ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

לדעתי, מי שהדליף את זה חשש שמסי יתעצבן ויעזוב עכשיו. החוזה היה מוכן. היה יכול להדליף את זה גם בהתחלת השנה.

נקודה נוספת וזה משהו שמעניין אותי, מונדו דפורטיבו לא מעורבים בזה.

דרך אגב, השם ברתומאו מופיע בתור טרנד בטויטר בספרד, יכול להיות שכמו השלומיאל שהוא, הוא בסוף יפגע יותר בעצמו מאשר במסי.

האמת, אם הייתי צריך לנחש, ההדלפות הן של הנשיא הנכנס שלכם.
איזו סיבה יש לברטומאו לפרסם את זה? כדי להוסיף עוד סיבה לאוהדים לשנוא אותו?
לטעמי יש פה מהלך תקשורתי שנועד להסביר לאוהדים למה העזיבה היא בלתי נמנעת ואין מה לעשות.
תמיד ידעו שלמסי יש משכורת גבוהה, אבל גם לאמבפה, ולניימאר, ולסלאח… ומסי לא פחות טוב מאף אחד מהם (בלשון המעטה) אז למה לו לא מגיע?
אבל אז מגיעים הנתונים ורואים שלא מדובר בכמה מיליונים יותר, אלא שבמשכורת של מסי אפשר להחזיק את ניימאר, אמבפה וסלאח יחד. ושבגיל הנוכחי וביכולת הנוכחית, מסי לא שווה את זה, ובהחלט היה עדיף לברסה את 3 האחרים.

לטעמי יש פה צעד מכין לקראת העזיבה הבלתי נמנעת, שלפורטה לא יצטייר כנשיא הגרוע שאיבד את מסי. אלא שכל אוהד יבין שאין לברסה יכולת להחזיק את מסי עוד ועצם העובדה שנשאר השנה היא טעות.

לא שזה לא נכון, פשוט לא חושב שלברטומאו יש איזושהי סיבה להדליף זאת, הוא לא יוצא טוב מהעניין, ולמסי בטח שאין סיבה.

כשאני חושב על מי עושה משהו אני מנסה לחשוב מי יכול להרוויח מהעניין.
איפה ברטומאו ״נוקם״ בברסה בעזרת ההדלפה?
שכל העולם ידע שאין להם כסף? נראה לי זה רק יעזור לברסה לרכוש שחקנים בזול יותר.
שהעזיבה של מסי היא בלתי נמנעת? רק יגרום לכל האוהדים לשנוא יותר את ברטומאו שהביא למצב הזה ולסלוח ללאפורטה על כך שמסי יעזוב תחתיו.

לכן אני מנחש שאם כבר הצד המדליף הוא של לאפורטה, או אחד המתמודדים האחרים.

אבל להם (המועמדים לנשיאות) אין גישה לחוזה של מסי, אז זה דיי פוטר אותם מאחריות לעניין. לא?

אין לי מושג מי המדליף, זה באמת עניין מאוד תמוה. גם לא רואה מישהו שיש לו אינטרס שזה משרת אותו. האחד שמתנהג בצורה מאוד מעורפלת הוא טוסקטס - שממשיך למרוח זמן עד לבחירות, למרות שהוא נשיא זמני והמנדט היחיד שיש לו הוא לקבוע תאריך לבחירות ותו לא.

אגב, לאפורטה כבר אמר שמסי יצטרך לקצץ בשביל להשאר כי המצב של בארסה לא טוב - בלשון המעטה. הוא גם הדגיש שבעבור מסי העניין הוא לא הכסף, אלא הפרוייקט, ואמר שינסה לשכנע אותו להשאר, למרות שבקיץ מסתיים החוזה שלו.

איזה אינטרס יש ללאפורטה להכפיש את מסי?**
הרי בכל מקרה, זה תלוי רק במסי אם לחתום על חוזה חדש או להשתחרר בקיץ. אין אף נשיא שזה ייפול עליו אחרי הבחירות כאילו שהוא זה שגרם למסי לעזוב.

