רדיו סר אומר שלברצלונה יש חוב של 1.173 מילארד אירו שמתוכו 730 מיליון אירו חיבים להיות משולמים בטווח הקרוב.
לפי הבלוג הבריטי לעניינים פיננסיים בכדורגל, ‘SwissRumble’, סכום החוב הכולל שבארסה חייבת - אם זה לשחקנים, רשויות מס, ספקים או בנקים - עומד על מיליארד ו-400 מיליון יורו. (מתוך טיקי תכלס)
המצב קשה מאוד. צריך להבין את זה. אם היו לי מחשבות לתמוך בפונט וכעס על לאפורטה, הכל נעלם עכשיו, מה שפונט עשה זה חוסר אחריות ומביש. איבד מבחינתי את הלגטימיות להיבחר. ברצלונה צריכה לא מחר נשיא והנהלה חדשה גם לא היום אלא אתמול היא היתה צריכה הנהלה חדשה.
לא הצלחתי להבין מה האחריות של פונט פה? ברטומאו הוא זה שהכניס אתכם לחובות, אם לא פונט הוא גם עדיין היה הנשיא מה שכנראה לא היה עוזר לכם.
(שאלה תמימה כי באמת הייתי בטוח שפונט אמור להיות האביר על הסוס הלבן שלכם)
אהההה.
האמת יכול להבין את הבאסה שלו אחרי כל מה שעשה בשביל זה, אבל פשוט לא הבנתי את המהלך הזה. עדיף לשמור על תדמית האביר על הסוס הלבן ולקוות לבחירות הבאות. עכשיו לדעתי הוא פשוט שרף את עצמו.
נכון, אם הוא היה משלים עם זה , אז בבחירות הבאות היה לו סיכוי, והוא היה מקבל קרדיט שהוא מעדיף את טובת הקבוצה. עכשיו כולם מבינים שהוא רק רצה לסלק את ברתומאו רק בשביל לקבל הזדמנות להיות נשיא.
רק להזכיר לכולנו פה, שהקורונה היתה גם בזמן שהם הצביעו אי אמון. ואם בזמנו, ברתומאו היה משתמש בתירוץ הזה (למען האמת הוא ניסה להשתמש) פונט היה ראשון שמגנה אותו.
נשיא של ברצלונה קודם כל צריך להיות אוהד ואחרי זה איש עסקים. כישלון מוחלט.
swiss ramble הוא בלוגר מדהים. ראיתי את השם שלו וישר הלכתי לבדוק מה הוא כתב.
הוא מדגיש ש 1.4 מיליארד חובות זה לפי הגדרה הכי רחבה שאפשר. לפי אותה הגדרה, ריאל בחובות של 589 מיליון ואתלטיקו 668 מיליון (פי 2 מהתקציב שלה).
החוב במובן המקובל הינו 480 מיליון יורו.
המצב מאוד מאוד לא טוב, אבל אם אתלטיקו מתפקדת עם חובות כאלה, גם אנחנו יכולים.
בבלוג שלו יש הרבה נתונים מעניינים. משכורות, הכנסות, פילוחים למיניהם. הוא יודע לקרוא את הדו"ח הרשמי ולעשות מזה טבלאות וגרפים ברורים.
יש הרבה גרפים של השוואות למועדונים אחרים, בליגה ובשאר אירופה. בארסה ממש לא לבד בחרא הזה.
אני לא יודע מי אלו טיקי תכלס, אבל לזרוק מספר בומבסטי בלי שום השוואה למועדונים אחרים זה לא רציני.
אם אתה זוכר, מכרנו את קוקוריה לאייבאר עם סעיף חזרה. מימשנו את הסעיף ומכרנו לחטאפה ביותר כסף.
זה נעשה בתשלומים. אז אנחנו חייבים לאייבר חלק מהסכום עדיין, וחטאפה חייבת לנו חלק מהסכום עדיין.
אנחנו חייבים למועדונים אחרים 196 מיליון על השחקנים שקנינו, ומעודונים אחרים חייבים לנו 58 מיליון.
