ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

אחרי נטייה קלה לפונט, ההתפתחויות האחרונות קצת משכנעות אותי להתהפך לצד של לאפורטה (אם כי גם לפני הייתי די בסדר גם איתו כנשיא חדש). למען הנקודה, שייכנס להנהלה של לאפורטה ויוכיח את עצמו ברמה הביצועית ואז אשמח שהוא יהיה הנשיא הבא (כלומר, אחרי לאפורטה). כרגע מתחילים לצוץ יותר מידי סימני שאלה.

אגב, ההצדקה היחידה מבחינתי להחתים את גארסיה עכשיו זה עניין העליה לאלופות. אתם מרגישים ביטחון שעם ההגנה הנוכחית נצליח להבטיח לפחות מקום רביעי (עם עדיפות לשלישי)? אם לא, נראה לי שההשקעה משתלמת.

אתה מעלה נקודה מעניינת לגבי הבטחת העליה לליגת האלופות.

בגדול, אני טוען שהסגל שלנו מתאים לשלושת המקומות הראשונים, עוד לפני ההגעה של גארסיה.

ההתקפה והקישור סופסוף מתחילים להתחבר, יש עומק בסגל בחלק הזה וגם מסי חוזר לשמוח. זה אמור להספיק לשלושת המקומות הראשונים לטעמי.

החיסרון בהגנה מתחיל להסגר עם אראוחו ומינגסה. שניהם מתחילים להרשים קצת יותר מהצרפתי. הוא עדיין שחקן הגנה טוב יותר, אבל אם הם ימשיכו בקצב ההתקדמות הנוכחי שלהם, הם יעקפו אותו. וזה יקרה בעוד זמן לא ממש ארוך. בטח לא עם כל הטעויות המחרידות שהוא עושה כמעט בכל משחק.

אראוחו ממש מתגלה כבורג חשוב בהגנה הנוכחית שלנו. אני חושד שאם פיקה יצליח לחזור לאיזשהו חלק של העונה, ללנגלה תהיה תחרות לא קלה על המקום בהרכב.

אז גם בלי גארסיה אני מרגיש מספיק בטוח לגבי מקום בליגת האלופות.

אם ככה, אין שום סיבה לבזבז עוד כסף כשהמועדון מרושש לחלוטין.
שיגיע בקיץ בחינם, ועם נשיא נורמלי אולי גם נצליח להביא את אלאבה בקיץ בחינם וככה (אני מקווה) ההגנה תתייצב קצת.
לי אישית נמאס מלנגלה. אם איכשהו מה שכתבתי עכשיו יתממש, הייתי שמח לראות את אלאבה בהרכב עם גארסיה, פיקה כבלם שלישי וארואוחו כרביעי. את לנגלה הייתי מוסיף לגריזמן במכירת הקיץ. אם המועדון יצליח להוציא משניהם איזה 60-70 מיליון זה יהיה מעולה. עוד איזה 40-50 על קוטיניו, כמה גרושים על אומטיטי ופירפו ואולי זה יצטבר למספיק כסף כדי לקנות חלוץ וורלד קלאס אחד. אבל אני כבר ממש מפליג פה בפנטזיות חח.

אני חושב שאתם מדברים יותר מאופוריה של שתים שלוש תוצאות טובות. (באופן טבעי)

אני לא עקבתי אחרי גרסיה בסיטי יותר מידי, אבל אנחנו חייבים עוד בלם, עוד השנה. ומצטער לא בשביל לזכות בתואר אלא להבטיח את המיקום לליגת האלופות.

ותסלחו לי , אבל אתם פשוט עפים יותר מידי על הצמד אראוחו ומינגסה , אין לי שום דבר נגדם. אבל הם עדיין לא ברמה מספקת. בטח לא מינגסה . הם אחלה בלמים בתור פוטנציאל אבל אתם אולי לא מבינים את ההשלכות של אי הגעה לצמפיונס שנה הבאה. זה לא משהו שאפילו צריך להמר עליו. המועדון לא בלוקסוס של לא להשתתף שנה הבאה באלופות.

אני לא יודע אם גרסיה זה הפיתרון אבל חייבים לחזק את ההגנה. השאלה אם יש לנו כסף. ולדעתי אין. והם כרגיל מנסים ל"יפות" את המצב.

אי אפשר להגיע רחוק עם שתים וחצי בלמים.

משה אני לא חושב שאין לבארסה את הכסף לקנות את גארסיה כעת. אתה באמת מאמין שהסיכויים שלנו לסיים בטופ 4 עם ובלי גארסיה הם שונים בצורה דרסטית? מה גם שאף אחד לא מבטיח לנו שהוא ישחק הרבה בכל מקרה, ראינו כמה קומאן משתמש בדסט כשרוברטו כשיר, לדוגמה.

