנו כל האנשים מאחורי האי אמון. לפחות השמרנות של הסוסיוס הולכת לכיוון סביר הפעם

ויקטור פונט מציג את הנבחרת שלו ולפחות מבחינת השמות פה הוא מוביל בצורה ברורה על לאפורטה:

ג’נרל מנג’ר: איזה אחד אלמוני שאף אחד לא מכיר בשם צ’אבי הרננדס.

מנהל ספורטיבי : גורדי קרויף

מנהלים טכניים: טיטו בלנקו (באמת ? מי בחר לו את השם הזה?) פרננדו נבארו

לה מאסייה :ג’ואן וילה ואלברט בנאיג’ס

י

נ.ב הוא למעשה אומר שאם העונה תסתיים בצורה רעה צאבי היה מאמן שנה הבאה. מה שאומר לצערי, אני חייב לסבול את קומאן עוד כמה חודשיים…

בגדול, אין לי הרבה מה לתרום לדיון, אבל…

פונט צריך להיות סוג של מנהל טכני מתחת ללאפורטה (באידאל). הוא פחות מרגיש לי כמי שמתאים להיות נשיא.
למה? כי הוא מרגיש לי כמו טכנוקרט ולא כמו פוליטיקאי.
יפה מאוד שהוא מכין פרוייקט כבר 7856 שנים שמחכה ממש לרגע הזה. בסוף היום, אתה צריך נכונות של אנשים לשתף איתך פעולה, או שהפרוייקט שלך יקרטע.

לאפורטה יודע לרתום אנשים. רק תראו מה הוא עשה מאז שהוא התחיל את הקמפיין שלו.
בעוד פונט ״מתחבא״ מאחורי ״הפרוייקט״, לאפורטה מעלה שלט חוצות על יד הברנבאו - שלט שאמור להזכיר לכולם שזה המגרש הביתי של מסי. לאפורטה מברך את קבוצת הכדור-יד כאילו שהוא כבר הנשיא. לאפורטה רומז על הקשרים שיש לו עם סוכנים, סוכנים שיכולים לעזור לפתוח את הדלת לשחקנים שיגיעו (בניגוד להערמת קשיים וגזירת קופונים לא הגיוניים אם הם לא מרגישים שותפות עם הנשיא שלו הם מוכרים את השחקן).

פונט נראה לי כמו הילד הצדקן שיודע שהוא החנון הכי חכם בכיתה, אבל הוא עדיין מגיע רק למקום השני, כי את המקום הראשון תפס ילד טיפ טיפה פחות חכם, אבל הרבה יותר פופולארי.
ולמען ההגינות, למרות שבחיים האישיים שלי כבר הייתי לא פעם ולא פעמיים במצבו של פונט, אני יודע שלתפקיד הנשיא צריך את הילד הפופולרי והכריזמטי. הוא יכול לפתוח יותר דלתות וזה יועיל לנו בהיבט ההיקפי.

קבוצת כדורגל לא חיה בבועה. בסוף היום צריך לתפקד מול הרבה גורמים, מבית ומחוץ. מי שמנפנף בפרוייק הטרחני שלו לא ישיג הרבה כמו מי שמנפנף בחיוך שובה שגורם לך לרצות לתת מעצמך.

אני יספר לך סיפור שרק ותיקי הפורום המאוד אבל מאוד ותיקים יזכרו. ולמען האמת אני לא הייתי בחיים אז. אז כך, לפני מלחמת ששת הימים ואחרי שראש הממשלה הישראלי הטוב בכל הזמנים הרי הוא בן גוריון פרש הופרש התפטר התפוטר כבר לא זוכר למה, לוי אשכול היה ראש ממשלה. הוא היה חנון משעמם ואפס אחוזים בכריזמה , הזכיר את ואלורדה. (פה מסתיים הדמיון) הציבור הישראלי כרגיל רוצה את הנוצץ והסקסי ולחץ למנות את משה דיין. לא יפזר בפרטים כי כל מה שאני באמת מכיר זה את הסיפורים של אבא ואימא שלי על התקופה ההיא , לפני מלחמת ששת הימים, אשכול בתור חנון והמשעמם שהוא היה לא רצה לצאת למלחמה ובאותו זמן כל הזמן לחץ על הצבא להתכונן ולהתאמן ולעשות כל מיני דברים משעממים כמו להתאמן ולהתאמן ולהתאמן. בסופו של דבר, כמו שאתה זוכר ניצחנו בדיוק בגלל הדברים האלו. יש כאלה שאומרים שלטווח ארוך הפסדנו אבל לא ניכנס לפוליטיקה. למה ניצחנו? כי היה לנו ראש ממשלה חנון ומשעמם. ולא את גנב הדעת וגנב פסלי הארכילוגיה שהתמנה קצת לפני פרוץ המלחמה הרי הוא משה דיין. ומה קרה שמשה דיין היה שר ביטחון מישרה מלאה בממשלה הבאה מלחמת יום הכיפורים קרתה זה מה שקרה. ימח שימו וזיכרו.

אז ויקטור פונט זה אשכול ולאפורטה הנוכחי יותר מזכיר לי את משה דיין. (למרות שאני “מת” עליו) זה הילד החכם החנון שלך מול הילד הפופלארי והכריזמטי. ובחיי שחפרתי :slight_smile:

נ.ב אם אני מחפש מישהו שכל תפקידו זה להטריל את אוהדי ריאל. אז פיקה זה נשיא לכל החיים. גם מהקבר הוא יטריל אותם. לצערי נשיא זה יותר מזה.

משה דיין היה אוהד ריאל :wink:
השוואה קצת מוזרה בהתחשב בזה שהילד הפופלארי כביכול הרים לכם את הקבוצה הטובה בהיסטוריה של המועדון…

ימח שימו וזיכרו * 2 עכשיו. :slight_smile:

בסדר לא השואה מדויקת, מן הסתם. רציתי להדגים שלפעמים לחפש את הנוצץ והכריזמטי זה לא בהכרח דבר טוב.

מקבל, אבל לא בטוח שההשוואה הינה במקום.

בנוסף, אם אני לא טועה (גם אני לא הייתי אז בחיים), בתקופת לוי אשכול היה עלינו חרם נשק. ישראל לא הייתה במצב טוב מבחינה מדינית וההצלחה שהיתה היתה הצלחה מבית, ללא עזרה מבחוץ.

בנוסף, אני מעדיף את לאפורטה בעיקר בגלל שהוא מוכח כקרופייסיט ומוכח כנשיא שחילץ את בארסה מבור בעבר. כמו שאמרתי, הוא רק טיפ-טיפה פחות חכם (האמנם?), אבל הרבה יותר פופולרי.

ודבר אחרון אבל חשוב מאוד.
פונט מביא איתו שמות נוצצים או מוכרים לפרוייקט שלו. אני מבטיח לך שאם לאפורטה יבחר ולא פונט, הם לא יסגרו את הדלת למועדון.
הנהלת רוסיי וברתומיאו העיפה הרבה אנשים מכובדים מהמועדון. אנשים שישמחו לחזור לתפקידים שלהם שאותם הם ביצעו על הצד הטוב ביותר. זה לא משנה אם זה יהיה תחת פונט או לאפורטה. באמת שלא.

וצ׳אבי… יבוא תחת זה וגם תחת זה. זה לא משנה שכרגע הוא תופס את משבצת הג׳נרל מנג׳ר של פונט. הוא לא יגיד ״לא״ ללאפורטה.