ואו קהל קשה…
בקיצור אני עם ויקטור פונט. עכשיו רק נשאר לקוות לנס…
ואו קהל קשה…
בקיצור אני עם ויקטור פונט. עכשיו רק נשאר לקוות לנס…
סקר חדש של מונדו דפורטיבו - לפורטה 52%, פונט שני עם 13%. היתר לא חשוב.
עם הפרש כזה - גם פונט לא חשוב.
יש אפשרות כזאת שמועמד מובלי עושה הסכם עם סוכן / שחקן בזמן מועד העברת אם וכאשר הוא יזכה השחקן מגיע ישר ?
שתי המועמדים הסופים זה לאפורטה עם 10,257 חתימות מול ויקטור פונט עם 4710 חתימות.
https://twitter.com/barcacentre/status/1348667430801977346
לפי מה שזה נראה לאפורטה היה או הנשיא הבא של ברצלונה או שמעון פרס של ברצלונה בבחירות הבאות!
גם פריישה ו(הפתעה) אמילי רוסאד עברו את אחוז החסימה.
אבל לפורטה אסף יותר חתימות מכל היתר ביחד, כך שהוא כנראה יהיה הנשיא הבא.
בהנחה שיש בחירות, הם עושים הכל בשביל למנוע בחירות, אומרים שביום שישי תגיע הודעה על דחייה.
רישמי הבחירות נדחו. פונט התאחד עם השאר נגד לאפורטה (בגלל פער שלו בסקרים) יכול להיות מאוד משמועתי.
https://twitter.com/barcacentre/status/1350076576961081346
אכזבה זה האנדרסטיטמנט של השנה.
לא נוטה להתייחס ברצינות לרוב התכנים במאניה (כן, אפילו שלפעמים אני מעלה לשם דברים), אבל אני מאוד מעריך את הכותב (צ’יקו, לותיקים פה). הוא מפרט יפה את הבעייתיות הקיימת עם פונט.
קראתי את זה, ואני חושב שהוא קצת מגזים.
קשה לדעת אם פונט מנסה להרוויח זמן בשביל למשוך עוד קולות, או שבאמת עומד מאחורי זה משהו יותר מסריח. בכל מקרה, הוא קצת “אונס” את הסיפור לתוך האג’נדה שלו.
ולמען הסר ספק, מאוד נהניתי לקרוא וממליץ למי שעוד לא קרא לתקן את הנושא
מה שבטוח, כבר אמרתי שאני מעדיף את לאפורטה המנוסה על פני פונט השקדן אך לא מנוסה. פונט מדבר בלי לחשוב, פולט שטויות ומתנצל, וכששואלים אותו על התכניות שלו הוא אומר שבשביל זה יש צוות מקצועי.
הלו !! אתה הנשיא הבא ואתה לא יודע מה התוכניות? כל שאלה ששואלים אותך תזרוק על אנשים אחרים? מנהיגות ועבודת צוות הם השילוב המושלם והמנצח. פונט בא בלי מנהיגות, בלי ניסיון, ועם קרויפיזם על הנייר.
לאפורטה נותן לנו גם מנהיגות ראויה לשמה, גם עבודת צוות וגם ניסיון.
והכי חשוב עבורי, קרויפיזם מוכח בשטח. לא דיבורים על מודל קרויפיסטי, אלא האיש שהקשיב לעצות של קרוייף בזמן כהונתו כנשיא ואף נתן לקרוייף את תואר נשיא של כבוד (או משהו כזה).
לוקח את לאפורטה בכל יום נתון.
מסכים עם יוסי פה. פונט בתור פולטיקאי האינטרס שלו הוא ברור וזה לדחות את הבחירות כי כרגע אין לו סיכוי. אני גם לא מבין איך ועל מה הוא שולל את האופציה שאם זה היה הפוך לאפורטה, לא היה עושה אותו דבר. זה משהו שאי אפשר לדעת.
מה שכן , פונט בבירור מעדיף את טובתו האישית פה. ואין לי ברירה אלא להצטרף ליוסי. (עוד מעט יוסי גם ידביק אותי במחלת האופטימיות הזו שלו מלך מים מלך מים מלך מים) ולהצטרף לתקווה שלאפורטה יזכה בסופו של דבר.
דרך אגב שהיה אי אמון גם אז היתה מגיפה והגבלות אבל משום מה אז פונט לא “התנגד” לדחיית של הצבעת אי אמון. משונה לא?
מה שהכי מבאס אותי פה שיהיה הרבה יותר קשה להביא את גרסיה בינואר.