טבלה ראשונה - כמה בארסה חייבת, טבלה שניה - כמה חייבים לה.
דרך אגב, כשמדברים על חובות, אותם 196 מיליון הן חלק מהחוב, וה 58 מיליון שאחרים חייבים לנו לא נלקח בחשבון.
הבעיה העיקרית הייתה ונשארה המשכורות. אתה לא יכול לשלם מעל 70% מההכנסות. צריך לזכור את זה כשמדברים על סוארז למשל.
הבעיה השניה היא ה 450 מיליון ששילמנו על קוטיניו-גריזמן-דמבלה. מגלומניה של ברטומיאו.
Joan Laporta: “We’re working to make people from all around the world be able to become Barcelona socis without living in Spain. This would mean sending a digital signature every year, instead of physically signing the papers as usual.”
לאחר שקראתי את כל הבלוג, המשפט מעל לא מדויק.
בשנה שעברה עמדנו על 61% משכורות לעומת ההכנסות. זה אחרי שההכנסות ירדו מאוד בגלל הקורונה. היינו על 70% ב 2018. נראה שאפילו ברטומיאו הבין שאי אפשר לנהל את העסק ככה. בנוסף, ב 20\21 המשכורות צפויות לרדת ב 80 מיליון בגלל עזיבה של כמה שחקנים יקרים.
חפרתי קצת כדי לחפש מה היה בשנים קודמות. ב 2011 המשכורות היוו 45%. אמנם הנשיא היה רוסיי, אבל החוזים נחתמו בתקופת לפורטה. ב 2014 עדיין היינו על 47%. ואז התחילה המגלומניה של ברטומיאו. ההכנסות גדלו, אבל המשכורות גדלו עוד יותר. 57% ב 2015 עד השיא של 70% ב 2018.
עוד נתון מעניין של המשכורות זה היחס של משכורות להכנסות ביחס למועדונים אחרים.
אז בארסה ב 2020 הייתה עם 61%, וזה ממקם אותה באמצע הטבלה בליגה. ריאל עם 53%, אתלטיקו עם 63%, ויש כמה קבוצות מעל 70% ו 3 קבוצות מעל 100%. חצי ליגה חולה יותר מבארסה.
גם יחסית לאירופה אנחנו איפשהו באמצע.
חובות:
אז לפי הגדרה הכי רחבה שאפשר, החובות הן 1439 מיליון יורו. פי 2 מהתקציב השנתי.
זה מספר מפחיד, אבל איך הוא יחסית לקבוצות אחרות ולשנים קודמות?
ב 2011 , החובות היו 578 מיליון, כאשר ההכנסות היו 495 מיליון. יחס של 1.2
ב 2019 החובות היו 1226 מיליון, כשההכנסות היו 852 מיליון. יחס של 1.4 .
יחסית לקבוצות אחרות. ריאל במצב הרבה יותר טוב מאיתנו. אבל אתלטיקו בחובות של 884 מיליון, שזה פי 2.4 מהתקציב שלה. הם במצב יותר גרוע מאיתנו אפילו, ועדיין בדרך לאליפות ואף טחד לא מדבר על פשיטת רגל.
יונייטד בחובות של 1227 מיליון , שזה פי 2 מהתקציב. טוטנהם במצב עוד יותר גרוע, גם חלק מהקבוצות באיטליה.
אנחנו צריכים להירגע קצת ממספרים בומבסטיים והכרזות על פשיטות רגל. זה טוב למי שמפרסם אותם, זה מושך לייקים וקליקים. אבל המצב לא כזה, אחרת יונייטד ואתלטיקו כבר היו סגורים מזמן.
המצב קשה מאוד, זה ברור. לא נוכל להרשות עוד החתמות גלקטיות וחוזים של 35 מיליון יורו לשנה. אבל כדאי להירגע קצת עם נבואות הזעם.