אתה שוכח אתה במרחק של פציעה אחת להיות תלוי באומטיטי…

לפי הדיוחים קומאן בעצמו רוצה את גרסיה אז אני לא חושב שהוא ייבש אותו. אני לא יודע כמה משמעותי זה היה. אבל אסור לקחת סיכון. אנחנו לא מנצסטר יוניטד שיכולים להסתדר עכשיו בלי הכסף והפרסום של האלופות.

אישית, אני באמת חושב שאין לנו כסף . וזה בעיה אחרת.

מזכיר לך שקומאן גם רצה את דסט. אני כמובן לא חושב שהמצב בהגנה שלנו הוא טוב, רחוק מכך, אבל אני עדיין לא חושב שהאימפקט של גארסיה על העונה שלנו יהיה כזה קריטי, קרי השתתפות בליגת האלופות בעונה הבאה.

השאלה אינה האם תהיו קבוצה טובה יותר עם גרסיה, כי זה בוודאי נכון אפילו אם ישחק רק משחק אחד כדי לסתום חור בעקבות הרחקה של בלם אחר.
השאלה היא האם בלעדיו אתם קבוצה טופ 4 בספרד.
בנתיים נראה שכן, אתם מקום 3 ושרדתם את הפתיחה הנוראית שהייתה לכם והקצב שלכם השתפר (מסי נכנס לעניינים במילים אחרות).
מה תהיה ההשפעה של גרסיה ששווה לכם להשקיע כ10 מיליון עליו? (העברה ומשכורת, אל תתפוס אותי במספר).
איתו אתם תזכו באליפות? איתו אתם תעברו שלב בליגת האלופות שלא הייתם עוברים בלעדיו? אני חושב שכנראה התשובות הן לא ולא. (ולא חושב שלעבור שלב יותר שווה 10 מיליון).
בכלל מישהו כתב קצת על גרסיה משהו מאוד נכון, כולכם מצפים פה לאיזה פויול, אבל מדובר בעוד אראוחו. זה אחלה למקרים שאראוחו יעדר, אבל לא משהו שירים אתכם למעלה.

מי מצפה לפויול?

לך נח “להמר” שנהיה בין ארבעת הראשונים. לי לא. ולהסתכל על ההגנה שלנו ופשוט לבכות…

דרך אגב גרסיה הוא המועמד שכולם מדברים, אני באמת לא מדבר רק עליו באופן ספיציפי. אם יש לנו כסף חיבים חיזוק לשם. וכן בלם טוב יכול להיות הבדל בין קטטרסופה לבין לסיים בין ארבעת הראשונים. לא שרדנו ולא בטיח.

שוב אני לא חושב שיש לנו כסף, ואם אין כסף אז בטח לא צריך בכח להביא. אני רק כותב מבחינה מקצועית.

כתבתי, מדובר בהימור.
ה10 מיליון האלה ירחיקו אתכם מהרכש הבא שאחרי גרסיה. (מזכיר שאת דה ליכט איבדתם בגלל 3).

בסופו של דבר המטרה היא להגיע למטרות במינימום השקעה. אם את המטרות תשיגו גם בלעדיו זה בזבוז של 10 מיליון שיזרקו לפח. אם לא תסיימו ב4 הראשונים אז תאבדו 40 מיליון לפחות על העפלה לשמינית האלופות (גם ברסה של השנה עלתה לשמינית, ובקלות).
מדובר בניהול סיכונים. על אחוזים ובסופו של דבר בהימור.

גם על ריאל יש את ההתלבטויות בנוגע לרכש וגם פה אני אישית חושב שדי מיותר כרגע רכש בינואר. לפחות לא אחד שיהיה יכול להגיע בחינם עונה הבאה.
לא חושב שהמצב שלכם גרוע משלנו, ובטח שלא בצורה משמעותית כך שזה לא מצב שונה מידי.

להשוות בין המצב של ריאל לשלנו זה בדיחה. אתם יכולים להרשות לעצמכם לאבד אליפות השנה , זה לא יפגע בכם מבחינה כלכלית. לנו אין פאקינג 5 עד שמונה מיליון לשלם לבלם. תעשה חשבון לבד עם עצמך מה זה יעשה למצב שלנו לאבד את הכסף של האלופות שנה הבאה.