**כן, זה נקרא להכפיש. לא שהחוזה שפירסמו הוא מזוייף, אלא שהמסקנות שאליהן הגיעו הן נלוזות.

אתה באמת מאמין שאין להם גישה לחוזה?
כלומר באופן רשמי אין להם, אבל גם ההדלפה לא נעשתה באופן רשמי.

לעשות דה-אידיאליזציה למסי. מסי היום הוא הגיבור, הוא הבן אדם שעשה רק טוב לברסה וברסה חייבת לו את הכל. חשיפת החוזה מראה שזה לא רק כך, שמסי גם קיבל המון, ומסי מנע משחקנים אחרים להגיע.
תחשבו אתם מה היה אפשר לעשות עם עוד 110 מיליון מאז 2015.
זה אומר שניימאר היה נשאר וקוטיניו ודמבלה לא היו מגיעים. זה אומר שהייתם יכולים להביא כל כוכב שהייתם רוצים בתקציב הזה.

מי שיוצא רע מחשיפת החוזה הוא ברטומאו. הוא עשה אול אין על מסי, וגילה שמסי, גדול ככל שיהיה, לא מספיק לבדו.
אולי הוא עשה אול אין על הmsn ואז בא ניימאר וטרף לו את הקלפים. כך או כך הוא הימר וטעה.

לא אומר בהכרח שלאפורטה הוא המדליף כמובן שאני לא יודע יותר מכם (וכנראה שפחות), אבל אם הייתי צריך להמר הייתי מהמר על כך שהצד שלו הוא הגורם להדלפה. פשוט כי לא רואה סיבה שברטומאו יעשה זאת.

ללאפורטה אין בכלל גישה לחוזה של מסי ואני בכלל חושב שאסור בכלל לדון בזה כי זה קישקוש מארץ הקישקושים. יש יותר סיכוי שקומאן הוא המדליף או שגרייזמן הדליף (דרך אגב, אף אחד מהם לא הדליף) מאשר לאפורטה.

למה שאוהד נורמלי יאשים את לאפורטה בעזיבה של מסי?

הסיבה שברתומאו הוא בצורה ישירה או עקיפה אחראי להדלפה הזו קשורה לתמונות שפירסמתי למעלה. אין פה בכלל שאלה. השאלה רק אם הוא “ליכלך” את הידים שלו בעצמו או שהוא ששלח איזה “יאס מאן” לעשות את העבודה בשבילו.

יש כל כך הרבה סיבות לברתומאו להדליף שאני לא יודע מאיפה להתחיל. הסיבה הכי גדולה זה נקמה. בלי הראיון של מסי בזמנו אני בספק רב אם הצעת האי אמון היתה עוברת. (לפני הראיון כמות החתימות היתה יחסית נמוכה ומהרגע שמסי התראיין זה פתאום טס למעלה)

למה לו לעשות זאת? מה הרווח שלו?

להגיד ״תראו כמה זיינתי אתכם״? למרות שכולם כבר יודעים זאת, ועל הדרך לתת לנשיא הנכנס ״נחיתה רכה״ יותר?
להסתכן בתביעה?

ברטומאו היה נשיא רע, אבל לא חושב שהוא אידיוט, בכל זאת לא מגיעים למעמד שלו ככה סתם במקרה.

מה אני מפספס פה?

לא הבנתי למה ללכת למחוזות הפנטזיה…

ניימאר עזב כשפאריס שילמה את סעיף השחרור שלו. בארסה לא מכרה אותו, לא היו חסרים לנו מזומנים להחזיק את כל שלישית ה msn.

ניימאר עזב אך ורק כי רצה לזכות בכדור הזהב וידע שזה לעולם לא יקרה כשהוא בקבוצה אחת עם מסי.

אז שוב אשאל, מה הקשר לפנטזיה שאתה רוקם?

הקישקוש של “אם לא מסי, ברצלונה היתה יכולה לקנות עשר גלאקטיקוס” מתאים לפורום של ערוץ הספורט.

כמו שכתבתי. בכל שנה רגילה (בלי קורונה) מסי מחזיר את ההשקעה בו (שדרך אגב אני עדיין חושב שהמספרים שם מוגזמים). לאפורטה אמר את זה בעצמו אתמול.