אל מונדו המדרידאי מפרסם הבוקר לכאורה את החוזה של מסי:
555,237 מיליון אירו ל 4 עונות
138 מיליון אירו לעונה
115 מיליון אירו על חידוש החוזה
77 מיליון אירו בונוס נאמנות
העיתונאי גיאם בלאגה מצייץ שהסכומים לא נכונים, וגם אם זה נכון, האשמה אצל ברתומאו (בצדק אני מוסיף)
אבל ופה אני מוסיף את דעתי, כי חשוב להבין את ההקשר, מי שהדליף את החוזה (אמיתי או לא) זה ברתומאו (אם בצורה ישירה או בעזרת השליח שלו טוסקאס) סטאלין אמר פעם שנקמה מגישים אותה קרה…
זה המחיר שאנחנו משלמים שאין בחירות ונותנים ליס מאן של ברתומאו לנהל את המועדון
וחשוב יותר לדעת, בכל מקרה המועדון במצב הקשה שלו לא בגלל מסי. אלא בגלל רוסל וברתומאו. אני לא מצפה מכל עיתונאי הפח בארץ ובעולם כמו נדב יעקובי להבין את זה. אלא חשוב מאוד שאנחנו בתור אוהדים של המועדון לא ניפול למלכודת של הנבלות שהרסו את ברצלונה.
מתוך טיקי טכלס.
" תזכורת: סיקה רודריגס בזמנו דיווח ברדיו סר בנובמבר האחרון שמסי מכניס למועדון כל שנה כ-300 מליון יורו רק מכרטיסים, מכירות מרצ’ וחסויות. "
האמת שאני קורא יותר משפטים מהכתבה, אני רק יכול להבין כמה ניבזי ומנוול האיש שהדליף את זה לעיתון וכמה מגמתי ולא הוגנת ה"כתבה העיתונאית" הזו, “השחקן שהרס את ברצלונה” או “שחקן אחד שהביא את המועדון לפשיטת רגל” מי שלא מבין את האינטרס ומי עומד מאחורי זה אין לו מושג על איך ברצלונה היום עובדת או מתנהלת.
ודרך אגב, אני כתבתי פה בעבר מילים חמות על ויקטור פונט, אבל הדחיפה שלו לדחייה של הבחירות תכניס אותו לאותה פינה כמו ברתומאו ורוסל. עכשיו היינו אמורים להיות עם נשיא חדש. כל הקרדיט שהוא הרויח על האי אמון נמחק לחלוטין.
אני רק אזכיר שמסי ניסה לעזוב בקיץ, וברטומיאו לא נתן לו. אני מקווה שלכולם ברור מי הורס את המועדון.
כבר מזמן כתבתי פה שהחוזה השנתי של מסי באזור ה 100 מיליון, זה הודלף בפוטבול ליקס. אף אחד לא צריך להיות מופתע. הבונוסים בסך 190 מיליון זה משהו שלא ידעתי, אבל גם זה לא מפתיע.
כמובן שאי אפשר לדעת מה היו ההכנסות של בארסה לו מסי לא היה מחדש ב 2017 והולך. בארסה הגיעה למקום הראשון בעולם בהכנסות בזכותו. לא מתיחסים לזה בכתבה המאוד מגמתית הזאת.
בנוסף, אני לא לגמרי בטוח שזה לא זיוף.
בקיץ מסי טען שהחוזה הוא עד 2020 עם אופציה לעוד שנה שהוא לא רוצה לממש. הוא אמר שאם היה לוקח את בארסה לבית משפט, הוא בטוח שהיה מנצח. שלח בורופקס וכאלה. אבל בעמוד הראשון של המסמך שהודלף רשום במפורש 30 ליוני 2021. לכן לא בטוח שההדלפה אמיתית.
קנינו אותו בשבעה מיליון אירו (אם אני זוכר נכון) שהיה ברור מההתחלה שהוא לא ברמה של אפילו מתקרב לברצלונה ועכשיו מחפשים בנרות קבוצה שתיקח אותו, אפילו בהשאלה. “אבל מסי הורס את ברצלונה”