אני כבר לא מדבר על ההשפעה המורלית והכח שברצלונה תאבד בשביל למשוך שחקנים וחוזי פרסום…

אנשים פה די מתחמקים, באמת, מה זה אומר על מצב של מועדון שהוא לא מסוגל לשלם 5-8 מיליונים לעמדה שכולנו מסכימים שחיבים בה חיזוק משמעותי… אני שומע את ה"בדיחה" של “האלנד יבוא לברצלונה אם לאפורטה יזכה” בהתחלה אני נקרא מצחוק ואז נזכר שהבדיחה על חשבוננו…

נ.ב אני יודע שיקפצו לי עם ההשוואה ליוניטד, אז מראש אני יחסום את ההשואה הזו , יוניטד יש ניהול מקצועי גרוע, אבל מבחינה כלכלית הם קבוצה חזקה. אין להם שום בעיות כלכליות או פליליות . ולכן הם יכלו להרשות לעצמם ליגה אירפואית. אנחנו לא במצב שלהם.

איזה ביזבוז? אם הוא יגיע בחצי ונגיע בקלות לארבע הראשונים אז הוא יצבור ניסיון על חשבון שנה הבאה ויתאקלם יותר מהר יותר.

ראית את המשחק של אתמול ואתה עדיין חושב שאפשר לקחת סיכון עם לנגלה? באמת

שוב, הבעיה האמיתית שלנו שאין למועדון את הכסף בשבילו. אף אחד מהמועמדים שרוצים להבחר אין את האומץ להגיד את זה, כי אז הם לא יוכלו לעשות הבטחות בחירות כמו “אם אני יבחר אני יביא את לנגלה” “אם אני יבחר אני יביא את אמבפה” והמועדון עצמו לא רוצה לספר כמה עמוק בבוץ הוא נמצא. אם היה לנו את השמונה מיליון, אני די בטוח שגרסיה היה שחקן ברצלונה בסוף החודש.

מתנצל, כנראה לא הייתי ברור מספיק (באחד הניסוחים שלי הוספתי עוד שורה שמסבירה קצת יותר טוב אבל כנראה שמחקתי אותה לאחר מכן).
דיברתי מקצועית לעונה. לא כלכלית, ולא בראיה קדימה.
אני חושב שבהנחה שתסיימו ב4 הראשונים גם בלעדיו, אין להבאה של גרסיה שום תועלת.
בדיוק כמו שלהבאה של אלבה אצלינו כעת אין שום תועלת אמיתית לשם הדוגמה.

עם אותו לנגלה, ועם פציעה של פיקה, ועם תקופת זריקה של מסי אתם מקום 3 בליגה.

לגבי הניסיון, זה בהחלט יעזור, השאלה אם עזרה ששווה 8 מיליון.
בנוסף זה לא שכרגע הוא לא מקבל ניסיון, הוא לא רק שמקבל ניסיון אלא מתאמן תחת מאמן קצת יותר טוב מקומאן. (טיפה כזה).
אני חושב שהגנה של אראוחו וגרסיה, ללא טיפת תיאום ואימון, כשהניסיון שלהם יחד הוא כל כך קטן לא תהיה בהכרח שיפור. ובהתחלה אפילו תאבדו על זה כנראה נקודות. מצב שיגרור ספסול של אחד מהם לטובת אותו לנגלה או פיקה (כשיחזור). נראה לי הגעה בקיץ תתן לו נחיתה רכה יותר שגם יכולה להועיל לו.
בא להראות את הצד השני, לא אומר בהכרח שהוא לא יצליח כמובן.

לגבי השאר פחות הגבתי, אין לי מה להוסיף על המצב שלכם כלכלית וזה בהחלט בעיה. אבל כדי לפתור אותה צריך לחסוך איפה שאפשר. אם אפשר לחסוך 8 מיליון בלי שום אבידה מקצועית אז נראה לי שכך מתחילה הדרך.
אם אדם נכנס לחובות אז כמובן שהוא אשם (אין צורך לדבר על כמה שברטומאו רע), אבל כדי לצאת מהן הוא צריך להתחיל לחסוך, לא להתעצבן שזה נורא שהוא לא יכול לצאת למסעדה כל שבוע ולצאת בכל זאת, אלא ללמוד לבשל לעצמו ולחיות בצמצום. וכן, אפילו לקחת אוטובוס למשחקים ולא טיסה כשהמרחק מאפשר.

ההשואה לא נכונה, גרסיה הוא לא לוקסוס בשבילנו , בשביל ריאל חיזוק עכשיו זה לוקסוס כי היא יכולה וכנראה גם תזכה באליפות גם בלי חיזוק וגם אם לא, כנראה תגיע לשלבים המאוחרים של צמפיונס וכמובן תזכה במקום השני. אצלנו לפחות לדעתי, בלם חיזוק הוא הכרחי. את הלחם והחמאה שלנו, שזה השתתפות בצמפיונס.