דרך אגב אם סתם זורקים שמות לאויר. למה לא פונט או השלישי שברח לי השם שלו (הליצן שהיה דובר של רוסי וברתומאו)

לא בציניות, בהחלט אשמח לשמוע.

מבין רצון לנקום, אבל על הדרך הוא חושף את עצמו לתביעה ומוציא את עצמו רע. בסופו של דבר מי אשם יותר מהשחקן שמקבל חוזה עתק? מי ששילם לו את זה, ואחר כך לא הסכים לשחרר אותו תמורת 150 מיליון למרות שהמועדון שלו חייב כסף.
מי יאשים את מסי? ילדים בני 13 שמחפשים סיבה לשנוא אותו כי הם אוהדים את ריאל? הם שנאו אותו גם לפני.
איזה אוהד ברסה יראה את זה ויגיד ״וואלה, מסי סתם מניאק שהרס את ברסה, זה בכלל לא אשמת ברטומאו״.

נו…
ניימאר עזב כדי להוכיח את עצמו בלי מסי. אז אם מסי היה עוזב…
זה הסנריו שהעליתי, חשבתי שזה היה ברור שה110 מיליון לשנה מאז חתימת החוזה של מסי זה לא סנריו של מה היה קורה אם מסי היה ממשיך בברסה בהתנדבות…

למה? כי הוא לא נכון?
או כי לא היה עדיף לכם למכור אותו?
כי אני מסכים שלא היה עדיף לכם למכור אותו, כל מה שכתבתי היה למצוא סיבה עבור לאפורטה לפרסם זאת. להראות שמסי הוא לא האל שעשו ממנו אלא גם אנושי ושעזיבה היא בלתי נמנעת ואף הכרחית.

למה ברטומאו השאיר את מסי בכוח? כדי להרוס את ברסה? הוא כנראה שפחד להיות הנשיא שגורם למסי לברוח. אם מישהו היה מדליף את המצב הכלכלי של ברסה שנה לפני כן לצד החוזה של מסי יש לי הרגשה שברטומאו היה נותן למסי ללכת. הוא פחד ממה יקרה אם מסי יעזוב תוך כדי שמנסים לעשות הצבעת אי אמון.
כמובן שברטומאו אשם ואני לא מנסה להצדיק אותו ולדעתי גם אם היה משחרר אותו היו מאשימים אותו. (כי בסופו של דבר מי שהביא למצב העגום בו מסי רוצה בכלל לעזוב זה הוא).
אבל בסופו של דבר הסיבה (לפחות לדעתי) שהוא השאיר את מסי בכוח היא לא ששהוא רצה לדפוק את ברסה, אלא כי חשש מההשלכות של להיות הנשיא שגורם למסי, השחקן הגדול בהיסטוריה, לעזוב. אירוני שבסוף גם הפעולה שבחר הובילה לכך, אבל חושב שכל החלטה שלו בנושא הייתה מובילה לכך.

ברתומאו לא נוקם בברסה אלא נוקם במסי. וכל מי שעוקב אחרי איך שברתומאו ניהל את ברצלונה יודע שהוא לפחות בכל מה שקשור לניהול קבוצת כדורגל במקרה הטוב אידיוט. תשאל את הנשיא של באיירן מינכן . הוא רמז על זה אתמול.

אני מקווה שהוא אידיוט כי האלטרטיבה לזה זה מה שטל כתב פה שנה שעברה. מה עדיף אידיוט או סוס טרויאני?

ואת הדיון על אם לאפורטה הוא המדליף צריך לסיים את זה עכשיו. זה לא אופציה בכלל.

ודרך אגב, נשיא הבא של ברצלונה יש הרבה חרא על הראש, אבל אם יש דבר אחד חיובי במצב שהוא יירש מברתומאו זה המצב של מסי. כמה שזה נשמע מוזר, שמסי יעזוב, אף אחד לא יאשים אותו. ודבר נוסף זה יהיה הסבר לגטימי לכישלון בטווח קצר אחרי העזיבה של מסי.

ושוב, למה שמסי יעזוב? כי ברתומיאו לא ימרח אותו בסכומים דמיוניים?

בכנות, כבר כמה שנים ידוע שיש בעיית שכר בבארסה. אני לא חושב שמישהו כלל אי-פעם את השכר של מסי במה שהוגדר כבעיה. זה יותר בעיה שנובעת משכר של שחקנים כמו אומטיטי, קאוטיניו ודמבלה. שחקנים שלא מצדיקים את השכר שלהם ולא לוקחים את בארסה לגדולה שהיא צריכה להיות בה אם היא כבר טורחת לשלם כאלה משכורות.

יכול להיות, עדיין מתקשה להאמין שברטומאו מוכן לדפוק את עצמו יותר כדי לפגוע טיפה במסי ועל הדרך לעזור ללאפורטה.
מצד שני ברטומאו כבר הפתיע אותי לא פעם ולא פעמיים…
בכל מקרה, המרוויח הגדול מכך הוא לאפורטה. (מתייחס אליו כאל הנשיא הנכנס למרות שזה עדיין לא רשמי).

סתם כי זה המצב ההיפותטי שהעליתי. אמרתי שחשיפת השכר שמה את הארכת החוזה של מסי ב2015 כפחות לגיטימית. שהיא מעלה את השאלה האם באמת היה צריך להתרגש מהלייק לצ׳לסי או שאולי עזיבה הייתה עדיפה?

אם הדיון הוא למה לשלם לו כל כל הרבה בהנחה שאפשר לשלם פחות אז אין פה דיון. ברור שאם היה אפשר לחתוך למסי את השכר בחצי זה היה עדיף לכם.

הכוונה שלי היא לא שהוא היה צריך ללכת אם לשם חשבת שאני חותר. נטו להראות שהוא לא שווה כל דבר, שאוהדים יבינו שהרומן צריך להגמר ויפה שעה אחת קודם, לא כי מסי גרוע, אלא כי כרגע כל הצדדים מפסידים.

בגדול ברור שאתה צודק, אבל זו חוכמה בדיעבד.
זוכר את השרירים שאומטיטי עשה עליכם אחרי העונה הראשונה שלו. הרוב הגדול התבאס עליו אבל אמר לשלם לו כמה שצריך כדי להשאירו כי הוא בהחלט היה בלם מעולה. זה שאחר כך התחיל להפצע זה נושא אחר שלא ידעתם עליו מראש.
דמבלה על הנייר היה קניה טובה. תוריד את הפציעות ותקבל שחקן שבהחלט שווה את מה ששילמו לו. (בהתחשב בכך שהמחיר של כל שחקן שהייתם קונים אחרי עזיבת ניימאר היה גבוה משווי השוק שלו). וזה עוד בלי לחשוב על ההתקדמות שדמבלה היה עושה ביכולת אם לא אותן פציעות.
קוטיניו הייתה קניה טיפשית לכל הדעות. נשים אותו בצד.

אם להשוות לקבוצה שלי, אז אני לא חושב שהבאת בייל הייתה טעות, זה שהוא לא הצליח זה נושא אחר. גם הזאר כמוהו, מי מיפה שאחד השחקנים הכי יציבים ובריאים בליגה יהיה כזה שברירי פתאום.
יש קניות תמוהות מלכתחילה, ויש קניות שבדיעבד.

כל הדיון אם צריך לשחרר את מסי בין אוהדי ברצלונה מתקיים לקראת השנה האחרונה שלו בחוזה מהסיבות שבר פירטנו אותם ממזמן. אין שום אוהד ברצלונה או מישהו שרוצה בטובה של ברצלונה ששפוי בראשו שחושב שב2015 עדיף היה לשחרר אותו.

כן אני יודע שמבחינתך זה עדיף. אני גם חושב שחבל שקניתם את רונאלדו ושבניטז צריך היה לקבל מאמן לכל החיים. שבנזמה זה החלוץ הכי טוב שהיה לריאל מדריד והוא צריך לשחק אצלכם גם שהוא על כיסא גלגלים. וזה בכלל “לא קשור” שאני רק מאחל רע לריאל מדריד.

ודרך אגב חצי מילארד כן או לא. מבחינתי עצם זה שהוא הצליח להפטר מברתומאו בראיון המפורסם ההוא, באי אמון זה כבר החזיר את ההשקעה בו, אבל זה רק אני…

לא זו לא הייתה קניה טובה. הוא לא שווה את מה ששילמו לו, הוא כן שווה את מה ששילמו עליו.

זו לא הייתה קניה טובה כי בין היתר יכולנו לקנות אותו עונה קודם במשהו כמו 20 מיליון אירו, אם אני לא טועה. גם היו על כך תלונות עוד לפני הקניה שלו שהגיעה אחרי עזיבת ניימאר. ידענו שהוא שחקן טוב, הציעו לנו אותו אבל אמרנו לא.

אגב, אותו דבר לגביי האלנד שכרגע מחורר רשתות, אבל הניהול הספורטיבי בתקופת ברתומיאו קבע שהוא לא מתאים לבארסה.

אני דווקא מחובבי היתוש הצרפתי, ועדיין מאמין בו למרות כל הבעיתיות של פציעות, טיפשות והקניה המבוהלת שקנינו אותו. את כל זה אני מקבל, אבל לא את השכר שלו.

אל תבלבל קניה עם שכר. אלו שני חיות שונות, גם אם הן קרובות משפחה. לקנות בבהלה שחקנים אחרי עזיבת ניימאר היה רעה חולה אחת. לתת להם שכר מנופח זו בעיה אחרת לגמרי.

לגבי דמבלה , בלי קשר לדעה שלי עליו. ואת הדעה השלילית שלי הוא הרויח ביושר. אבל מה שברצלונה היתה צריכה לעשות (והיה לה אפשרות ריאלית) זה לרכוש את דמבלה מראן (אני חושב שזה הקבוצה שלו אבל לא זוכר כל כך) ולהשאיל אותו לקבוצה אחרת. הוא היה מקבל ניסיון שם, ומגיע לברצלונה בסכום נמוך יחסית.

האופציה של ההשאלה והקניה היתה על הפרק. אבל רוברט וברתומאו “הגאונים” התעלמו ממנה.

לגבי השכר שלו. זה כבר בדיחה עצובה על חשבוננו.

כרגיל ברצלונה בחרה באפשרות הכי גרועה.

שניה לפני שעונה לכם, על מה הויכוח? להראות לי כמה שברטומאו היה רע? אין צורך אני מסכים איתכם.
להראות לי שרק ברטומאו היה יכול לפרסם את השכר של מסי? לא מסכים איתכם, ללאפורטה יש יותר מה להרוויח מכך, וכך גם לגריזמן וקוטיניו שמסי דורך עליהם.
אז מה הטענה כנגדי עכשיו? כי אם זה להראות את הטעויות של ברטומאו באמת שאין צורך.

אתה חושב שהיה היה מצליח להביא את עצמו לידי ביטוי כמחליף של מסי או ניימאר?

מקבל. כנראה שהמשכורת שלו גבוהה מידי. מצד שני זה נכון לרוב שחקני ברסה.

האם האלאנד היה נהיה האלאנד בתור המחליף של סוארז? במועדון בו אין הזדמנויות שניות?
זו טעות בדיעבד, אבל לכל מועדון יש טעויות כאלה כי כל כוכב צעיר מקושר לכל המועדונים בעולם בערך.

בלי הפציעות דמבלה לדעתי היה חתיכת בינגו. תאר לך שהייתם מפסידים אותו על מיליונים בודדים בשכר, והיה מדובר באמבפה הבא (השוו ביניהם לא מעט באותה עונה להזכירך).
ריאל מאוד התבאסה שלא שמה את ה180 על אמבפה ועכשיו אולי תשים אותם שנה לסוף חוזה.

ברור שהייתה שם טעות. לא בא להגיד שברטומאו נשיא טוב.
אבל בואו לא נדבר בדיעבד. המצב הנתון הוא שניימאר עזב בזה הרגע ואתם צריכים למלא את החלל כשכולם יודעים כמה כסף יש לכם וכמה אתם נואשים לכך.
במצב הזה האופציה של ההשאלה עונה קודם לכן היא לא רלוונטית.

בנוסף אתם לא חושבים שלדורטמונד יש חלק בהצלחה של דמבלה? גם בגרנאדה היה מצליח ככה? גם קבוצה שלא הייתה מרוויחה מזה הייתה הופכת אותו לפרויקט כמו דורטמונד?

דמבלה שנה לפני קייס ניימאר , היה יכול להיות מושאל לקבוצה אחרת, לצורך העניין דורטמונד ואז להתבשל שם ולהגיע בזמן המתאים, ושניימאר דפק את הברז אז לברצלונה היה אותו על ה"המדף" זה לא סתם רעיון שאני זורק באויר, זה משהו “שהוצע” בזמנו לברצלונה.

גם אם ניימאר לא היה דופק לנו ברז, אפשר היה לשמור את דמבלה בהשאלה או בקבוצה בתור מחליף עד שניימאר היה משנה את היעוד שלו אצלנו. ובמקרה הרע להרויח עליו כסף.

מועדון רציני שמנוהל נכון מכין תוכניות מראש למקרה ששחקן מסוים דופק לו ברז. ודרך אגב, שכחנו את זה כבר, אבל היה מספיק אנשים שעקבו אחריי ניימאר והבינו מראש את מה שניימאר ואבא שלו “מבשלים” והזהירו את ברתומאו באופן אישי שניימאר עומד לדפוק לו ברז…

זה לא אפשרות תיאורטית ולא חוכמה בדיעבד, כי הציעו את זה במפורש לרוברט וברתומאו והם סירבו.

גב בוא נעזוב את ברתומאו רגע בצד. בוא נניח שאין לו שום אינטרס להדליף את החוזה של מסי. אני מנסה להבין את האינטרס של לאפורטה כפי שטענת שיכול להיות שקיים. אתה טוען שיש לו גישה לחוזה (אין לו) והוא פשוט רוצה שאוהדי בארסה יבינו את המצב במידה ומסי לא ימשיך בקיץ. זה שהוא מסתכן עכשיו בתביעה שיכולה להרוס לו את הבחירות (יש לפחות עוד חודש עד הבחירות, מספיק זמן לפמליה של מסי לגלות מי הדליף) כשהוא מוביל אותן בפער עצום, נשמע לך הגיוני? איזה אוהדים בדיוק הוא מנסה לשכנע? כל אוהד אמיתי יודע שמסי רצה לעזוב כבר בקיץ אשתקד בגלל ברתומאו (כמה פעמים מסי אמר את זה בראיונות?), אז פתאום כולם יחשבו שהוא עזב בגלל לאפורטה? כמובן שמסי כבר נחשב שחקן חופשי ככה שלמעשה הנשיא הנכנס, מי שלא יהיה, לא יכול לעשות כלום חוץ מלבקש ממסי להישאר. אז שוב, איך יחשבו שלאפורטה אשם?

אני באמת מנסה להבין מאיפה עלתה לך האופציה הזאת שלאפורטה (או כל מועמד אחר) הדליפו את החוזה של מסי? זה סותר כל היגיון אפשרי.

סיד לואו:

אני כמובן לא יודע מי הדליף, אבל זה לא נשמע לי הגיוני שזה ברטומיאו.
הרי מי שנתן למסי את החוזה ש"הורס את המועדון" זה ברטומיאו, ואם החוזה אכן ייתפס כהורס את המועדון, ברטומיאו יואשם בטיפשות או גרוע מכך. אין לו אינטרס להדליף.
נראה לי יותר הגיוני שמישהו מהעובדים בדרג נמוך נחשף לחוזה ומכר את הסקופ לעיתון. לא בהכרח בבארסה, יכול להיות במשרד עורכי הדין או במנהלת הליגה.

על הסכומים עצמם כבר כתבתי - זה לא מפתיע. מי שעוקב יודע שאלה סדרי הגודל של החוזה שלו.