לפי הפערים בסקרים, גם בעוד שבועיים אין לאחרים סיכוי, הפער גדול מדי. אבל חלון ההעברות כבר ייסגר, ועכשיו צריך הסכמה של כל המועמדים כדי להחתים מישהו.
נשקלת האפשרות להצבעה במייל. ההודעה הרשמית:
אתה מתכון מבחינה כלכלית או משפטית?
לדעתי אם המועדון ירצה את גרסיה והיה לו כסף, אז הוא יקבל די בקלות את ההסכמה שלהם. צריך גם לזכור, שבניגוד לעיסקה המפוקפקת של ארדה טוראן בזמנו, פה אין מועמד שירויח פוליטית מזה, לכן היה הרבה יותר קל להשיג את האישור שלהם.
התכוונתי שיהיה קשה יותר לקבל הסכמה של כל 3 המועמדים על כל פרט בחוזה, מאשר אחד שיכול להחליט על המקום.
ברור שכולם רוצים אותו, והוא לא יקר, אבל הם יריבים וכל אחד יכול להגיד “אני לא מסכים כי סיטי מנסה לעקוץ, מינגסה ואראוחו טובים, אז עדיף שיגיע בחינם בקיץ. המועמדים האחרים פראיירים ומוכנים לשלם הכל”
זה לא פשוט, אבל אני יזכיר לך מה קרה עם טוראן. בזמנו שברתומאו רצה להביא רכש בחירות, הוא רמז שהמועמד שיסרב מנסה לשים את טובתו האישית על פני הקבוצה. וכך הוא דחק בהם לפינה. והם הסכימו. אותו דבר יקרה עכשיו, המועמד שיסרב אז יציגו אותו בתור זה שמעדיף את טובתו האישית ולא הקבוצתית. אז הלחץ היה עליו.
אני חושב שהבעיה יותר כלכלית מאשר משפטית.
דרך אגב מישהו עוקב אחרי גרסיה בסיטי? הוא באמת שווה את הבאז סביבו?
אני מאוד נזהר במה שאני אומר פה, כי אני לא ראיתי המון ממנו (בטח העונה שעד כה הוא לא שותף הרבה בסיטי), אבל מאוד בגדול לגביו ובאופן בו הוא מתפתח:
מדובר על שחקן עם פוטנציאל, ועל פי מספר חוות דעת הוא נתפס כבחור רציני. מסתבר שהוא הלך בשלב מאוד מוקדם לקורס מאמנים בעודו שחקן.
הוא דיי מה שפפ אוהב. שחקן חכם, עם יכולת לטפל בכדור, מצד שני, אני חושב שעקב אכילס של פפ זו היכולת להעמיד קו הגנה טוב. לצורך העיניין, אני חושב שפיקה עשה את הקפיצה המשמעותית שלו דווקא אצל לוצ’ו ואונסואה יותר מאשר אצל פפ. הוא עוד לא חזק פיזית, או עם נוכחות רצינית של בלם, ואני לא חושב שהוא יכול להתפתח באספקטים האלה כל עוד הוא אצל פפ בסיטי.
כמו שאמרתי קודם, הוא לא משחק הרבה, ולאחרונה נראה שאם יש עמדה בה אתה עשוי לשחק גם כחסר ניסיון בברצלונה זה בלם. החיבור של בארסה איתו יכול לעבוד, אבל אי אפשר להתייחס לרכש הזה כ"רכש מפוצץ", או “הפתרון לבעיית ההגנה”. הוא עוד על גדר פוטנציאל שמאוד מחובר למועדון.
בשורה התחתונה, אני מאוד אשמח אם יבוא, מבחינת אופי, גיל פוטנציאל הוא מאוד מה שאנחנו צריכים, אבל חשוב לא ליפול למלכודת הציפיות של “היורש של פויול” אותה לעיתים מנסים לצייר סביבו.
מעבר לדחיה בבחירות (מדברים על שבוע ראשון של מרץ) הוחלט גם לחכות לקיץ בשביל שגרסיה יבוא בחינם.
טוב נשארנו עם התקווה האחרונה לאפורטה…
אני דווקא שמח שגארסיה לא יגיע עכשיו. המצב הכלכלי מספיק גרוע שאין צורך להוציא סתם עוד 5-10 מיליון יורו כשהוא יכול להגיע בקיץ בחינם. בסוף לא מדובר על שחקן שישנה לנו את העונה אז אין צורך לקנות בפאניקה.
נקודה טובה אבל אני מודאג מהמצב הכלכלי שלנו אם אין לנו גרושים לקנות את גרסיה עכשיו אז בקיץ יהיה לנו לרכש אחר?
זה עוד סימן שהמצב כלכלי שלנו גרוע יותר מה שאנחנו חושבים
לא יודע…
8 מיליון יורו בשביל 4-5 חודשים במקרה הטוב - המקרה שבו אנחנו מצליחים לשפר את העונה ולהמשיך להילחם בכל הפעלים.
במקרה הפחות טוב אנחנו עפים מליגת האלופות בעוד חודשיים, מסיימים את העונה 5-6 מחזורים לפני הסוף כשהפער מאתלטיקו גדול מכדי לסגור אותו, ואולי כן או אולי לא עושים משהו בגביע, מה שאומר שאנחנו נשארים רלוונטיים לעוד 2-4 חודשים גג. זה שווה 8 מיליון יורו? למועדון שמבחינה כלכלית נמצא בברוך דיי גדול ועדיין רוצה איזשהו רכש בקיץ?
אם העונה הזו ממשיכה להיות עונת NEXT של בניית העתיד, אני לא רואה סיבה להוציא 8 מיליון יורו בשביל הפלסטר הזה בהגנה כשידוע שבכל מקרה בקיץ הוא מגיע בחינם.
כי אחרי הכל, גם אם גארסיה נוחת פה מחר, הוא עדיין פלסטר. אני לא חושב שהוא היה עושה לנו דאוידס מהשארית של העונה הזו, גם אם אני לא שולל שהאפשרות קיימת.
על כל פנים, לאפורטה הוא או:
שימו לב גם לעוד טעות טירונית של פונט, שהיא המשך ישיר של ההתנהלות הכושלת של ברתומיאו: עוד לא נבחר, וכבר הוא מצהיר שכדי להבריא את המועדון נצטרך למכור שחקנים ב- 80 מיליון יורו.
מה??? למה אתה קורא לזה התנהלות כושלת? הרי ברור שצריך למכור!
נכון. צריך, אבל לא צריך להכריז על זה קבל עם ועדה. נוצרת פה סיטואציה שהיא בדיוק כמו שאיבדנו את סוארז, וידאל וראקיטיץ’ בתרחיש ההזוי שבו כנראה שילמנו עבור העזיבה שלהם. כל אחד מהם היה שחקן עם שווי שוק שהיה צריך להכניס לבארסה סכום כזה או אחר.
בפועל, בגלל שהכרזנו שהם יהיו מחוץ לקבוצה בעונה הזו, ולא משנה מה, אף קבוצה לא הסכימה לקנות אותם. כולן רצו את הסחורה הפגומה בחינם או בכמעט חינם. על סוארז אנחנו כנראה משלמים…
אז גם אם אתה רוצה למכור שחקנים בשביל להבריא כלכלית, אתה לא מספר את זה לשותפים העתידיים שלך למו"מ. אתה שומר את המידע הרגיש הזה לעצמך. אתה מראה ששחקנים רוצים לעזוב בשביל לקבל יותר דקות בסגל קצת עמוס. יוצר מראית עין שהשחקן רוצה ללכת אבל המועדון לא רוצה ממש למכור. מספסל קצת את קאוטיניו, נותן לו לצאת בהצהרות שהוא לא מרוצה, אומר שהוא לא למכירה, והופ - הקפצת קצת את המחיר שלו לקבוצות שמעוניינות.
גם אם יש בעיה של המשכורות הגבוהות כחלק מהמו"מ העתידי הזה, היא פתירה. אם העלית את שווי השוק של השחקן, אז התקזזת עם זה שאולי תצטרך לשלם חלק מהשכר שהוא יפסיד במעבר. ובכל מקרה תסגור את זה במו"מ חשאי מולו. אפילו שווה לך לנסות “לקנות את ליבו” ולגרום לו לוותר על השכר הזה ברוח טובה לטובתו האישית והמקצועית שתצא לו מהמעבר המדובר.
נשמע תלוש, אבל מנהלים כאריזמטיים יודעים ליצור מצבים כאלה.
וייתכן גם שאם באמת הצלחת לייאש שחקן ולגרום לו לרצות לעזוב את הקבוצה, בזמן שיש עליו מתעניינות שבהן הוא יכול להיות שחקן הרכב וכוכב, אז אולי הוא גם לא יעשה בעיות בירידת השכר.
בעוד שנה וחצי מונדיאל. פדרי וריקי שותים לקאוטיניו את הדקות שלו. נראה לכם שהוא ירצה להשאר? שלא יצא בהצהרות שהוא לא מרוצה? ועוד כשהמועדון מעודד אותו לעשות את זה מאחורי הקלעים?..
דניאל לוי לא היה יוצא בהצהרות שיש לו שחקנים למכירה. בשום קונסטלציה זה לא היה קורה. רק תחשבו כמה קיללנו בכל פעם שרצינו שחקן שלו…