אתה מבין הבעיה שלי , שלא מתייחסים למצב האמיתי של המועדון ומקבלים את הספין הזה. אני חוזר וכותב אם לברצלונה היה 8 או חמישה מיליון אירו להוציא גרסיה היה שחקן ברצלונה בסוף ינואר. קומאן דורש בלם , כל מי שיש לו עינים בראשו רואה שברצלונה חייבת חיזוק שם. הסירוב לגרסיה הוא אך ורק כלכלי. לא מקצועי ולא בגלל שפתאום ברצלונה רוצה לשחק אותה “קשה להשגה”.

זה לא שבלם נוסף יבטיח משהו , אלא ישפר את ההגנה שלנו. עם ההגנה הזו אנחנו יכולים להיות הקבוצה השניה בהיסטוריה שחוטפת שמיניה שנה שניה ברציפות. הסיבה היחידה שאנחנו מקום שלישי זה אך ורק ההחלשות של הליגה הספרדית השנה. מזל .

ותסלח לי, במחילה ממך, נמאס לי לקבל תבוסה בצמפיונס ולחשוב שזה נורמלי בשביל ברצלונה להיות מודחת בצורה משפילה. שנה אחת אני רוצה להיות מודח כמו קבוצה נורמלית. אתה יודע להפסיד 1-0 2-0 ולא 3-0 4-0 8-2 ועוד. עם הגנה שלנגלה ואלבה מנהיגים אותה. זה יחזור שוב.

אבל זה בדיוק העניין, שאם השנה זה מספיק, ואין לכם כסף, אז כדאי לחסוך את הטיפה שיש (או יותר גרוע, שאין).

בצור אוהד לגיטימי שתרצה הכל ועכשיו, אבל אם זה אומר שברסה תמנע מרכשים עתידיים עקב רצון להקדים את הגעתו של גרסיה בחצי שנה, גם אז זה היה שווה את זה?

שמיניה זה מקרי בהחלט, קבוצות גרועות מכם משחקות בצמפיונס ולא חוטפות שמיניה.

וואללה… כמעט נכון.
קבוצות הרבה פחות טובות מאיתנו בהתקפה ובקישור לא חוטפות שמינייה.

זה מכיוון שבד"כ קבוצות שמגיעות לליגת האלופות יודעות להעמיד הגנה טובה. זה ה - א’ ב’ של טורנירים כאלה.

לבארסה אין הגנה סבירה כבר מעל שנתיים. אנחנו בהחלט מועמדים לשמינייה נוספת.

ולמען הסר ספק, אין לי בעיה עם זה שגארסיה לא מגיע בחורף. כנראה שהמצב הכלכלי שלנו כל כך ירוד, שגם אם יש לנו 8 מיליון להוציא עכשיו, עדיף לנו לחסוך ולחכות לקיץ - אולי נעשה איתם משהו יותר חשוב.

כרגע כל יורו נחשב. אי-אפשר לזרוק כסף על שחקן שיגיע בחינם בקיץ. זה לא אומר שאנחנו לא צריכים אותו כבר מהתחלת העונה. אנחנו נואשים בהגנה. אבל את העונה הפיננסית הזו הוא לא יציל, ואני עדיין מעריך שנסיים בין 4 הראשונות.

אתמול הייתה פגישה בין כל המועמדים, טוסקטס וקומאן.
הבחירות יתקיימו ב 7 למרץ, זה לא זז.
קומאן שוב ביקש את גרסיה ודפאי, אבל קיבל תשובה שלילית. סוכם בין כל המועמדים שגרסיה יוחתם על חוזה כבר עכשיו, אבל יגיע רק בקיץ. לא דווח על דפאי, אני מניח שזה יהיה תלוי אם קומאן יישאר או לא.
כמו כן דווח שבארסה קיבלה הצעה לרכישת אלניה לפני שהושאל, אבל טוסקטס סירב.

מדהים איך הגרורות של ברתומיאו ממשיכים להרוס גם גם אחרי שהם כבר לא יהיו פה. לאפורטה לא יכול להיכנס במרץ ולהתחיל לתכנן כמו שצריך עונה שמתחילה באוגוסט.

תראה את הנתניהו הזה - אפילו את המינימום של להחביא את החולצה הלבנה, בזמן שהוא מאשים את פונט, הוא לא יכול לעשות.

הוא אוהד ברצלונה. גדעון סער אוהד ריאל.

מעניין את מי בנט אוהד…

לא צ’מפיונס לא מעניין :joy: